הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוזר למכון אחרי הפסקה ארוכה ממנו

MrShayke77

משתמש מתחיל
95
6
נק' מוניטין:
6
95
6
במשך 3 שנים פחות או יותר לא התאמתי בחדר כושר, הייתי מתאמן בבית עם משקלים, בחוץ, בצבא, ובמקומות נוספים שהם לא ''מכון כושר''.
אני מתכנן לחזור עוד כחודש, אחרי מנוחה והתאוששאות מניתוח גניקומסטיה, והשאלה שלי היא ככה
*מציין שאני לא מתחיל מבחינת הידע או התרגילים,
האם כדאי להכנס עם תוכנית AB, ABC, SS, PUSH PULL, או תוכנית אחרת?
יש רקע לעבודה עם משקלים, והעבודה במכון תהיה לצד תקופת חיטוב.

תודה על העזרה!

אבל לרוב אנשים שיש להם חיים fbw או מקסימום ab יספיקו
תלוי מה המטרות שלך, מה אתה מוכן להשקיע, כמה מהר אתה רוצה להתקדם, מה הכושר הגופני שלך, ועוד...
בתור פאוורליפטר, כל אימון אני עושה את אותם שרירים (3 פעמים בשבוע).
זה דורש ניסוי.
אין דרך אחת לכולם.

. יום מנוחה לפי דעתי מספיק למתאמן מתחיל ולמתאמן מתקדם כאחד כדי להתאושש מאימון
זה המשפט הכי נכון ומדוייק ששמעתי עד עכשיו מעניין איפה קראת את זה
אז למתחיל לדעתי זה אידיאלי מאוד FBW.
ואחרי כמה חודשים לעבור ל AB.
זה בדיוק מה שאמרתי להתחיל fbw ואז לעבור למשהו אז לא הבנתי מה הנקודה שניסית להסביר כאן ?
ולגבי אירובי ביום מנוחה זה גם נחשב אימון מזה יום כוח יום אירובי מתי באמת הגוף ינוח ויתאושש ? אמירה לא נכונה בכלל.

זה בדיוק מה שאמרתי להתחיל fbw ואז לעבור למשהו אז לא הבנתי מה הנקודה שניסית להסביר כאן ?
הסכמתי איתך.
ולגבי אירובי ביום מנוחה זה גם נחשב אימון מזה יום כוח יום אירובי מתי באמת הגוף ינוח ויתאושש ? אמירה לא נכונה בכלל.
זה אימון שיעזור להתאושש. המושג אימון התאוששות פחות מוכר להרבה אנשים, אבל הוא קיים.

הסכמתי איתך.

זה אימון שיעזור להתאושש. המושג אימון התאוששות פחות מוכר להרבה אנשים, אבל הוא קיים.
בטח שזה מוכר לי אבל התאוששות ממה ? סיבי השריר הרוסים מהאימון הקודם ונבנים שוב פעם מחדש במנוחה לבוא לאמץ את הגוף בריצה זה יעזור להם לפי דעתך ?
תחשוב על זה לבד, התאוששות = מנוחה מוחלטת

זה המשפט הכי נכון ומדוייק ששמעתי עד עכשיו מעניין איפה קראת את זה

אנשים שעושים אירובי ביום מנוחה זה בכדי להזרים דם לשריר ובכך לזרז את תהליך ההחלמה (בכל זאת זה תהליך דלקתי)
ברגע שאתה מאמן את השריר נוצרים קרעים קטנים את זה אני בטוח שאתה יודע, זו דלקת לכל דבר. ברגע נניח שבן אדם חוטף דלקת בכתף
אומרים לו לעשות משקל קל לחזרות גבוהות, זה נועד בכדי להזרים דם לאזור. אותו דבר כאן הוא פשוט כנראה מזרים דם לרגליים בעיקר
והמיני דלקות שנוצרו מהאימון מקבלות משאבים (דם) בתגבורת נקרא לזה ככה.

בטח שזה מוכר לי אבל התאוששות ממה ? סיבי השריר הרוסים מהאימון הקודם ונבנים שוב פעם מחדש במנוחה לבוא לאמץ את הגוף בריצה זה יעזור להם לפי דעתך ?
זרימת דם מאימון עדין שלא מאמץ את השרירים בקושי, הוא בהחלט עוזר להתאוששות. אין צורך במנוחה מוחלטת של הגוף, אלא של השריר.
נשימת אוויר טוב עם תנועה עדינה, זה מעולה.
אנשים שעושים אירובי ביום מנוחה זה בכדי להזרים דם לשריר ובכך לזרז את תהליך ההחלמה (בכל זאת זה תהליך דלקתי)
ברגע שאתה מאמן את השריר נוצרים קרעים קטנים את זה אני בטוח שאתה יודע, זו דלקת לכל דבר. ברגע נניח שבן אדם חוטף דלקת בכתף
אומרים לו לעשות משקל קל לחזרות גבוהות, זה נועד בכדי להזרים דם לאזור. אותו דבר כאן הוא פשוט כנראה מזרים דם לרגליים בעיקר
כמה שאנחנו מסכימים. חחח....

אומרים לו לעשות קל לחזרות גבוהות, זה נועד בכדי להזרים דם לאזור, אותו דבר כאן הוא פשוט כנראה מזרים דם לרגליים בעיקר
אוקי אז אני אתן לך 2 דוגמאות ותחליט לבד
נפצעתי בכתף פעמיים שזה אומר מתחתי תכתף עם משקלים כבדים תנועה לא נכונה נוצר לי דלקת
בראשונה הרופא המליץ לי לנוח מנוחה מוחלטת בלי להתאמן בכלל ולא הקשבתי לו ועשיתי אימונים עם משקלים קלים מחשש לאיבוד מסת שריר אבל אז המצב החמיר וזה הכפיל את תקופת ההחלמה שזה נמשך לחודשיים
ובפעם השניה הקשבתי לו ונחתי ולא התאמנתי בכלל ותוך 3 שבועות חזרתי להתאמן רגיל עם המשקלים שעבדתי איתם לפני.

שרוצים לטפל בדלקות יש יתרון בלהזרים דם לשריר אולי שמעת על ''פרוטקול פציעות'' זה עובד על העיקרון הזה
אתה לא בא לאירובי (אם זה להתאוששות) בכדי לקרוע את הגוף, אלא כדי להזרים דם לאזורים הפגועים (בעיקר רגליים באירובי כללי)
הסיבים פגועים אבל הזרמת הדם גורמת להם להתאושש מהר יותר דווקא, התאוששות זה ממש לא מנוחה מוחלטת ובדרך כלל
שבן אדם חוטף פציעה האופציה האחרונה היא לשבת בבית רגל על רגל, האופציה העדיפה היא להתחיל להתאמן עם משקלים מאוד קלים
ולהזרים דם לאזור, לא לנוון את השריר. אומנם פה אתה לא מנוון אותו אבל יש לזה את אותו אפקט גם לטווח הקצר כמובן.

נפצעתי בכתף פעמיים שזה אומר מתחתי תכתף עם משקלים כבדים תנועה לא נכונה נוצר לי דלקת
בראשונה הרופא המליץ לי לנוח מנוחה מוחלטת בלי להתאמן בכלל ולא הקשבתי לו ועשיתי אימונים עם משקלים קלים מחשש לאיבוד מסת שריר אבל אז המצב החמיר וזה הכפיל את תקופת ההחלמה שזה נמשך לחודשיים
ובפעם השניה הקשבתי לו ונחתי ולא התאמנתי בכלל ותוך 3 שבועות חזרתי להתאמן רגיל עם המשקלים שעבדתי איתם לפני.
לא מדובר כאן בדלקת חמורה, אלא התאוששות.
לא אמרנו לאמץ את השריר ברמה של שמירה על מסה, אלא הליכה.
תחשוב, יש הבדל בין מאמץ שריר, והזרמת דם.

מה אני אמור להחליט פה בדיוק ועוד על סמך מקרה בודד? איך אני אמור לדעת שבפעם השניה זו אותה פציעה באותה חומרה? איך אני אמור להבין מה הפציעה בכלל? האם זה בשריר? פרקת כתף? יש כאן כ''כ הרבה משתנים. סך הכל אם יש לך דלקת בשריר אז יש יתרון בלהזרים דם, זה כזה פשוט. אתה יכול מצידי לעשות את זה עם גומיות

מה אני אמור להחליט פה בדיוק ועוד על סמך מקרה בודד? איך אני אמור לדעת שבפעם השניה זו אותה פציעה באותה חומרה? איך אני אמור להבין מה הפציעה בכלל? האם זה בשריר? פרקת כתף? יש כאן כ''כ הרבה משתנים. סך הכל אם יש לך דלקת בשריר אז יש יתרון בלהזרים דם, זה כזה פשוט. אתה יכול מצידי לעשות את זה עם גומיות
אז זה עניין של העדפה כבר
מנוחה זה מנוחה בעיניי
מי שרוצה ללכת לעשות הליכה כדי לזרז את ההתאוששות כי אין לו מה לעשות בחיים וכל יום מתנחל בחדר כושר זה משהו אחר כבר
את האירובי שאתה מדבר עליו אפשר לעשות גם הליכה בחוץ
סטיתם מהנושא כי האירובי שדיברנו עליו זה היה חלק מהאימון האירובי שדיברתי עליו זה כדי למקסמם את שריפת השומן אחרי אימון fbw עכשיו אתה מדבר על אירובי להתאוששות
שזה אירובי שזקנים עושים ולא מתאמן מקצועי
מתאמן מקצועי יעשה אירובי עצים אחרי אימון משקולות כי מאגרי הגליקוגן מרוקנים כדי להשיג את היתרונות מכך
וכן זה לא מקרה בודד
אם תתעניין יותר בפציעות לעומק אתה תראה שלרוב מומלץ לנוח ולבצע תרגולים של פיזיוטרפיה בלי משקלים, ומה הקשר ניוון השריר אתה לא יושב מרותק למיטה ומחכה שתחלים אל תהיה קיצוני מדי יש לך שגרת חיים שאתה מנהל ביום יום עבודה סידורים וכדומה והגוף זז בין לבין ומחלים תוך כדי אז כל הויכוח הזה מיותר לגמרי
לא מדובר כאן בדלקת חמורה, אלא התאוששות.
לא אמרנו לאמץ את השריר ברמה של שמירה על מסה, אלא הליכה.
תחשוב, יש הבדל בין מאמץ שריר, והזרמת דם.
אתה גם ככה הולך ביום ביום שלך אתה לא חושב שזה אותו עיקרון אז מה בהליכה בחדר כושר הדם זורם והליכה לסופר הדם לא זורם מיותר בעיניי אבל לשיקולך

אז זה עניין של העדפה כבר
מנוחה זה מנוחה בעיניי
מי שרוצה ללכת לעשות הליכה כדי לזרז את ההתאוששות כי אין לו מה לעשות בחיים וכל יום מתנחל בחדר כושר זה משהו אחר כבר
את האירובי שאתה מדבר עליו אפשר לעשות גם הליכה בחוץ
סטיתם מהנושא כי האירובי שדיברנו עליו זה היה חלק מהאימון האירובי שדיברתי עליו זה כדי למקסמם את שריפת השומן אחרי אימון fbw עכשיו אתה מדבר על אירובי להתאוששות
שזה אירובי שזקנים עושים ולא מתאמן מקצועי
מתאמן מקצועי יעשה אירובי עצים אחרי אימון משקולות כי מאגרי הגליקוגן מרוקנים כדי להשיג את היתרונות מכך
וכן זה לא מקרה בודד
אם תתעניין יותר בפציעות לעומק אתה תראה שלרוב מומלץ לנוח ולבצע תרגולים של פיזיוטרפיה בלי משקלים, ומה הקשר ניוון השריר אתה לא יושב מרותק למיטה ומחכה שתחלים אל תהיה קיצוני מדי יש לך שגרת חיים שאתה מנהל ביום יום עבודה סידורים וכדומה והגוף זז בין לבין ומחלים תוך כדי אז כל הויכוח הזה מיותר לגמרי

אתה גם ככה הולך ביום ביום שלך אתה לא חושב שזה אותו עיקרון אז מה בהליכה בחדר כושר הדם זורם והליכה לסופר הדם לא זורם מיותר בעיניי אבל לשיקולך

אמרתי שזה חובה? אמרתי שאתה צריך להיות ''חסר חיים''? אתה זה ששאלת התאוששות ממה וענינו לך. השקפות אישיות שלא קשורות אפילו לנושא הפציעה (איפה עדיף אירובי, מי חסר חיים ומי לא) זה משהו אחר לגמרי ואין טעם לערבב.

אמרתי שזה חובה? אמרתי שאתה צריך להיות ''חסר חיים''? אתה זה ששאלת התאוששות ממה וענינו לך. השקפות אישיות שלא קשורות אפילו לנושא הפציעה (איפה עדיף אירובי, מי חסר חיים ומי לא) זה משהו אחר לגמרי ואין טעם לערבב.
לא שאלתי התאוששות ממה באמת !! כנראה לא הבנת את הפואנטה , זאת הייתה שאלה רטורית
אני יודע מזה התאוששות
לא מאמין שענית על זה ברצינות חח

לא שאלתי התאוששות ממה באמת !! כנראה לא הבנת את הפואנטה , זאת הייתה שאלה רטורית
אני יודע מזה התאוששות
לא מאמין שענית על זה ברצינות חח

גרמת לזה להישמע רטורי כאילו אין שום סיבה, הסברתי לך שכן יש סיבה. זה שמישהו יענה לי בצורה רטורית לא אומר שאני אגיד לו ''כן'' כל פעם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית