- פותח/ת השרשור
- #1,241
לקח לי זמן ללמוד שלא כל מה שהחזקים, והמיומנים עושים בהכרח נכון, או נכון עבורי.@elchonon
ברשותך אח
חוזר כמה פוסטים אחורה לגבי גלגול המוט בדד
יצא לי לראות מישו(דווקא מענף האיגרוף) רן נקש
שעושה תוכנית כח,והוא מגלגל משו כמו 200+וזה נראה שממש עוזר לו,מה גם שהטכניקה של ״לשבת״ אחורה עושה תעבודה,מה אתה אומר?
ועוד משו קטן,איך ניתן להישאר מכווץ ולדעת שהגב התחתון לא התעגל במשקלים גבוהים נניח.
תודה תבוא עליך הברכה חביבי
יש מתאמנים דגולים שעובדים עם פשוט טכניקה גרועה, ואני בצניעות מחשיב את עצמי אחד מהם.
כשאני פוגש מתאמן שמרים עם טכניקה פחות מאופטימלית, אני צריך לשאול את עצמי מה הנזק בלנסות לתקן את זה?
אם אנסה לתקן את הברכיים הקורסות שלי או את הגב העגול שלי, פירוש הדבר שאני אאבד בערך 40 ק"ג בטוטאל שלי, זה לא שווה את זה.
עדיף לנסות לתקן את זה רחוק מתחרות עם תרגילי עזר, אם בכלל.
אחד ההבדלים בין סקוואט לדדליפט, זה שסקוואט דורש הוצאה והחזרה של המוט, ולקיחת צעדים קדימה ואחורה בתחילת וסוף הסקוואט.
אלו דברים שדורשים אנרגיה, וזה אחד הסחיבות שמונו ליפט מאפשר לסקוואטר להרים כבד יותר.
ברגע שאני מזיז את המוט בדדליפט לפני הרמה, אני שורף אנרגיה מיותרת, זאת טכניקה לא נכונה כמו שלעלות בקו לא ישר היא לא נכונה.
אבל אם נניח המתאמן מגודל ולא גמיש, ולהיכנס לפוזיציה בלי להזיז את המוט לא מאפשר לו לקחת ברייס כמו שצריך, או לשמור על גב ישר, יש מקום לעשות ברייס לפני ההרמה ולגלגל את המוט.
זה לא טכניקה נכונה, אבל אולי זה הכי נכון ומתאים עבורו.
זה כמו נעלי עקב, זה לא נעליים מתאימות לסקוואט, אבל זה מתאים למי שיש חוסר גמישות בעקב, או עודף גמישות במותן.
לגבי גב ישר בדדליפט.
אם הגב ישר במשקל הנמוך, יש יותר סיכוי שהוא גם יש במשקל הגבוה, תסריט את עצמך, ותנסה ללמוד את ההרגשה של גב ישר.
לאט לאט לומדים את זה, גם לי זה עדיין קשה לפעמים.
יש לך סרטון?תשמע אני מתנצל שאמרתי 200,יותר נכוןמ275 לחמישיות!!!