הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי נחשב לחזק יותר (160X15) או (200X1)?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך
זה חוסר הבנה של חוק התנועה.
נכון שזה מה שהחוק אומר, אבל זה חוק סטרילי ולא תופס במלואו לחיים האמיתיים. אם אני דוחף אדם אני בעצם משקיע אנרגיה בכדי להזיז אותו, אבל אותה אנרגיה יכולה להחליף צורה, והכוח שאני מפעיל על אותו אדם הופך להיות בחלקו אנרגית תנועה שלו, ואפשר להגיד שהחלק שחוזר אלי זה החלק שאני צריך להשקיע כדי להתגבר על החיכוך והאנרגיה שלא הצלחתי להעביר אליו כאנרגיית תנועה.
כששני אנשים זהים פיזית ינסו לדחוף אחד את השני, אבל אחד יכול ליצור יותר תאוצה מהשני אז התאוצה ששניהם מייצרים תתקזקז עד לשארית של זה שמאיץ יותר את השני, וזה שחלש יותר הוא זה שייפול.
כשמדברים על אפליקציות לחיים האמיתיים, זה שמרים יותר לחזרה בודדת יהיה ביתרון משמעותי, כי זה אומר שיש טווח חזרות שבהם הם שווים פחות או יותר, אבל לזה עם ה-1RM הגבוה יותר יש יותר יעילות עצבית שתאפשר לו להפעיל הרבה יותר כוח. אבל אם מדברים על מי חזק יותר במכון, אני עדיין עומד מאחורי הטענה שלי שפוטנציאל ל-1RM גבוה יותר חשוב מהיכולת להציג אותו
מציע לך לקרוא טיפה בעניין וגם למי שנתן לך לייקים אפילו אשלח קישור חוקי התנועה של ניוטון – ויקיפדיה
דוגמה אם אתה עושה טון בנצ' פרס ואני עושה 10 קילו בנצ' פרס ושינו בכלל ונדחוף אחד את השני שנינו נתרחק אותו מרחק באוהת מהירות ובאותה תאוצה בהנחה שחוץ מהכוח שלנו אנחנו זהים

מציע לך לקרוא טיפה בעניין וגם למי שנתן לך לייקים אפילו אשלח קישור חוקי התנועה של ניוטון – ויקיפדיה
דוגמה אם אתה עושה טון בנצ' פרס ואני עושה 10 קילו בנצ' פרס ושינו בכלל ונדחוף אחד את השני שנינו נתרחק אותו מרחק באוהת מהירות ובאותה תאוצה בהנחה שחוץ מהכוח שלנו אנחנו זהים
זה לא נכון, אתה מתאר מצב בתנאים סטריליים, ומתייחס רק לחוק אחד, ומתעלם מכל חוקי הפיזיקה האחרים שקיימים פה.
אם אני מפעיל כוח של 1000 ניוטון בכיוון אחד, ואתה מפעיל 10 ניוטון בכיוון ההפוך, הם ממש לא יתקזזו לחלוטין, מן הסתם אני אדחוף אותך בכוח של 900 ניוטון, וגם זה בתנאים סטריליים

• פותח/ת השרשור
זה לא הגיוני בכלל הכוח שאתה מפעיל על הקיר, הקיר מפעיל עליך כוח הפוך בכיוונו אך זהה בגודלו.
(עריכה: זו הסיבה למה לא עשיתי לך לייק כי אתה כותב שזה באותו כיוון. אני נותן לייקים לכל אחד שכותב דברים הגיוניים גם אם סובייקטיביים ואתה יכול לראות את זה לאורך כל השרשור אתה פשוט אומר משהו שהוא פיזיקלית לא נכון).
תמונה:
main-qimg-b6921dde6ef38fc7087bbe590f9213ad

מקור: https://www.quora.com/What-is-Newtons-3rd-law

מי שיפעיל יותר כוח הוא ינצח.

אני ממש מסכים עם קוצר בעניין הזה.

נערך לאחרונה:
זה שמרים יותר לחזרה בודדת יהיה ביתרון משמעותי, כי זה אומר שיש טווח חזרות שבהם הם שווים פחות או יותר, אבל לזה עם ה-1RM הגבוה יותר יש יותר יעילות עצבית שתאפשר לו להפעיל הרבה יותר כוח.
אשמח אם תפרט עוד...

אני לא ציני אני DOX

טעות, בהנחה שיש להם אותם נתונים (חוץ מכוח) שניהם ידחפו אחד את השני באותה העוצמה. מוזמן לקרוא בהרחבה על חוקי ניוטון ספציפית מדובר פה בחוק השלישי שאומר שאובייקט שמעיל כוח על אובייקט אחר מייצר כוח שווה לשני הכיוונים (דגומה, אם אתה דוחף קיר אז הקיר "דוחף" אותך באותו הכיוון), משמה שניהם יפסידו אם אתה רוצה שמישהו ינצח אז נניח שהנתונים שלהם שונים אז הבחור השמן יותר הוא כנראה זה שינצח בהנחה ויש להם אותה טכניקה

מעניין דווקא, אני לא רואה סרט כזה (שזה שמפעיל יותר כוח לא ינצח) אבל אולי אני טועה.

נערך לאחרונה:
זה לא נכון, אתה מתאר מצב בתנאים סטריליים, ומתייחס רק לחוק אחד, ומתעלם מכל חוקי הפיזיקה האחרים שקיימים פה.
אם אני מפעיל כוח של 1000 ניוטון בכיוון אחד, ואתה מפעיל 10 ניוטון בכיוון ההפוך, הם ממש לא יתקזזו לחלוטין, מן הסתם אני אדחוף אותך בכוח של 900 ניוטון, וגם זה בתנאים סטריליים

איפה אמרתי התקזזו? מאיזה חוקים אני מתעלם?
שאר החוקים לא מושפעים מהכוח שאתה מפעיל... ולכן אמרתי אם יש לנו חוץ מזה אותם נתונים

זה לא הגיוני בכלל הכוח שאתה מפעיל על הקיר, הקיר מפעיל עליך כוח הפוך בכיוונו אך זהה בגודלו.
(עריכה: זו הסיבה למה לא עשיתי לך לייק כי אתה כותב שזה באותו כיוון. אני נותן לייקים לכל אחד שכותב דברים הגיוניים גם אם סובייקטיביים ואתה יכול לראות את זה לאורך כל השרשור אתה פשוט אומר משהו שהוא פיזיקלית לא נכון).
תמונה:
main-qimg-b6921dde6ef38fc7087bbe590f9213ad

מקור: https://www.quora.com/What-is-Newtons-3rd-law

מי שיפעיל יותר כוח הוא ינצח.

אני ממש מסכים עם קוצר בעניין הזה.
אני מצפה עכשיו לקבל לייקים לכל התגובות שלי והורדת לייקים מהתגובות של קוטצר כי זה בדיוק מה שאני כותב איפה כתבתי באותו כיוון הם הוא יזוז אחורה מין הסתם שהכיוון הפוך...
"אם אתה דוחף קיר אז הקיר "דוחף" אותך באותו הכיוון" ציטוט שלי מההודעה הראשונה

מעניין דווקא, אני לא רואה סרט כזה (שזה שמפעיל יותר כוח מפסיד) אבל אולי אני טועה.
איפה כתבתי מפסיד אני יודע שאתה חלש בפיזיקה והיגיון אבל תנסה להתחזק טיפה בהבנת הנקרא

• פותח/ת השרשור
אני לא ציני אני DOX

טעות, בהנחה שיש להם אותם נתונים (חוץ מכוח) שניהם ידחפו אחד את השני באותה העוצמה. מוזמן לקרוא בהרחבה על חוקי ניוטון ספציפית מדובר פה בחוק השלישי שאומר שאובייקט שמעיל כוח על אובייקט אחר מייצר כוח שווה לשני הכיוונים (דגומה, אם אתה דוחף קיר אז הקיר "דוחף" אותך באותו הכיוון), משמה שניהם יפסידו אם אתה רוצה שמישהו ינצח אז נניח שהנתונים שלהם שונים אז הבחור השמן יותר הוא כנראה זה שינצח בהנחה ויש להם אותה טכניקה
לצערי נאלצתי לעשות 2 קורסים בפיזיקה. אין מרצה אחד מתוך ה-4 שאמר *באותו כיוון* זה תמיד היה ''שווה בגודלו אך הפוך בכיוונו''.

לא חשוב...
שאר החוקים לא מושפעים מהכוח שאתה מפעיל... ולכן אמרתי אם יש לנו חוץ מזה אותם נתונים

אני מצפה עכשיו לקבל לייקים לכל התגובות שלי והורדת לייקים מהתגובות של קוטצר כי זה בדיוק מה שאני כותב איפה כתבתי באותו כיוון הם הוא יזוז אחורה מין הסתם שהכיוון הפוך...
"אם אתה דוחף קיר אז הקיר "דוחף" אותך באותו הכיוון" ציטוט שלי מההודעה הראשונה

איפה כתבתי מפסיד אני יודע שאתה חלש בפיזיקה והיגיון אבל תנסה להתחזק טיפה בהבנת הנקרא

צודק התבלבלתי קורה, התכוונתי לא רואה סרט שהוא לא ינצח! וגם אולי אני טועה, איפה בדיוק הבעיה כאן? שאמרתי שאולי אני טועה?

• פותח/ת השרשור
ואני ממש לא חושב שזה נכון. אתה באמת חושב שאם אני אלך לדחוף את אדי הול זה מה שיקרה. אני חושב שמה שיקרה זה שאני אמצא את עצמי כאסטרונאוט הראשון שהגיע לחלל בלי חללית.

לצערי נאלצתי לעשות 2 קורסים בפיזיקה. אין מרצה אחד מתוך ה-4 שאמר *באותו כיוון* זה תמיד היה ''שווה בגודלו אך הפוך בכיוונו''.
הבנתי שלא הייתי הכי ברור מה שהתכוונתי זה שאם דוחף את הקיר הקיר ידחוף אותך באותה העוצמה חשבתי שזה ברור שהכיוון הפוך לכיוון שאתה דוחף את הקיר (הייתי צריך לכתוב את זה כנראה יותר ברור)
כל שאר הדברים שאמרתי עדיין עומדים על כנם...
ואם אתה לא מביו את זה אני רוצה לשאול בכמה סיימת את הקורסים האלו?
לא חשוב...

צודק התבלבלתי קורה, התכוונתי לא רואה סרט שהוא לא ינצח! וגם אולי אני טועה, איפה בדיוק הבעיה כאן? שאמרתי שאולי אני טועה?
תכנס לקישור שבוס שלך אם אני דוחף אותך ואתה ואני במצב זהה עם אותו משקל וכו... שנינו נעוף אחורה באותו המרחק

• פותח/ת השרשור
הבנתי שלא הייתי הכי ברור מה שהתכוונתי זה שאם דוחף את הקיר הקיר ידחוף אותך באותה העוצמה חשבתי שזה ברור שהכיוון הפוך לכיוון שאתה דוחף את הקיר (הייתי צריך לכתוב את זה כנראה יותר ברור)
כל שאר הדברים שאמרתי עדיין עומדים על כנם...
ואם אתה לא מביו את זה אני רוצה לשאול בכמה סיימת את הקורסים האלו?
שניה אחי אני אבדוק (באמת. לא ציני) אני אמצא את גליון הציונים שלי.

• פותח/ת השרשור
לא באמת רלוונטי אתה אמור להסכים איתי זה הבעיה....
חחחחחח כבר בדקתי
הראשון זה פיזיקה א' חוקי הכבידה, תנועה וכו' ציון 88
השני זה פיזיקה ב' חשמל ומגנטיות ציון 84

נערך לאחרונה:
חחחחחח כבר בדקתי
הראשון זה פיזיקה א'
השני זה פיזיקה ב'
אולי שכחת את החומר למרות שפחות מ90 זה לא מספיק...
אתה עדיין צריך להסכים איתי שבחלל אם התאום הזהה והחזק פי 10 שלי דוחף אותי שנינו נתרחק באופן שווה מנוקדת הדחיפה

• פותח/ת השרשור
אולי שכחת את החומר למרות שפחות מ90 זה לא מספיק...
אתה עדיין צריך להסכים איתי שבחלל אם התאום הזהה והחזק פי 10 שלי דוחף אותי שנינו נתרחק באופן שווה מנוקדת הדחיפה
אחי אתה משנה פה את כל חוקי המשחק. חלל? נו באמת אתה כבר סוטה מהנושא לגמריייייי
אתה מתחיל לדבר איתי על אסטרופיזיקה? מה אני רוצה לדעת איפה נמצא נפטון. השאלה פה דנה בנושא שהוא על כדור הארץ עם כוח כבידה וכו'
בחלל אני וגם אותו בנאדם נמשך אל הלא נודע ונמות אחרי כמה שעות בלי קשר לבנצ' פרס של אף אחד מאיתנו

ת'אמת גם אם הייתי מקבל 60 הייתי מרוצה מעצמי ממש לא אהבתי פיזיקה ואני עדיין לא אוהב פיזיקה... לא כי הנושא משעמם פשוט כי המרצים לא יודעים ללמד את החומר וכו' למדתי באינטרנט וכך עברתי את המבחן

אחי אתה משנה פה את כל חוקי המשחק. חלל? נו באמת אתה כבר סוטה מהנושא לגמריייייי
אתה מתחיל לדבר איתי על אסטרופיזיקה? מה אני רוצה לדעת איפה נמצא נפטון. השאלה פה דנה בנושא שהוא על כדור הארץ עם כוח כבידה וכו'
בחלל אני וגם אותו בנאדם נמשך אל הלא נודע ונמות אחרי כמה שעות בלי קשר לבנצ' פרס של אף אחד מאיתנו

ת'אמת גם אם הייתי מקבל 60 הייתי מרוצה מעצמי ממש לא אהבתי פיזיקה ואני עדיין לא אוהב פיזיקה... לא כי הנושא משעמם פשוט כי המרצים לא יודעים ללמד את החומר וכו' למדתי באינטרנט וכך עברתי את המבחן

גם על כדור הארץ זה אותו דבר כי חיכוך לא קשור לכוח שאתה מוציא על מישהו...

אשמח אם תפרט עוד...
לא ניתן להשוות בין 10 חזרות לחזרה אחת, אבל אם תיקח את אותם 2 אנשים ותבקש מהם לעשות פחות חזרות עם יותר משקל, או פחות משקל ליותר חזרות, בסוף תמצא טווח חזרות בין 1-10 שהם מרימים משקל זהה יחסית (אם מדובר על הבדלים כאלה במשקלים, לא הבדלים גדולים מאוד).
ככל שאתה יכול לעשות יותר חזרות עם אחוז גבוה מהמקסימום שלך, ככה היעילות העצבית שלך נמוכה יותר, כלומר הגוף יודע להשתמש פחות טוב במה שיש לו. אם אני עושה 200 לחזרה, אבל 190 ל-5, סימן ש-200 זה לא המקסימום האמיתי שלי, אלא המקסימום שאני יכול להפיק כרגע אבל הפוטנציאל שלי הרבה יותר גדול, ואני רק צריך לשפר יעילות עצבית.

2 אנשים זהים שמפעילים 2 כוחות שונים בכיוונים הפוכים, לא יעופו בצורה שווה אחורה

אז אתה חושב שלעשות בנצ' פרס על כדור הארץ, זהה ללעשות בנצ' פרס בחלל?

מה קשור בנצ' בחלל? ולשאלתך לא
לא ניתן להשוות בין 10 חזרות לחזרה אחת, אבל אם תיקח את אותם 2 אנשים ותבקש מהם לעשות פחות חזרות עם יותר משקל, או פחות משקל ליותר חזרות, בסוף תמצא טווח חזרות בין 1-10 שהם מרימים משקל זהה יחסית (אם מדובר על הבדלים כאלה במשקלים, לא הבדלים גדולים מאוד).
ככל שאתה יכול לעשות יותר חזרות עם אחוז גבוה מהמקסימום שלך, ככה היעילות העצבית שלך נמוכה יותר, כלומר הגוף יודע להשתמש פחות טוב במה שיש לו. אם אני עושה 200 לחזרה, אבל 190 ל-5, סימן ש-200 זה לא המקסימום האמיתי שלי, אלא המקסימום שאני יכול להפיק כרגע אבל הפוטנציאל שלי הרבה יותר גדול, ואני רק צריך לשפר יעילות עצבית.

2 אנשים זהים שמפעילים 2 כוחות שונים בכיוונים הפוכים, לא יעופו בצורה שווה אחורה
הם מפעילים כוח זהה.....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית