הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי נחשב לחזק יותר (160X15) או (200X1)?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך
הכוח שיופעל אחד על השני זהה לא הכוח שהם מפעילים
אבל למה שהכוח שיופעל אחד על השני יהיה זהה?
אם 2 מכוניות זהות מתנגשות חזיתית, אחת נוסעת הרבה יותר מהר מהשניה, מי נראה לך שיעוף רחוק יותר?

אבל למה שהכוח שיופעל אחד על השני יהיה זהה?
אם 2 מכוניות זהות מתנגשות חזיתית, אחת נוסעת הרבה יותר מהר מהשניה, מי נראה לך שיעוף רחוק יותר?
יש הבדל זה שתי שאלות שונות לגמרה כי נכנס לפה התקף ותנע

• פותח/ת השרשור
מפעילים כוח שונה אבל בגלל החוק השלישי מופעל עליהם כוח שווה....
אחי אתה מתבלבל בחוק השלישי, לדוגמה:
1. תרחיש ראשון- אני מפעיל כוח על קיר, הקיר מפעיל עליי כוח נגדי הפוך בכיוונו ושווה בגודלו. אתה מתכוון לתרחיש זה.
2. תרחיש שני- שני אנשים מפעילים כוח אחד על השני, וכאן זה כפי שקוצר אמר מקודם:
''אם אני מפעיל כוח של 1000 ניוטון בכיוון אחד, ואתה מפעיל 10 ניוטון בכיוון ההפוך, הם ממש לא יתקזזו לחלוטין, מן הסתם אני אדחוף אותך בכוח של 900 ניוטון, וגם זה בתנאים סטריליים''. תחשוב על זה, לפי מה שאתה אומר זה אומר שכל תחרות סומו בעולם אמורה להסתיים בתיקו. שני הצדדים אמורים להישאר באמצע מבלי לזוז עד שאחד משני הצדדים יקרוס מהתייבשות.

event1_800a-1280x720.jpg

מקור תמונה: AMATEUR SUMO | USA SUMO

אבל בגלל החוק השלישי מופעל עליהם כוח שווה....
פה זה הסטריליות, זה תופס רק אם האנרגיה הזאת לא מומרת לשום אנרגיה אחרת, אבל בתרחיש מציאותי כשאני מפעיל אנרגיה על עצם, רוב האנרגיה שאני מפעיל עליו תהפוך לאנרגיית תנועה שלו, ככה שזה לא תופס.
חוקי התנועה של ניוטון הם חוקי בסיס, הם דברים להתחשב בהם, אבל הם לא אבסולוטיים למציאות

אחי אתה מתבלבל בחוק השלישי, לדוגמה:
1. תרחיש ראשון- אני מפעיל כוח על קיר, הקיר מפעיל עליי כוח נגדי הפוך בכיוונו ושווה בגודלו. את ה מתכוון לתרחיש זה.
2. תרחיש שני- שני אנשים מפעילים כוח אחד על השני, וכאן זה כפי שקוצר אמר מקודם:
''אם אני מפעיל כוח של 1000 ניוטון בכיוון אחד, ואתה מפעיל 10 ניוטון בכיוון ההפוך, הם ממש לא יתקזזו לחלוטין, מן הסתם אני אדחוף אותך בכוח של 900 ניוטון, וגם זה בתנאים סטריליים''. תחשוב על זה, לפי מה שאתה אומר זה אומר שכל תחרות סומו בעולם אמורה להסתיים בתיקו. שני הצדדים אמורים להישאר באמצע מבלי לזוז עד שאחד משני הצדדים יקרוס מהתייבשות.

event1_800a-1280x720.jpg

מקור תמונה: AMATEUR SUMO | USA SUMO
הבנתי את הבעיה שלך לא מדבר על התקזזו להפך דווקא ותחרוות סומו יש עוד המון דברים (טכניקה)
upload_2019-1-21_19-37-8.png

תעשה חישוב של המערכת כל אחד פה דוחף את השני הם אותו משקל הכל זהה רק F1 וF2 שונים

• פותח/ת השרשור
הבנתי את הבעיה שלך לא מדבר על התקזזו להפך דווקא ותחרוות סומו יש עוד המון דברים (טכניקה)
צפה בקובץ המצורף 46831
תעשה חישוב של המערכת כל אחד פה דוחף את השני הם אותו משקל הכל זהה רק F1 וF2 שונים
אתה אומר את אותו הדבר כמוני בדיוק אז אני לא מבין למה יש פה דיון בכלל.

וזה בדיוק מה שקוצר אמר:
''אם אני מפעיל כוח של 1000 ניוטון בכיוון אחד, ואתה מפעיל 10 ניוטון בכיוון ההפוך, הם ממש לא יתקזזו לחלוטין, מן הסתם אני אדחוף אותך בכוח של 900 ניוטון, וגם זה בתנאים סטריליים''.
וזו הסיבה בדיוק למה הוא הוריד 10 ניוטון.

נערך לאחרונה:
אתה אומר את אותו הדבר כמוני בדיוק אז אני לא מבין למה יש פה דיון בכלל.

וזה בדיוק מה שקוצר אמר:
''אם אני מפעיל כוח של 1000 ניוטון בכיוון אחד, ואתה מפעיל 10 ניוטון בכיוון ההפוך, הם ממש לא יתקזזו לחלוטין, מן הסתם אני אדחוף אותך בכוח של 900 ניוטון, וגם זה בתנאים סטריליים''.
וזו הסיבה בדיוק למה הוא הוריד 10 ניוטון.
הוויכוח ששני האנשים יעופו לאותו מרחק (כבר מזמן אמרתי לך שאנחנו מסכימים מבחינת פיזיקה)

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון, אתה מתאר מצב בתנאים סטריליים, ומתייחס רק לחוק אחד, ומתעלם מכל חוקי הפיזיקה האחרים שקיימים פה.

בדיוק. וזה מה שנטען פה מלכתחילה. ראה ציטוט לעיל.
אבל לא משנה כבר. האשכול עסק בנושא אחר לגמרי והתשובות של כולם היו יפות מאוד 👏👏👏
המשך הדיון פה לעניות דעתי כבר לא רלוונטי לשום נושא.

תודה רבה לך ולכל מי שהגיב פה. היה דיון פורה ומועיל.

בדיוק. וזה מה שנטען פה מלכתחילה. ראה ציטוט לעיל.
אבל לא משנה כבר. האשכול עסק בנושא אחר לגמרי והתשובות של כולם היו יפות מאוד 👏👏👏
המשך הדיון פה לעניות דעתי כבר לא רלוונטי לשום נושא.

תודה רבה לך ולכל מי שהגיב פה. היה דיון פורה ומועיל.
תקרא מה שכתבתי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית