הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך

incin

משתמש משקיע
4,089
3,957
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,427
4,089
3,957
החלטתי לפתוח שרשור חדש במקום להמשיך לגנוב שרשורים קיימים, למי שלא יודע - אחרי 36 שנים בארץ עברתי "לצמיתות" לארה"ב ואני גר כאן כבר שנה. אני בכוונה כותב "לצמיתות" במרכאות כי אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד, אולי עוד 20 שנה אני אחליט לחזור - באמת שאין לי מושג.

אני מדי פעם אעדכן את השרשור בחוויות ובהבדלים שיש בין החיים לארץ לבין החיים בארה"ב, כל פעם שאני רואה כתבה בוואינט על רילוקיישן אני בהלם מכמות האי דיוקים (ואני אפילו לא אתחיל לדבר על "בין אריזונה לנס ציונה").

תרגישו חופשי לשאול שאלות - איך הגעתי לכאן, מה עושה בחיים, למה החלטתי לעבור ואני אשמח לענות 😃

עדכונים בהמשך.

• פותח/ת השרשור
הודעה שנשלחה הרגע בעבודה לכמה אלפי אנשים:

.The attached photo shows a car that is incorrectly parked in the garage
.There is tons of space is this parking spot and really no reason to have parked the way it is
.Please move or re-park your car as soon as possible
upload_2019-1-28_10-28-2.png

אני מהמר על ישראלי שעשה רילוקיישן.

איפה אתה עובד / גר?
אחי עובד בטסלה וגר בקופרניטו

לפעמים אתה מתגעגע למנטליות הישראלית? עם כל החסרונות והיתרונות
איך קיבלת אזרחות?

• פותח/ת השרשור
איפה אתה עובד / גר?
אחי עובד בטסלה וגר בקופרניטו

אני גר בסן דייגו - מאוד קרוב לגבול של מקסיקו. עברתי לכאן דרך העבודה של אשתי (ויזת L2) מה שאומר שהייתי צריך לעזוב את מקום העבודה הנוח שהיה לי בארץ למעלה מעשר שנים (אינטל) ולהיות מובטל תקופה לא קצרה בזמן שחיכיתי לאישור העבודה.
חלק אמרו לי שאיזה כיף לי שיהיה חופש פתאום באמצע החיים אבל לא - ממש לא היה לי כיף, עד כמה שזה נחמד ללכת לחדר כושר בשתיים בצהריים עם כל הסטודנטים ולשבור PR בסקוואט ובבנץ' כי אתה ישן שמונה שעות בלילה ממוצע.

גם חיפוש העבודה והראיון היה שונה מהותית מהארץ - פרטים בהמשך.

לפעמים אתה מתגעגע למנטליות הישראלית? עם כל החסרונות והיתרונות
איך קיבלת אזרחות?

כמו שציינתי, הגעתי לכאן עם ויזת L2, כרגע מקום העבודה שלי בתהליכים להוציא ויזת גיבוי (H1b) וגם אשתי וגם אני בתהליכי גרין קארד מקבילים - ייקח לנו עוד זמן עד שנהיה אזרחים מן המניין.

יש כמובן דברים שחסרים לי במנטליות של הארץ אבל כל פעם שאני מדבר עם שירות הלקוחות בארץ אני מתחלחל - גם על זה, פרטים בהמשך.

• פותח/ת השרשור
במה אתה עובד? והאם קיבלת הצעת עבודה תוך זמן קצר?

אני מהנדס מיקרואלקטרוניקה בהכשרתי, את התואר הראשון עשיתי בטכניון וסיימתי בהצטיינות. לקראת סיום התואר התקבלתי לעבודה באינטל חיפה ונשארתי שם למעלה מעשר שנים כי פשוט היה טוב.

כאן אני בקבוצה שאחראית על ה-power של הצ'יפ הגרפי בטלפונים סלולרים, לא כזה שונה מהעבודה שהיתה לי בארץ לומר את האמת (למרות שזה לא דייזיין של CPU).

לא קיבלתי הצעת עבודה תוך זמן קצר ואני משוכנע שהיה לי הרבה (הרבה!) יותר קל לחפש עבודה בארץ. ההרגשה בארץ היתה שאני צריך להדוף את המגייסים עם מטאטא וכאן אף אחד לא שם עלי ("טכניון?", "תן לי רק לבדוק שאנחנו יכולים להעסיק מישהו מישראל", "למה אין לך תואר שני?")
קיבלתי הצעות להתראיין מרחבי ארה"ב, הבעיה היא שאני מוגבל מיקום והייתי צריך למצוא עבודה קרובה לעבודה של אשתי כאן בסן דייגו - לא יכולתי להתראיין למשרות בעמק הסיליקון (אני לא מקנא במי שצריך לחיות שם) וגם לנסוע בבוקר שעה וחצי לעבודה לא נשמע לי יותר מדי מושך.

נערך לאחרונה:
אני מהנדס מיקרואלקטרוניקה בהכשרתי, את התואר הראשון עשיתי בטכניון וסיימתי בהצטיינות. לקראת סיום התואר התקבלתי לעבודה באינטל חיפה ונשארתי שם למעלה מעשר שנים כי פשוט היה טוב.

כאן אני בקבוצה שאחראית על ה-power של הצ'יפ הגרפי בטלפונים סלולרים, לא כזה שונה מהעבודה שהיתה לי בארץ לומר את האמת (למרות שזה לא דייזיין של CPU).

לא קיבלתי הצעת עבודה תוך זמן קצר ואני משוכנע שהיה לי הרבה (הרבה!) יותר קל לחפש עבודה בארץ. ההרגשה בארץ היתה שאני צריך להדוף את המגייסים עם מטאטא וכאן אף אחד לא שם עלי ("טכניון?", "תן לי רק לבדוק שאנחנו יכולים להעסיק מישהו מישראל", "למה אין לך תואר שני?")
קיבלתי הצעות להתראיין מרחבי ארה"ב, הבעיה היא שאני מוגבל מיקום והייתי צריך למצוא עבודה קרובה לעבודה של אשתי כאן בסן דייגו - לא יכולתי להתראיין למשרות בעמק הסיליקון (אני לא מקנה במי שצריך לחיות שם) וגם לנסוע בבוקר שעה וחצי לעבודה לא נשמע לי יותר מדי מושך.

תודה על התגובה המפורטת, אשמח לדעת מאילו שיקולים בחרת שלא להמשיך לתואר שני? כמובן שלא חייב להכנס לפרטים עמוקים, השאלה נובעת נטו מסקרנות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה המפורטת, אשמח לדעת מאילו שיקולים בחרת שלא להמשיך לתואר שני? כמובן שלא חייב להכנס לפרטים עמוקים, השאלה נובעת נטו מסקרנות.

בתחום שלי היתרונות של תואר שני בטלים לעומת ניסיון פרקטי בעבודה ואתה גם לא מתוגמל עבורו. בזמנו כן לקחתי טבלת קורסים של תואר שני בהנדסת חשמל בטכניון בשביל לראות אם אני אוכל לעשות את התואר השני על אש נמוכה אבל הם משום מה חושבים שכולם מלגאים ויכולים לבוא להרצאות ב12 בצהריים ביום שלישי.

בדיעבד כן הייתי עושה תואר שני בארץ, אבל מי חשב בכלל שאני אגיע לארה"ב.
רוב ההודים כאן מגיעים באמצעות התואר השני לארה"ב: מתחילים ללמוד לתואר שני באוניברסיטה בארה"ב עם ויזת J ואחרי הלימודים יש להם תקופה מסוימת שהם יכולים למצוא כאן מעסיק שיסכים להוציא להם ויזת H1b ורובם מצליחים.
אפשר לומר שאני נמצא בחסרון לעומתם - תואר שני באוניברסיטה מוכרת בארה"ב לעומת תואר ראשון מאוניברסיטה עלומת שם מהמזרח התיכון - עד כמה שהטכניון אוהב להציג את עצמו בתור מוסד מוכר בכל רחבי העולם. מה שכן היה לי זה ניסיון נרחב בחברה בינלאומית עצומה (תודה לאל שעבדתי באינטל ולא במלנוקס/רפאל/אלביט) והמוטיבציה הישראלית 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז אתמול הייתי צריך להתקשר לבנק שלי בישראל בשביל למחות על עמלה שלקחו ממני - הם אמרו לי שאני יכול להעביר את התיק מניות שיש לי במקום אחר לבנק ושהם יבררו לגבי זה שאני מתגורר כרגע בארה"ב, כשהתיק הגיע הם ביררו והחליטו שלא יכולים לקבל את התיק מה שעלה לי הרבה מאוד כסף בעמלות מיותרות.

שלחתי אימייל לפני שבועיים - לא היתה תגובה.
לפני שבוע - כלום, ואז ביקשו בסופשבוע שאני אתקשר.

מתקשר - אומרים שאין מה לעשות וזו בעיה שלי, אני יכול לכתוב מכתב מפורט להנהלת הסניף והם יבדקו ויחזרו אלי (אני אעשה את זה, אבל אני יודע כבר איך זה ייגמר).

כאן - רוצה להחזיר שתי מנורות לילה שקניתי באיקאה לפני חצי שנה, מגיע לאיקאה - נותן לבחורה הנחמדה שמחייכת אלי את המנורות ואומר שאני רוצה להחזיר. שואלת אותי מה הסיבה?
"הן גדולות מדי" (אני בראש - "אז מה, לקח לך חצי שנה לעלות על זה?")
היא - "אין שום בעיה אדוני, יש לך את כרטיס האשראי שבו השתמשת בשביל שניתן לך זיכוי מלא?"
אני - "אה, זה היה כרטיס אשראי ישראלי והתוקף שלו פג, יש סיכוי שאני יכול לקבל את הזיכוי על כרטיס אשראי אחר?"
היא - "לא, לצערי אני רק יכולה לתת לך גיפט קארד"
"אוקיי, לכמה זמן הוא תקף?"
היא - "לנצח"
אני - "מואהאהאה"

נערך לאחרונה:
אז אתמול הייתי צריך להתקשר לבנק שלי בישראל בשביל למחות על עמלה שלקחו ממני - הם אמרו לי שאני יכול להעביר את התיק המניות שיש לי במקום אחר לבנק ושהם יבררו לגבי זה שאני מתגורר כרגע בארה"ב, כשהתיק הגיע הם ביררו והחליטו שלא יכולים לקבל את התיק מה שעלה לי הרבה מאוד כסף בעמלות מיותרות.

שלחתי אימייל לפני שבועיים - לא היתה תגובה.
לפני שבוע - כלום, ואז ביקשו בסופשבוע שאני אתקשר.

מתקשר - אומרים שאין מה לעשות וזו בעיה שלי, אני יכול לכתוב מכתב מפורט להנהלת הסניף והם יבדקו ויחזרו אלי (אני אעשה את זה, אבל אני יודע כבר איך זה ייגמר).

כאן - רוצה להחזיר שתי מנורות לילה שקניתי באיקאה לפני חצי שנה, מגיע לאיקאה - נותן לבחורה הנחמדה שמחייכת אלי את המנורות ואומר שאני רוצה להחזיר. שואלת אותי מה הסיבה?
"הן גדולות מדי" (אני בראש - "אז מה, לקח לך חצי שנה לעלות על זה?")
היא - "אין שום בעיה אדוני, יש ל את כרטיס האשראי שבו השתמשת בשביל שניתן לך זיכוי מלא?"
אני - "אה, זה היה כרטיס אשראי ישראלי והתוקף שלו פג, יש סיכוי שאני יכול לקבל את הזיכוי על כרטיס אשראי אחר?"
היא - "לא, לצערי אני רק יכולה לתת לך גיפט קארד"
"אוקיי, לכמה זמן הוא תקף?"
היא - "לנצח"
אני - "מואהאהאה"
די, כמה שזה נכון ומבאס להיות ישראלי בקטע הזה.
אוף, אני מחפש מה להגיד בחזרה שאתה מפסיד שאין לך כאן בארץ, נו הכותל. 🤩

• פותח/ת השרשור
די, כמה שזה נכון ומבאס להיות ישראלי בקטע הזה.
אוף, אני מחפש מה להגיד בחזרה שאתה מפסיד שאין לך כאן בארץ, נו הכותל. 🤩

אני רק מתחיל, זה לא שחור ולבן - המטרה שלי היא להציג גם את הדברים הפחות טובים.
באותו נושא - אשתי היתה צריכה לשלוח כמה מסמכים בדחיפות לארץ, בחרה במשלוח של פדאקס אקספרס שהיה אמור להגיע תוך יומיים לארץ והגיע תוך ארבעה כי בארץ אוהבים לעכב דברים בדואר.
שיחת טלפון לפדאקס בארץ - "למה הנמענת לא יצרה איתנו קשר אם היא יודעת שהיא צריכה לקבל מסמכים חשובים?".
חמש דקות אח"כ שיחת טלפון לשירות לקוחות בארה"ב - "אנחנו מאוד מצטערים גברתי, החזרנו לך את כל הכסף ששילמת עבור המשלוח".

איך זה לחיות במדינה הכי Cucked בארהב?

מצטער, לא הבנתי.

אוקיי אני מבסוט שפתחת, חסכת לי פתיחת פוסט ותיוג שלך חח.

1.איך זה מבחינה חברתית? הרי הגעת לשם ואתה לא מכיר איש. איך התפתחת מהבחינה הזאת ?
2.האם אתה ממליץ להתחיל לעבוד בחברות ענק כגון מיקרוסופט/אינטל וכו' ? על פני סטארטאפים? אני מדבר על התחום של מדעי המחשב.
3.בהקשר לסעיף 2, ממה צריך להזהר שמגיעים לחברה מסוימת ? או יותר נכון פרטים שצריך לשים לב אליהם.
4.היית ממליץ לבחור שרק מסיים את הלימודים השנה(בתקווה שלא אכשל בכלום חח) לעבור לחול על מנת לחוות חויה שונה? כמובן עם עיסוק בהייטק.(אין לי ניסיון כרגע).

• פותח/ת השרשור
1.איך זה מבחינה חברתית? הרי הגעת לשם ואתה לא מכיר איש. איך התפתחת מהבחינה הזאת ?

יש קבוצה בוואטסאפ של ישראלים שעברו לסן דייגו שאנחנו נמצאים בה עם 40 אנשים, נפגשנו עם חלק מהזוגות לארוחות שישי ולקומיק-קון (המרכזי ביותר בארה"ב) שיש כאן פעם בשנה - אבל כן, אין ספק שאני מתגעגע לחבר'ה בארץ וזה חסר לי.

גם בעבודה - בארץ היינו הולכים לאכול בצהריים כל הצוות ביחד או הולכים לאכול בחוץ, כאן כל איש לעצמו - ויש כאן הרבה מאוד זרים שעובדים בהייטק.

מה שמביא אותי לנקודה הבאה - בעוד בארץ כל אם חולמת שהבן שלה יהיה "מהנדס הייטק" ובהתאם לכך היחס למי שעובד בתעשייה (אוונטים, ארוחות, רכב חברה) כאן זה לא יותר מדי נחשב לעבוד כמהנדס. הרבה מאוד מהאנשים שעובדים איתי הגיעו מהודו או מסין.

אפילו שהמשכורות למהנדסים הרבה יותר גבוהות כאן אתה לא באמת מרגיש שאתה "עשירון עליון" כמו שאתה בארץ (למרות שאפשר להתווכח על זה כי גם עשירון עליון מתקשה לקנות בית בארץ וכאן גם קופאית בסופר מרוויחה לא רע).

2.האם אתה ממליץ להתחיל לעבוד בחברות ענק כגון מיקרוסופט/אינטל וכו' ? על פני סטארטאפים? אני מדבר על התחום של מדעי המחשב.

אם היעד הוא עבודה בארה"ב - אז בהחלט, עדיף לעבוד במיקרוסופט או בחברה גדולה אחרת שהמרכז שלה בארה"ב. אינטל ספציפית לא כי יש להם מדיניות מאוד ישראלית והמקסימום שתקבל שם זה רילוקיישן לשנתיים (בו תקבל משכורת מאינטל ישראל ותשלם מיסים בארץ) ואז יחייבו אותך לחזור.

3.בהקשר לסעיף 2, ממה צריך להזהר שמגיעים לחברה מסוימת ? או יותר נכון פרטים שצריך לשים לב אליהם.

חברה עם הרבה מהנדסים בארה"ב ששולחת אנשים לרילוקיישן בלי תאריך חזרה (מיקרוסופט, קוואלקום ואני מניח שגם אמזון ואפל הן דוגמאות טובות).

4.היית ממליץ לבחור שרק מסיים את הלימודים השנה(בתקווה שלא אכשל בכלום חח) לעבור לחול על מנת לחוות חויה שונה? כמובן עם עיסוק בהייטק.(אין לי ניסיון כרגע).

תהיה לך בעיה למצוא עבודה בחו"ל מבחינת הויזה - הסיכוי שחברה בינלאומית תרצה להשקיע את המשאבים להעביר אותך לכאן על חשבונה ולהוציא לך ויזה על פני הודי עם תואר שני שבדיוק סיים כאן את הלימודים קלוש.
אם אתה איכשהו מצליח להשיג ויזה אז בהחלט - גם אם תחליט לחזור אחרי מס' שנים אני חושב שעדיף לנסות ולראות איך זה במקום להסתכל אחורה עוד 30 שנה ולתהות מה היה יכול לקרות.

1. גר בבניין או בבית קרקע? איך השכנים?
2. תן דוגמה למשהו שונה (עד כדי חריג) שראית ברחוב/עבודה/מפגש חברתי. משהו שלא היית רואה בישראל. לך על מקרה קיצון. בין אם זה אובייקט שראית ברחוב או התנהגות של אדם כלשהו.
3. תספר על חוויה שלילית שהייתה לך שם.
4. את החופשות אתה תעשה בארץ?

יש קבוצה בוואטסאפ של ישראלים שעברו לסן דייגו שאנחנו נמצאים בה עם 40 אנשים, נפגשנו עם חלק מהזוגות לארוחות שישי ולקומיק-קון (המרכזי ביותר בארה"ב) שיש כאן פעם בשנה - אבל כן, אין ספק שאני מתגעגע לחבר'ה בארץ וזה חסר לי.

גם בעבודה - בארץ היינו הולכים לאכול בצהריים כל הצוות ביחד או הולכים לאכול בחוץ, כאן כל איש לעצמו - ויש כאן הרבה מאוד זרים שעובדים בהייטק.

מה שמביא אותי לנקודה הבאה - בעוד בארץ כל אם חולמת שהבן שלה יהיה "מהנדס הייטק" ובהתאם לכך היחס למי שעובד בתעשייה (אוונטים, ארוחות, רכב חברה) כאן זה לא יותר מדי נחשב לעבוד כמהנדס. הרבה מאוד מהאנשים שעובדים איתי הגיעו מהודו או מסין.

אפילו שהמשכורות למהנדסים הרבה יותר גבוהות כאן אתה לא באמת מרגיש שאתה "עשירון עליון" כמו שאתה בארץ (למרות שאפשר להתווכח על זה כי גם עשירון עליון מתקשה לקנות בית בארץ וכאן גם קופאית בסופר מרוויחה לא רע).

אם היעד הוא עבודה בארה"ב - אז בהחלט, עדיף לעבוד במיקרוסופט או בחברה גדולה אחרת שהמרכז שלה בארה"ב. אינטל ספציפית לא כי יש להם מדיניות מאוד ישראלית והמקסימום שתקבל שם זה רילוקיישן לשנתיים (בו תקבל משכורת מאינטל ישראל ותשלם מיסים בארץ) ואז יחייבו אותך לחזור.

חברה עם הרבה מהנדסים בארה"ב ששולחת אנשים לרילוקיישן בלי תאריך חזרה (מיקרוסופט, קוואלקום ואני מניח שגם אמזון ואפל הן דוגמאות טובות).

תהיה לך בעיה למצוא עבודה בחו"ל מבחינת הויזה - הסיכוי שחברה בינלאומית תרצה להשקיע את המשאבים להעביר אותך לכאן על חשבונה ולהוציא לך ויזה על פני הודי עם תואר שני שבדיוק סיים כאן את הלימודים קלוש.
אם אתה איכשהו מצליח להשיג ויזה אז בהחלט - גם אם תחליט לחזור אחרי מס' שנים אני חושב שעדיף לנסות ולראות איך זה במקום להסתכל אחורה עוד 30 שנה ולתהות מה היה יכול לקרות.

תודה רבה, בנוסף האם שמגיעים לחברה כזאת בארץ. צריך לציין שיש רצון לעשות רילוקיישן ?

מוכן לשתף את הנסיון שלי בהגירה לאוסטרליה.

לגבי מי שחנה עקום - גם אצלינו זה ככה, כל מי שחונה לא בסדר / לא במקום, המזכירה מפיצה תמונה עם הרכב שלו/ה.

• פותח/ת השרשור
1. גר בבניין או בבית קרקע? איך השכנים?
2. תן דוגמה למשהו שונה (עד כדי חריג) שראית ברחוב/עבודה/מפגש חברתי. משהו שלא היית רואה בישראל. לך על מקרה קיצון. בין אם זה אובייקט שראית ברחוב או התנהגות של אדם כלשהו.
3. תספר על חוויה שלילית שהייתה לך שם.
4. את החופשות אתה תעשה בארץ?

1. גר בקומפלס דירות ענק, הדירה די גדולה (130 מ"ר) ומחירי השכירות בשמיים! הרבה יותר משתלם לקנות וכנראה זה מה שאני אעשה עוד שנה/שנתיים.
יש כמה בריכות, אולם באולינג, חדר קולנוע, מגרש כדורסל, חד"כ וכו' וכו'.

2. כמה דברים שעולים לי בראש:
- האופנועים בכביש לא חותכים בין המכוניות, מחכים ברמזור כאילו הם מכונית בעצמם ולא חותרים להגיע למעבר החציה.
- אין בדלי סיגריות ברחוב או לכלוך, הכל מאוד נקי.
- אין באמת רמזורים ימינה - אתה יכול לפנות ימינה גם כשיש לך אדום.
- הרבה פעמים כשאתה במעלית ומגיע לקומה שלך נוצר מעין deadlock בו כל אחד מהאנשים מחכה לשני שיצא החוצה לפניו.
- אותו דבר קורה גם בצמתים לא מרומזים או במעברי חציה כשכולם נותנים זכות קדימה לכולם.
- אין חתולי רחוב! ממש מוזר, אני יודע.
- בעבודה - מישהו בא אלי לקיוביק, במקום להתפרץ ולקטוע לי את קו המחשבה הוא נעמד בכניסה לקיוביק ומחכה שאני אתפנה (אם אני מסתכל בטלפון או מקליד) או שדופק קלות על הכניסה לקיוביק בשביל להודיע לי שהוא עומד להיכנס.
- בארץ אני זוכר מקרה שהבוס שלי נכנס לקיוביק, הסתכל על המסך המשני שלי ושאל אותי "מה זה?", כאן הם לא נכנסים לחיים שלך ולא מסתכלים לראות מה אתה עושה.
- יש חופשים מוגדרים במהלך השנה, החופש אף פעם לא ינחת על סופשבוע (הם יזיזו את החופש בשביל שהוא לא יפול על הסופשבוע).
- דואר - אמריקה! מזמין חבילה מאמזון, מגיעה תוך 24 שעות לפתח הבית. מזמין oneplus6 מסין - תוך 48 שעות הוא כבר אצלי ביד. הכל גם פתוח בשבת וראשון אז כבר לא צריך לרוץ ביום שישי בבוקר לסידורים של כל השבוע.
- אני גר בקומפלקס דירות וכשאני חוזר מהעבודה כל המסדרון מפוצץ בחבילות של אמזון וכו', באופן מפתיע - אף אחד לא לוקח. יש חבילה מבודיבילדינג שיושבת כבר חודשיים ליד דלת (עבר דירה? אין לי מושג) ואף אחד לא נגע בה.
יש עוד המון דברים, אני אכתוב בהמשך - חבל לבזבז את כל התחמושת שיש לי עכשיו 😃

3. הממ, הדבר הראשון שעולה לי בראש הוא חיפוש העבודה. ההזדמנויות שעמדו בפני בסן דייגו היו מאוד מצומצמות (היום יותר טוב כי גם אפל פתחו פה סייט של דיזיין חומרה). בארץ אתה מרגיש בשמיים כשכל שני וחמישי פונים אליך עם הצעות עבודה, כאן שלחתי קורות חיים והרבה מקומות בכלל לא טרחו לחזור אלי - במיוחד בגלל שזו היתה העבודה הראשונה שלי בארה"ב הם לא ממש ששים לראיין מהנדס עם ניסיון של 10 שנים אבל לא מכאן.

4. זה תלוי איך אתה מגדיר "חופש". לאס וגאס במרחק נסיעה וכבר נסענו לשם לכמה ימים (יותר זול מאילת זה בטוח). לוס אנג'לס גם קרובה ויש הרבה מקומות טובים מסביב. פעם בשנה יש כאן את הקומיק-קון והרבה מפורסמים מסתובבים ברחובות (השנה היו ברוס וויליס וסמואל אל ג'קסון, הקאסט של breaking bad, אנשי אקווהמן, הקאסט של fear the walking dead, גל גדות ועוד ועוד - די נחמד לראות אותם במציאות). כל הדאון טאון מתחפש וכל העיר בחגיגה מטורפת - פשוט תענוג וקיבלתי צמרמורת כשזה היה (הרגיש כאילו הגעתי לאן שאני שייך).
אפשר לטוס להוואי, לקאריביים או לקנדה לחופש - לארץ נטוס בעיקר בשביל לבקר את המשפחה ואת החברים, לשמחתי מרוויחים כאן מספיק טוב בשביל להרשות את זה לעצמנו.

תודה רבה, בנוסף האם שמגיעים לחברה כזאת בארץ. צריך לציין שיש רצון לעשות רילוקיישן ?

לא, הייתי נמנע מלציין את זה. הייתי אולי שואל בראיון אם העבודה נעשית רק בארץ או שיש cross-site collaboration או משהו בסגנון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית