הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב תוספי תזונה במסה

idangez

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
אהלן חברה,
אני במסה מלוכלכלת.
רציתי לדעת האם יש תוספי תזונה מומלצים לצורך עלייה במסת השריר ובמשקל. לוקח כעת קריאטין, אומגה 3, מולטי ויטמין ומדי פעם מגנזיום כשאני מרגיש תפוס.
אני מתאמן 5-6 פעמים בשבוע. הbmr שלי הוא 2500 קלוריות ואני צורך כ3500 קלוריות.
תודה רבה!!!

ברזל חשוב מאוד ואנשים שוכחים אותו, כמה קלוריות שאתה חושב שאתה צורך, תן פוש ותצרוך עוד איזה 200-300+ ותעלה על הזמן בהתאם למשקל מטרה אם אתה רוצה להגיע רחוק אתה צריך לאכול רחוק

ברזל חשוב מאוד ואנשים שוכחים אותו
ברזל אמנם חשוב אבל עודף ברזל מסוכן לגברים, זה לא תוסף שלוקחים סתם, רק אם מתגלה חוסר בבדיקות דם. בגלל זה גם אתה יכול לראות מולטיויטמינים לגברים שהם ללא ברזל וזה גם מצויין בגדול על התווית.
תן פוש ותצרוך עוד איזה 200-300+
למה? שאלת אותו מה קצב העליה במשקל שלו שאתה קובע קביעה כזאת? הוא כבר אוכל הרבה (לדעתי יותר מדי) קלוריות, מה יתן לו לעלות עוד יותר שומן?
רציתי לדעת האם יש תוספי תזונה מומלצים לצורך עלייה במסת השריר ובמשקל
בגדול פלוס קלורי, מספיק חלבון ותכנית אימונים מתאימה זה מה שצריך לצורך שלך. לטעמי הפלוס הקלורי שלך גבוה מדי אבל אני מבין שאתה מודע לזה

בתור אחד שלקח הרבה תוספים ולתקופה ארוכה, אני חושב שכל עניין התוספים זה התעסקות בקקי ובעיקר בזבוז כסף. תתאמן, תאכל ותשן ותעשה הכל טוב ובמידה מספקת ואתה תתקדם. אם אתה מדבר על בריאות אז זה משהו אחר, אבל אני לא חושב שמולטי ויטמין לדוגמא יעזור לך להתקדם במסה יותר מהר. התוסף היחיד שהייתי ממליץ כן לקחת בשביל להתקדם יותר מהר במסה זה חלבון במידה ואתה צריך השלמה לערכים. קריאטין אפשרי אבל מנסיוני האישי יותר בזבוז כסף מאשר שזה עוזר במשהו.

• פותח/ת השרשור

בגדול פלוס קלורי, מספיק חלבון ותכנית אימונים מתאימה זה מה שצריך לצורך שלך. לטעמי הפלוס הקלורי שלך גבוה מדי אבל אני מבין שאתה מודע לזה[/QUOTE]

למה גבוה מדי אם אני במסה מלוכלכת?...

בתור אחד שלקח הרבה תוספים ולתקופה ארוכה, אני חושב שכל עניין התוספים זה התעסקות בקקי ובעיקר בזבוז כסף. תתאמן, תאכל ותשן ותעשה הכל טוב ובמידה מספקת ואתה תתקדם. אם אתה מדבר על בריאות אז זה משהו אחר, אבל אני לא חושב שמולטי ויטמין לדוגמא יעזור לך להתקדם במסה יותר מהר. התוסף היחיד שהייתי ממליץ כן לקחת בשביל להתקדם יותר מהר במסה זה חלבון במידה ואתה צריך השלמה לערכים. קריאטין אפשרי אבל מנסיוני האישי יותר בזבוז כסף מאשר שזה עוזר במשהו.

אממ זה דווקא ממש עוזר לי בהרמת משקלים כבדים יותר.

אהלן חברה,
אני במסה מלוכלכלת.
רציתי לדעת האם יש תוספי תזונה מומלצים לצורך עלייה במסת השריר ובמשקל. לוקח כעת קריאטין, אומגה 3, מולטי ויטמין ומדי פעם מגנזיום כשאני מרגיש תפוס.
אני מתאמן 5-6 פעמים בשבוע. הbmr שלי הוא 2500 קלוריות ואני צורך כ3500 קלוריות.
תודה רבה!!!
אומר לך מניסיון אל תעשה את זה! אתה תשלם ביוקר על המסה המלוכלכת הזאת. אתה תעלה בשומן מיותר לחלוטין וכל כך תסבול בחיטוב שידפק לך המוח לגמריי. תיהיה על מאזן קלורי חיובי מתון. עדיף לעלות לאט ובטוח מאשר מהר ולהראות כמו שק של חרא.

• פותח/ת השרשור
מה אתה חושב בידיוק שזה מסה מלוכלכת?

קריאטין אולי כן, השאר לא באמת

אכן דיברתי על קריאטין.

מסה מלוכלכת זה לאכול כל מה שאתה רוצה מעבר לתפריט שלך. זאת אומרת מהרגע שסיימת את התפריט לאותו היום תאכל מה שאתה רוצה אחר כך.
תכלס ממה שאני קורא בפורומים פה מומלץ מאוד לא לעשות מסה מלוכלכת כי זה סתם יעלה אותי באחוזי שומן מיותרים ויהיה לי מאוד קשה אחרי זה בחיטוב. אמשיך במסה נקייה. כרגע אני 76 קילו עם בערך 17 אחוז שומן ככה שזה לא ככ נורא בהנחה שבחיטוב ארצה להגיע ל8%-10% שומן.

תכלס ממה שאני קורא בפורומים פה מומלץ מאוד לא לעשות מסה מלוכלכת כי זה סתם יעלה אותי באחוזי שומן מיותרים
נכון. אבל מעניין אותי מה חשבת שיקרה לך במסה מלוכלכת כמו שאתה מתאר?

• פותח/ת השרשור
נכון. אבל מעניין אותי מה חשבת שיקרה לך במסה מלוכלכת כמו שאתה מתאר?

הנחתי שאעלה גם באחוזי שומן וגם במסת שריר כמו שמתואר למעלה. לא הנחתי שיהיה ככ קשה להוריד באחוזי שומן בחיטוב ולכן החלטתי להקשיב לעצות החברים פה ולעבור למסה נקייה:)

• פותח/ת השרשור
יותר חכם לרדת לשם עכשיו ומשם לעלות במסת שריר בצורה מתונה תוך שמירה על אחוז שומן נמוך.

אפשר לדעת למה?
זאת אומרת למה לא לעשות עכשיו מסה נקייה ואז לעשות חיטוב במקום מה שכתבת?

אפשר לדעת למה?
לא יודע למה הוא התכוום, לדעתי זה תלוי בך, אם אתה מרגיש טוב עם המראה שלך אז אין בעיה להמשיך מסה

אפשר לדעת למה?

כי עדיף לא לעבוד פעמיים. אין מה לעלות מ17% לדעתי, זה מיותר. כל קילו שומן שתעלה תצטרך לעבוד פי כמה על מנת לרדת ל8-10%. זה אולי נראה לך פשוט, קל וקרוב לרדת מ20+ ל10 אבל זה ממש לא, בטח לא מבחינת שמירה על שריר. אולם אם תרד עכשיו ל 11-12% (ואפילו פחות מזה אם אתה רוצה), ותישאר באיזור הזה לאורך זמן עם תקופות מסה של פלוס קלורי הגיוני מתון ותקופות חיטוב עם גירעון הגיוני מתון ומחושב, לא תצטרך להתעסק אי פעם עם יותר מקילוגרמים ספורים לכאן או לכאן במקום עם 10+.

עניין של העדפה אישית. אני מעדיף לעבוד לאט ולהישאר באיזור סביר כל השנה.

אומגה 3, מולטי ויטמין ומדי פעם מגנזיום כשאני מרגיש תפוס.
התוספים האלה הם שיקול בריאותי ולא קשור לאימונים מספיק לדעתי. אני ממליץ כן לקחת אומגה 3 ומגנזיום, כי אני מאמין שרוב האנשים בחוסר, במיחוד מתאמן שאוכל מסה מלוכלכת.
בתור אחד שלוקח תוספים, השיקול שלי זה בריאות ולא האימונים. קריאטין הוא תוסף מפורסם לאימונים, אני אמנם לא לוקח אותו, אבל הוא נחשב דבר פופולרי, ונראה כמו שהוא עוזר לך.
אבל בריאות זה גם שיקול חשוב לדעתי, ובסופו של דבר ישפיע על האימונים.
ברזל חשוב מאוד ואנשים שוכחים אותו, כמה קלוריות שאתה חושב שאתה צורך, תן פוש ותצרוך עוד איזה 200-300+ ותעלה על הזמן בהתאם למשקל מטרה אם אתה רוצה להגיע רחוק אתה צריך לאכול רחוק
ברזל אמנם חשוב אבל עודף ברזל מסוכן לגברים, זה לא תוסף שלוקחים סתם, רק אם מתגלה חוסר בבדיקות דם. בגלל זה גם אתה יכול לראות מולטיויטמינים לגברים שהם ללא ברזל וזה גם מצויין בגדול על התווית
בתור אחד שלוקח ברזל, הוא לא מולץ לגברים (או לאף אדם) שאין להם הוכחה מבדיקת דם שחסר להם. אין דרך להגיע לחוסר ברזל בלי דימום כלשהו, כך שאם חסר ברזל, זה לא מספיק לקחת תוסף, צריך לעצור את הדימום. אצל ספורטאים שחסר ברזל זה בדרך כלל מטחורים, או דימום פנימי.
אסור לקחת ברזל סתם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית