מי נחשב לחזק יותר (160X15) או (200X1)?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך
מבחינת הנוסחאות rm10 מקביל ל 75% מ rm1.
אז ה 150*10 תיאורטית שווה ל 200.
אבל!
בשביל להצליח 200 לחזרה אחת נדרשת הכנה ספציפית להתמודד עם הביצוע ועבור 10 חזרות נדרשת סבולת שלא בהכרח תהיה למי שמתאמן בחזרות נמוכות.

לדעתי יש גם שוני בין התרגילים השונים.
בנץ׳ / סקווט / דדליפט ל 10 חזרות ירגישו מאוד שונה לגוף וסיכויי ההצלחה להשלים 10 חזרות יהיו כמובן שונים.

אם יש 200 קילו שוכבים על הריצפה וחייבים להרים את זה כי יש בנאדם לכוד מתחת, מי שמצליח להרים את זה יותר חזק ממי שלא מצליח ולא משנה כמה חזרות הוא יעשה עם משקל נמוך יותר

אם יש 200 קילו שוכבים על הריצפה וחייבים להרים את זה כי יש בנאדם לכוד מתחת, מי שמצליח להרים את זה יותר חזק ממי שלא מצליח ולא משנה כמה חזרות הוא יעשה עם משקל נמוך יותר
למה שמישהו ילכד מתחת ל200 קילו דדליפט?

ואם יש בור של כמה מטרים עם אדם ששוקל 150? או כל סיטואציה אחרת שהיא לא rm1?

• פותח/ת השרשור
חחחח תאכלס.

חחח דוגמה מעולה.

דיברנו על כוח בגלל זה דיברתי על rm1. יש מלא סיטואציות אחרות שצריך לא כוח אלא דברים אחרים (סיבולת וכו) אבל השרשור מדבר על מי יותר חזק לא למי יש סיבולת גבוהה יותר או מי יותר מרשים
מקווה שאתה ציני
גם אני

• פותח/ת השרשור
דיברנו על כוח בגלל זה דיברתי על rm1. יש מלא סיטואציות אחרות שצריך לא כוח אלא דברים אחרים (סיבולת וכו) אבל השרשור מדבר על מי יותר חזק לא למי יש סיבולת גבוהה יותר או מי יותר מרשים

גם אני
הדוגמה עם אדם תקוע מתחת למשהו כבד זוהי דוגמה מצויינת ואינטואיטיבית מאוד. 🙌

כי הוא חשב שאם יש לו 150 לעשירייה אז בטוח הוא יצליח 200, מה שהתברר כלא נכון והוא נפל מתחת למוט ונשאר תקוע שם עד שיבוא הבנאדם השני מהדוגמה של פותח הפוסט וירים את המוט

• פותח/ת השרשור
כי הוא חשב שאם יש לו 150 לעשירייה אז בטוח הוא יצליח 200, מה שהתברר כלא נכון והוא נפל מתחת למוט ונשאר תקוע שם עד שיבוא הבנאדם השני מהדוגמה של פותח הפוסט וירים את המוט
🤣🤣🤣

אפשר גם לקחת את זה לכיוון אחר, נניח ו2 אנשים צריכים לדחוף את השני מצוק (נוסיף דרמה! אה?) בהנחה שיש להם את אותם הנתונים
אותו גובה משקל מבנה גוף וטכניקה אבל אחד חזק יותר ב1RM והשני יותר חזק ב3-4RM אז אפשר לומר שהבחור ה''חזק יותר'' ידחוף אותו
וכאילו ינצח אבל אז יאבד את המומנטום לבחור ש''חלש'' ממנו אבל יותר חזק ממנו בlong run? כי בסופו של דבר הבחור ה''חזק'' יותר
זה ההוא שלא ישרוד ויפול מהצוק.

אני אישית חושב שאפשר לתאר את זה ככוח אבסולוטי אבל בשאר הדברים.....תשאירו מקום לדמיון.

אפשר גם לקחת את זה לכיוון אחר, נניח ו2 אנשים צריכים לדחוף את השני מצוק (נוסיף דרמה! אה?) בהנחה שיש להם את אותם הנתונים
אותו גובה משקל מבנה גוף וטכניקה אבל אחד חזק יותר ב1RM והשני יותר חזק ב2-3RM אז אפשר לומר שהבחור ה''חזק יותר'' ידחוף אותו
וכאילו ינצח אבל אז יאבד את המומנטום לבחור ש''חלש'' ממנו אבל יותר חזק ממנו בlong run? כי בסופו של דבר הבחור ה''חזק'' יותר

אני אישית חושב שאפשר לתאר את זה ככוח אבסולוטי אבל בשאר הדברים.....תשאירו מקום לדמיון.
לא הבנתי עד הסוף את הדוגמה, אבל מה שאתה מתאר זה השערה בלבד מי יצליח לדחוף את מי, לא משהו שאתה יכול להגיד חד משמעי, נראה לי.

לא הבנתי עד הסוף את הדוגמה, אבל מה שאתה מתאר זה השערה בלבד מי יצליח לדחוף את מי, לא משהו שאתה יכול להגיד חד משמעי, נראה לי.

הבחור שיותר חזק ב1RM (כוח אבסולוטי) יאבד את המומנטום לבחור שיש לו יותר כוח לטווח הארוך (יותר חזרות..) ויפול מהצוק.
אז מי באמת החזק בסיטואציה הזו?

הבחור שיותר חזק ב1RM (כוח אבסולוטי) יאבד את המומנטום לבחור שיש לו יותר כוח לטווח הארוך (יותר חזרות..) ויפול מהצוק.
אז מי באמת החזק בסיטואציה הזו?
מה זה "כוח לטווח הארוך"? זה סיבולת. אז לשני יש יותר סיבולת אבל שוב, דובר כאן על כוח. כוח לא יביא הצלחה או ניצחון בכל מצב. אם דב רודף אחרי שני אנשים מי שיותר חזק זה לא יעזור לו להינצל,מי שטוב בריצות זה יעזור לו יותר.

מה זה "כוח לטווח הארוך"? זה סיבולת. אז לשני יש יותר סיבולת אבל שוב, דובר כאן על כוח. כוח לא יביא הצלחה או ניצחון בכל מצב. אם דב רודף אחרי שני אנשים מי שיותר חזק זה לא יעזור לו להינצל,מי שטוב בריצות זה יעזור לו יותר.

הייתי מרחיב אבל זה חסר טעם. כוח אבסולובטי = מי מרים יותר זה הכל, מסכים איתך.

מקווה שאתה ציני

אני לא ציני אני DOX

אותו גובה משקל מבנה גוף וטכניקה אבל אחד חזק יותר ב1RM והשני יותר חזק ב3-4RM אז אפשר לומר שהבחור ה''חזק יותר'' ידחוף אותו

טעות, בהנחה שיש להם אותם נתונים (חוץ מכוח) שניהם ידחפו אחד את השני באותה העוצמה. מוזמן לקרוא בהרחבה על חוקי ניוטון ספציפית מדובר פה בחוק השלישי שאומר שאובייקט שמעיל כוח על אובייקט אחר מייצר כוח שווה לשני הכיוונים (דגומה, אם אתה דוחף קיר אז הקיר "דוחף" אותך באותו הכיוון), משמה שניהם יפסידו אם אתה רוצה שמישהו ינצח אז נניח שהנתונים שלהם שונים אז הבחור השמן יותר הוא כנראה זה שינצח בהנחה ויש להם אותה טכניקה

לא רואה סרט כזה שאחד שעושה 15 חזרות של 165 לא יעשה חזרה אחת של 200

אבל לשאלתך, ללא צל של ספק מבחינתי - 15*165 יותר חזק

• פותח/ת השרשור
לא רואה סרט כזה שאחד שעושה 15 חזרות של 165 לא יעשה חזרה אחת של 200

אבל לשאלתך, ללא צל של ספק מבחינתי - 15*165 יותר חזק
כן רשמתי בפוסט חידוד שהבנתם את כוונתי... ובסופו של דבר האנשים פה בתגובות תקנו את המספרים... וכל אחד אמר את דעתו אז זה מה שחשוב.
תודה על התגובה אחי.

טעות, בהנחה שיש להם אותם נתונים (חוץ מכוח) שניהם ידחפו אחד את השני באותה העוצמה. מוזמן לקרוא בהרחבה על חוקי ניוטון ספציפית מדובר פה בחוק השלישי שאומר שאובייקט שמעיל כוח על אובייקט אחר מייצר כוח שווה לשני הכיוונים (דגומה, אם אתה דוחף קיר אז הקיר "דוחף" אותך באותו הכיוון), משמה שניהם יפסידו אם אתה רוצה שמישהו ינצח אז נניח שהנתונים שלהם שונים אז הבחור השמן יותר הוא כנראה זה שינצח בהנחה ויש להם אותה טכניקה
זה חוסר הבנה של חוק התנועה.
נכון שזה מה שהחוק אומר, אבל זה חוק סטרילי ולא תופס במלואו לחיים האמיתיים. אם אני דוחף אדם אני בעצם משקיע אנרגיה בכדי להזיז אותו, אבל אותה אנרגיה יכולה להחליף צורה, והכוח שאני מפעיל על אותו אדם הופך להיות בחלקו אנרגית תנועה שלו, ואפשר להגיד שהחלק שחוזר אלי זה החלק שאני צריך להשקיע כדי להתגבר על החיכוך והאנרגיה שלא הצלחתי להעביר אליו כאנרגיית תנועה.
כששני אנשים זהים פיזית ינסו לדחוף אחד את השני, אבל אחד יכול ליצור יותר תאוצה מהשני אז התאוצה ששניהם מייצרים תתקזקז עד לשארית של זה שמאיץ יותר את השני, וזה שחלש יותר הוא זה שייפול.
כשמדברים על אפליקציות לחיים האמיתיים, זה שמרים יותר לחזרה בודדת יהיה ביתרון משמעותי, כי זה אומר שיש טווח חזרות שבהם הם שווים פחות או יותר, אבל לזה עם ה-1RM הגבוה יותר יש יותר יעילות עצבית שתאפשר לו להפעיל הרבה יותר כוח. אבל אם מדברים על מי חזק יותר במכון, אני עדיין עומד מאחורי הטענה שלי שפוטנציאל ל-1RM גבוה יותר חשוב מהיכולת להציג אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית