הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון מן הצומח

Metatron

משתמש פעיל
697
346
נק' מוניטין:
588
697
346
בוקר טוב לכולם.
הייתי רוצה לדעת אם יש סיבה לאכול חלבון מהצומח אם אני לא מנהל תזונה צמחונית/טבעונית. ממה שהבנתי, בצומח רק סויה מכילה BCAA, ואם רוצים למקסם את צריכת החלבון מהארוחה, צריך לשלב את המאכל ה'דל' בחומצות אמינו עם עוד מאכל(לדוגמא, חומוס ולחם).
אז שאלתי, האם יש סיבה לשלב את החלבונים הלא מלאים האלה בתפריט?
חשוב לציין שאני לא מדבר על ויטמינים ומינרלים, אלא נטו על איכות החלבון.

הייתי רוצה לדעת אם יש סיבה לאכול חלבון מהצומח אם אני לא מנהל תזונה צמחונית/טבעונית.
לדעתי הפלוס הוא שיש בזה פחות חנקן, ומעמיס פחות על הכבד והכליות זה פלוס אמנם די מנורי לרוב האנשים, אבל זה הפלוס. זה גם פחות ממלא אותך ונותן לך לאכול יותר, זה לא גורם לעצירות כמו בשר, אבל יכול לשלשל. יש כאלה שיעדיפו חלבון מהצומח מהסתכלות אנושית (אומנם לא טבעונית לגמרי) שלאכול פחות ככל שאפשר מהחי, ויש כאלה שחוששים מהסטרואיידים והאנטיביוטיקה שבחי. אני חושב שכדאי לשלב את כל סוגי החלבון שאפשר ביום, גיוון הוא מפתח לבריאות.
ניסיתי שבוע לעבור לדיאטה טבעונית ולקבל חלבון מהצומח בלבד, היה לי שילשולים נוראיים, אבל האימונים היו פצצה, יש מקום לדעתי לשלב.
בצומח רק סויה מכילה BCAA, ואם רוצים למקסם את צריכת החלבון מהארוחה, צריך לשלב את המאכל ה'דל' בחומצות אמינו עם עוד מאכל(לדוגמא, חומוס ולחם).
תיקון, לא BCAA אלא את כל חומצות האמינו שנידרשות לבנות שריר (BCAA הם לא הכל).

ממה שהבנתי, בצומח רק סויה מכילה BCAA
אתה מתכוון EAA, שהן חומצות האמינו שיש בחלבון מלא שאותן אנחנו לא יודעים לסנטז בעצמנו.
וכן, רק בסויה יש את כולן, אבל זה לא אומר שבקטניות אין לפחות חלק מהן, וכן אפשר להתחשב בהן בתפריט

האם יש סיבה לשלב את החלבונים הלא מלאים האלה בתפריט?
חובה לא, אבל זה נחמד שיש לך חלבון שמגיע מיותר ממקור אחד, בנוסף לכל התועלת הבריאותית הנוספת.
תהנה גם מהתפריט שלך

שיש בזה פחות חנקן
חומצות אמינו הן פר הגדרה מולקולות עם חנקן, ככה שאין הבדל בין אלה שמגיעות ממוצרים מן החי לאלה שלא.

ומעמיס פחות על הכבד והכליות
באיזה קטע מעמיס על הכבד והכליות? החלבון עצמו לא מעמיס על הכבד והכליות בצורה שונה מחלבון מן הצומח

ויש כאלה שחוששים מהסטרואיידים והאנטיביוטיקה שבחי
זה לא משהו שצריך לדאוג לגביו היום, אין לזה השפעה על בני אדם

• פותח/ת השרשור
תודה לכם על התגובות וגם על התיקון. נתקעתי על BCAA בגלל שקראתי שרק סויה מכילה כמות גדולה של החומצות הנ''ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית