הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי נחשב לחזק יותר (160X15) או (200X1)?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
מי שהבין את הכותרת לבד- גאון. הסבר מפורט יותר:
נניח יש שני אנשים:
אדם א' יכול לעשות תרגיל מסויים נניח דדליפט 150 קילוגרם ל-10 חזרות.
אדם א' לא יכול להרים 200 קילוגרם פעם אחת.

אדם ב' יכול לעשות חזרה אחת של דדליפט במשקל של 200 קילוגרם.
אדם ב' לא יכול להרים 150 קילוגרם למשך 10 חזרות.

יכול להיות שהסטייה במספרים קצת גדולה מדיי, אבל לא משנה אתם מבינים את הכוונה שלי.
מי נחשב לחזק יותר אדם א' או אדם ב'?

נערך לאחרונה:
אדם ב' עם 1RM של 200 ק"ג - מעצם ההגדרה של חוזק.
לא יותר מדי מעניין כמה חזרות, סטים, זמני מנוחה וקפיצות על חבל אדם א' עושה - הבחור השני מרים יותר.

הייתי משנה את המספרים לעשיריה עם 150 ק"ג לעומת 1RM של 200 בשביל שאנשים לא יתחילו לומר לך שאין סיכוי שהבחור שדופק סט של 15 עם 160 ק"ג לא מצליח להרים 200.

• פותח/ת השרשור
אדם ב' עם 1RM של 200 ק"ג - מעצם ההגדרה של חוזק.
לא יותר מדי מעניין כמה חזרות, סטים, זמני מנוחה וקפיצות על חבל אדם א' עושה - הבחור השני מרים יותר.

הייתי משנה את המספרים לעשיריה עם 150 ק"ג לעומת 1RM של 200 בשביל שאנשים לא יתחילו לומר לך שאין סיכוי שהבחור שדופק סט של 15 עם 160 ק"ג לא מצליח להרים 200.
חחח תודה רבה יא גבר! זה באמת עניין אותי לדעת זאת. ערכתי זאת.

זה שמרים יותר = יותר חזק. גם אם בחור מסוים עושה 195 קילו ל20 חזרות אבל פשוט לא מצליח 200 (בדרך קסם) זה שנותן 200 קילו דדליפט
והמקס שלו ב195 זה אולי 2-3 = יותר חזק.

• פותח/ת השרשור
איך שלא תסתכלו על זה זה עדיין מוזר...
שמי שמרים יותר הוא יותר חזק.
הרי להרים יותר חזרות זה להרים בסופו של דבר יותר משקל וזה גם חוזק של בנאדם.
זה ממש מוזר לי כל העניין הזה.

פה אתה מתבלבל. זה לא להרים יותר משקל זה להרים פחות משקל ליותר פעמים. אז אם בן אדם עושה 50 קילו דדליפט ל30 חזרות (הנפח של זה עובר בהרבה את ה200 קילו דדליפט) והוא לא מצליח יותר מ150 דדליפט בפועל. הוא יותר חזק כי הוא נתן יותר נפח? הבעיה עם הדוגמה של ה160X15
היא שזה לא ריאלי בכלל, הרי אותו אדם כן יצליח את ה200 קילו. לכן שאתה מסתכל על זה ככה זה נורא מבלבל, אבל שמדובר ב1-3 חזרות יותר (משהו יותר ריאלי)

נניח:

אדם א' : נותן 200 קילו דדליפט אבל עם 170 הוא נותן 5 חזרות

אדם ב: נותן 195 קילו דדליפט (הוא לא יכול 200) אבל עם 170 נותן 6-7 חזרות

עכשיו תסכים איתי שאדם א' יותר חזק נכון? ברגע שמביאים דוגמה לא ריאלית ברור שזה יבלבל אותך!

• פותח/ת השרשור
פה אתה מתבלבל. זה לא להרים יותר משקל זה להרים פחות משקל ליותר פעמים. אז אם בן אדם עושה 50 קילו דדליפט ל30 חזרות (הנפח של זה עובר בהרבה את ה200 קילו דדליפט) והוא לא מצליח יותר מ150 דדליפט בפועל. הוא יותר חזק כי הוא נתן יותר נפח? הבעיה עם הדוגמה של ה160X15
היא שזה לא ריאלי בכלל, הרי אותו אדם כן יצליח את ה200 קילו. לכן שאתה מסתכל על זה ככה זה נורא מבלבל, אבל שמדובר ב1-3 חזרות יותר (משהו יותר ריאלי)

נניח:

אדם א' : נותן 200 קילו דדליפט אבל עם 170 הוא נותן 5 חזרות

אדם ב: נותן 195 קילו דדליפט (הוא לא יכול 200) אבל עם 170 נותן 6-7 חזרות

עכשיו תסכים איתי שאדם א' יותר חזק נכון? ברגע שמביאים דוגמה לא ריאלית ברור שזה יבלבל אותך!
כן הדוגמה שלך עכשיו יותר מניחה את הדעת ונותנת לי לישון בשקט עד לשאלת קיטבג הבאה שלי חחח
תודה רבה רבה.

אדם א' מושך 500KG RM1 ואדם ב' 10 חזרות של 50KG.

האם במקרה הזה אדם א' ואדם ב' באותה דרגה מבחינתך?

לפי הלוגיקה שלך - מי שמרים ליותר חזרות משקל מסויים יותר מRM1 של אדם אחר = יותר משקל טוטאלי = אמת מידה לחוזק של האדם מול האחר.

עריכה: לא שמתי לב לתגובות הקודמות.

• פותח/ת השרשור
אדם א' מושך 500KG RM1 ואדם ב' 10 חזרות של 50KG.

האם במקרה הזה אדם א' ואדם ב' באותה דרגה מבחינתך?

לפי הלוגיקה שלך - מי שמרים ליותר חזרות משקל מסויים יותר מRM1 של אדם אחר = יותר משקל טוטאלי = אמת מידה לחוזק של האדם מול האחר.

עריכה: לא שמתי לב לתגובות הקודמות.
זה בסדר. לא אחי. הרי אותו אדם שמרים 500 קילוגרם יכול לעשות 100 חזרות של 50 קילוגרם.
השאלה שלי עסקה במקרים בו הוא לא יכול לעשות את מספר החזרות של האדם שה-RM1 שלו נמוך יותר.

זה בסדר. לא אחי. הרי אותו אדם שמרים 500 קילוגרם יכול לעשות 100 חזרות של 50 קילוגרם.
השאלה שלי עסקה במקרים בו הוא לא יכול לעשות את מספר החזרות של האדם שה-RM1 שלו נמוך יותר.

מן הסתם ההנחה שלך כלולה במה שהצגתי אחרת אין לזה מקום בדיון.

ו100 חזרות של 50KG זה 5000KG.

• פותח/ת השרשור

אני מצליח להבין את ההגיון שאתה חושב שהוא ההגיון שלי אבל זה לא ההגיון שלי וזה לא מה שהתכוונתי.
ההגיון שאתה מייחס אליי הוא שגוי כי זו לא הדרך הנכונה להתייחס לנושא.

הדוגמה שלך היא שונה בכך שאם אני הייתי שואל אותה זה היה כך:
אדם א' מרים 500 קילוגרם, ויכול להצליח להרים 100 פעמים 50 קילוגרם כלומר הוא מרים 5000 קילוגרם נפח.

אדם ב' מרים רק 10 פעמים 50 קילוגרם כלומר הוא מרים 500 קילוגרם בנפח.

כאן המצב הוא הפוך ולא קשור לדיון שאני פתחתי. כי אני השתדלתי להביא משהו די הגיוני עד שתיקנו אותי וצמצמו לי את המשקלים ואת הסטים כדי שזה יתאים יותר לנושא.

השאלה שאני שאלתי היא בהרבה יותר הגיונית אבל בכל מקרה מה שאתה הסברת זה מגניב להבין הגיון שונה בין אנשים שונים על אותו נושא חחחח
שתהיה שבת שלום וסופ''ש נעים.

לדעתי לא הדגמת לו טוב בכלל. גם אני וגם פותח האשכול מבינים מה אתה חושב אבל אתה לא מסביר את זה טוב.
אתה מתייחס נטו לנפח ולא לזה שנניח שני אנשים בקרבת משקל ואחד נותן מספר חזרות יותר מרשים וכו'
לא רק משקלי נוצה

זה נראה כביכול כמו מה שאני אמרתי, אבל לא בדיוק..

• פותח/ת השרשור
לדעתי לא הדגמת לו טוב בכלל. גם אני וגם פותח האשכול מבינים מה אתה חושב אבל אתה לא מסביר את זה טוב.
אתה מתייחס נטו לנפח ולא לזה שנניח שני אנשים בקרבת משקל ואחד נותן מספר חזרות יותר מרשים וכו'
לא רק משקלי נוצה

כן. בדיוק. מדהים. קיצרת את כל חפירת ה-10 שורות שלי בלנסות להסביר את כוונתי לשורה חחח

כן. בדיוק. מדהים. קיצרת את כל חפירת ה-10 שורות שלי בלנסות להסביר את כוונתי לשורה חחח

הניסיון הסבר שלו היה שאם אתה עושה דדליפט עם 1 קילו ל300 חזרות אתה לא יותר חזק מבחור שעושה 200 קילו דדליפט

אמממ....לא חושב שיש על זה דיון.

לא רק משקלי נוצה

זה לא משנה, אני לא רואה הבדל בין המקרים מבחינה לוגית, למספרים הסופיים אין משמעות בשבילי וזה מה שבדיוק ניסיתי להציג במקרה הקיצון שהצגתי, הוא קבע איך הוא מגדיר חוזק והוא בוחר מתי נוח לו ובאיזה מספרים ההגדרה שלו נכנסת לתוקף ומתי לא.

הגדרה זו הגדרה, היא צריכה לעבוד תמיד והוכחה לכך שההגדרה שלו כושלת זו אי ההסכמה שלך ושל פותח האשכול.

זה לא משנה, אני לא רואה הבדל בין המקרים מבחינה לוגית, למספרים הסופיים אין משמעות בשבילי וזה מה שבדיוק ניסיתי להציג במקרה הקיצון שהצגתי, הוא קבע איך הוא מגדיר חוזק והוא בוחר מתי נוח לו ובאיזה מספרים ההגדרה שלו נכנסת לתוקף ומתי לא.

הגדרה זו הגדרה, היא צריכה לעבוד תמיד והוכחה לכך שההגדרה שלו כושלת זו אי ההסכמה שלך ושל פותח האשכול.

זה מאוד מאוד משנה. אז התעלמת מהשאלה של פותח האשכול כדי לתת תשובה - מקסים!

• פותח/ת השרשור

בטח שזה משנה ניסיתי להסביר לך זאת.
אם בנאדם עושה 10 פעמים 50 קילוגרם.

הוא לא שווה בכוחו לבנאדם שמרים 500 קילוגרם ויכול להרים 50 קילוגרם 100 פעמים.

אני הבאתי מקרה על בנאדם א' שמרים RM1 מסוים וגבוה.
ויש בנאדם ב' שלא יכול להרים את אותו RM1 הוא די קרוב אליו אבל לא יכול להרים את זה, ומה שהוא יכול להרים זה מספר חזרות גבוה של משקל מסוים, קרוב ל-RM1 של בנאדם א' שאותו בנאדם א' לא יכול להרים.

זה ממש ממש ממש שונה ממה שאתה מדבר זה אפילו לא מקרה קיצון למה שאמרתי, זה מקרה אחר לחלוטין.

זה שמרים יותר משקל לפי הגדרה של תחרות הוא חזק יותר, אבל זה שעושה משקל קרוב יחסית עם הרבה יותר חזרות הוא חזק יותר, ויש לו פוטנציאל גבוה יותר.
אם ההבדלים ביניהם היו עצומים אז ברור שמי שמרים יותר חזק יותר, אבל אם ההבדל לא גדול במיוחד, כמו במקרה שנתת, זה שעושה 10 חזרות, פשוט לא עשה את עבודת הפיקינג של יעילות עצבית כדי להרים יותר מהבחור השני, אבל פוטנציאלית הוא חזק יותר

• פותח/ת השרשור
זה שמרים יותר משקל לפי הגדרה של תחרות הוא חזק יותר, אבל זה שעושה משקל קרוב יחסית עם הרבה יותר חזרות הוא חזק יותר, ויש לו פוטנציאל גבוה יותר.
אם ההבדלים ביניהם היו עצומים אז ברור שמי שמרים יותר חזק יותר, אבל אם ההבדל לא גדול במיוחד, כמו במקרה שנתת, זה שעושה 10 חזרות, פשוט לא עשה את עבודת הפיקינג של יעילות עצבית כדי להרים יותר מהבחור השני, אבל פוטנציאלית הוא חזק יותר
תודה רבה אחי. התשובה הזו ממש הגיונית. כן אני יודע שלא עשיתי עבודה טובה עם המשקלים אבל הנחתי שאתם כבר תבינו למה התכוונתי.

אין הגדרה מדעית לכוח.
מה שכן יש הגדרה מדעית לכוח אבסולוטי, שזה אומר כמה אתה מרים מנקודה A לנקודה B.
אז לבן אדם ב' יש יותר כוח אבסולוטי.
לגבי כוח, אין לזה הגדרה מדעית אז אין לזה באמת תשובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית