הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבוע DELOAD

• פותח/ת השרשור DANI55
  • פורסם בתאריך

DANI55

משתמש מתחיל
212
6
נק' מוניטין:
6
212
6
אני מעוניין לעשות שבוע DELOAD אבל יש לי כמה שאלות לגבי שבוע שכזה:
1.בכמה אחוז בדרך כלל כדאי להוריד את משקלי עבודה ?
2.צריך להישאר במאזן קלורי חיובי של 500 גם בשבוע הזה או שעדיף להוריד למאזן חיובי יותר קטן?
3.מה יותר עדיף להוריד במספר הסטים או במשקלי העבודה ?
4.יש איזשהו יתרון בלעשות שבוע בלי אימונים על פני שבוע DELOAD?

2.צריך להישאר במאזן קלורי חיובי של 500 גם בשבוע הזה או שעדיף להוריד למאזן חיובי יותר קטן?
1. בדרך כלל 10-15 % מספיק לחלוטין.
2. הייתי עושה נייטרלי או מאזן חיובי קטן יותר, כמו 200 למשל. אבל בלי קשר לדילאוד, לא רואה שום סיבה להיות על מאזן חיובי של 500. אפשר אפילו 300.
3. דילאוד בדרך כלל קשור להורדה של משקלי העבודה כדאי לאפשר לך להתאושש גם פיזית וגם נפשית.
4. לדעתי, עדיף לעשות דילאוד מאשר להרקב שבוע אבל זה כבר תלוי בך.

• פותח/ת השרשור
2. הייתי עושה נייטרלי או מאזן חיובי קטן יותר, כמו 200 למשל. אבל בלי קשר לדילאוד, לא רואה שום סיבה להיות על מאזן חיובי של 500. אפשר אפילו 300.
ביום של אימון המאזן קלורי שלי מגיע לפלוס 300 אבל בימי מנוחה הוא הוא 500 אז כדאי באופן כללי להוריד ל300 בימי מנוחה ?
בעיקרון התפריט שלי מגיע ל2700 קלוריות בכל הימים ואז יוצא שבימי אימון זה פלוס 300(שורף בסביבות ה2400 קלוריות) וביום מנוחה יוצא שאני בפלוס 500(שורף בסביבות ה2200 קלוריות)

ביום של אימון המאזן קלורי שלי מגיע לפלוס 300 אבל בימי מנוחה הוא הוא 500 אז כדאי באופן כללי להוריד ל300 בימי מנוחה ?
בעיקרון התפריט שלי מגיע ל2700 קלוריות בכל הימים ואז יוצא שבימי אימון זה פלוס 300(שורף בסביבות ה2400 קלוריות) וביום מנוחה יוצא שאני בפלוס 500(שורף בסביבות ה2200 קלוריות)

אתה לא צריך שום מאזן של 500 בכללי. מאיפה בכלל הגיע החובה הזאת להיות על מאזן חיובי של 500?
תיהיה על מאזן מתון וזהו. חבל לצבור שומן מיותר..

1. זה משתנה מאוד ממתאמן למתאמן אבל כלל אצבע - 70% מהמשקל ל70% מהחזרות/סטים.

2. כל עוד אתה במאזן חיובי לא כל כך קריטי.

3. גם וגם, אלא אם אתה מראש מבצע מעט סטים (3 למשל) אז הייתי מעדיף להוריד חזרות.

4. לא, שום יתרון פיזיולוגי. רק מנטלי הרגשה של הפסקה וחופש.

זה לא חייב להיות איזשהו אחוז מדוייק. לדעתי משהו ביום 50-70 אחוז מהמשקלי עבודה שלך יהיה סבבה.
עדיף שתוריד את הקלוריות קצת.
עדיף שתפחית בסטים וגם תוריד מהמשקלים.
היתרון הכי גדול בעיני זה שאתה לא מבזבז זמן על החדר כושר באותו השבוע ושאתה תהיה מלא מוטיבציה לחזור אחר כך.

• פותח/ת השרשור
4. לא, שום יתרון פיזיולוגי. רק מנטלי הרגשה של הפסקה וחופש.
אין לזה יתרון של התאוששות יותר טובה לאחר כמה שבועות של אימונים כבדים ?
עדיף שתפחית בסטים וגם תוריד מהמשקלים
אם אני מבצע בכל תרגיל 3 סטים אז הורדה של סט אחד בכל תרגיל בנוסף להורדה של 30% אחוז במשקלי עבודה אמורה להספיק ?

ובשבוע הזה שאני מוריד מהעצימות של האימון אין סיכוי לרדת בשריר נכון ?

אם אני מבצע בכל תרגיל 3 סטים אז הורדה של סט אחד בכל תרגיל בנוסף להורדה של 30% אחוז במשקלי עבודה אמורה להספיק ?

ובשבוע הזה שאני מוריד מהעצימות של האימון אין סיכוי לרדת בשריר נכון ?
בשבוע 1 לא תאבד מסת שריר. צריך לפחות שבועיים בלי אימונים בכלל בשביל להתחיל לאבד משהו.
אם אתה עושה 3 סטים אפשר לא להוריד מהסרטים. אבל אם אתה עושה הרבה תרגילים לחזה עדיף שתוריד את זה לתרגיל אחד לשבוע הזה.

• פותח/ת השרשור
בשבוע 1 לא תאבד מסת שריר. צריך לפחות שבועיים בלי אימונים בכלל בשביל להתחיל לאבד משהו.
אם אתה עושה 3 סטים אפשר לא להוריד מהסרטים. אבל אם אתה עושה הרבה תרגילים לחזה עדיף שתוריד את זה לתרגיל אחד לשבוע הזה.
אני מתאמן בתוכנית AB אז אני רוצה עושה 9 סטים לשריר גדול, אבל הורדה במשקלי עבודה לא אמורה להיות מספיקה ?

אני מתאמן בתוכנית AB אז אני רוצה עושה 9 סטים לשריר גדול, אבל הורדה במשקלי עבודה לא אמורה להיות מספיקה ?
כדאי שתוריד גם את הנפח, זה הקטע של השבוע הזה שאתה נותן לגוף להתאושש. אל תחפש להוריד כמה שפחות. תוריד וזהו.

• פותח/ת השרשור
כדאי שתוריד גם את הנפח, זה הקטע של השבוע הזה שאתה נותן לגוף להתאושש. אל תחפש להוריד כמה שפחות. תוריד וזהו.
נכון אבל אני לא רוצה להוריד בצורה דרסטית כל כך. 2 סטים לכל תרגיל + משקל עבודה של 70% מהמשקל המקורי שהייתי מרים יכול להספיק ?

זה אומר גם להוריד תרגילים, אם כן כמה ?
תעשה אימון פול בודי 3 פעמים בשבוע שיהיה לך תרגיל רגליים קל, תרגיל לחיצה קל ותרגיל לקב קל. אתה אמור לנוח בשבוע הזה והתרגילים הם פשוט לתרגל את התנועה ולהזרים דם. סיכוי טוב שאתה תתחזק אחרי השבוע הזה כתוצאה מזה שהגוף מתאושש מהעומס שלפני.

• פותח/ת השרשור
תעשה אימון פול בודי 3 פעמים בשבוע שיהיה לך תרגיל רגליים קל, תרגיל לחיצה קל ותרגיל לקב קל. אתה אמור לנוח בשבוע הזה והתרגילים הם פשוט לתרגל את התנועה ולהזרים דם. סיכוי טוב שאתה תתחזק אחרי השבוע הזה כתוצאה מזה שהגוף מתאושש מהעומס שלפני.
אין לי תוכנית FBW אני משתמש בתוכנית AB- בכל מקרה אני יוריד תרגילים

זה יוריד את רמת התשישות שלך אבל יוריד גם את רמת הכושר שלך.

הרעיון הוא למקסם התאוששות מבלי להוריד את רמת הכושר שלך.

• פותח/ת השרשור
זה יוריד את רמת התשישות שלך אבל יוריד גם את רמת הכושר שלך.

הרעיון הוא למקסם התאוששות מבלי להוריד את רמת הכושר שלך.

הבנתי אותך
אז איך אימונים קלים מבחינת נפח וסטים בשבוע DELOAD ישמרו על רמת הכושר, הרי האימונים האלו לא קשים וכבדים?

בשביל לשמר רמת כושר לא צריך לעבוד במשקלים מקסימליים. בשביל לשפר אותה צריך לעבוד כבד / נפח גבוה.

• פותח/ת השרשור
בשביל לשמר רמת כושר לא צריך לעבוד במשקלים מקסימליים. בשביל לשפר אותה צריך לעבוד כבד / נפח גבוה.
אז לפי מה שאמרת גם אם אני יעשה שבוע DELOAD וגם אם אני יקח שבוע חופש מאימונים, שניהם יפגעו ברמת הכושר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית