הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
אני באמת לא חושב שזה קשורצלדיון אבל פותח הדיון פרסם בעצמו כתבה על זה.. תסתכל למעלה
העלייה בתעסוקת הגברים החרדים מאז תחילת שנות האלפיים נבלמה בשנה וחצי האחרונות ועומדת על 51%, בעוד היעד הממשלתי לנתון זה בשנת 2020 הוא 63%. כך עולה מהסקירה השבועית של אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר.
בנוסף לזה נותר הפער בינם לבין הגברים היהודים הלא חרדים גבוה במיוחד – 51% כאמור לעומת כ-88% בקרב היהודים הלא חרדים.

תקרא את הקישור, הרוב עובדים.63% מהנשים החרדיות עובדות שזה זהה לנשים היהודיות הלא חרדיות.
המצב בעליה, והעוני לא יורד, המיסים לא יורדים. מחירי הדירות עולים, והמדינה עדיין דורשת המון כסף (לדעתי עבור ביטחון).
אבל האשם פה לדעתי זה המדינה שדואגת להם, שוב, על חשבוננו והמיסים שלנו. אם לא היו דואגים להם הם היו יוצאים לעבוד כמו גדולים
מסכים, אבל הכסף שמושקע מהם מניב תוצאות של עליה בעבודה שלהם. גם בלי הכסף הזה הם יצאו לעבוד, כי אין ברירה, אבל הכסף שמושקע שם עוזר.

בארהב,בלגיה,צרפת יש המון חרדים שחיים טוב הרבה יותר מרוב האוכלוסיה בארץ,פשוט הם הולכים לעבודה,כל עוד אין אף פראיר שמשלם (מדינת ישראל) אז איו ברירה.
בלגיה מוצפת חרדים סוחרי יהלומים

העלייה בתעסוקת הגברים החרדים מאז תחילת שנות האלפיים נבלמה בשנה וחצי האחרונות ועומדת על 51%, בעוד היעד הממשלתי לנתון זה בשנת 2020 הוא 63%. כך עולה מהסקירה השבועית של אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר.
בנוסף לזה נותר הפער בינם לבין הגברים היהודים הלא חרדים גבוה במיוחד – 51% כאמור לעומת כ-88% בקרב היהודים הלא חרדים.

תקרא את הקישור, הרוב עובדים.63% מהנשים החרדיות עובדות שזה זהה לנשים היהודיות הלא חרדיות.
המצב בעליה, והעוני לא יורד, המיסים לא יורדים. מחירי הדירות עולים, והמדינה עדיין דורשת המון כסף (לדעתי עבור ביטחון).

מסכים, אבל הכסף שמושקע מהם מניב תוצאות של עליה בעבודה שלהם. גם בלי הכסף הזה הם יצאו לעבוד, כי אין ברירה, אבל הכסף שמושקע שם עוזר.
לפי כתבה אחת נזרום שהיא נכונה עדיין 49% לא עובדים..... קרוב ל40% מעל חילונים ממש נצחת בוויכוח...

לפי כתבה אחת נזרום שהיא נכונה עדיין 49% לא עובדים..... קרוב ל40% מעל חילונים ממש נצחת בוויכוח...
זה עדיין לא אידיאלי, אבל זה מתקדם. והרוב עובד.
והעוני והמיסים והכל עדיין גרוע, אולי זה לא הסיבה לכל הבעיות בארץ.

זה עדיין לא אידיאלי, אבל זה מתקדם. והרוב עובד.
והעוני והמיסים והכל עדיין גרוע, אולי זה לא הסיבה לכל הבעיות בארץ.
יש מקומות שכתוב 49% יש מקומות כתוב 51% לא כזה משנה
בכל מקרה לפי המקור שלך אפילו שיפור אין
upload_2019-2-6_17-29-5.png

אתה מבין שחלק גדול מהמיסים הולך לקבוצות שלמות שלא עובדות כן?

אנשים,
בבקשה, אל תתלו את המצב הכספי בארץ בחרדים כאילו הם כל הבעיה.
נשמע ממכם שאין כסף - בגלל מיסים - בגלל חרדים שלא עובדים, וזהו

בדיוק אתמול התפרסמה כתבה מעודכנת בוואינט עם הנתונים של 2018:
תעסוקה ב-2018: יותר ערביות וחרדיות עובדות - פחות גברים

סיכום:
שיעור החרדיות העובדות עלה ל-76%, שיעור התעסוקה של נשים יהודיות לא חרדיות הוא 83%
שיעור החרדים העובדים ירד ל-50.2% בעקבות הגדלת הקצבאות לאברכים (אחוז התעסוקה הגיע לשיא כשלפיד היה בקואליציה ב-2015 בעקבות קיצוצים בקצבאות).

עוד כתבה מעניינת אבל קצת ישנה:
"אברך עולה למדינה 4,800-4,100 שקל כל חודש"

וכן, אחת הבעיות המרכזיות בארץ היא הפליית מגזרים מטורפת - כשאני הייתי סטודנט בטכניון ולא הדפסתי דפי שער בחווה בשביל לחסוך קצת כסף ביטוח לאומי רדף אחרי שאני אשלם לו 100 ש"ח בחודש כי זה מה שהיה חשוב, וזה כשכמה שנים אח"כ המדינה כבר התחילה להנות טוב טוב מכל שנות הלימודים שלי.

אברך מקבל כסף מהמדינה עבור הלימודים שלו עד גיל 67, זה פשוט אבסורד.

את מיטב שנותיי בין 18 ל-21 "ביליתי" בצבא ואח"כ עוד 2-4 שבועות מילואים בצאלים כל שנה עד שנסעתי, אני מבין שאנשים לא רוצים לעשות צבא ומעדיפים לעשות דברים אחרים אבל ההרגשה שדופקים אותך בכל תחומי החיים מאוד מרגיזה.

הסיבה שהמצב בארץ קשה הוא בגלל בורות כלכלית טהורה של האזרחים, לראייה הפוסט הזה בו אנשים מאשימים את התקציבים שמיעוט מהחרדים מקבלים (בערך 50% מהגברים עובדים ו75+% מהנשים עובדות) במצב הקשה, או לפחות לחלק משמעותי ממנו (בדיחה).

הכל יקר פה בגלל התערבות ממשלתית במשק, בגלל מכסי מגן יבואנים מורשים ושאריות בירוקרטיות קומוניסטיות שנשארו מקום המדינה, תפסיקו עם פיגור אנטי חרדי ותלמדו קצת מאקרו כלכלה, ברגע שרב העם יעשה את זה אנחנו ניהיה בכיוון טוב יותר.

כל עוד הזרם הכלכלי הכי נפוץ במדינה הוא פופוליזם ושנאת עשירים הכל פה ימשיך להיות יקר וקופים בורים וטיפשים ימשיכו להאשים את החרדים.

(כותב הפוסט חילוני גמור)

הסיבה שהמצב בארץ קשה הוא בגלל בורות כלכלית טהורה של האזרחים, לראייה הפוסט הזה בו אנשים מאשימים את התקציבים שמיעוט מהחרדים מקבלים (בערך 50% מהגברים עובדים ו75+% מהנשים עובדות) במצב הקשה, או לפחות לחלק משמעותי ממנו (בדיחה).

הכל יקר פה בגלל התערבות ממשלתית במשק, בגלל מכסי מגן יבואנים מורשים ושאריות בירוקרטיות קומוניסטיות שנשארו מקום המדינה, תפסיקו עם פיגור אנטי חרדי ותלמדו קצת מאקרו כלכלה, ברגע שרב העם יעשה את זה אנחנו ניהיה בכיוון טוב יותר.

כל עוד הזרם הכלכלי הכי נפוץ במדינה הוא פופוליזם ושנאת עשירים הכל פה ימשיך להיות יקר וקופים בורים וטיפשים ימשיכו להאשים את החרדים.

(כותב הפוסט חילוני גמור)

כתבתי שזו בעיה הולכת וגדלה בגלל קצב הגידול של הפלח הזה באוכלוסיה ובנוסף אחראי במידה רבה לתחושת המרמור בארץ של איפה ואיפה. אני לא בטוח למה מצד אחד אתה כותב "פופוליזם ושנאת עשירים" ומצד שני קורא לאנשים "קופים בורים וטיפשים" אבל בסדר - כנראה שזו תרבות הדיון שאתה מכיר.

לגבי ההודעה על בט"ל
אתה מבלבל בין תשלומי ביטוח לאומי ומס בריאות.
גם אם אתה טוען שמס בריאות שבארץ שוווה את זה ושאתה מקבל תמורה טובה לכסף (שעל הנייר זה נכון, מערכת הבריאות הציבורית בארץ נחשבת טובה אבל בעיניי עדיין זבל), לא מדובר בביטוח לאומי.

ביטוח לאומי הוא פיקציה, לא ביטוח ולא קשור לרפואה.
אם אתה בגילאי 20-40 אתה גם יכול לצאת מנקודת הנחה שלא תראה שקל מהכסף שאתה מבזבז על ביטוח לאומי, מכיוון שעוד 20 שנה הוא יקרוס והכל ילך לפח.

נערך לאחרונה:
(כותב הפוסט חילוני גמור)
כבר מזמן הבנתי שאין דבר כזה חרדים בישראל הכל בלוף אחד גדול. אצלי הם נוכלים אנסים פדופילים גנבים , מבריחי סמים , אוכלי חינם שלא משרתים בצבא לא תורמים שום דבר למדינה וחיים על חשבון משלמי המיסים. הרבנים הכי גדולים בישראל ישבו בבית סוהר אחרי שהורשעו בבית משפט. העקיצות שלהם לא נגמרות הם משתכללים עם השנים. כפייה דתית שלהם לא נגמרת זה סרטן של המדינה . צריך להפריד בין דת ליהדות. והמדינה. שילכו לעבוד כמו כולם.
זייפו תעודות זהות של תלמידי ישיבה, והורשעו בהלבנת הון של 24 מיליון שקל

זייפו תעודות זהות של תלמידי ישיבה, והורשעו בהלבנת הון של 24 מיליון שקל
תשעה נאשמים מהפלג החרדי "קהילת המתמידים" ו-25 עמותות הורשעו בעבירות מרמה ובזיוף בנסיבות מחמירות. הם עשו שימוש במאות מסמכים ובתעודות זהות מזויפות כדי לקבל תקציבים מהמדינה . והמדינה שלנו מפוצצת בעמותות כאלה . תחשוב שנית עם הם לא גונבים אותנו ואת המדינה.

אוסיף ואומר שזה פוסט מצויין ואני נהנה לקרוא, אם כי אני חושד שזה קצת מוטה לטובת סן דייגו 😄

ישראל היא מדינה מאוד יקרה ואין שום שינוי נראה באופק, הסיבות הן (לפי סדר החשיבות) -
1.מגזר ציבורי מנופח ולא יעיל בצורה פושעת (בערך מליון עובדים, קביעות, פנסיה תקציבית)
2.חסמי יבוא ושוק מאוד ריכוזי ומלא בקומבינות (אתם לא יכולים כמעט לייבא אוכל, שוק הביצים והחלב מתנהל כמו בבריה"מ)
3.התערבות הממשלית אלימה בשוק (מתקשר גם לנקודה 2) בצורת תכנון, דוגמה לזה אפשר לראות בשוק הדיור בה המדינה שולטת פרקטית על כל הקרקעות ומשחררת אותן בצורה איטית מאוד, מה שמעלה את מחירי הדיור לשמיים.

חלוקת הכספים לאוכלוסיות לא עובדות (חרדים וערבים) היא פשע ובזבוז כסף משווע, אבל היא ממש לא גורם קריטי ביוקר המחייה פה.

TLDR-
מדינת ישראל מעורבת הרבה יותר מדי בכלכלה הישראלית בשביל ליצור ג'ובים.
הג'ובים האלה השתלטו על השוק וגוררים את כולו אחורה.
התערבות ממשלתית מונעת תחרות ואתם סופגים את העלויות.

אני חושד שזה קצת מוטה לטובת סן דייגו 😄

יש לי עוד מה לעדכן לגבי הבדלים בתרבויות ודברים שטובים יותר בארץ - לא דיברתי על מחירי הירקות המופקעים (2$ פלפל אדום, בודד!) או על הוצאות התקשורת (45$ לחודש טלפון, 45$ לאינטרנט שכמעט ניתקו אותי כי העזתי להוריד טורנטים, חוצפנים).

פוסטים עתידיים יהיו על הלוואות, credit score, חוקי תנועה שונים מהארץ, מה קורה כשהבנק מגלה שעברת לארה"ב ועוד דברים שעולים לי בראש רנדומלית.

יש לי עוד מה לעדכן לגבי הבדלים בתרבויות ודברים שטובים יותר בארץ - לא דיברתי על מחירי הירקות המופקעים (2$ פלפל אדום, בודד!) או על הוצאות התקשורת (45$ לחודש טלפון, 45$ לאינטרנט שכמעט ניתקו אותי כי העזתי להוריד טורנטים, חוצפנים).

פוסטים עתידיים יהיו על הלוואות, credit score, חוקי תנועה שונים מהארץ, מה קורה כשהבנק מגלה שעברת לארה"ב ועוד דברים שעולים לי בראש רנדומלית.
הבעיה שלי עם קליפורניה היא שזה לברוח מהארץ מהסיבות שציינתי למעלה כדי להגיע לעוד מאותו דבר (כמובן שהרבה, הרבה פחות גרוע מישראל).
ההתערבות הממשלתית, המחירים היקרים והספסרות בקרקעות וכו'.

עוד לא יצא לי לחשוב לאיזו מדינה בארה"ב הייתי הכי רוצה לעשות רילוקיישן, מבחינת הלשחרר את המדינה מהחיים שלי קליפורניה לא שם, מצד שני איפה עוד אמצא שילוב של תעשיית הייטק כזו ומזג אוויר טוב... 🙁

הבעיה שלי עם קליפורניה היא שזה לברוח מהארץ מהסיבות שציינתי למעלה כדי להגיע לעוד מאותו דבר (כמובן שהרבה, הרבה פחות גרוע מישראל).
ההתערבות הממשלתית, המחירים היקרים והספסרות בקרקעות וכו'.

עוד לא יצא לי לחשוב לאיזו מדינה בארה"ב הייתי הכי רוצה לעשות רילוקיישן, מבחינת הלשחרר את המדינה מהחיים שלי קליפורניה לא שם, מצד שני איפה עוד אמצא שילוב של תעשיית הייטק כזו ומזג אוויר טוב... 🙁

ה-Bay Area בצפון קליפורניה שונה לגמרי מסן דייגו הרגועה, אני לא מרגיש כאן את ההתערבות הממשלתית והספסרות בקרקעות בכלל. המחירים בביי הם הגבוהים בארה"ב אבל מבחינת הייטק יש שם הכי הרבה אפשרויות תעסוקה.

אני חושב שמבחינת יוקר המחייה ועבודה בהייטק וושינגטון (סיאטל) או טקסס (אוסטין) הן אפשרויות טובות בלי state tax אם אתה מוכן קצת להתפשר על מזג האוויר של קליפורניה, אבל ברגע שאתה מתרגל למזג האוויר כאן קשה לחזור אחורה.

פה אבוקדו עולה $2-2.5. באופן כללי פירות וירקות די יקר. 500 גר׳ פטריות עולה 6$ בערך.

תקשורת פה די סביר לדעתי:
אני משלם על תכנית עם אייפון 8 לשנתיים - 85$ לחודש (220 שח) בלי מכשיר בערך חצי.
אינטרנט סביב 70$ לחודש (180 ש״ח) בלי פיצול לספק ותשתית או קשקוש כזה. כולל קו טלפון ביתי שאף אחד לא משתמש כאן.

מנגד, האינטרנט כאן נמצא בערך 5-10 שנים אחורה ביחס לארץ מבחינת המהירות והקיבולת. עדיין לא קיים כאן אינטרנט סלולרי ללא הגבלה ואונסים אותך אם אתה גולש מעבר (10$ לגיגה).

הנטפליקס כאן מאוד פופולרי, ולרוב האנשים בגילי (30~) אין את המקביל להוט/יס. נטפליקס שברו את השוק והחברה הרגילה חתכה את המחירים בחצי. אני לא יודע כמה נטפליקס פופולרי בארץ.

החוקי תנועה כאן לא שונים (כמעט) חוץ מהעובדה שנוסעים בצד ההפוך של הכביש, ההבדל העיקרי שאוכפים כאן חוקי תנועה 😄

לא אמור להיות בארהב תחרות איך הגיוני שטלפון עולה כל כך הרבה?

פה אבוקדו עולה $2-2.5. באופן כללי פירות וירקות די יקר. 500 גר׳ פטריות עולה 6$ בערך. תקשורת פה די סביר לדעתי: אני משלם על תכנית עם אייפון 8 לשנתיים - 85$ לחודש (220 שח) בלי מכשיר בערך חצי. אינטרנט סביב 70$ לחודש (180 ש״ח) בלי פיצול לספק ותשתית או קשקוש כזה. כולל קו טלפון ביתי שאף אחד לא משתמש כאן. מנגד, האינטרנט כאן נמצא בערך 5-10 שנים אחורה ביחס לארץ מבחינת המהירות והקיבולת. עדיין לא קיים כאן אינטרנט סלולרי ללא הגבלה ואונסים אותך אם אתה גולש מעבר (10$ לגיגה). הנטפליקס כאן מאוד פופולרי, ולרוב האנשים בגילי (30~) אין את המקביל להוט/יס. נטפליקס שברו את השוק והחברה הרגילה חתכה את המחירים בחצי. אני לא יודע כמה נטפליקס פופולרי בארץ. החוקי תנועה כאן לא שונים (כמעט) חוץ מהעובדה שנוסעים בצד ההפוך של הכביש, ההבדל העיקרי שאוכפים כאן חוקי תנועה
עם כמה שסל הקניות יקר בישראל, המדינה עדיין מסבסדת פירות וירקות (אחרת המחירים היו גבוהים אפילו יותר וקילו של ירקות לא היה עולה 6.90).
מצד שני כל דבר אחר בערך עולה הרבה יותר (בעיקר מוצרי חלב, בשרים וכו')- אז המצב בארה"ב ואוסטרליה בוודאי טוב הרבה יותר.

בקשר לתקשורת- בארץ התרגלנו כבר לשלם מעט מדי והייתי מעדיף שהמחיר יעלה קצת, בניגוד לחוכמת ההמונים של "למה לשלם יותר מ30 שקל, מה אני פראייר?" (אני אומר את זה בתור לקוח שמעולם לא עבד בחברת תקשורת/סלולר, תבינו למה בהמשך).

המצב שהיה פה פעם שפלאפון הגיע ל300 ש"ח וחבילת תקשורת ל400 ש"ח היה בלתי נסבל, תודה לאל אנחנו לא שם כבר שנים.
מצד שני ב40 ש"ח לחודש לפלאפון ובפחות מ140-150 ש"ח לחודש לטלויזיה+אינטרנט (מחירים של סלקום/פרטנר): המחיר נמוך בכל סטנדרט בינלאומי.
גם בארץ הדור ה"צעיר"- כל החברים שלי ואני בגילאי ה30 המוקדמים לא משלמים על יס/הוט אלא על נטפליקס (40-30 ש"ח) עם סטרימר+קודי (עלות ראשונית של 200 ש"ח לסטרימר וזהו- אינסוף תכנים, כולל חבילת עידן פלוס לערוצים הישראליים).
לדור ה"ישן" כמו ההורים שלי שעדיין צריכים ממשק של טלויזיה רגילה שמתי סטרימרים עם סלקום TV ככה שיש להם ממשק "רגיל" והם משלמים שליש ממה שהיו משלמים לYes (אנשים לא מבינים שחלק גדול מהסכום שפרטנר וסלקום דורשים הוא בעבור "שכירות" של הממירים כשאפשר לקנות סטרימר טוב יותר ב180-200 ש"ח, ואז המחיר לחודש זול הרבה יותר, אצל ההורים שלי זה חוסך בבית 90 ש"ח לחודש).
לצורך השוואה אם בארץ אני משלם על טלויזיה +אינטרנט +סלולר בערך 150 ש"ח, במדינות מערביות המחיר כפול (ויותר).

הרווחים התפעוליים של חב' התקשורת הגדולות נחתכו ב90% וחברה עם מחזור רבעוני של מאות מיליונים לא תהיה קיימת בטווח הארוך בשביל רווח תפעולי רבעוני של 5 מיליון שקל כי אין הצדקה לסיכון שהיא לוקחת (קבלן רווחי בגודל בינוני עם עשירית מכמות העובדים ועשירית מהמחזור מרוויח פי כמה יותר).
אם התעריפים לא יעלו באופן טבעי (ב10% נניח) כשיש תחרות בשוק, חברות גדולות "יבלעו" את הקטנות ויווצר פה מונופול/אוליגופול שיכפו עליית מחירים מלאכותית(בסדרי גודל משמעותיים).

תהליכים דומים שנעשו במדינות כמו מקסיקו מוכיחים שכשאין תחרות בשוק התקשורת התהליך הרסני לשוק המקומי- מקווה שלא נגיע לשם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית