בשביל כוח ברגליים - lb או hb?

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
באזור הרגליים מעניין אותי יותר כוח, 3 סיבות לכך:
1. הרגליים זה 50% מהגוף
2. אני ביומיום הולך עם מכנסיים ארוכים (כן, כולל קיץ.. אני לא נמצא בקיץ באזורים כמו בריכה וים..) אז פחות מפריע לי אם הארבע ראשי שלי נראה מטורף או חלש.
3. רוצה לחזק את הדדליפט שלי.
מה כדאי לבחור?
ועוד שאלה.. לג פרס יעבוד לי מספיק על הארבע ראשי אם אעשה squat lb?

זה לא אומר שזה נכון, רק אידיוט כמו ריפטו יכול לכתוב משהו כזה.
ריפטו מבין הרבה בתחום שלו, אבל יש לו נטיה להיכנס לתחומים שהוא לא מבין בהם כלום ולהתנהג כמו מומחה.
מניפים אולימפיים עושים HB בגלל שיש לזה הרבה יותר carry over מאשר LB, בלי קשר לאיפה הם ירימו יותר משקל

ולFS יש יותר carry over מאשר ל HB אז למה הPRIMARY VARIATION שלהם הוא HB ולא FS?

מי אמר ש-HB זה ה-primary variation שלהם?
ל-FS יש 2 מגבלות: כמה משקל אתה יכול להרים, וכמה משקל אתה יכול לייצב כראוי. 2 אלה מגבילים את כמה כוח כללי אתה יכול לפתח עם FS, זה למה הם משתמשים ב-HB, שהוא מספיק קרוב, לפיתוח כוח כללי, לא ספציפי

מי אמר ש-HB זה ה-primary variation שלהם?

תשאל כל איגור שמאמן WL והוא יגיד לך את זה.

ל-FS יש 2 מגבלות: כמה משקל אתה יכול להרים, וכמה משקל אתה יכול לייצב כראוי. 2 אלה מגבילים את כמה כוח כללי אתה יכול לפתח עם FS, זה למה הם משתמשים ב-HB, שהוא מספיק קרוב, לפיתוח כוח כללי, לא ספציפי

קודם השתמשת בטיעון של "כמה אתה מסוגל להרים הוא לא פקטור" על מנת להבהיר למה HB ולא LB ועכשיו אתה משתמש בטיעון הפוך בשביל להבהיר למה HB ולא FS,תיסגר על עצמך.

אז אנחנו מדברים עכשיו על כוח כללי? אתה טוען שHB תורם יותר לכוח כללי מאשר LB?

תשאל כל איגור שמאמן WL והוא יגיד לך את זה
הלכת ושאלת כל מאמן WL וזה מה שהוא אמר לך?
לכל מאמן יש את השיטה שלו, ולא כל שיטה תעבוד על כולם, או אפילו על אותו אתלט תמיד

קודם השתמשת בטיעון של "כמה אתה מסוגל להרים הוא לא פקטור" על מנת להבהיר למה HB ולא LB ועכשיו אתה משתמש בטיעון הפוך בשביל להבהיר למה HB ולא FS,תיסגר על עצמך.
גם עבודה על דדליפט קלאסי תחזק את הסקוואט שלך, אבל זה לא אומר שזה יהיה התרגיל שתפנה אליו במטרה לחזק את הסקוואט שלך. אותו דבר שגם בנצ' כנראה יחזק את הפרס של המניפים, אבל זה ממש לא יהיה תרגיל הבחירה שלהם לחיזוק הפרס.
צריך להשתמש בחוכמה בעיקרון הספציפיות. סקוואט HB יחזק אותך בצורה כללית, תוך כדי שימוש במכניקה קרובה ל-FS, וזה למה ה-carry over יהיה טוב יותר. LB (בטכניקה קלאסית, לא הולך להתייחס לטכניקות ספציפיות) כן ייתן לך להרים יותר משקל, אבל בצורה שלא מספיק קרובה ל-FS, זה למה יהיה קארי אובר חלקי, אבל תצטרך להתאמץ יותר בשביל יותר משקלים ממה שהיית יכול ב-HB.
בשורה התחתונה, LB גם מעולה לחיזוק הכוח הכללי של WL, אבל המאמץ יותר גדול בשביל אותה תועלת.

אז אנחנו מדברים עכשיו על כוח כללי? אתה טוען שHB תורם יותר לכוח כללי מאשר LB?
לא, זה הכל שאלה של קונטקסט.
להתחזק אפשר בצורה זהה ב-HB ו-LB, אבל כשהמטרה היא להציג מספר מסויים בתרגיל מסויים, דרוש קונטקסט נכון ובחירה נכונה של תרגילים

משקולנים בדרך כלל עושים יותר פרונט סקוואט. באק סקוואט הוא יותר לכוח כללי.
כמו שאמרו יותר קשה להתקדם בפרונט סקוואט(התנועה עצמה הרבה יותר קשה) ואפשר להרים בו פחות משקל.
ובבאק סקוואט הכוונה לHB. אתה לא תראה משקולנים ברמה(כאלה שמתחרים)שעושים LB.

הלכת ושאלת כל מאמן WL וזה מה שהוא אמר לך?
לכל מאמן יש את השיטה שלו, ולא כל שיטה תעבוד על כולם, או אפילו על אותו אתלט תמיד

אז איזה PRIMARY VARIATION אתה מכיר שיש לחלק מה WL'S, אוברהד סקוואט?

גם עבודה על דדליפט קלאסי תחזק את הסקוואט שלך, אבל זה לא אומר שזה יהיה התרגיל שתפנה אליו במטרה לחזק את הסקוואט שלך. אותו דבר שגם בנצ' כנראה יחזק את הפרס של המניפים, אבל זה ממש לא יהיה תרגיל הבחירה שלהם לחיזוק הפרס.
.

כל כך הרבה מילים ולא אמרת כלום.
אני לא טוען שLB תיושם כוריאציה ספציפית-היא גם לא אמורה להיות ככזו.

לא, זה הכל שאלה של קונטקסט.
להתחזק אפשר בצורה זהה ב-HB ו-LB, אבל כשהמטרה היא להציג מספר מסויים בתרגיל מסויים, דרוש קונטקסט נכון ובחירה נכונה של תרגילים

בתחרויות WL צריך להציג סקוואט HB ולא ידעתי?

אז איזה PRIMARY VARIATION אתה מכיר שיש לחלק מה WL'S, אוברהד סקוואט?
הם ישתמשו בעיקר ב-HB, FS, ומשיכות למינהן כמפתחי כוח כללי

כל כך הרבה מילים ולא אמרת כלום.
אני לא טוען שLB תיושם כוריאציה ספציפית-היא גם לא אמורה להיות ככזו.
אז למה שהם פשוט לא יתאמנו על אבנים במקום מוט, אני בטוח שגם זה יפתח להם אחלה כוח כללי. הרעיון הוא שהווריאציה צריכה להיות זאת שתאפשר להם להרים כמה שיותר, בצורה שהם יצטרכו לשנות כמה שפחות בטכניקה כדי להעביר את הכוח לתרגילים שהם כן משתמשים בהם. HB בצורה שמשקולנים עושים הוא כל כך דומה במכניקה שלו ל-FS, שהמעבר בין הכוח שהם פיתחו לטכניקה הספציפית של התחרות הוא הכי ישיר שאפשר

בתחרויות WL צריך להציג סקוואט HB ולא ידעתי?
לא, אבל צריך בנוסף לטכניקה כוח, והתרגיל הכי יעיל לפיתוח כוח לענף הזה הוא HB.

אתה צריך להבין את עיקרון הספציפיות, כי הוא ממש חשוב פה.
ככל שהתרגיל רחוק יותר ממה שאתה הולך לבצע בתחרות, ככה מעבר הכוח יהיה פחות יעיל. ככל שתתחזק יותר ב-LB, ה-HB שלך יהיה חזק יותר, וככל שה-HB שלך יהיה חזק יותר ככה גם ה-FS שלך יהיה חזק יותר, וזה יתבטא בתחרות. הבעיה היא שתצטרך זמן להתחזק ב-LB (וזה עוד בלי לדבר על העומס המערכתי שמגיע עם המשקלים הגבוהים האלה), ואז תצטרך זמן לתרגם את זה לכוח ב-HB, ואז לתרגם את זה ל-FS, וזה פשוט יותר מדי שלבים. המקום היחיד שיהיה אפשר להכניס את ה-LB יהיה באוף סיזן, אבל בגלל ש-LB יעיל יותר למשקלים כבדים, זה קצת יפספס את המטרה של האוף סיזן, שהיא פשוט לבנות מסת שריר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית