הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
כל הכבוד על היוזמה,מבורך מאוד.
אני אשמח אם תענה לי על השאלות להלן:
1-למרות כל הטוב שיש באמריקה לעומת הארץ,אתה לא מתגעגע לארץ ולכל השטויות כאן?
2-אתה חושב שאתה תחזור לארץ בסופו של דבר למרות כל הטוב שיש שם?
3-הנפש שלך לא מתגעגת לארץ? כי אני לדוגמא כשנסעתי לחו"ל לשבוע כבר ביום השני ממש רציתי לחזור לארץ..

1. יש דברים קטנים שאני מתגעגע, כמו הקונספט של חומוסיה (שאני מספר על זה כאן לאנשים הם לא מבינים איך מתבל יכול להיות מנה עיקרית) החיי לילה בארץ יותר טובים, אתה מרגיש יותר ״חופשי״ ודברים פשוט לא כרוכים בבירוקרטיה לא מובנת (צריך כאן רשיון לצב נגיד ובחתונה של חברים שלי היה אסור לשתות וויסקי בשוטים, רק על קרח או עם מיקסר).
2. קשה לי להאמין שאחזור לארץ, אני כבר מבוסס כאן עם חברים, שני החברים הכי טובים שלי (ישראלים) אחד חי באוסטרליה לגמרי במקרה בלי קשר אלי והשני אוטוטו מתחתן עם אוסטרלית ולא גר בארץ. אני גר עם חברה אוסטרלית שקשה לי לראות אותה עוברת לארץ (אולי לעבוד באינטל או בהיי טק, מי יודע).
3. כמו שINCIN אמר, שאתה בחופשה, השגרה שלך בארץ. השגרה שלי ב5 שנים האחרונות זה באוסטרליה. בהחלט מתגעגעים למשפחה וחברים אבל לאט לאט מתרגלים ומפתחים משפחה וחברים מקומיים. זה לוקח הרבה זמן.

בנוסף, הספורט (פאוורליפטינג) מפותח כאן ברמה חסרת תקדים, יהיה קשה לי לחזור אחורה למשהו אחר.
כאן אגב, תהליך קבלה לעבודה היה די פשוט. אומנם אני בתפקידים זוטרים, אבל מגישים קו״ח, מזמנים לראיון, לא חופרים יותר מדי והכל טוב. לרוב התחלתי תוך כמה שבועות אח״כ. עשו לי בדיקת רקע לפני שנתנו לי ספונסר לויזה בתור מעסיק.

הויזות כאן לעומת זאת, זו רמה אחרת של חפירה וכאב ראש.
האמת שהייתי באמריקה עבדתי בצד בתור מאמן אישי (על שחור כמובן) והרווחתי כסף לא רע (לקחתי בזמנו 50 דולר לשעה מבלי לדעת איך השוק עובד סתם בשביל הכיף) אני חייב להגיד שהאמריקנים זה עם שונה מבחינת יחס לקוח-עובד , מצאתי את עצמי הרבה יותר מקצועני בשיחות שלי ובעל פחות צורך לספק אותם חברתי - בזמן שבארץ אני נאלץ לספק שיחות חולין ללקוחות שלי. עוד משהו שלמרות שסצנת הפאוולנטיג היא עדיין לא במיינסטיר
הוא יותר חזקה שמה וזה מאפשר למאמן שלא בא בגישה שטותית באמת לאמן, להסביר לג'ים ברו באמריקה למה כדיי לו בתור מתחיל להשקיע בדדליפט וסקאווט הרבה יותר קל מלשבור את הראש בארץ עם מתאמן העחי ממוצע שלך ובסוף להגיד לו ''יאללה עובדים על הבוסו אחרי רק קצת סקאווט''

INCIN
מעניין אותי באיזה מכון אתה רשום
אני אישית הלכתי ל l.a fitness ומאוד נהניתי משם למרות שזה באמת מכון כושר יותר מסחרי מאחרים 😃
כאן אגב יש מאמנים שכמעט באופן בלעדי מתפרנסים מפאוורליפטינג, בנוסף להמון מכוני פאוורליפטינג ייעודיים. הספורט מאוד מצליח כאן ומבחינת % מהאוכלוסיה הוא יחסית מאוד גדול. סביב 5,000 מתחרים פעילים מתוך 24 מליון תושבים.

אני אספר קצת על תהליך הראיון כאן שהוא שונה מהותית מהתהליך בארץ (עבור מהנדסי חשמל ומדעי המחשב).
בארץ גם ראיינתי אז אני יכול לחלוק את החוויה שלי גם מהצד של המראיין.

ראיון בארץ: המועמד שולח את קורות החיים שלו לחבר שעובד בארגון או לכוח אדם. מעבירים את כל קורות החיים סינון ראשוני לפי גיליון ציונים או ניסיון קודם בעבודה ואם נראה שהמועמד יכול להתאים לתקן מזמינים לראיון תוך זמן קצר.
ראיון ראשוני עם 2-3 אנשים באותו חדר נמשך כשעתיים בהם שואלים כמה שאלות טכניות ורואים איך המועמד מגיב לשאלות שהוא לא מכיר ואת דרך החשיבה שלו ואיך הוא תוקף את הבעיה. כמובן ששואלים לפני אם המועמד מכיר את השאלה בשביל לוודא שהבנאדם לא סתם מדקלם תשובה שהוא שינן - אני אהבתי להתחיל את השאלה כמו שאלה נפוצה ואז להתחיל לסבך אותה עם תתי סעיפים ולראות איך המועמד מתמודד עם זה (וגם לוודא שהוא באמת לא מכיר את השאלה ממאגר שאלות באינטרנט או משהו).
במידה ועובר - מזמינים לראיון נוסף ואז או שנותנים הצעת עבודה או אם לא בטוחים או מייעדים לתפקיד אחר לפעמים מזמינים לראיון שלישי (אבל בדר"כ רק שניים). בכל מקרה- תמיד יהיו כמה 2-3 בחדר בשביל חוות דעת מגוונת.

אחוז המעבר שהיה אצלי אגב עמד על מועמד 1 מתוך 4, היה מקרה אחד שאני ממש רציתי להזמין לעוד ראיון אבל זה שהיה איתי היה נגד ובגלל שהוא היה יותר בכיר בסוף המועמד לא הוזמן.

כאן: שולחים קורות חיים או באתר החברה, לריקרוטר או בלינקדאין של המשרה. בניגוד לארץ - גם אם מעוניינים בכם לא תמיד יצרו קשר ישר, יכול להיות שיחכו חודש.
יצירת קשר ראשונית לתיאום ראיון טלפוני של שעה-שעה וחצי, אצלי שני הראיונות הטלפונים היו כמעט טכנים (!) לגמרי, שדי הופתעתי מזה בראיון הראשון כי ציפיתי לשאלות שקשורות לקורות חיים ולניסיון קודם בעבודה לפי מה שקראתי בגלאסדור. לראיון הטלפוני השני כבר הייתי הרבה יותר מוכן.
בשני המקרים אחרי הראיון הטלפוני ישר הודיעו לי שרוצים שאני אגיע לראיון onsite ושיתאמו איתי בהמשך, כמה זמן עד הראיון הפרונטלי? יכול להיות אפילו חודשיים (!)
הראיון הפרונטלי מורכב משש שעות פחות או יותר בו טוחנים את המוח ליד הלוח אחד על אחד כשהמראיין מתחלף כל שעה, אני חושב שהמטרה היא לשבור את הבנאדם ולראות איך הוא פותר שאלות ומתנהג כשכבר אין לו כוח. ממה ששמתי לב בדר"כ מתחילים עם מהנדס/מנהל עם ניסיון קרוב לשלי (10-15 שנות ניסיון) וככל שהראיון מתקדם הדרגה של האנשים גם מתקדמת כשבסוף הראיון הוא עם senior director או מנהל הסייט (VP).
לא היו לי ממש הפסקות, מדובר בשש שעות מאוד אינטנסיביות - עומדים ליד הלוח בלי לשבת לשניה, הייתי צריך לבקש לשתות מים (אף אחד לא הביא לחדר או הציע לי כמו שבארץ תמיד הייתי מציע), במקום השני שהתראיינתי הייתי צריך לשירותים ולפי הלו"ז היתה אמורה להיות לי הפסקה של 10 דקות לפני ארוחת צהריים עם הסניור דירקטור אבל הprincipal engineer שהיה לפני ישר לקח אותי אליו אז אפילו לשירותים לא היה לי זמן ללכת.
כמובן שכל הזמן הזה אני חנוק ב-Dress Shirt מכותנה מצרית בתוך המכנסיים עם שרוולים ארוכים ו-undershirt מתחת לספיגת הזיעה - ההופעה מאוד חשובה בראיון וחלק מהאנשים מגיעים בחליפות ועניבות. אפשר להגיע עם briefcase או פורטפוליו וזהו בערך.
בראיון במקום השני הסשן האחרון עם ה-senior director היה חצי שעה בחדר שלו, אז שעה ארוחת צהריים שהוא ממשיך לשאול אותי שאלות בזמן שאני אוכל ואז עוד חצי במשרד שלו - לא ממש כיף.
אחרי הראיון (תודה לאל שנגמר!) יכול לקחת שבועיים עד שיצרו איתכם קשר, עד ההצעת העבודה הסופית שמתקבלת במייל יכול לקחת עוד שבועיים - ולפני ההצעה חובה לתת להם 2-3 רפרנסים מקצועיים מאנשים שעבדתם איתם בעבר.

סה"כ הראיונות באמת היו קשים, גם מבחינה טכנית - במקום הראשון כולם היו סינים ואת חלקם התקשתי להבין פה ושם, במקום השני בעיקר הודים ושני אמריקאים אז היה הרבה יותר פשוט. במקרים כאלו אני פשוט מזכיר לעצמי שאם לי קשה לאחרים פי כמה יותר קשה וששום דבר לא ישבור אותי כי אני ישראלי ומבחינתי אני אתעלף שם לפני שאני אראה חולשה או שנגמר לי הכוח.

בסופו של דבר בחרתי במקום השני - גם באתי לראיון הרבה יותר רגוע כי היתה לי הרגשה טובה מאוד מהמקום הראשון וכבר ידעתי למה לצפות. בנוסף, האנשים יותר נחמדים והתפקיד עצמו נראה לי יותר טוב מבחינת קריירה והזדמנויות קידום. גם הבנאדם שהיה אמור להיות הבוס שלי במקום הראשון נראה לי ממש מוזר (סיני) ולא ממש התחברתי אליו - הרגשתי שהוא מאוד אנטי כלפיי, או בגלל שאני לא סיני או בגלל שהוא היה בערך 1.50 ואני 1.96 - לפעמים אנשים נמוכים לא אוהבים אותי, זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בזה.

זהו בינתיים, תרגישו חופשי לשאול שאלות 😃
מאוד מעניין. התראיינתי כאן בארץ לא מזמן לחברה שעשתה בדיוק את אותו סוג הראיונות שאתה מתאר בארה"ב וזה היה ממש לא צפוי. בחברה הזאת גם בין הראיון הטלפוני לראיון הטכני עשו ראיון on site שבו פשוט נתנו משימת כתיבת קוד ל4 שעות בלי מראיין (רק להגיע למקום, לכתוב קוד למשימה וללכת). רציתי לשאול אם כבר התחלת לדבר על זה, אחרי שהתקבלת איך עובד אצלכם עניין הdress code? האמת שזה אחד הדברים שפחות משכו אותי ברילוקיישן כי שמעתי שאין שם את החופש המוחלט שנותנים כאן בארץ להגיע לעבודה פחות או יותר איך שמתחשק לך.

שוב הודעה לכמה אלפי אנשים:

The purpose of the white lines in the parking garage is so that people will know that they need to park BETWEEN the white lines.
Please correct this parking error as soon as possible.

This car is incorrectly parked and causes inconvenience to neighbor parking spot.

צפה בקובץ המצורף 46924

דברים כאלה קורים בכל מקום בארצות הברית או רק במקום העבודה שלך ?

מדמיין לעצמי סיטואציה שגבר רחב מימדים יצליח לצאת/להכנס לרכב אם הוא יחנה בין הקווים.

כל מי שעזב ויעזוב את מדינת ישראל לאוסטרליה , אמריקה , קנדה וכו עשה ויעשה בשכל. וכל מי שיחזור לפה יעשה טעות. המדינה הזאת רקובה מהשורש שלה כולם מושחתים. הדיור פה הכי יקר בעולם כמאט . לקנות רכב פה ולהחזיק אותו זה לשלם פי 2.5 יותר יקר. האוכל פה פי 2 יותר יקר. הדלק פה עולה כמו זהב. אנשים בישראל עובדים הכי הרבה שעות וחיים ממשכורות הכי נמוכות ומשלמים על הכל הרבה כסף. זוגות צעירים בקושי גומרים תחודש. אני לא מדבר על רווקים. החרדים חיים על חשבון משלמי המיסים ולא תורמים לשום דבר למדינה. אנשים פה בישראל שורדים ולא חיים תחיים. באוסטרליה ואמריקה הרמת חיים הרבה יותר גבוהה גם לעובד הפשוט. המדינה פה הולכת לכייון לא טוב מכל הבחינות. חלק מהדברים פה מתנהלים כמו במדינת עולם שלישית. ביבי בלוף לא פוטר את הבעיה בדרום כל פעם אוכלים פה טילים שריפות ופיגועים. אין פה עתיד לילדים . מי שחי טוב בישראל ברמת חיים גבוהה זה או מי שמסודר טוב מאוד ומקושר או הורים מסודרים שעוזרים או עבריינים שעובדים נכון. כל השאר עבודה בית עבודה בית. תבדקו סטטיסטיקה בהוצאה לפועל של פושטי רגל עסקים נסגרים. אנשים מאבדים תבתים שלהם תרכבים שלהם בכונס נכסים עליה של 68 אחוז אף אחד לא עומד בהוצאות שלו. מיליון ילדים בארץ חיים בעוני . תפתחו עניים מסביב המדינה הזאת גמורה ושלא יספרו לכם סיפורים על צמיחה של כלכלה.
לוחם צהל יורה במחבל והולך לכלא.. באיזה עוד מדינה ראיתם דבר כזה? זה מה שאתם מאכלים לילדים שלכם בעתיד? ימין מזויף ושמאלנים שיושבים בממשלה וזה התוצאה.

נערך לאחרונה:
1. יש דברים קטנים שאני מתגעגע, כמו הקונספט של חומוסיה (שאני מספר על זה כאן לאנשים הם לא מבינים איך מתבל יכול להיות מנה עיקרית) החיי לילה בארץ יותר טובים, אתה מרגיש יותר ״חופשי״ ודברים פשוט לא כרוכים בבירוקרטיה לא מובנת (צריך כאן רשיון לצב נגיד ובחתונה של חברים שלי היה אסור לשתות וויסקי בשוטים, רק על קרח או עם מיקסר).
2. קשה לי להאמין שאחזור לארץ, אני כבר מבוסס כאן עם חברים, שני החברים הכי טובים שלי (ישראלים) אחד חי באוסטרליה לגמרי במקרה בלי קשר אלי והשני אוטוטו מתחתן עם אוסטרלית ולא גר בארץ. אני גר עם חברה אוסטרלית שקשה לי לראות אותה עוברת לארץ (אולי לעבוד באינטל או בהיי טק, מי יודע).
3. כמו שINCIN אמר, שאתה בחופשה, השגרה שלך בארץ. השגרה שלי ב5 שנים האחרונות זה באוסטרליה. בהחלט מתגעגעים למשפחה וחברים אבל לאט לאט מתרגלים ומפתחים משפחה וחברים מקומיים. זה לוקח הרבה זמן.

בנוסף, הספורט (פאוורליפטינג) מפותח כאן ברמה חסרת תקדים, יהיה קשה לי לחזור אחורה למשהו אחר.
כאן אגב, תהליך קבלה לעבודה היה די פשוט. אומנם אני בתפקידים זוטרים, אבל מגישים קו״ח, מזמנים לראיון, לא חופרים יותר מדי והכל טוב. לרוב התחלתי תוך כמה שבועות אח״כ. עשו לי בדיקת רקע לפני שנתנו לי ספונסר לויזה בתור מעסיק.

הויזות כאן לעומת זאת, זו רמה אחרת של חפירה וכאב ראש.

כאן אגב יש מאמנים שכמעט באופן בלעדי מתפרנסים מפאוורליפטינג, בנוסף להמון מכוני פאוורליפטינג ייעודיים. הספורט מאוד מצליח כאן ומבחינת % מהאוכלוסיה הוא יחסית מאוד גדול. סביב 5,000 מתחרים פעילים מתוך 24 מליון תושבים.
איך המיסים באוסטרליה

כל מי שעזב ויעזוב את מדינת ישראל לאוסטרליה , אמריקה , קנדה וכו עשה ויעשה בשכל. וכל מי שיחזור לפה יעשה טעות. המדינה הזאת רקובה מהשורש שלה כולם מושחתים. הדיור פה הכי יקר בעולם כמאט . לקנות רכב פה ולהחזיק אותו זה לשלם פי 2.5 יותר יקר. האוכל פה פי 2 יותר יקר. הדלק פה עולה כמו זהב. אנשים בישראל עובדים הכי הרבה שעות וחיים ממשכורות הכי נמוכות ומשלמים על הכל הרבה כסף. זוגות צעירים בקושי גומרים תחודש. אני לא מדבר על רווקים. החרדים חיים על חשבון משלמי המיסים ולא תורמים לשום דבר למדינה. אנשים פה בישראל שורדים ולא חיים תחיים. באוסטרליה ואמריקה הרמת חיים הרבה יותר גבוהה גם לעובד הפשוט. המדינה פה הולכת לכייון לא טוב מכל הבחינות. חלק מהדברים פה מתנהלים כמו במדינת עולם שלישית. ביבי בלוף לא פוטר את הבעיה בדרום כל פעם אוכלים פה טילים שריפות ופיגועים. אין פה עתיד לילדים . מי שחי טוב בישראל ברמת חיים גבוהה זה או מי שמסודר טוב מאוד ומקושר או הורים מסודרים שעוזרים או עבריינים שעובדים נכון. כל השאר עבודה בית עבודה בית. תבדקו סטטיסטיקה בהוצאה לפועל של פושטי רגל עסקים נסגרים. אנשים מאבדים תבתים שלהם תרכבים שלהם בכונס נכסים עליה של 68 אחוז אף אחד לא עומד בהוצאות שלו. מיליון ילדים בארץ חיים בעוני . תפתחו עניים מסביב המדינה הזאת גמורה ושלא יספרו לכם סיפורים על צמיחה של כלכלה.
לוחם צהל יורה במחבל והולך לכלא.. באיזה עוד מדינה ראיתם דבר כזה? זה מה שאתם מאכלים לילדים שלכם בעתיד? ימין מזויף ושמאלנים שיושבים בממשלה וזה התוצאה.

אתה חי בארץ?
ויש הבדל לא קטן לירות במחבל שרץ אלייך אן סכין לעומת אחד ששוכב על הריצפה פעם אחרונה שבדקתי חיל במהל הוא לא מחליט על העונש של מחבל או אמור להוציא מחבלים שנתפסו להורג

אתה חי בארץ?
ויש הבדל לא קטן לירות במחבל שרץ אלייך אן סכין לעומת אחד ששוכב על הריצפה פעם אחרונה שבדקתי חיל במהל הוא לא מחליט על העונש של מחבל או אמור להוציא מחבלים שנתפסו להורג
אני חי בארץ. לגבי המחבל החשיבה שלך שגוייה מהשורש . כל מחבל שמעורב בטרור או רצה לבצע פיגוע עם סכין או לא משנה מה , לא צריך לצאת חי מהמצב הזה. ברגע שהוא לא מת הוא הולך לבית חולים מטופל על חשבון המדינה. הולך לכלא מקבל אוכל על חשבון המדינה. מיסים שאני משלם. הוא יכול ללמוד על חשבון המדינה. ידעת שמחבלים מקבלים תרופות במיליונים מהמדינה שלא בסך התרופות? וכל זה על חשבון משלמי המיסים.
מחבל ששוכב פצוע עם סכין לידו , לא אומר שאין עליו מטען חבלה על הגוף שרק מחקה להתפוצץ.

נערך לאחרונה:
אני חי בארץ. לגבי המחבל החשיבה שלך שגוייה מהשורש . כל מחבל שמעורב בטרור או רצה לבצע פיגוע עם סכין או לא משנה מה , לא צריך לצאת חי מהמצב הזה. ברגע שהוא לא מת הוא הולך לבית חולים מטופל על חשבון המדינה. הולך לכלא מקבל אוכל על חשבון המדינה. מיסים שאני משלם. הוא יכול ללמוד על חשבון המדינה. ידעת שמחבלים מקבלים תרופות במיליונים מהמדינה שלא בסך התרופות? וכל זה על חשבון משלמי המיסים.
מחבל ששוכב פצוע עם סכין לידו , לא אומר שאין עליו מטען חבלה מחקה להתפוצץ.
לא הבנתי מי מחזיק אותך בארץ?
אין לי בעיה שחיילים ירו המחבל בראש בזמן הפיגוע לא שהוא שוכב על הריצפה לא התפקיד של חייל להיות השופט והמוציא להורג
כל שאר הדברים שאתה אומר לגבי מה שהם מקבלים זה בעיה אחרת

יחי ההבדל הקטן בין תגובות שנובעות מניסיון מאנשים שהיו מרוצים גם בארץ, לבין אחד שסתם ממורמר על החיים בלי לפגוע באופן אישי, ככה זה נראה.

ואל תנסה להרצות לאף אחד לפני שחווית את ההבדלים בעצמך כשהיית מרוצה כאן, כי לא חסר אנשים שמרוצים בארץ ואתה בתגובה שלך הכללת 6 מיליון תושבים לחשיבה שלך על החיים.

פושטי רגל ועסקים נסגרים נגרמים גם מסיבות נוספות כמו התנהלות כושלת, וחשיבה מעוותת של הישראלי הממוצע שמרוויח 10 אלף ומוציא 50.

לא הבנתי מי מחזיק אותך בארץ?
אין לי בעיה שחיילים ירו המחבל בראש בזמן הפיגוע לא שהוא שוכב על הריצפה לא התפקיד של חייל להיות השופט והמוציא להורג
כל שאר הדברים שאתה אומר לגבי מה שהם מקבלים זה בעיה אחרת
מי ומה מחזיק אותי כרגע בארץ זה עניין שלי. יש בעיה חמורה בהתנהלות של המדינה לגבי כל מה שאמרתי נקודה. ולא החייל לא צריך להיות שופט הוא צריך להיות לוחם וברגע הנכון לפעול בשביל לסכל פגיעה בוא או בחבריו או אזרחי ישראל. מחבל שבה להרוג צריך למות במקום כל עוד הוא נושם אתה לא יודע מה ישלוף מהמעיל אולי רימון אולי ילחץ על כפטור של מטען חבלה ויהיה עוד הרוגים לכוח שלנו.
יחי ההבדל הקטן בין תגובות שנובעות מניסיון מאנשים שהיו מרוצים גם בארץ, לבין אחד שסתם ממורמר על החיים בלי לפגוע באופן אישי, ככה זה נראה.

ואל תנסה להרצות לאף אחד לפני שחווית את ההבדלים בעצמך כשהיית מרוצה כאן, כי לא חסר אנשים שמרוצים בארץ ואתה בתגובה שלך הכללת 6 מיליון תושבים לחשיבה שלך על החיים.

פושטי רגל ועסקים נסגרים נגרמים גם מסיבות נוספות כמו התנהלות כושלת, וחשיבה מעוותת של הישראלי הממוצע שמרוויח 10 אלף ומוציא 50.
מדינת ישראל יכולה להיות גן עדן. מכל הבחינות אבל איך שהיא מתנהלת בשנים האחרונות זה ביזיון. ולא אני לא ממורמר 😉

מי ומה מחזיק אותי כרגע בארץ זה עניין שלי. יש בעיה חמורה בהתנהלות של המדינה לגבי כל מה שאמרתי נקודה. ולא החייל לא צריך להיות שופט הוא צריך להיות לוחם וברגע הנכון לפעול בשביל לסכל פגיעה בוא או בחבריו או אזרחי ישראל. מחבל שבה להרוג צריך למות במקום כל עוד הוא נושם אתה לא יודע מה ישלוף מהמעיל אולי רימון אולי ילחץ על כפטור של מטען חבלה ויהיה עוד הרוגים לכוח שלנו.

מדינת ישראל יכולה להיות גן עדן. מכל הבחינות אבל איך שהיא מתנהלת בשנים האחרונות זה ביזיון. ולא אני לא ממורמר 😉
אתה טוען שהכל חרא בארץ ויותר טוב בחול פעם אחרונה שבדקתי אפשר לצאת מהארץ בלי יותר מידי בעיה

מחבל שבא להרוג צריך לירות בו כדי לחסל אבל ברגע שהוא שוכב על הרצפה לא התפקיד של איזה חיל להחליט לו על העונש
לא מבין על מי אתה מנסה לעבוד אולי על עצמך? כי לא היה שמה שום סכנה הבחור רצה להשיג ל' ירה במחבל

איך דיון על קליפורניה הגיע לאלאור עזריה
שחכתי לציין שיש לי הרבה מאוד חברים שעזבו את ישראל גם ל מיאמי , ניו יורק , אוסטרליה , גרמניה , קנדה ועוד חלק מהם רווקים חלק עם משפחה וכולם מעוד מרוצים כבר כמה שנים טובות. לגבי איך הדיון הדרדר לאלאור עזריה וכו הכוונה אייתה להסביר מה קורה פה ששם זה לא קורה. ולאלה שעדין טוענים שאסור לעשות ירי לוידוי הריגה של מחבל אומר רק דבר אחד על אותם אנשים אבל לא נכנס לזה זה לא דיון.

שחכתי לציין שיש לי הרבה מאוד חברים שעזבו את ישראל גם ל מיאמי , ניו יורק , אוסטרליה , גרמניה , קנדה ועוד חלק מהם רווקים חלק עם משפחה וכולם מעוד מרוצים כבר כמה שנים טובות. לגבי איך הדיון הדרדר לאלאור עזריה וכו הכוונה אייתה להסביר מה קורה פה ששם זה לא קורה. ולאלה שעדין טוענים שאסור לעשות ירי לוידוי הריגה של מחבל אומר רק דבר אחד על אותם אנשים אבל לא נכנס לזה זה לא דיון.
מי שחושב שמותר לקחת את החוק לידיים אהבל
מחכה שגם אתה תעזוב (תכתוב לי רק לאיפה שאדע לאיפה אני לא רוצה להגיע)

• פותח/ת השרשור
מי שחושב שמותר לקחת את החוק לידיים אהבל
מחכה שגם אתה תעזוב (תכתוב לי רק לאיפה שאדע לאיפה אני לא רוצה להגיע)

בבקשה בלי הודעות כאלו בשרשור שלי, תודה. אף אחד לא יעליב כאן אף אחד אחר לא משנה עד כמה דעתו צורמת לו.

נשאבתי לפוסט המרתק ובסוף שואל משהו אחר לגמרי -
איך הייתה השגרת אימונים שלך בטכניון בכלל, ובתקופת מבחנים בפרט?

בתור סטודנט גור סמסטר א' במדעי המחשב, לא מהמתאמנים הגדולים, היה לי קשה בטרוף הסמסטר להתמיד במשהו. מוצאים איזון לפעמיים-שלוש בשבוע?

• פותח/ת השרשור
ממה לדעתך נובעים ההבדלים הגדולים האלו בתרבות בין ישראל לארהב?

לפי דעתי זה צירוף של הרבה דברים - חינוך דבר ראשון, אבל גם החיים בארץ קשים לרוב האנשים (אפילו שהם לא חושבים שהם קשים ובסקרי שביעות רצון הם יגידו שהם מאושרים מאוד בחיים). לא כולם בוגרי טכניון ועובדי הייטק ואתה תרצה שלכולם יהיה טוב בחיים, שכולם יוכלו לקנות דירה בלי עזרה מההורים (לא בית, דירה! באיזו מדינה אי אפשר לקנות דירה...), שאנשים לא יעבדו כמו מטורפים כל הזמן ורק יחשבו איך לסגור את החודש וירגישו איך עוקצים אותם במיסים, בכביש ובחיים בכלל.
כאן יש סוג של משוב חיובי להתנהגות רגועה - גם לקופאית בסופר יש כסף לקנות בית (לא צריך אפילו 20% מהכסף והמשכנתא מוכרת לצורכי מס), בהרבה משקי בית רק אחד מבני הזוג עובד (המיסים הם פר משק בית ולא פר הכנסה), אין פקקים בכבישים בדר"כ (בבוקר יש פקק עצום ממקסיקו ואחר הצהריים יש פקק עצום למקסיקו), הטמפ' נעימה כל השנה ואתה לא מטפטף זיעה כל הזמן, יש תרבות פנאי מאוד מפותחת ושבוע העבודה מוגדר רשמית כ-40 שעות ולא 45 (לא משנה שבארץ עובדים יותר) ועוד דברים כאלו ואחרים שאני אגע בהם בהמשך.
עם כל הדברים האלו, לא היית רגוע הרבה יותר בחיים ועל הכביש?

אה כן, גם החום שיש בארץ ממש לא עוזר - אני יכול להעיד על עצמי שבמילואים (רס"ר במיל' כמו שכתבתי בו באחד מהשרשורים, סיימתי סמ"ר ועשיתי יותר משנה במצטבר - כולל צו 8 ביום שישי בבוקר) הפיוז שלי מתקצר משמעותית כשאני נמצא בצאלים עייף ומלוכלך בחום של 40 מעלות בצל (ואין צל).
אם כבר הזכרתי את זה, אז קצינת הקישור עדיין מתכתבת איתי בוואטסאפ כל כמה חודשים לשאול אם אני עדיין בארה"ב (אפילו שאני כבר לא תושב ישראל) 😃

Having said that, בלוס אנג'לס שמרוחקת כשעתיים נסיעה ממני ראיתי אנשים מתחרפנים על הכביש בגלל הפקקים וגם הרבה יותר חם שם.

רציתי לשאול אם כבר התחלת לדבר על זה, אחרי שהתקבלת איך עובד אצלכם עניין הdress code? האמת שזה אחד הדברים שפחות משכו אותי ברילוקיישן כי שמעתי שאין שם את החופש המוחלט שנותנים כאן בארץ להגיע לעבודה פחות או יותר איך שמתחשק לך.

קיבלתי את השאלה הזו גם offline והתכוונתי להתייחס אליה בהמשך - לא יודע אם אתה זוכר איך הייתי מתלבש לעבודה לארץ אבל זה היה ג'ינס, אולסטאר וחולצת טי עם כיתוב מצחיק.
כאן - אין כזה דבר. אף אחד לא יאמר לך כלום כמובן אבל זה יפגע באפשרויות הקידום שלך ויפגע באיך שאנשים מתייחסים אליך - מבחינתם זה סוג של זלזול בעבודה.

אני לובש ג'ינס, חולצה מכופתרת מחוץ למכנסיים (אפשר גם בפנים אבל אני מעדיף בחוץ) ונעליים אלגנטיות בלי שרוכים. בארץ הייתי רק מקצץ זיפים במכונה - כאן אני מתגלח כל יומיים (שגם זה גבולי).
אם אתה מציג משהו יכול להיות שתרצה לעבור מהג'ינס למכנסיים שחורים ולהיות מגולח באותו היום, אם אתה מציג משהו למאות אנשים - חליפה אבל בלי עניבה.

היה לנו אוונט קריסטמס בעבודה והיה רשום שקוד הלבוש הוא Business Casual/Festive, אני הבנתי את מחיפוש בגוגל שחולצה מכופתרת עם שרוולים ארוכים (Dress shirt) בתוך המכנסיים (שחורים) עם חגורה יהיה בסדר - 95% מהגברים היו חנוטים בחליפות ועניבות. להבא אני לא אעשה את הטעות הזו.

דברים כאלה קורים בכל מקום בארצות הברית או רק במקום העבודה שלך ?

מדמיין לעצמי סיטואציה שגבר רחב מימדים יצליח לצאת/להכנס לרכב אם הוא יחנה בין הקווים.

קורה בכל מקום בארה"ב, לא רק אצלי.

הדיור פה הכי יקר בעולם כמעט
אני לא יודע אם הוא הכי יקר כי גם הבתים בקליפורניה עולים הרבה אבל המשכנתא מוכרת במס ואפשר לקנות בית גם אם אין לך 20% מהסכום הנדרש. אני ארחיב על המושג של Credit score שיש כאן בהמשך.
הבעיה בארץ היא שהרבה אנשים לא יכולים לקנות דירה לעצמם בלי עזרה של ההורים אפילו כשהם עובדים במשרה מלאה, משלמים מיסים ושירתו בצבא.

לקנות רכב פה ולהחזיק אותו זה לשלם פי 2.5 יותר יקר.
כן, הרכבים בארה"ב זולים בצורה מגוחכת. כשהגענו קנינו במחיר של 65000 ש"ח Ford Fusion 2016 Titanium בת פחות משנתיים עם מושבי עור חשמליים, חימום לחורף מובנה במושב וזיכרון לפי הנהג (בלחיצת כפתור גם המושב וגם המראות מתכוונות לפי מה שהגדרת), גג שמש, מערכת סראונד של סוני (12 רמקולים או משהו), מסך מגע עצום, התנעה מרחוק ועוד ועוד. אני מאוד מרוצה ממנה.
טסלה הולך כאן ממש חזק אגב.

הדלק פה עולה כמו זהב.

קליפורניה נחשבת אחד המקומות היקרים ביותר לדלק בארה"ב, בתדלוק האחרון שילמתי 2.81 ש"ח לליטר - עדיין מאוד זול יחסית לארץ.
לגבי דלק - המחירים כאן לא אחידים בין התחנות ויכול להיות הבדל של חצי דולר לגלון אם לא יותר בין תחנה לתחנה. בהתחלה השתמשתי באפליקציית GasBuddy בשביל למצוא את התחנות הזולות אבל היום אני כבר יודע איפה הן נמצאות.

אנשים בישראל עובדים הכי הרבה שעות וחיים ממשכורות הכי נמוכות ומשלמים על הכל הרבה כסף. זוגות צעירים בקושי גומרים תחודש. אני לא מדבר על רווקים.

כן, עובדים בישראל מאוד קשה בשביל מעט מאוד כסף והמיסים בשמיים ולא לפי משק בית. אני לא מבין למה מהנדס הייטק שאשתו עובדת חצי משרה (ויש הרבה כאלו) צריך לשלם מיסים כמו משק בית בו שני בני הזוג מהנדסי הייטק - ואני כותב את זה בתור מישהו שכביכול היה נפגע אם היו משנים את זה.

החרדים חיים על חשבון משלמי המיסים ולא תורמים לשום דבר למדינה.

כן, בעיה מאוד קשה של ישראל והם בכלל לא נכללים באחוזי האבטלה שמפרסמים כל חודש כי הם לא מחפשים עבודה. האחוז שלהם באוכלוסיה רק הולך וגדל ולכן המצב רק ילך ויהיה גרוע יותר - מדינת ישראל חייבת לחשוב על דרכים לשלב אותם בעבודה כי זה לא יכול להימשך.
יש לי הרגשה שנבחרי הציבור שלהם רוצים לשמור על המצב כמו שהוא עם קצבאות ולשמור אותם עניים כי ככה הם ימשיכו להצביע ש"ס ולא ישאלו שאלות מיותרות.
אם החרדים בארה"ב עובדים ומשלמים מיסים, למה החרדים בארץ לא יכולים? לא היה איזה ציווי בתנ"ך שאדם חייב לעבוד לפרנסתו?

אני לא מבין איך אנשים ממשיכים להצביע לנתניהו כל כך הרבה שנים אפילו אם כל החיים הם הצביעו ליכוד. צריך לחוקק חוק בארץ שראש ממשלה לא יכול לכהן יותר משתי קדנציות בדיוק כמו שיש בארה"ב ויאללה הביתה.

אתה טוען שהכל חרא בארץ ויותר טוב בחול פעם אחרונה שבדקתי אפשר לצאת מהארץ בלי יותר מידי בעיה

אני רק אכתוב שלא כזה פשוט לצאת מהארץ לארה"ב, לאוסטרליה או לכל מקום נורמלי אחר ולקבל אישור עבודה.

שחכתי לציין שיש לי הרבה מאוד חברים שעזבו את ישראל גם ל מיאמי , ניו יורק , אוסטרליה , גרמניה , קנדה ועוד חלק מהם רווקים חלק עם משפחה וכולם מעוד מרוצים כבר כמה שנים טובות.

הרוב המוחלט של הישראלים שעברו לסן דייגו לפחות באמת מרוצים, בעיקר מרמת החיים והרוגע.
ממה שראיתי הישראלים שרוצים לחזור לארץ רוצים לחזור או בשביל להיות קרובים למשפחה ולחברים בארץ או כי בן הזוג (בדר"כ בת הזוג) לא הסתדר פה מבחינת עבודה ומטפס על הקירות בבית.

כן, עובדים בישראל מאוד קשה בשביל מעט מאוד כסף והמיסים בשמיים ולא לפי משק בית. אני לא מבין למה מהנדס הייטק שאשתו עובדת חצי משרה (ויש הרבה כאלו) צריך לשלם מיסים כמו משק בית בו שני בני הזוג מהנדסי הייטק - ואני כותב את זה בתור מישהו שכביכול היה נפגע אם היו משנים את זה.

קיבלתי את השאלה הזו גם offline והתכוונתי להתייחס אליה בהמשך - לא יודע אם אתה זוכר איך הייתי מתלבש לעבודה לארץ אבל זה היה ג'ינס, אולסטאר וחולצת טי עם כיתוב מצחיק.
כאן - אין כזה דבר. אף אחד לא יאמר לך כלום כמובן אבל זה יפגע באפשרויות הקידום שלך ויפגע באיך שאנשים מתייחסים אליך - מבחינתם זה סוג של זלזול בעבודה.

@MasterSplitter איך אלו באוסטרליה ?

זהו, אני מת על אוסטרליה.
incin, מצטער, סאן דיאגו הפסידה בענק. 10 0 לאוסטרליה. 🏋️😅😵‍💫🥊

• פותח/ת השרשור
נשאבתי לפוסט המרתק ובסוף שואל משהו אחר לגמרי -
איך הייתה השגרת אימונים שלך בטכניון בכלל, ובתקופת מבחנים בפרט?

בתור סטודנט גור סמסטר א' במדעי המחשב, לא מהמתאמנים הגדולים, היה לי קשה בטרוף הסמסטר להתמיד במשהו. מוצאים איזון לפעמיים-שלוש בשבוע?

לא התאמנתי בכלל בזמן הלימודים בטכניון אז אני אתן ל @Tank להגיב, את צעדיי הראשונים בחדר כושר עשיתי קצת לפני שפתחתי כאן משתמש (אוגוסט 2010) וזה היה כבר אחרי הלימודים.
גם אחרי הלימודים בחיים עצמם יהיו לך שבועות עמוסים יותר ופחות, צריך לזכור שיש אילוצים בחיים ולהתגמש בהתאם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית