הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
הגרף של המס פשוט מטורף עד כדי רמת התסכול. פשוט לא יאמן.
באמת שלמשפחה שעובדת, לא רואה סיבה אמיתית לא "לחתור" לרילוקיישן אוסטרליה/US אם ננתק את הפן הרגשי/משפחתי לרגע, ונסתכל על מספרים נטו. נכון, מיליונרים לא נהיה, אבל כמות החופשים והכסף שיוכל להיות מתועל למקומות אחרים פשוט יהיה אחרת לגמרי.

אגב, מה בדבר ימי החופש? כמה ימים קיימים, האם נהוג לצאת לחופשים ארוכים? (שבועיים-שלושה ואפילו חודש)? איך זה מתנהל?

@SmokingSnake הביטוח הלאומי הוא "רשת הצלה" מאוד סוציאליסטית, ואכן יש בזה משהו טוב, אבל אותי תמיד מחרפן הנתון שמראה מי מכניס את הכסף לביטוח הלאומי (כפלח באוכלוסיה) ומי מקבל את רוב התשלומים.
ברגע שהחברה היא לא שויונית - אם אסתכל על הפלח החרדי והערבי באוכלוסיה - זה פשוט הזוי.
בין אם זה שוויון בנטל כלכלי: כמה אותה אוכלוסיה תורמת לכלכלת המדינה. וכן, בחתך גורף, חרדים וערבים "מכניסים" פחות (לפחות מדווח ככה במסים)
או בין אם זהנ שוויון בנטל חברתי: לא רואה סיבה למה אני צריך לעשות שירות צבאי, וחרדי/ערבי לא יעשו שירות לאומי כלשהו (ובדעתי האישי, ממש ממש לא צבאי). הרי ערבי לא יכול להתנדב במשטרה/בתי תמחוי/בתי אבות או כל דבר אחר בקהילה שלו? כנ"ל לגבי החרדי. מה מונע מהמדינה להקים גוף כזה?.

פודקאסט ששמעתי לא מזמן מדבר על חשיבות הפריון בשוק העבודה, וכמה הוא נפגע למשל מהאוכלוסיות האלו. זה פשוט מטורף שגם לא עושים שום דבר לטפל בזה ולתת לחברה לקרוס כלכלית לתוך עצמה.

חוסר השוויון הזה - שאדם נותן תרומה לאומית בחיוו הצעירים + עובד קשה אבל בסוף "לוקח על הגב שלו" פלח אחר, גדול מאוד, באוכלוסיה. זה מה שמחרפן אותי בביטוח הלאומי.
לא תרמת - למה שתקבל?

חוסר השוויון בחברה וגם המונופולים שיש פה עם האפס הפרטות לחברות הממשלתיות - מאבני היסוד שגורמים להיות להיות אזרח שמקטר. תוסיפו את מערכת התחבורה, החינוך והבריאות שלנו ונקבל מרמור גדול.

אציין ואומר שהכל זה כמובן בדעה שלי ואין לי שום ידע כלכלי אמיתי, אלא רק איך שאני רואה את הדברים. בשורה הכלכלית היבשה, מספרית נטו, (עזבו פן רגשי) - פרט ללימודים בזול, למה עדיף פה מאשר באוסטרליה או ארהב?

פי נתונים שראיתי בארה"ב, ההוצאה של משקי בית על בריאות בסקטור הפרטי משמעותית מאוד, ברמה של פי 4 ממשקי בית בישראל- חוץ מהביטוחים דרך העבודה והממשלה.

פרטים: How does health spending in the U.S. compare to other countries? - Peterson-Kaiser Health System Tracker

כיוון שההוצאה הציבורית גם גבוהה כ"כ בארה"ב, אין מקום לדבר על "חסכנות" מול מדינות אחרות.

אותי מעניין לשמוע ממקור ראשון- חס וחלילה נפלת בבית במדרגות ואתה צריך פינוי באמבולנס ואשפוז להשגחה בלילה עם תפרים. בישראל הקופ"ח תחזיר לך הוצאות פינוי באמבולנס ואשפוז עם מילוי של טופס 17 (עולה 40 ש"ח נראה לי?), מה יקרה בארה"ב?

ה"קופת חולים" כאן זה ביטוח הבריאות, לפי הביטוח שלי - אם נפלת במדרגות והיית צריך להתפנות (נניח שעלה 2000 דולר):
- אם הוצאת על שירותי בריאות ורופאים פחות מ3450$ (למשפחה) - תצטרך לשלם את כל הסכום מחשבון הבריאות שלך שפטור ממיסים.
- אם הוצאת על שירותי בריאות ורופאים מעל 3450$ אבל פחות מ4450$ - תשלם 10% מהסכום (200 דולר).
- אם הוצאת על שירותי בריאות ורופאים מעל 4450$ - לא תשלם כלום, הביטוח יכסה את הכל.

הסכום עצמו נראה מפלצתי (4450$ לשנה) אבל תסתכל במשכורת שלך כמה אתה משלם כל חודש ביטוח לאומי ודמי בריאות ובתמורה אתה צריך להתחנן לרופא המשפחה שיבדוק את רמת הויטמין D בדם, שלא נדבר על בדיקות אחרות יקרות יותר (כמה זמן צריך להמתין לMRI בארץ אפילו אין לי מושג, כאן אם צריך MRI יעשו לך MRI).

אם מסכמים את מה שאשתי ואני שילמנו יוצא לנו בארץ יותר מפי 4 (!) מאשר כאן ופחות או יותר הלכתי לרופא משפחה פעמיים בשנה בשביל אישור מחלה וזהו.

גם לגבי הוצאה על בריאות - אמנם אני רק יכול להשוות תנאים בחברות הייטק, אבל הם נותנים לך כאן seed לחשבון הבריאות כל שנה - אני מקבל 2700$ כל שנה לחשבון הבריאות. לא משתמש בזה? שום בעיה, אפשר להשקיע את הכסף והכל פטור ממיסים לחלוטין.
אשתי מקבלת סכום דומה, מה שאומר שכל שנה חשבון הבריאות שלי רק הולך ותופח - גם אם אני מוציא את המקסימום האפשרי.

גם אותי הפחידו לגבי ההוצאה השנתית לבריאות לפני המעבר לארה"ב, בסופו של דבר? פי כמה יותר זול מהארץ ויותר טוב. אתה הולך לרופא משפחה - מתייחסים אליך כמו מלך, מישהי שמקבלת אותך בכניסה, מישהי אחרת ששוקלת אותך ומודדת לחץ דם , הרופא יודע שזה עסק אז הוא מאוד נחמד אליך ואתה מרגיש כאילו הוא עובד בשבילך וחשוב לו לרצות אותך. צריך תרופות? שום בעיה, הכל נעשה במחשב - אתה רק הולך לבית המרקחת שהגדרת במערכת ואוסף את מה שהזמינו בשבילך, אין עומס בבתי החולים או מיטות במסדרון וכו' וכו'.

אני לא אומר שאין חסרונות בארה"ב, אבל מערכת הבריאות שלהם (עבור מי שעובד או שאישתו עובדת) לא אחד מהם.

עבור מי שלא עובד וגם אישתו לא עובדת זו ממש בעיה, לגבי זה אני מסכים, ובגלל זה אתה משלם כל כך הרבה בארץ - צריך לשלם את הוצאות הבריאות עבור כל האנשים שלא עובדים ולא רוצים לעבוד.

מצחיק אותי שאומרים כרגע שאחוז האבטלה בארץ עומד על 3.7% - לא מחשיבים אנשים שהפסיקו לחפש עבודה או לא מעוניינים לעבוד, ממש אחלה. אני חושב שזה בכוונה במטרה להראות לסוכנויות הדירוג מצב אידיאלי שבארץ יש פחות מובטלים מאשר בארה"ב בשביל שישראל תוכל להנפיק אגרות חוב בתנאים טובים.

נערך לאחרונה:
אגב, מה בדבר ימי החופש? כמה ימים קיימים, האם נהוג לצאת לחופשים ארוכים? (שבועיים-שלושה ואפילו חודש)? איך זה מתנהל?

פחות מאשר בארץ בעיקרון, אני אתן דוגמא לגביי:
בארץ - 24 ימי חופש בשנה לאנשים עם הוותק שלי (23 ימי חופש שנתיים ויום אחד חופש אקסטרה בחודש יום הולדת), זה נחשב די גבוה לעומת המשק. בנוסף - כל שבע שנים מגיעים לך 23 ימי חופש נוספים ("שבתון") שאתה יכול לקחת במהלך שלוש שנים כשאתה מתאם עם המנהל שלך.
מקסימום ימי חופש שניתן להעביר משנה לשנה עומד על 23, כל מה שמעבר - נמחק ואתה לא מקבל על זה כסף.
מה שמוביל אותי לנקודה שלי - אפילו שהיו לי כל כך הרבה ימי חופש, לא באמת יכולתי לנצל אותם כי תמיד יש לחץ ועבודה מטורפת ואין אפשרות להכניס בתוכניות חופש של שלושה שבועות בלי לתאם חצי שנה מראש. את השבתון שלי דחיתי ודחיתי בגלל העומס בעבודה עד שהוא נמחק כשעזבתי לארה"ב ולא קיבלתי עליו שום פיצוי כספי (כנ"ל לגבי לא מעט ימי החופש שנמחקו לי כשעזבתי - היו לי 40, קיבלתי פיצוי על 23 מתוכם).
כל שנה נמחקו לי כמה ימים של חופש אז ה-24 ימי חופש שנתיים זה יותר "על הנייר".

כאן - בעיקרון היה אמור להיות 15 ימי חופש שנתיים, אבל הם התחילו בתוכנית חדשה שמאפשרת לקחת ימי חופש לפי כמה שאתה צריך, אין צבירה שנתית. לא חושב שזה דבר טוב אבל לא באתי לכאן בשביל החופש.

"חופשת לידה" בקליפורניה זהה לגברים ולנשים אגב אז אין סיבה להפלות נשים בקבלה לעבודה - גם הבעל וגם האישה מקבלים 12 שבועות בשכר של 60%, בהייטק נהוג להשלים את השכר ל-100% ע"י החברה כהטבה.

יהיה מאוד קשה לעשות השוואה של מערכת תשלומי ההעברה הכוללת בין ארה"ב וישראל (כולל תשלומים כגון מסים לממשלה ותשלומים מהממשלה לאזרח בחזרה כמו קצבאות, החזרי מס וסבסודים)
אין לי ספק שאם כוללים את ביטוח לאומי- המס בישראל "אכזרי" לעומת רוב העולם, כי ברוב העולם ההוצאה הפרטית על בריאות גבוהה מישראל.

מצד שני ביטוח לאומי פועל בארץ כמו ביטוח חיים הדדי של כל המדינה והמערכת נחשבת לאחת היעילות בעולם (החסרונות בצד של מכשור וכח אדם ידועים, אבל אם נתמקד לנתונים רגע- תוחלת החיים, כמות המיתות ל100,000 תינוקות שנולדים ועוד נתונים שמקובל למדוד בהם רמת מערכת בריאות בעולם: נמוכים בישראל יותר מארה"ב, אוסטרליה ושוודיה).
בישראל זוג שמרוויחים 35,000 כ"א עם ילד אחד לעומת משפחה של 4 ילדים חד הורית עם הכנסה של 8,000 ש"ח יקבלו את אותה רמת כיסוי מהרפואה הציבורית, זה היתרון והחסרון בביטוח לאומי (יתרון לעני, חסרון לעשיר), רק שהראשונים ישלמו פי 15 יותר לקופה הציבורית.

לפי נתונים שראיתי בארה"ב, ההוצאה של משקי בית על בריאות בסקטור הפרטי משמעותית מאוד, ברמה של פי 4 ממשקי בית בישראל- חוץ מהביטוחים דרך העבודה והממשלה.

פרטים: How does health spending in the U.S. compare to other countries? - Peterson-Kaiser Health System Tracker

כיוון שההוצאה הציבורית גם גבוהה כ"כ בארה"ב, אין מקום לדבר על "חסכנות" מול מדינות אחרות.

אותי מעניין לשמוע ממקור ראשון- חס וחלילה נפלת בבית במדרגות ואתה צריך פינוי באמבולנס ואשפוז להשגחה בלילה עם תפרים. בישראל הקופ"ח תחזיר לך הוצאות פינוי באמבולנס ואשפוז עם מילוי של טופס 17 (עולה 40 ש"ח נראה לי?), מה יקרה בארה"ב?

ההשערה שלי היא שרוב האנשים מסתובבים עם ביטוחי חיים יקרים שמכסים תאונות יומיומיות ושעולים פי 4 מישראל לדוג'.
אם אין לך ביטוח חיים יקר אתה פשוט מקווה שלא יקרה כלום ואם משהו קורה מחוץ לעבודה, אתה פשוט צריך לקחת משכנתא על ההוצאות.

אם זה המקרה שם ואתה רווק- ברור שבארה"ב יותר שווה לשלם ביטוח פרטי במקום שיורידו לך ביטוח לאומי במקור (יותר תרומה לכסף), אם זה המקרה ויש לך 3 ילדים ואתה המפרנס העיקרי- כבר לא כ"כ ברור מה יותר משתלם.

בסופו של דבר אני מניח שהגרף שלך עדיין יישאר נכון, אבל הוא יצטמצם באופן משמעותי אם ייכללו בו הוצאות בריאות (שוב, משימה קשה, איך בוחרים משק בית מייצג? מה זה משק בית עם בריאות "ממוצעת"? האם נכון להתייחס למשפחה בריאה או למדוד מערכת דווקא דרך המשפחות הכי חלשות?)

אתה מבלבל בין שני דברים בארץ - קופת חולים וביטוח לאומי. אלו שני דברים נפרדים עם פונקציות שונות. אסכים שמערכת הבריאות בסופו של דבר מתפקדת בצורה סבירה לחלוטין, הרמה של הרפואה טובה מאוד אבל אכן יש לחץ. ביטוח לאומי לעומת זאת, זה מי שאחראי על קצבאות וכו׳. האבסורד שבארץ אם אתה לא עובד - אתה עדיין משלם ביטוח לאומי. באוסטרליה אם אתה לא עובד - אתה מקבל קצבה, כמו שאמור להיות במערכת סוציאליסטית (לא נכנס אם אני מסכים או לא). בביטוח לאומי אתה רק משלם כל החיים בעיקר ואם אתה צריך לקבל משהו - בהצלחה. גיסי היה נכה והיה זקוק להרבה שירותים מביטוח לאומי (עבד בהיי טק על שכר גבוה במשך הרבה שנים) עד שאישרו לו את הכסף שהיה צריך לרכב מותאם לצרכיו - המצב שלו הדרדר ולא היה יכול לנהוג בשום רכב (לקח שנה, כמובן שהיה במצב שבהחלט מצדיק את זה עם כל האישורים).
כאן באוסטרליה, אתה לא משלם באופן ישיר ל״ביטוח לאומי״. דמי בריאות יורד לך מהמשכורת באופן ישיר וזה הולך לרפואה ציבורית. אצלי ספציפית זה 1400$ בשנה בערך.
הגרף של המס פשוט מטורף עד כדי רמת התסכול. פשוט לא יאמן.
באמת שלמשפחה שעובדת, לא רואה סיבה אמיתית לא "לחתור" לרילוקיישן אוסטרליה/US אם ננתק את הפן הרגשי/משפחתי לרגע, ונסתכל על מספרים נטו. נכון, מיליונרים לא נהיה, אבל כמות החופשים והכסף שיוכל להיות מתועל למקומות אחרים פשוט יהיה אחרת לגמרי.

@SmokingSnake הביטוח הלאומי הוא "רשת הצלה" מאוד סוציאליסטית, ואכן יש בזה משהו טוב, אבל אותי תמיד מחרפן הנתון שמראה מי מכניס את הכסף לביטוח הלאומי (כפלח באוכלוסיה) ומי מקבל את רוב התשלומים.
ברגע שהחברה היא לא שויונית - אם אסתכל על הפלח החרדי והערבי באוכלוסיה - זה פשוט הזוי.
בין אם זה שוויון בנטל כלכלי: כמה אותה אוכלוסיה תורמת לכלכלת המדינה. וכן, בחתך גורף, חרדים וערבים "מכניסים" פחות (לפחות מדווח ככה במסים)
או בין אם זהנ שוויון בנטל חברתי: לא רואה סיבה למה אני צריך לעשות שירות צבאי, וחרדי/ערבי לא יעשו שירות לאומי כלשהו (ובדעתי האישי, ממש ממש לא צבאי). הרי ערבי לא יכול להתנדב במשטרה/בתי תמחוי/בתי אבות או כל דבר אחר בקהילה שלו? כנ"ל לגבי החרדי. מה מונע מהמדינה להקים גוף כזה?.

פודקאסט ששמעתי לא מזמן מדבר על חשיבות הפריון בשוק העבודה, וכמה הוא נפגע למשל מהאוכלוסיות האלו. זה פשוט מטורף שגם לא עושים שום דבר לטפל בזה ולתת לחברה לקרוס כלכלית לתוך עצמה.

חוסר השוויון הזה - שאדם נותן תרומה לאומית בחיוו הצעירים + עובד קשה אבל בסוף "לוקח על הגב שלו" פלח אחר, גדול מאוד, באוכלוסיה. זה מה שמחרפן אותי בביטוח הלאומי.
לא תרמת - למה שתקבל?

חוסר השוויון בחברה וגם המונופולים שיש פה עם האפס הפרטות לחברות הממשלתיות - מאבני היסוד שגורמים להיות להיות אזרח שמקטר. תוסיפו את מערכת התחבורה, החינוך והבריאות שלנו ונקבל מרמור גדול.

אציין ואומר שהכל זה כמובן בדעה שלי ואין לי שום ידע כלכלי אמיתי, אלא רק איך שאני רואה את הדברים. בשורה הכלכלית היבשה, מספרית נטו, (עזבו פן רגשי) - פרט ללימודים בזול, למה עדיף פה מאשר באוסטרליה או ארהב?

אוסטרליה וארה״ב ממש לא דומות מבחינה כלכלית. אוסטרליה הרבה יותר סוציאליסטית וארה״ב יותר קפיטליסטית, שתיהן לדעתי יחסית הוגנות עבור האדם העובד.

כמו שאמרתי בדיון, לא כולם יכולים פיזית להגיע למעמד של רילוקיישן, גם אם ירצו ממש ממש ממש. אני רק עכשיו בתהליך של הגשה לתושב קבע, במקרה מה שלמדתי באוניברסיטה (מהנדס תעו״נ) זה ברשימת המקצועות הנדרשים כאן, אני צריך להוכיח לאיגוד המהנדסים שהנסיון, ההשכלה והאנגלית שלי ברמה שתואמת את הדרישות שלהם (לא קל בכלל) כדי שיוכלו לאשר את החלק הזה בהגשה של הויזה. עד היום אני חי כאן עם ויזה זמנית של מקום העבודה שלי, שתוקע אותי לעבוד כאן (לא נורא אבל מעדיף להיות חופשי לחפש מקום עבודה).

אני מכיר כמה אנשים שבתהליך הוצאת ויזה לתושב קבע כאן, ע״ב דרישות שונות, זה לרוב סביב 10,000-15,000$ ואף אחד לא מבטיח לך שתתקבל. לרוב לוקח יותר משנה להוציא.
באוסטרליה יש הרבה ימי חופשה יחסית - 20 ימי חופשה ו10 ימי מחלה, בנוסף ל10~ ימי חג שנתיים (שמשתנים בין סטייט לסטייט ולפעמים נשמעים ממש מגוחכים בעינינו כמו יום הולדת למלכה או יום חופש לגמר הרוגבי / מירוץ סוסים).

בארה״ב ממה ששמעתי מידידה שחיה באטלנטה, המצב ממש לא משהו מבחינת ימי חופש, אבא שלה בקושי קיבל שבועיים חופש לטוס לאוסטרליה לחתונה שלה, והרבה חברים / קרובי משפחה שלה אפילו לא הצליחו לקבל את זה. הכוונה היא מבחינת תרבות של חופשות ארוכות, לאו דווקא כמות ימי חופשה שנתיים. כאן בגלל שאוסטרליה רחוקה מכל מקום, זה מאוד נורמלי לקחת חופש של חודש כל שנה אפילו.
גם באוסטרליה יש הרבה חברות ממשלתיות מנופחות ועצלניות, אבל את האמת זה ברמה סבירה לחלוטין לעומת הארץ.

יש לך חופש לבחור חברת חשמל משלך (הזוי, אני יודע), ספק אינטרנט (אין כאן תשתית וספק בנפרד) חשבון מים לא גובים ממי ששוכר אז לא רלוונטי, לרוב זה גרושים גם ככה.
הדואר כאן אשכרה עובד טוב, שולח לך טקסטים ושואל איך נוח לך שישאירו לך את החבילה, לפעמים שואל אותך איך היה השירות שלהם וכו׳. התור הכי ארוך שיצא לי לעמוד היה 5 דקות.
באוסטרליה חופשת לידה זה שכר מינימום ל18 שבועות, לא משנה אם גבר או אישה. יש מקומות עבודה (לא כל כך נפוץ) שמשלימים ל100%. דווקא פועלי בניין למיניהם לרוב יש להם את ההטבות הכי טובות בנושאים האלה.

מצחיק אותי שאומרים כרגע שאחוז האבטלה בארץ עומד על 3.7% - לא מחשיבים אנשים שהפסיקו לחפש עבודה או לא מעוניינים לעבוד, ממש אחלה. אני חושב שזה בכוונה במטרה להראות לסוכנויות הדירוג מצב אידיאלי שבארץ יש פחות מובטלים מאשר בארה"ב בשביל שישראל תוכל להנפיק אגרות חוב בתנאים טובים
הם לא מחשיבים בכלל אנשים שלא מעוניינים להצטרף לכח העבודה, זה אומר שחלקים גדולים של בני מיעוטים, חרדים ואחרים שלא עובדים וגפ לא רוצים לעבוד בכלל לא נכללים בשיעורי האבטלה- די בדיחה
אתה מבלבל בין שני דברים בארץ - קופת חולים וביטוח לאומי. אלו שני דברים נפרדים עם פונקציות שונות. אסכים שמערכת הבריאות בסופו של דבר מתפקדת בצורה סבירה לחלוטין, הרמה של הרפואה טובה מאוד אבל אכן יש לחץ. ביטוח לאומי לעומת זאת, זה מי שאחראי על קצבאות וכו׳. האבסורד שבארץ אם אתה לא עובד - אתה עדיין משלם ביטוח לאומי. באוסטרליה אם אתה לא עובד - אתה מקבל קצבה, כמו שאמור להיות במערכת סוציאליסטית (לא נכנס אם אני מסכים או לא). בביטוח לאומי אתה רק משלם כל החיים בעיקר ואם אתה צריך לקבל משהו - בהצלחה. גיסי היה נכה והיה זקוק להרבה שירותים מביטוח לאומי (עבד בהיי טק על שכר גבוה במשך הרבה שנים) עד שאישרו לו את הכסף שהיה צריך לרכב מותאם לצרכיו - המצב שלו הדרדר ולא היה יכול לנהוג בשום רכב (לקח שנה, כמובן שהיה במצב שבהחלט מצדיק את זה עם כל האישורים).
אני יכול לומר מהכרות קרובה של משפחה עם ילדה סיעודית 100% שבלי הקצבאות סיעוד ונכות מביטוח לאומי הם היו ברחוב.
אני מסכים איתך לגמרי שהבירוקרטיה והתהליך מתסכלים, אבל ברגע שעברת את המשוכה הזו הכסף נכנס לחשבון ולא משנה אם יש מלחמה או שמטאור עומד לפגוע בכדוה"א.
קופות חולים הם נגזרת של ביטוח לאומי תחת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (בתלוש מופיע- זעיף דמי בריאות וסעיף ביטוח לאומי- שניהם תחת אותו מוסד).
רוב התשלומים ודמי החברות לקופות (כמה עשרות שקלים בחודש?) מסובסדים ישירות מתוקף התשלומים לביטוח לאומי, לכן לא הפרדתי ביניהם (ההפרדה די סמנטית, זה אותו גוף ואותה קופה)

בכל מקרה ניפצתם לי מיתוס עם ההוצאות בריאות, הייתי בטוח שהמצב הרבה יותר קשוח ממה שאתם מתארים

הם לא מחשיבים בכלל אנשים שלא מעוניינים להצטרף לכח העבודה, זה אומר שחלקים גדולים של בני מיעוטים, חרדים ואחרים שלא עובדים וגפ לא רוצים לעבוד בכלל לא נכללים בשיעורי האבטלה- די בדיחה

אני יכול לומר מהכרות קרובה של משפחה עם ילדה סיעודית 100% שבלי הקצבאות סיעוד ונכות מביטוח לאומי הם היו ברחוב.
אני מסכים איתך לגמרי שהבירוקרטיה והתהליך מתסכלים, אבל ברגע שעברת את המשוכה הזו הכסף נכנס לחשבון ולא משנה אם יש מלחמה או שמטאור עומד לפגוע בכדוה"א.
קופות חולים הם נגזרת של ביטוח לאומי תחת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (בתלוש מופיע- זעיף דמי בריאות וסעיף ביטוח לאומי- שניהם תחת אותו מוסד).
רוב התשלומים ודמי החברות לקופות (כמה עשרות שקלים בחודש?) מסובסדים ישירות מתוקף התשלומים לביטוח לאומי, לכן לא הפרדתי ביניהם (ההפרדה די סמנטית, זה אותו גוף ואותה קופה)

בכל מקרה ניפצתם לי מיתוס עם ההוצאות בריאות, הייתי בטוח שהמצב הרבה יותר קשוח ממה שאתם מתארים

מעולם לא הרווחתי תלוש שכר גבוה בארץ (עבדתי בתור ברמן ככה שהתלוש יחסית נמוך והרבה מגיע בטיפים) ככה שאני לא בטוח.

דמי בריאות זה לא קופ״ח? ביטוח לאומי זה לא נפרד לחלוטין?

כמו שאמרתי קודם, ספציפית באוסטרליה, רפואה ציבורית ממש לא יקרה - 1.45% מהשכר (המעביד מפריש סכום זהה). הרפואה הפרטית מנגד, לדעתי מאוד יקרה בגלל שהביטוחים הפרטיים עובדים פה בצורה עקומה (מכסים הרבה דברים שאתה לא חייב כמו מסאג׳ וזוג משקפיים בשנה) אבל לא מכסים לחלוטין ניתוחים גדולים פרטיים.

יש כמה דברים שבארץ היית מקבל תחת רפואה ציבורית וכאן אתה צריך להוסיף מעט כסף אבל לא מאוד קריטי.

דמי בריאות זה לא קופ״ח? ביטוח לאומי זה לא נפרד לחלוטין?

ביטוח בריאות ודמי בריאות הם סעיפים שונים במשכורת, אבל לאדם הפשוט זה לא באמת משנה:

עבור משכורת שהיא פחות מ6164 ש"ח תשלם 0.4% ביטוח לאומי ו3.1% דמי בריאות (3.5% סה"כ)
עבור כל שקל מעל 6164 ועד 43890 ש"ח תשלם 7% ביטוח לאומי ו-5% דמי בריאות (12% סה"כ)

מישהו עם משכורת של 20000 ש"ח לצורך העניין ישלם 1876 ש"ח בחודש לביטוח לאומי ודמי בריאות ביחד, עבור 30000 תשלם כבר 3076 ש"ח כל חודש - חתיכת ביטוח בריאות.

אני חושב שכולנו נסכים שעדיף להיות חולה, סיעודי או נכה בארץ - ארה"ב היא ה-golden standard לקפיטליזם וטובה רק אם אחד מבני הזוג עובד.

בארץ נגיד לא היתה לי בעיה שהמיסים שלי ילכו למי שלא לא יכול לעבוד בגלל בעיה בריאותית, אבל זה לא המצב - חלק הולך וגדל מאוכלוסיית ישראל לא מעוניין לעבוד והמדינה מאפשרת לו.

ביטוח בריאות ודמי בריאות הם סעיפים שונים במשכורת, אבל לאדם הפשוט זה לא באמת משנה:

עבור משכורת שהיא פחות מ6164 ש"ח תשלם 0.4% ביטוח לאומי ו3.1% דמי בריאות (3.5% סה"כ)
עבור כל שקל מעל 6164 ועד 43890 ש"ח תשלם 7% ביטוח לאומי ו-5% דמי בריאות (12% סה"כ)

מישהו עם משכורת של 20000 ש"ח לצורך העניין ישלם 1876 ש"ח בחודש לביטוח לאומי ודמי בריאות ביחד, עבור 30000 תשלם כבר 3076 ש"ח כל חודש - חתיכת ביטוח בריאות.

אני חושב שכולנו נסכים שעדיף להיות חולה, סיעודי או נכה בארץ - ארה"ב היא ה-golden standard לקפיטליזם וטובה רק אם אחד מבני הזוג עובד.

בארץ נגיד לא היתה לי בעיה שהמיסים שלי ילכו למי שלא לא יכול לעבוד בגלל בעיה בריאותית, אבל זה לא המצב - חלק הולך וגדל מאוכלוסיית ישראל לא מעוניין לעבוד והמדינה מאפשרת לו.
לדעתי הנתון הזה ככל הנראה הוא המדאיג ביותר בכל המצב של המדינה שלנו. אנשים הולכים לבחירות בעיקר על ימין מול שמאל, אבל זה לא משנה אם מדינה אחת לשני עמים או שתי מדינות לשני עמים ירושלים שלמה או מחולקת וכו׳ וכו׳ וכו׳... אם תרבות הקצבאות והבידוד החברתי של החרדים - אין למדינה שלנו עתיד, כלכלית זה פשוט לא יכול להתקיים. החרדים מתרבים בקצב מסחרר (זכותם) החילונים בקצב רגיל / איטי וחלקם (כמונו) עוזבים את הארץ, בדר״כ המשכילים.

המועמד היחיד שראיתי שמדבר על שילוב חרדים בעבודה ולימודי ליב״ה - זה לפיד. אני מודה שאני תומך בו, אבל כל השאר נראה שמטאטאים את זה הצידה.

חרדים זה פופולארי להגיד, המצב זהה ואפילו גרוע יותר אצל הפלח הערבי בחברה. לא מדבר על ערבי חיפאי, אלא על תמרה, שפרעם, המשולש וכו'. נתח עצום מהאוכלוסיה שבדיוק באותו סיפור, רק שם גם הישובים מוזנחים, הפשיעה חוגגת והמדינה זורקת עליהם זין אחד גדול בזמן שחברי הכנסת שלהם עסוקה בלצעוק "פלסטין" במקום לדאוג לצרכיהם.

זו הגדולה של המפלגות החרדיות ד"א - דואגות הכי הרבה לציבור שלהם.

את האמת אני לא יודע לגבי אחוזי האבטלה האמיתיים של הציבור הערבי, אני יודע שאחוז גדול מהם עובדים בשחור שזו בעיה מסוג שונה אבל לא באותה דרגה כמו להיות מובטל ולקבל קצבה מהמדינה.

אם אתה עובד בשחור לפחות אתה משקיע בכלכלה בחזרה את זה ועסקים אחרים נהנים מזה.

חרדים זה פופולארי להגיד, המצב זהה ואפילו גרוע יותר אצל הפלח הערבי בחברה. לא מדבר על ערבי חיפאי, אלא על תמרה, שפרעם, המשולש וכו'. נתח עצום מהאוכלוסיה שבדיוק באותו סיפור, רק שם גם הישובים מוזנחים, הפשיעה חוגגת והמדינה זורקת עליהם זין אחד גדול בזמן שחברי הכנסת שלהם עסוקה בלצעוק "פלסטין" במקום לדאוג לצרכיהם.

זו הגדולה של המפלגות החרדיות ד"א - דואגות הכי הרבה לציבור שלהם.

הן לא דואגות לציבור שלהן - בדיוק להיפך. המטרה שלהן היא להשאיר את הציבור שלהן עני מרוד מסתמך על קצבאות ומאמין באלוהים בשביל שליטה מוחלטת בהם. אם הם ישתלבו בתעשיה החיכוך בינם לבין חילונים יגבר ויש סיכוי גדול שרבים מהם יהיו פחות אנטי כלפי החילונים או אפילו יחזרו בשאלה רחמנא ליצלן.

ככל שבנאדם משכיל יותר ויותר טוב לו בחיים ככה יש יותר סיכוי שהוא לא יעשה את כל מה שהרבי מצווה בלי להפעיל שיקול דעת בסיסי, ולפרוטוקול - אין לי שום דבר נגד חרדים או כל אוכלוסיה אחרת, אני רק רוצה שכולם יעבדו. אני לא ממש מבין למה חרדים כאן עובדים ובארץ מאפשרים להם לא לעבוד.

נערך לאחרונה:
אני חושב שכולם פה יסכמו שאין להם בעיה בכך שחלק מהכסף שלהם ילך לנזקקים
או לבטח את עצמם במקרה של חוסר יכולת עבודה. הבעייה היא שהמדינה לוקחת הרבה ונותנת מעט תחת התירוץ של""בלה בלה מצב ביטחוני בלה בלה תביאו את הכסף""
ולצערי אנשים אוכלים את זה

הן לא דואגות לציבור שלהן - בדיוק להיפך. המטרה שלהן היא להשאיר את הציבור שלהן עני מרוד מסתמך על קצבאות ומאמין באלוהים בשביל שליטה מוחלטת בהם. אם הם ישתלבו בתעשיה החיכוך בינם לבין חילונים יגבר ויש סיכוי גדול שרבים מהם יהיו פחות אנטי כלפי החילונים או אפילו יחזרו בשאלה רחמנא ליצלן.

ככל שבנאדם משכיל יותר ויותר טוב לו בחיים ככה יש יותר סיכוי שהוא לא יעשה את כל מה שהרבי מצווה בלי להפעיל שיקול דעת בסיסי, ולפרוטוקול - אין לי שום דבר נגד חרדים או כל אוכלוסיה אחרת, אני רק רוצה שכולם יעבדו. אני לא ממש מבין למה חרדים כאן עובדים ובארץ מאפשרים להם לא לעבוד.
אני לא חושב שזה לגמרי נכון. אנחנו היום רואים שינוי גדול בתפיסה החרדית, הרבה יותר מגויסים (פי 3 בערך), והרבה יותר עובדים.
בסופו של דבר כשאין אוכל, והבטן ריקה, כל אחד יעשה הכל בשביל הכסף שהוא צריך, חרדי או לא. חלק הרבנים בישיבות נשארו עוורים למצב, אבל רוב הרבנים אומרים לצאת לעבוד היום ולשלם מיסים. בדקתי שהחרדים היום משלמים מיסים כמו כל אוכלוסיה אחרת.
לרוב האנשים, חרדים זה מגזר לא מובן, ולכן יש כל מיני השערות לגביהם. אבל בן אדם זה בן אדם. וכדי להאכיל את הילדים הוא יעבוד ויתגייס ויעשה הכל, והרב שלו כנראה יתמוך בו בכל הדרך, אלא אם כן הבן אדם דפוק ונפל לכת שמגדירה את עצמה חלק מהמגזר החרדי, ולא חסר מושחתים שיעשו את זה כמו בכל דת, שיהיו כאלה שיהיו קיצוניים ויוציאו הכל מפורפוציה.
המגזר החרדי למי שמכיר אותו מבפנים הוא על פי רוב מגזר שעוזר אחד לשני, מגזר סובלני ופתוח מאוד וליברל אפילו. יש מקומות (ותנסו את זה), שאתה לא נסבל על ידי החברה אם אתה בלבוש חרדי. אבל הציבור החרדי יכול להיות הרבה יותר סובלני לאנשים שלא בלבוש שלהם.
אני חושב שהמושג "חרדי" שייך לאלפי אנשים, והתקשורת מתרכזת על כמה מאות.
אנחנו בזמנים שונים היום, המדינה שלנו עשירה, והאזרחים עניים, בלי קשר לאזרחים, זה המדינה. המדינה צריכה המון כסף עבור ביטחון, זה פשוט המצב. אנחנו לא ארה"ב שמוכנה להיות בחובות עצומים כדי שהאזרחים יהיו עשירים.
מי שבוחר לחיות כאן יודע שהוא חי במדינה שמקריבה חיילים והרבה כסף עבור החלום היהודי לחיות כאן.
מי שעוזב את הארץ כי החלום היהודי שלו נהרס בגלל העוני, אני מבין אותו, ותאמין לי שזה שיקול עצום. אבל זה לא אשמת מגזר כזה או אחר.
זה הסיפור של העם שלנו, נרדף.
ודרך אגב, בכתות גם יש אנשים משכילים, מי שנפל לכת, השכלה לא תעזור לו. זה דורש בריאות נפשית מאוד חזקה שאין לרוב האנשים, אז זה נטו תלוי איפה נולדת, ואיפה התמזל מזלך להיות.

יש לי הרבה לכתוב לגבי התגובה שלך ואני יודע שאתה משתייך לציבור הדתי (ואין לי שום דבר נגד דתיים שעושים צבא ועובדים כמו כולם), אבל אני אמשיך מחר כי צריך עוד להספיק דברים היום וכבר 11 בלילה.

אני רק אתחיל בזה שאני אשים את זה פה:
הגידול נבלם: רק חצי מהגברים החרדים עובדים

אני לא חושב שזה לגמרי נכון. אנחנו היום רואים שינוי גדול בתפיסה החרדית, הרבה יותר מגויסים (פי 3 בערך), והרבה יותר עובדים.
בסופו של דבר כשאין אוכל, והבטן ריקה, כל אחד יעשה הכל בשביל הכסף שהוא צריך, חרדי או לא. חלק הרבנים בישיבות נשארו עוורים למצב, אבל רוב הרבנים אומרים לצאת לעבוד היום ולשלם מיסים. בדקתי שהחרדים היום משלמים מיסים כמו כל אוכלוסיה אחרת.
לרוב האנשים, חרדים זה מגזר לא מובן, ולכן יש כל מיני השערות לגביהם. אבל בן אדם זה בן אדם. וכדי להאכיל את הילדים הוא יעבוד ויתגייס ויעשה הכל, והרב שלו כנראה יתמוך בו בכל הדרך, אלא אם כן הבן אדם דפוק ונפל לכת שמגדירה את עצמה חלק מהמגזר החרדי, ולא חסר מושחתים שיעשו את זה כמו בכל דת, שיהיו כאלה שיהיו קיצוניים ויוציאו הכל מפורפוציה.
המגזר החרדי למי שמכיר אותו מבפנים הוא על פי רוב מגזר שעוזר אחד לשני, מגזר סובלני ופתוח מאוד וליברל אפילו. יש מקומות (ותנסו את זה), שאתה לא נסבל על ידי החברה אם אתה בלבוש חרדי. אבל הציבור החרדי יכול להיות הרבה יותר סובלני לאנשים שלא בלבוש שלהם.
אני חושב שהמושג "חרדי" שייך לאלפי אנשים, והתקשורת מתרכזת על כמה מאות.
אנחנו בזמנים שונים היום, המדינה שלנו עשירה, והאזרחים עניים, בלי קשר לאזרחים, זה המדינה. המדינה צריכה המון כסף עבור ביטחון, זה פשוט המצב. אנחנו לא ארה"ב שמוכנה להיות בחובות עצומים כדי שהאזרחים יהיו עשירים.
מי שבוחר לחיות כאן יודע שהוא חי במדינה שמקריבה חיילים והרבה כסף עבור החלום היהודי לחיות כאן.
מי שעוזב את הארץ כי החלום היהודי שלו נהרס בגלל העוני, אני מבין אותו, ותאמין לי שזה שיקול עצום. אבל זה לא אשמת מגזר כזה או אחר.
זה הסיפור של העם שלנו, נרדף.
ודרך אגב, בכתות גם יש אנשים משכילים, מי שנפל לכת, השכלה לא תעזור לו. זה דורש בריאות נפשית מאוד חזקה שאין לרוב האנשים, אז זה נטו תלוי איפה נולדת, ואיפה התמזל מזלך להיות.
ממש לא עזבתי (או נשארתי בחו״ל) בגלל החרדים. החרדים עצמם לא אשמים, אלו הפוליטיקאים שאשמים.

אין לי ספק שניתן לשלב אותם בהצלחה בשוק העבודה, כמו בכל מדינה עם חרדים שאינה ישראל.

המגמה אולי חיובית, אבל יש כיום הרבה תמריצים להתקבע בדרכים הישנות. צריך פוליטיקאים וממשלה שתקדם לימודי ליב״ה, השכלה גבוהה, הכשרה מקצועית וגיוס. צריך לחשוף אותם בעיקר לשאר החברה כמו שצריך לחשוף את שאר החברה לחרדים.

זה חלק מהעניין של הפרדת דת ממדינה.

ממש לא עזבתי (או נשארתי בחו״ל) בגלל החרדים. החרדים עצמם לא אשמים, אלו הפוליטיקאים שאשמים.

אין לי ספק שניתן לשלב אותם בהצלחה בשוק העבודה, כמו בכל מדינה עם חרדים שאינה ישראל.

המגמה אולי חיובית, אבל יש כיום הרבה תמריצים להתקבע בדרכים הישנות. צריך פוליטיקאים וממשלה שתקדם לימודי ליב״ה, השכלה גבוהה, הכשרה מקצועית וגיוס. צריך לחשוף אותם בעיקר לשאר החברה כמו שצריך לחשוף את שאר החברה לחרדים.

זה חלק מהעניין של הפרדת דת ממדינה.
אני לא חושב שיש אשמים, זה מצב שהמדינה צריכה את כל הכסף שלנו בשביל הביטחון שלה.
אף פעם לא יהיה זול בארץ כמו בחו"ל בגלל זה, ולכן כולם עוזבים את הארץ, והעוני כאן גודל, וכל מקצוע תרוויח יותר בחו"ל.
זה מעגל בארץ, העוני יוצרת בריחה מהארץ שגורמת לפחות עסקים וחברות ישראליות שגורמות לעוני.
אולי באמת הפיתרון היחיד זה מדינה שתהיה חזקה מספיק כדי לתת לאזרחים להשתמש בכסף שלהם בלי לשלם הכל על ביטחון, אבל המועד הזה לא נראה באופק.

אני לא חושב שיש אשמים, זה מצב שהמדינה צריכה את כל הכסף שלנו בשביל הביטחון שלה.
אף פעם לא יהיה זול בארץ כמו בחו"ל בגלל זה, ולכן כולם עוזבים את הארץ, והעוני כאן גודל, וכל מקצוע תרוויח יותר בחו"ל.
זה מעגל בארץ, העוני יוצרת בריחה מהארץ שגורמת לפחות עסקים וחברות ישראליות שגורמות לעוני.
אולי באמת הפיתרון היחיד זה מדינה שתהיה חזקה מספיק כדי לתת לאזרחים להשתמש בכסף שלהם בלי לשלם הכל על ביטחון, אבל המועד הזה לא נראה באופק.
אני חושב שכדאי שנפסיק את הדיון הזה אבל יש אשמים ויש קבוצות במדינה שבוחרות לא לעבוד חרדים וערבים(שלא משלמים מיסים) עכשיו לא מעניין אותי שאתה או מי שאתה מכיר עובד כי הרוב לא עובדים והמדינה דואגת להם

אני חושב שכדאי שנפסיק את הדיון הזה אבל יש אשמים ויש קבוצות במדינה שבוחרות לא לעבוד חרדים וערבים(שלא משלמים מיסים) עכשיו לא מעניין אותי שאתה או מי שאתה מכיר עובד כי הרוב לא עובדים והמדינה דואגת להם
מאיפה לך שהרוב לא עובדים? בדקת את זה? באמת אני שואל.
וגם אני נגד אותן אוכלוסיות שלא עובדות וחיות על חשבוננו.
אבל האשם פה לדעתי זה המדינה שדואגת להם, שוב, על חשבוננו והמיסים שלנו. אם לא היו דואגים להם הם היו יוצאים לעבוד כמו גדולים

בגלל זה את הממשלה מחליפים בקלפי. טבריה ניצלו בגלל שבחרו ראש עיר טוב. תבחרו ראש ממשלה שטוב למדינת ישראל. מפלגת זהות!- משה פייגלין.

מאיפה לך שהרוב לא עובדים? בדקת את זה? באמת אני שואל.
וגם אני נגד אותן אוכלוסיות שלא עובדות וחיות על חשבוננו.
אבל האשם פה לדעתי זה המדינה שדואגת להם, שוב, על חשבוננו והמיסים שלנו. אם לא היו דואגים להם הם היו יוצאים לעבוד כמו גדולים
אני באמת לא חושב שזה קשורצלדיון אבל פותח הדיון פרסם בעצמו כתבה על זה.. תסתכל למעלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית