הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במסה אצל חולי סוכרת

מצב
השרשור נעול

Netanelov123

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
קצת רקע:
בן 27
גובה 1.68
משקל 54
חולה סוכרת מאוזנת סוג 2 ללא טיפול תרופתי
מתאמן כבר חודשיים לאחרונה בתוכנית A-B המטרה זה עליה במסה, אני רוצה לקבל ייעוץ איך להכנס לתפריט אוכל מבחינת פחמימות?
שומנים וחלבונים אין בעיה עם זה, רק עם הפחמימות לפעמים אני אוכל חלבון על חשבון הפחממה

לפחממות יש תפקיד חשוב לבניית השריר, אתה חייב להכניס לתפריט

בגדול לדעתי אתה יכול להעלות את הקלוריות בעזרת שומנים בריאים ולא פחמימות. אני חושב שהגוף שלך יוכל להתרגל לנצל את השומנים לאנרגיה כדי להתקדם באימונים ולהעלות אותך במסה. אתה יכול גם להעלות את החלבונים. כמובן שאני לא תזונאי ולא רופא וכל מה שאתה עושה כדאי שתייעץ עם רופא או תזונאי קודם לכן.

עד כמה שאני יודע אין חשיבות כל כך גדולה לכמות הפחמימות ואין בעיה להגיע לכמות שומן *איכותי* גבוהה ביום לאדם בריא..

תנסה להגיע ביום ל50גרם פחמימה
והשאר תחלק חלבון שומן לפי יחס הגיוני..
זה יוצא קצת כמו פליאו אבל במסה

אני קטוגני במהלך השבוע, ומתון מאוד בפחמימה רק בערב שבת אחת לשבועיים אצל ההורים, מעיד ממקור ראשון כי ניתן לחלוטין לעלות במאסה עם חלבונים ושומנים, ופחמימה זניחה לחלוטין. כמובן שכדאי שאלה יגיעו ממקור בריא.

טיפים שלי לצריכה מספיקה של קלוריות במאסה:
במקום חזה עוף אוכל לרב סלמון בחמאה, ביצים מטגן בחמאה, שמן זית בסלט של הערב, לפי הכמות הקלורית שאני צריך, טחינה וחמאת בוטנים הם חברים טובים מלאים בקלוריות שומן וחלבון (במיוחד על מלפפון, סלרי פחות הטעם שלי).
בשרים שמנים אני משלב לעיתים מזדמנות, אבל מרגיש פחות בנוח לצרוך אותם על בסיס יומי, כי הם מתעכלים לי לאט.
יוגורטים שמנים אני אוכל עם קוקוס טחון ואגוזים (לפעמים גם אבקת קקאו/ תמצית וניל/ קינמון וקצת ממתיק), גבינות שמנת למינהן וגבינות שמנות בכללי עם ירקות זה גם להיט.

ניתן לחלוטין להמעיט בפחמימות גם במאסה ועליה במשקלים, ותזכור שהבריאות מעל לכל המלצה אחוקית כאן בפורום, תזונה שכזו יכולה לעזור במצב של סוכרת סוג 2, ואני מקווה שתעזור גם לך. בהצלחה!

אני נועל את הדיון, כי אלא אם יש פה תזונאי קליני, לאף אחד פה אין את הידע איך להתמודד עם מחלת רקע בעייתית.
לפותח הדיון, ממליץ לך לפנות לתזונאי קליני, עדיף לך לא לקחת עצות כלליות

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית