מציע לך לקרוא טיפה בעניין וגם למי שנתן לך לייקים אפילו אשלח קישור חוקי התנועה של ניוטון – ויקיפדיהזה חוסר הבנה של חוק התנועה.
נכון שזה מה שהחוק אומר, אבל זה חוק סטרילי ולא תופס במלואו לחיים האמיתיים. אם אני דוחף אדם אני בעצם משקיע אנרגיה בכדי להזיז אותו, אבל אותה אנרגיה יכולה להחליף צורה, והכוח שאני מפעיל על אותו אדם הופך להיות בחלקו אנרגית תנועה שלו, ואפשר להגיד שהחלק שחוזר אלי זה החלק שאני צריך להשקיע כדי להתגבר על החיכוך והאנרגיה שלא הצלחתי להעביר אליו כאנרגיית תנועה.
כששני אנשים זהים פיזית ינסו לדחוף אחד את השני, אבל אחד יכול ליצור יותר תאוצה מהשני אז התאוצה ששניהם מייצרים תתקזקז עד לשארית של זה שמאיץ יותר את השני, וזה שחלש יותר הוא זה שייפול.
כשמדברים על אפליקציות לחיים האמיתיים, זה שמרים יותר לחזרה בודדת יהיה ביתרון משמעותי, כי זה אומר שיש טווח חזרות שבהם הם שווים פחות או יותר, אבל לזה עם ה-1RM הגבוה יותר יש יותר יעילות עצבית שתאפשר לו להפעיל הרבה יותר כוח. אבל אם מדברים על מי חזק יותר במכון, אני עדיין עומד מאחורי הטענה שלי שפוטנציאל ל-1RM גבוה יותר חשוב מהיכולת להציג אותו
דוגמה אם אתה עושה טון בנצ' פרס ואני עושה 10 קילו בנצ' פרס ושינו בכלל ונדחוף אחד את השני שנינו נתרחק אותו מרחק באוהת מהירות ובאותה תאוצה בהנחה שחוץ מהכוח שלנו אנחנו זהים