הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
אוסיף כמה דברים מהנסיון שלי:
- נהיגה: אני גר בעיר הכי סואנת באוסטרליה (סידני), עם פקקים נוראיים, כל המקומיים מתלוננים שזוועה לנהוג פה... אני סבלתי מרואד רייג׳ (לא רויד רייג׳...) די גרוע בארץ, כאן אני מאוד רגוע, לא צועק, לא מקלל, צופר מדי פעם (שזה מאד יוצא דופן) אבל הנהיגה כאן מאוד רגועה לטעמי, לא חותכים אותך, כולם מאותתים, אנשים זזים מהנתיב המהיר בכביש בינעירוני, אף אחד לא חונה איפה שאסור, אף אחד לא עוצר ״רק לרגע״ לקנות משהו מהקיוסק (מה שמזכיר לי שאיפה שגדלתי (כפר סבא) עשו הפגנה לפני כמה שנים שאוכפים ע״י מצלמה אנשים שעוצרים לקנות משהו בקיוסק ליד קניון ערים).
חסרונות בנהיגה כאן - אכיפה! יש מצלמות כמעט בכל צומת, אני פשוט נוהג במהירות המותרת (נשמע נורמלי, בארץ מי בכלל שם לב) כי אין מצב לעקוב אחרי כמות המצלמות שיש, בנוסף להמון מצלמות ניידות ושוטרים שעוצרים ואורבים לך בפינה. בארץ ב6 שנים שנהגתי כמו חולרה, חטפתי קנס מהירות אחד. כאן שאני נוהג מאוד רגוע, לא ממהר ומבין שיש אכיפה - קיבלתי קנסות באלפי דולרים ב5 שנים שאני כאן. לאחרונה השתפרתי...

• פותח/ת השרשור
אם כבר מדברים על נהיגה, מספר הגיגים (ומצטער מראש על הגזענות, הדברים נכונים באופן כללי וברור שיש יוצאי דופן).

במסגרת המעבר לכאן הייתי צריך לעשות תיאוריה וטסט מעשי בשביל לקבל את הרישיון של קליפורניה. הרישיון של הארץ תופס, אבל רק לאנשים שמבקרים כאן - אם אתה תושב אתה מחוייב להוציא רישיון נהיגה מקומי (לא בדיוק אוכפים את זה, אבל בגלל שבכל מקרה הייתי מובטל ולא היה לי מה לעשות לא ממש היה איכפת לי).
אין להם מורה נהיגה שמנסה לתחמן אותך לקחת עשרות שיעורים עד שהוא מגיש אותך ואין טסטרים מפגרים שמכשילים אותך בטסט הראשון סתם כי זה הטסט הראשון שלך. כאן ההורים של האמריקאים מלמדים את הילדים שלהם לנהוג והטסטר מרשה לך לעשות עד 11 טעויות לא קריטיות ו-3 טעויות קריטיות (מה זה קריטיות אני לא יודע).
אז אחרי שנהגתי למשרד הרישוי כאן (ואחרי כמה חודשים בהם אני נוהג פה) ניגשתי למבחן המעשי,שכולל פחות או יותר נסיעה מסביב לבלוק בלי עקיפות ובלי חניות. לרכב שלי (כבר קניתי רכב אז) נכנס בוחן יותר צעיר ממני ועם פחות ניסיון בכביש ויצאנו לדרכנו.

אני התרכזתי בלנהוג בשתי ידיים (אני נוהג עם יד אחת בדר"כ, ככה התרגלתי) וראיתי שהוא כל הזמן כותב לעצמו דברים. טוב נו - ממשיך לנסוע במסלול המאוד קשה של "תמשיר ישר, יש לך עוד".

עכשיו, אני לא נוסע ממש מהר לעומת מה שנהוג בארץ אבל אני נוסע בהתאם לתנאי הדרך והכביש - אם יש איזור של 25 מייל וכולם נוסעים בו 35 אני לא עומד לנסוע עכשיו 25 מייל ולעכב את כולם. מה מסתבר - כל פעם שעברתי צומת במהירות שקצת יותר גבוהה מהמותר הבחור הצעיר שלידי סימן את זה בתור טעות לא קריטית 😃

אחרי שבע טעויות כשהוא ראה שאני לא קולט מה הוא עושה הוא העיר את תשומת לבי לכך שאני נוהג כמו כולם ולא מעכב אנשים כמו נהג חדש חסר ניסיון, ישר הורדתי מהירות ונתתי לכולם לעקוף אותי כאילו אני ילד בן 16.
בסיכום הוא רשם לי "Slow down!" ונפרדנו לשלום עם הרישיון שקיבלתי.

האמריקאים מאוד נחמדים בכביש - לא מצפצפים, מאוד רגועים, תמיד נותנים להיכנס לפניהם וכו' וכו'. הבעיה היא שבניגוד אלינו, הם לא גדלו בג'ונגל. כמו שכבר ציינתי, יש כאן הרבה זרים - בין אם מדובר במקסיקנים שבאים לעבוד בארה"ב או בסיני/הודי שהגיע לכאן עם ויזת ה-H1b שלו, והם נוהגים לחלוטין אחרת.

הודים (מי שהיה בהודו יודע על מה אני מדבר) - אין להם כבישים מהירים בהודו ובכבישים רגילים הם חותכים כמו מטורפים, עוברים על חוקי התנועה ובאופן כללי מזכירים לי התנהגות של מישהו בן 17 שרק קיבל רישיון ויוצא עם חברים שלו ביום שישי לתל אביב.
סינים - נוהגים ממש נורא, לא מסתכלים במראות, לא יודעים לחנות.
ישראלים - נוהגים כאילו מישהו הצמיד להם אקדח לרקה ואמר להם "תנהגו!"
מקסיקנים - כמו ישראלים על סטרואידים, ב-outlet שקרוב לגבול ראיתי מקסיקני כמעט דורס אישה עם עגלת תינוקות שחצתה במעבר חציה.
אמריקאים - נוסעים בסבבה שלהם, העיקר להגיע מנקודה A לנקודה B בביטחה, לא מוכנים להפתעות בכביש, לא טובים בהפעלת שיקול דעת מהיר.

שימו את כל אלו ביחד על הכביש וקיבלתם סלט מעניין 😃

גם כאן זה דומה מבחינת הנהגים עצמם. אוסטרלים רגועים ולא ממהרים, סינים לא מודעים לשום דבר, מופתעים מהכל ויכולים פשוט לעצור ולחשוב במקום להגיב, הודים והאיזור לרוב עושים מה שהם רוצים בכביש, במיוחד נהגי מוניות. היתרון הוא שכאן האכיפה היא מאוד קשה ואתה לא תחזיק את הרשיון שלך להרבה זמן אם תמשיך להיות אידיוט. זה די נפוץ כאן לאבד את הרשיון ולהיות בשלילה יחסית.

אני נתפסתי בחודש הראשון כאן על 125 קמ״ש באיזור של 80, זה 823$ קנס ו3 חודשי שלילה. למזלי אין לי רשיון אוסטרלי ככה שהם לא יכולים לשלול לי כלום.

אהלן! טוב לשמוע שאתה סה"כ מרוצה.
אשמח אם תוכל לספר כמה אתה מרוויח היום, באחוזים, ביחס למה שהיית מרוויח בארץ (אם תהיה מוכן לדבר אבסולוטית אפילו יותר טוב 😃).

בפייסבוק כבר מזמן היית מקבל תגובות של "עוכר ישראל" "תהנה בגלות יא גוי" וכו 😁
טוב לדעת שאתה מרוצה שם. בהמשך לשאלה של AFTERMATH אשמח אם תוכל לספר על המיסים שם לעומת הארץ

סינים אנשים נוראיים ,ראיתי את ההתנהלות שלהם בדכ בטיסותבטיסות ובטכניון, הייתי אומר שהממשל שם גורם להם להיות על הספקטרום.
אפס מודעות לסביבה ,ברבריות, פשוט גועל נפש.
כמעט הכנסתי סטירה לסיני שדחף אותי ועוד אחרים בתור בשדה תעופה בקייב ,אבל לא עשיתי את זה כי אולי הוא קונג פן מאסטר והיה מפרק לי את הצורה 😃

השחיקה של הרכבים בארה"ב פחותה בגלל נהיגה אנושית, לעומת ישראל ומדינות בעלי נהיגה מפגרת.
איך החורף שלכם שם בסאן דיאגו?

Living the dream.

שאלה מעניינת מכיוון אחר: הרשויות (רשות המסים לדוג') מכירות בכם כתושבי חוץ או שעדיין אתם צריכים לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי והכל כמו תושבי ישראל?
נוצר לכם קיזוז מס במקור מארה"ב או שאתם לא משלמים שם מס בכלל?
יותר משתלם לשלם מסים בארה"ב על המשכורת או בישראל בחישוב כולל?
איך גובה הוצאות הבריאות שם לעומת ישראל? (תמיד יש סיפורים על מערכת יקרה ולא יעילה בUS)

ם כבר מדברים על נהיגה, מספר הגיגים (ומצטער מראש על הגזענות, הדברים נכונים באופן כללי וברור שיש יוצאי דופן).

במסגרת המעבר לכאן הייתי צריך לעשות תיאוריה וטסט מעשי בשביל לקבל את הרישיון של קליפורניה. הרישיון של הארץ תופס, אבל רק לאנשים שמבקרים כאן - אם אתה תושב אתה מחוייב להוציא רישיון נהיגה מקומי (לא בדיוק אוכפים את זה, אבל בגלל שבכל מקרה הייתי מובטל ולא היה לי מה לעשות לא ממש היה איכפת לי).
אין להם מורה נהיגה שמנסה לתחמן אותך לקחת עשרות שיעורים עד שהוא מגיש אותך ואין טסטרים מפגרים שמכשילים אותך בטסט הראשון סתם כי זה הטסט הראשון שלך. כאן ההורים של האמריקאים מלמדים את הילדים שלהם לנהוג והטסטר מרשה לך לעשות עד 11 טעויות לא קריטיות ו-3 טעויות קריטיות (מה זה קריטיות אני לא יודע).
אז אחרי שנהגתי למשרד הרישוי כאן (ואחרי כמה חודשים בהם אני נוהג פה) ניגשתי למבחן המעשי,שכולל פחות או יותר נסיעה מסביב לבלוק בלי עקיפות ובלי חניות. לרכב שלי (כבר קניתי רכב אז) נכנס בוחן יותר צעיר ממני ועם פחות ניסיון בכביש ויצאנו לדרכנו.

אני התרכזתי בלנהוג בשתי ידיים (אני נוהג עם יד אחת בדר"כ, ככה התרגלתי) וראיתי שהוא כל הזמן כותב לעצמו דברים. טוב נו - ממשיך לנסוע במסלול המאוד קשה של "תמשיר ישר, יש לך עוד".

עכשיו, אני לא נוסע ממש מהר לעומת מה שנהוג בארץ אבל אני נוסע בהתאם לתנאי הדרך והכביש - אם יש איזור של 25 מייל וכולם נוסעים בו 35 אני לא עומד לנסוע עכשיו 25 מייל ולעכב את כולם. מה מסתבר - כל פעם שעברתי צומת במהירות שקצת יותר גבוהה מהמותר הבחור הצעיר שלידי סימן את זה בתור טעות לא קריטית 😃

אחרי שבע טעויות כשהוא ראה שאני לא קולט מה הוא עושה הוא העיר את תשומת לבי לכך שאני נוהג כמו כולם ולא מעכב אנשים כמו נהג חדש חסר ניסיון, ישר הורדתי מהירות ונתתי לכולם לעקוף אותי כאילו אני ילד בן 16.
בסיכום הוא רשם לי "Slow down!" ונפרדנו לשלום עם הרישיון שקיבלתי.
בתור אחד שעשה את התהליך הפוך (הוציא ב L.Aׂ ולאחר מכך נאלץ לעבור את אותו התהליך בארץ)
אני מזדהה עם מה שכתבתה
נהגתי בארצות הברית למעלה מחצי שנה +שלושה החודשים שבהם נהגתי בארץ ואיכשהו במבחן שליטה פשוט של חמש דקות נכשלתי על דברים שפשוט לא קרו (למשל הוא רשם לי שלא הצלחתי לעשות חנייה במקביל כאשר לא חנינו בכלל.)
וכמובן התהליך הכואב של להוציא רישיון בארץ שדד ממני עשרות שקלים עד שניגשתי לטסט ראשון שבו הטסטר פשוט קם ועזב כי לא בא לו ונאצלתי לחכות לטסט שני כדיי לקבל את הראשון , מה שכנראה לא שינה כלום כי לפי התנהגות שלו הייתי נכשל בכול זאת(התווכחתי איתו שעה לא לעבור את המהירות המותרת אך כבר רצה לסיים את המשמרת שלו וללכת הביתה)
אני חושב שכולנו יודעים למה השיטה בארץ היא ככה המדינה מרוויחה כסף טוב ממיסים על מורי נהיגה ולכן זה נשאר כך.
בנוסף יש גם פה עיקרון שראיתי מניסיון שחסר בארץ לעומת ארצות הברית, בישראל הרבה אנשים באים רק לעשות שעות ולפי זה הם נמדדים בזמן שמניסיון שלי בארצות הברית מודדים אותך לפי הישגים שלך בעבודה אותו דבר עם צריך להיות עם הבוחנים.

הודים (מי שהיה בהודו יודע על מה אני מדבר) - אין להם כבישים מהירים בהודו ובכבישים רגילים הם חותכים כמו מטורפים, עוברים על חוקי התנועה ובאופן כללי מזכירים לי התנהגות של מישהו בן 17 שרק קיבל רישיון ויוצא עם חברים שלו ביום שישי לתל אביב.
סינים - נוהגים ממש נורא, לא מסתכלים במראות, לא יודעים לחנות.
ישראלים - נוהגים כאילו מישהו הצמיד להם אקדח לרקה ואמר להם "תנהגו!"
מקסיקנים - כמו ישראלים על סטרואידים, ב-outlet שקרוב לגבול ראיתי מקסיקני כמעט דורס אישה עם עגלת תינוקות שחצתה במעבר חציה.
אמריקאים - נוסעים בסבבה שלהם, העיקר להגיע מנקודה A לנקודה B בביטחה, לא מוכנים להפתעות בכביש, לא טובים בהפעלת שיקול דעת מהיר.
גרתי בדאוני עם אחיו של אישתו של דוד שלי אשר שניהם מקסיקנים (האח ואישתו של דוד שלי )
פעם אחת נסעתי ואני בדיוק רואה במראה רכב אחר נוסע במהירות לעברי ומתחיל להיצמד אליי כמובן שהוא כמעט העיף אותי מהמסלול אז האטי עד כדיי העצירה כדיי לתת לו לעבור, רק מכוון שהאדיוט נסע במהירות מטורפת הוא שרט לי ולו את האוטו. כמובן שעצרנו בצד ויצאנו להחליף פרטים .
שיצאתי ראיתי שחתנו של דוד שלי יוצא לעברי עם איזה מחבט בייסבול ביד כמובן שהוא ראה שזה אני הוא נרגע והתנצל אבל רק שבשביל הפרוטוקול
האדיוט כעס על הנזק שהוא עשה לי ולו במו ידיו.

אני רואה מלא קוי דמיון בין המקסיקנים לישראלים(חמים אוהבים ומלאי אחווה)
אך לצערי הצד השני של המטבע זה התקפי הזמן והברבריות שיש להם על כביש.

סינים אנשים נוראיים ,ראיתי את ההתנהלות שלהם בדכ בטיסותבטיסות ובטכניון, הייתי אומר שהממשל שם גורם להם להיות על הספקטרום.
כמעט הכנסתי סטירה לסיני שדחף אותי ועוד אחרים בתור בשדה תעופה בקייב ,אבל לא עשיתי את זה כי אולי הוא קונג פן מאסטר והיה מפרק לי את הצור
פעם הייתי נוסע הרבה לגוואנזו אגב העבודה של אבא שלי ולפעמים אני תוהה אם הסינים שאני רואה בחוץ לארץ הם באמת סינים או סתם אסייתים שמטרילים . כול פעם שהייתי יוצא לרחובות סין אף אחד לא העז לגעת בך או אפילו לגשת אליך מבלי לבקש רשות קודם לכול. בזמן שבפריז תיירים סינים תפסו לי ביד וניסו להצתלם איתי בכוח. (מניח שאיכשהו הם חשבו שאני מקומי ורצו תמונה למזכרת)

מקסיקנים - כמו ישראלים על סטרואידים, ב-outlet שקרוב לגבול ראיתי מקסיקני כמעט דורס אישה עם עגלת תינוקות שחצתה במעבר חציה

אני רואה מלא קוי דמיון בין המקסיקנים לישראלים(חמים אוהבים ומלאי אחווה)
אך לצערי הצד השני של המטבע זה התקפי הזמן והברבריות שיש להם על כביש.

במקסיקו נותנים לילדים לנהוג מגיל צעיר, באזורים נידחים של צ'יאפס ראיתי ילדים בני 10-12 נוהגים על משאיות ואבא יושב ליד- הם לרוב אנשים נחמדים מאוד אבל לחלק גדול אין מושג איך נוהגים.
להוציא רישיון נהיגה שם (מניסיון) זה עניין של לשלם מספיק שוחד לפקיד ולהצטלם, מזייפים לך תוצאות בחינת תאוריה ובחינה מעשית ויש לך רישיון למרות שהם לא בדקו אם אתה יודע איך רכב נראה.

עם כמה שבוכים על המצב בישראל, הנתונים מראים שיש פחות הרוגים פר 100,000 תושבים מאשר בארה"ב, אמריקה הלטינית וגם ממדינות כמו איטליה, יוון, צרפת ואוסטרליה. (תראו פה: List of countries by traffic-related death rate - Wikipedia).
בכללי אנחנו במצב טוב יותר מרוב מוחלט של העולם ואם היינו מורידים אזורים מסויימים בצפון ובדרום שרמזורים/תמרורים הם המלצה שם, היינו בסטטיסטיקות דומות לגרמניה ושוודיה.

המכת מדינה של ישראל בתכלס זה הסקטורים והאופנועים וריבוי תאונות סתמיות בגלל חוסר סבלנות ותרבות נהיגה

אתה עוד ב High של ההתחלה. נדבר עוד 3-5 שנים כשתבין איך המערכת עובדת. בשנה הראשונה כל מה שכתבת גם אני שמתי לזה לב וזה "הפתיע" אותי לטובה כמובן. עם הזמן אתה לא תשים לב לדברים האלו ודברים אחרים יחסרו לך יותר. כשיהיו לך ילדים אתה תבין כמה זה עוד יותר מוזר. אמריקאים זה עם פשוט מוזר והסינים/הודים אף יותר מכך. לצערי לא הצלחתי למצוא שפה משותפת עם המקומיים בכל מיני אזורים שהייתי בהם בארה"ב ולכן חזרתי לישראל עם כל הצער בדבר. באופן דיי מפתיע לא כזה רע לי כמו שחשבתי שיהיה לי ואני אפילו דיי מבסוט. אבל זה כמובן הכל תלוי בחוויות האישיות שלך עם המסביב. אני ויתרתי על חיים "מסודרים" מבחינה ביטחונית וכלכלית על חיי חברה עשירים יותר. אמרתי לעצמי שיופי יהיה לי מלא כסף, אבל עם מי אני אשתף אותו? הבצע הזה אחרי כסף פחות עניין אותי מאחר ואני לא בן אדם של רכוש ומצידי לנהוג על מאזדה 3 כל החיים עד שתתפרק לי. יש דברים אחרים שמעניינים אותי בחיים ולכן לא התחברתי למנטליות באופן כללי. הרבה ד"א שחזרו לישראל אמרו את אותו הדבר כמו שאני אמרתי אבל יש גם הרבה שנשארו כי פשוט היה להם ממש רע בישראל ובקושי סיימו את החודש.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הרבה תגובות במהלך הלילה, אני אתייחס להכל במהלך היום - הפרש השעות מול הארץ הוא הכי גרוע שיכול להיות אז יוצא שאני כותב בדיליי של יום.

• פותח/ת השרשור
גם כאן זה דומה מבחינת הנהגים עצמם. אוסטרלים רגועים ולא ממהרים, סינים לא מודעים לשום דבר, מופתעים מהכל ויכולים פשוט לעצור ולחשוב במקום להגיב, הודים והאיזור לרוב עושים מה שהם רוצים בכביש, במיוחד נהגי מוניות. היתרון הוא שכאן האכיפה היא מאוד קשה ואתה לא תחזיק את הרשיון שלך להרבה זמן אם תמשיך להיות אידיוט. זה די נפוץ כאן לאבד את הרשיון ולהיות בשלילה יחסית.

אני נתפסתי בחודש הראשון כאן על 125 קמ״ש באיזור של 80, זה 823$ קנס ו3 חודשי שלילה. למזלי אין לי רשיון אוסטרלי ככה שהם לא יכולים לשלול לי כלום.

מבחינת אכיפה אני חייב לציין שהיא כמעט ולא קיימת כאן. ההרגשה שלי היא שכל השוטרים מסתובבים בדאון טאון כי רק שם אני רואה אותם.
אני נוהג בהתאם לתנאי הכביש (שזה מאוד מהיר לעומת אמריקאים) ומלבד פעם אחת בהתחלה שלקחנו רכב שכור והיה שם "פיצ'ר" שהאורות מקדימה דולקים ומאחורה לא שלא הייתי מודע אליו לא היתה לי שום אינטרקציה עם state police או highway police.
אגב, בחלק מהכבישים המהירים כאן יש נתיבים מיוחדים לאופנועים, לרכבים שיש בהם 2+ נוסעים או לרכבים חשמליים ואנשים לא מנצלים את זה לרעה - ממש תענוג כשיש פקקים ואני נוסע עם אשתי.

אשמח אם תוכל לספר כמה אתה מרוויח היום, באחוזים, ביחס למה שהיית מרוויח בארץ (אם תהיה מוכן לדבר אבסולוטית אפילו יותר טוב 😃).

אני אספר באחוזים, אני לא רוצה להוציא לאנשים את העיניים (הסכומים עצמם נראים מאוד גבוהים לישראלי ממוצע אבל צריך לזכור שאני מהנדס חומרה עם וותק של 11 שנים).

אם מחשיבים את כל מה שקיבלתי בארץ (3 משכורות בונוס בסוף שנה, רכב חברה שהמרתי לכסף למשכורת עבור כמה אלפי שקלים נוספים) יוצא שכאן אני מרוויח (ברוטו) כ-35% יותר. בנטו ואם מתחשבים בהפרשות לפנסיה (כי משכורת הבסיס גבוהה הרבה יותר) זה יוצא יותר.
מענק החתימה היה 7 משכורות פלוס מינוס.
יש עוד כל מיני הטבות שאני לא מחשיב כמו ביטוח הבריאות ו-2700 דולר שאני מקבל כל שנה לחשבון הבריאות שלי, אני יכול להרחיב בהמשך.

מה שטוב כאן זה שיש עוד הרבה מאוד להתקדם מבחינת התנאים אפילו בתפקיד טכני ללא ניהול. בנוסף - אני חושב שיש כאן סיכוי הרבה יותר גדול להגיע לפנסיה בהייטק בניגוד לארץ.

מבחינת הרגשה כללית - למרות שגם אני וגם אשתי מרוויחים מאוד טוב ההרגשה היא שאתה רחוק מפיסגת הפירמידה, בארץ אפילו ששכרנו דירת שלושה חדרים קטנה ונהגתי לעבודה ביונדאי אקסנט חבוטה ההרגשה היתה שאתה בראש טבלת השכר של השכירים.

בהמשך לשאלה של AFTERMATH אשמח אם תוכל לספר על המיסים שם לעומת הארץ

מה שהכי טוב כאן מבחינת מיסים - אתה משלם מיסים עבור משק בית. כלומר - אם אשתך לא עובדת או עובדת בחצי משרה/בקושי מרוויחה משהו ההכנסה המשותפת שלכם מתחלקת לשניים ולפי זה אתם תשלמו מיסים.
לאשתי ולי זה יוצא קצת פחות רלוונטי כי שנינו אנשי קריירה (היא מהנדסת תוכנה, גם למדה בטכניון - שם הכרנו) אבל יש כאן הרבה זוגות ישראלים שעברו שבן הזוג שהצטרף לנסיעה (בדר"כ האישה) לא עובד.
אצלנו זה היה הפוך כשאני הייתי זה שעזבתי את מקום העבודה ובאתי לכאן מובטל ומהבחינה הזו היה לנו מזל שעבדתי בחברה בינלאומית שכולם מכירים ושהמקצוע שלי מאפשר לי למצוא עבודה בארה"ב. אצל הרבה זוגות זה לא מתאפשר (עורכי דין, בנקאים, רואי חשבון וכו').
כשהציעו לאשתי את האופציה לעבור לארה"ב הדבר הראשון שהיא שאלה זה אם אני יכול לקבל אישור עבודה (והתשובה היתה כן - זה מתאפשר בויזת L1/L2), עם ויזת H1b בן הזוג לא יכול לעבוד בארה"ב ובאמת הנשים של ההודים כאן לא עובדות כי הן לא יכולות.

בתקופה שהייתי מובטל והלכתי לshopping mall הקרוב לבית - הכל מפוצץ באנשים, יש הרגשה כללית שבהרבה משקי בית כאן רק אחד מפרנס. גם בקוסטקו ביום שישי בבוקר (יום עבודה רגיל לכל דבר) - אלפי מכוניות וכולם קונים כאילו אוטוטו מלחמה וצריך להצטייד.

אז אחרי ההקדמה הזו, מדרגות המס הפדרלי עבור משק בית:
עד 11544 דולר לשנה - אין מס
11545 עד 30602 - 10%
30603 עד 88946 - 12%
88947 עד 176540 - 22%
176541 עד 326560 - 24%
326561 עד 411555 - 32%
411556 עד 611546 - 35%
כל מה שמעבר - 37%

בנוסף - Sunshine Tax! לא סתם קליפורניה נחשבת סטייט כל כך יקר, יש כאן מדינות ששם אין בכלל מס סטייט (טקסס, וושינגטון, פלורידה וכו') אבל זה לא המצב פה -
עד הכנסה שנתית של 16446 דולר - 1.1%
בין 16447 עד 38990 - 2.2%
בין 38991 עד 61538 - 4.4%
בין 61539 עד 85422 - 6.6%
בין 85423 עד 107960 - 8.8%
בין 107961 עד 551476 - 10.23%
בין 551477 עד 661768 - 11.33%
כל מה שמעבר - 12.43%

כמובן שזה רק חצי מהתמונה - יש הטבות במס אם יש משכנתא, רכב חשמלי, בן זוג לא עובד ועוד תנאים כאלו אחרים מה שגורם לכך שרוב האמריקאים מקבלים זיכוי מס כשהם מגישים את הדוחות בסוף השנה. זה בכלל ממש מצחיק כי הם מתייחסים אל זה בתור כסף חינם, "בונוס" שניתן להם ושאפשר לבזבז (בהרבה מהמקומות ובפרסומות מטרגטים במיוחד את החזר המס בתקופה שמקבלים אותו) כשמבחינתי זה מלכתחילה כסף שלא היה צריך לרדת אבל ככה הם מתייחסים לזה.

כמעט הכנסתי סטירה לסיני שדחף אותי ועוד אחרים בתור בשדה תעופה בקייב ,אבל לא עשיתי את זה כי אולי הוא קונג פן מאסטר והיה מפרק לי את הצורה 😃

הסינים הם האנשים הכי מוזרים כאן, התראיינתי כאן בשני מקומות (ובשניהם התקבלתי) ואחת הסיבות שבחרתי במקום שאני עובד בו עכשיו היא האנשים - במקום השני כל מי שראיין אותי היה סיני (עוד על תהליך הראיון כאן - בהמשך).

השחיקה של הרכבים בארה"ב פחותה בגלל נהיגה אנושית, לעומת ישראל ומדינות בעלי נהיגה מפגרת.
איך החורף שלכם שם בסאן דיאגו?

אומרים שמזג האוויר בסן דייגו הוא הכי טוב בעולם, אפילו שולחים לכאן חולי אלרגיה מרחבי העולם כי אין פה חילופי עונות - החורף הוא לא באמת חורף, הקיץ הוא לא באמת קיץ. באופן כללי אפשר לומר שהטמפ' נעה סביב ה20-25 מעלות רוב השנה.
אפשר לומר שאתה משלם על זה באמצעות ה-Sunshine Tax, היו כאן כמה ימים קרירים ואנשים התלוננו ב"וואינט" שלהם שאם הם היו רוצים מזג אוויר כזה הם היו הולכים לחיות בפלורידה והם משלמים הרבה כסף בשביל שיהיה כאן מזג אוויר טוב.

Living the dream.

שאלה מעניינת מכיוון אחר: הרשויות (רשות המסים לדוג') מכירות בכם כתושבי חוץ או שעדיין אתם צריכים לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי והכל כמו תושבי ישראל?
נוצר לכם קיזוז מס במקור מארה"ב או שאתם לא משלמים שם מס בכלל?
יותר משתלם לשלם מסים בארה"ב על המשכורת או בישראל בחישוב כולל?
איך גובה הוצאות הבריאות שם לעומת ישראל? (תמיד יש סיפורים על מערכת יקרה ולא יעילה בUS)

ניתקנו תושבות - אני כבר לא נחשב תושב ישראל ולא צריך לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי. בעיקרון אם חוזרים לארץ תוך פחות משנתיים אתה מחויב במס הכנסה וביטוח לאומי עבור כל ההכנסות שלך אבל זה לא המצב אצלנו.
יש שני סוגי "רילוקיישן" - אחד כמו שאינטל מציעה, בו אתה נחשב עדיין עובד של אינטל ישראל אפילו שאתה עובר לארה"ב ומשלם מס הכנסה וביטוח לאומי בארץ. אחרי כשנתיים מכריחים אותך לחזור לארץ.
סוג שני - רילוקיישן בלי תאריך חזרה, עם תהליכי גרין קארד במסגרת הארגון - אין שום קשר לשלוחה בארץ יותר, גם אשתי וגם אני עובדים מן המניין של ארה"ב כמו כולם פה.

אנחנו משלמים כאן מיסים כמו כל התושבים, עדיין זה יוצא פחות ממה ששילמנו בארץ (הייתי במדרגת המס העליונה).

הרבה יותר משתלם לשלם מיסים בארה"ב ולא בארץ - בארץ אתה לא רק משלם מס הכנסה, אתה משלם גם ביטוח לאומי ודמי בריאות ובעקיפין גם מע"מ, מכס ובלו. אני מסתכל על כמה שהורידו לי מהמשכורת בארץ ופשוט לא מאמין - בתקופה של הבונוסים זה בכלל קיצוני.

כמובן שעדיף להרוויח שקל ולשלם 70 אגורות ממנו כמס מאשר לא להרוויח אותו בכלל אבל בכל זאת, יש בעיה מאוד חמורה בארץ של מגזרים מסויימים שלא עובדים ולא משלמים מיסים (אני לא בא בטענות לאף אחד) והמגזרים האלו רק הולכים ומגדילים את חלקם באוכלוסיה. לפי דעתי מדינת ישראל צריכה להשקיע את כל המשאבים שלה בלשלב את כולם בשוק העבודה.
כאן אין כזה דבר לא לעבוד (לפחות אחד מבני הזוג) - גם היהודים החרדים עובדים למחייתם ואף אחד לא נותן קצבאות (לא רק שאתה לא משלם מיסים, אתה גם לוקח כסף מהמדינה? אבסורד לגמרי).

מערכת הבריאות והמשך תגובות - בהמשך היום 😃

כל הכבוד על היוזמה 😃
גיליתי הרבה דברים חדשים ומעניינים בזכות הפוסט הזה!
איך מתקדמים האימונים שלך? ראיתי שכתבת שהיו כמה PRים. אפשר לדעת מספרים? או לפחות אחוזים ביחס לקודמים? 😉
מתגעגעים אליך במכון!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית