הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
יש הרבה יתרונות לעבודה באינטל בארץ, אבל לא אם המטרה היא רילוקיישן בכיוון אחד - זה פשוט לא יקרה.
אם תעבוד בחברה מוכרת אחרת בארץ ותעשה רילוקיישן לארה"ב כשאתה עובד באותה חברה, תחכה לגרין קארד ואז תחליט לעבור לאינטל בחו"ל - לא תהיה בעיה.
המסלול של לעבוד בחברה מוכרת בארץ ולעשות רילוקיישן לאינטל בחו"ל לא קיים - מי שיסדר לך את הויזה זו החברה בארץ ואתה תהיה מחוייב להמשיך לעבוד באותה חברה בחו"ל עד הגרין קארד (או עד קבלת ויזה מקבילה שלא מגבילה אותך במקום עבודה כמו H1b אבל אז בת הזוג שלך לא תוכל לעבוד).

גם המסלול הזה לא קיים - אינטל ישראל לא תוציא לך ויזה לארה"ב, חברה בחו"ל לא תעסיק אותך בלי ויזה.
האפשרות היחידה למסלול כזה תהיה קיימת אם אשתך תעשה רילוקיישן עם ויזת L1 ואז אתה תוכל לעבוד איפה שרק תרצה עם ויזת L2, חדי ההבחנה כבר יודעים שככה אני הגעתי לכאן.
אני לא דיברתי על לעשות רילוקיישן דרך החברה שאתה עובד בה כרגע התווכחתי שם שנגיד שאתה שולח קורות חיים לארה״ב ורוצים אותך

אני לא דיברתי על לעשות רילוקיישן דרך החברה שאתה עובד בה כרגע התווכחתי שם שנגיד שאתה שולח קורות חיים לארה״ב ורוצים אותך

או, חשבתי שלשם אתה חותר, אז אני אבהיר ואכתוב שחור על גבי לבן:
הסיכוי לעשות רילוקיישן ע"י שליחת קורות חיים למשרות בארה"ב וציפייה שאותה חברה תסייע לכם להוציא ויזת עבודה שואף לאפס.

אם תשלחו קורות חיים למשרה כאן כשאתם לא גרים בארה"ב ולא תכתבו בראש קורות החיים בגדול ובמפורש "ELIGIBLE TO WORK IN THE UNITED STATES" או "US PERMANENT RESIDENT" אתם תפולטרו אוטומטית.

נערך לאחרונה:
כמה בנות זוג יש לך?

זה מה שחשבו יותר מידי שמאלנים ועכשיו יצא ביבי וכל השאר חרא

ואז מי ישלם על כל החרדים/ערבים?

כולנו הפסדנו

למה לא?

מה הוא לא ידאג לחברים שלו?

כמעט

קרוב

באמת הייתה הפתעה

ביבי ניצח כי בגדול יש בארץ יותר ימין מאשר מרכז שמאל. אני לא חושב שמישהו הצביע ״לא נכון״ חוץ ממי שהצביע למפלגות שבוודאות לא היו עוברות את אחוז החסימה. לא חושב שאנשים האמינו שפייגלין ובנט לא יעברו, ספציפית פייגלין זה ממש מוזר לי כי הרעש סביבו היה כל כך גדול מכל כיוון.

אני ממש לא תומך של ההסתדרות ובחלקים המסואבים שלה, אבל אתה שוכח שיש בהסדרות רוב מוחלט של אנשים טובים עם מקצועות רגילים שצריך לדאוג להם - מורים, אחיות וכו׳. לא כולם עובדים בנמל אשדוד / חברת חשמל. באופן כללי קיוויתי שגלעד אלפר יהיה שר אוצר אבל לצערינו זה לא צלח.

הניצחון של ביבי היה גבולי, הנוק-אאוט זה בגלל החרדים וה-16 מנדטים שלהם.

הנצחון לא היה של ביבי, הנצחון הוא של גוש הימין.

בסופו של דבר כמה שזה עצוב לי, אבל לגוש המרכז שמאל לא נראה שיש איזשהו סיכוי בזמן בקרוב.

מן הסתם שזה ניצחון של גוש הימין, הנקודה שלי היא שאלמלא החרדים זה מאבק צמוד בין גוש הימין לשמאל.

קח בחשבון שכחול לבן צצו משום מקום וזכו ב-35 מנדטים, זה לא רע בכלל ומוכיח איזה ריאקציה יש בקרב הציבור ל''ביביזם''. הבעיה היא כאמור המפלגות החרדיות שלצערי רק מתחזקות, מה שאומר עוד הסכמים קאולציונים וכמובן הדתה.

@incin
מה הסיכוי להתקדם לארה"ב בדילוגים ? במיוחד בדילוג דרך קנדה ?

אני יודע שהאפשרות קיימת, יש שני מהנדסים במחלקה שלי שהגיעו מקנדה ועד כמה שאני יודע היה להם משמעותית הרבה יותר קל לקבל ויזה ולעבוד פה.

מה שכן, ממש קפוא בקנדה - לא מזמן יצא לי לדבר עם נהג אובר, ישר זיהיתי את המבטא הרוסי שלו ויצא לנו קצת לדבר. הוא אמר שהוא עבר מרוסיה לקנדה אבל שהקור בקנדה שבר אותו והוא החליט שהוא לא יכול לחיות ככה - כל יום לנקות את השלג מהחניה בבוקר כשאתה נוסע לעבודה ובערב כשאתה מגיע הביתה היה יותר מדי. כשכל כך קר גם אף אחד לא עושה כלום ואתה סתם נשאר בבית כל הזמן.

אני יודע שהאפשרות קיימת, יש שני מהנדסים במחלקה שלי שהגיעו מקנדה ועד כמה שאני יודע היה להם משמעותית הרבה יותר קל לקבל ויזה ולעבוד פה.

מה שכן, ממש קפוא בקנדה - לא מזמן יצא לי לדבר עם נהג אובר, ישר זיהיתי את המבטא הרוסי שלו ויצא לנו קצת לדבר. הוא אמר שהוא עבר מרוסיה לקנדה אבל שהקור בקנדה שבר אותו והוא החליט שהוא לא יכול לחיות ככה - כל יום לנקות את השלג מהחניה בבוקר כשאתה נוסע לעבודה ובערב כשאתה מגיע הביתה היה יותר מדי. כשכל כך קר גם אף אחד לא עושה כלום ואתה סתם נשאר בבית כל הזמן.
וונקובר לא צריכה להיות כזאת קרה עד כמה שאני יודע. לפחות ממה ששמעתי היא לא כמו אמא רוסיה 😃

@incin אני מקווה שאתה בסדר וכל מי שקרוב אלייך אחרי מה שקרה אתמול(אמרו שזה היה קרוב לסן דייגו)..
איך האווירה הכללית אחרי מה שקרה?
כי רק לא מזמן בדיון פה דיברנו על אותם משוגעים בארה"ב..

@incin אני מקווה שאתה בסדר וכל מי שקרוב אלייך אחרי מה שקרה אתמול(אמרו שזה היה קרוב לסן דייגו)..
איך האווירה הכללית אחרי מה שקרה?
כי רק לא מזמן בדיון פה דיברנו על אותם משוגעים בארה"ב..

כן, זה היה די קרוב לכאן האמת היא, בניגוד לפעם קודמת שזה היה בפלורידה ואמא שלי אמרה לי להיזהר (המרחק ביני לבין פלורידה זהה בערך למרחק בין ישראל להודו אבל בסדר).

היינו בפאווי כמה פעמים, אנחנו מכירים גם כמה אנשים שגרים שם כי המרחק לסן דייגו הוא פחות מחצי שעה וההבדל במחירי הדיור מאוד משמעותי (ובנוסף בתי הספר שלהם מאוד טובים יחסית לנהוג פה).

כל הישראלים שאנחנו מכירים גרים בסן דייגו ולא בדיוק הולכים כל שבוע לבית כנסת אז לשמחתי אף אחד שאני מכיר לא היה שם, אין ממש הבדל באווירה - מאוד רגוע כאן לעומת הארץ. בכל מקום יש משוגעים - פשוט בארה"ב יש יותר מ-325 מיליון תושבים אז יש יותר משוגעים.

@incin
סתם מעניין אותי לדעת, האנשים(לא ישראלים/יהודים) שם מדברים על ישראל ? מוסלמים ? איך הם רואים את כל המצב הזה במזרח התיכון ?

@incin
סתם מעניין אותי לדעת, האנשים(לא ישראלים/יהודים) שם מדברים על ישראל ? מוסלמים ? איך הם רואים את כל המצב הזה במזרח התיכון ?

כולם חוץ מהסינים מדברים על ישראל ויודעים מה הולך שם, באופן כללי נתקלתי רק בתגובות חיוביות כלפי ישראל ויהודים - כולל מאנשים שהגיעו לכאן מאיראן. הזוג שהדלי של הקומפלס בבעלותו הגיעו מעזה והם שמחו לשמוע שאני מישראל.

לסינים אין מושג מה הולך בעולם, לא היה להם מושג באיזה איזור בכלל נמצאת ישראל - יש להם את התרבות שלהם והאנשים שלהם והם די מכונסים בעצמם, לאדם מערבי זה נראה מאוד מוזר אבל כנראה שגם אנחנו נראים להם מוזרים.

אגב, למרות שכבר כתבתי את זה אני אכתוב שוב שהנהיגה של ההודים והמקסיקנים פשוט על הפנים ואין כאן בכלל אכיפה, אני לא אתפלא לשמוע אם יש באיזורים כמו שלי יותר תאונות מאשר בארץ.
אתמול איזה מקסיקני ברכב pimped כמעט דרס אותי בחניון ליד הסופר כשיצאתי מהרכב, אפס אכיפה באיזור שלי - השוטרים נמצאים רק בדאון טאון ובאינטרסטייטס וחבל.
גם יצא לי לראות כאן מקסיקני שחשב שזה אחלה של דבר להשתמש בצבע כסף בוהק בתור צבע לרכב - כל הרכב שלו נראה כמו מראה ואתה מסתנוור מכל כיוון, ככה זה כשאין טסט שנתי לרכב וסומכים עליך שלא תעשה משהו מטומטם.

אני באמת יכול להבין למה האמריקאים לא אוהבים את המקסיקנים כאן.

@incin
אומנם לא הופנה אלי אבל אתן את ה2 סנט שלי בנידון.
כאן (אוסטרליה) לא יודעים יותר מדי על ישראל, אם כן יודעים, לא ממש אכפת. מי שכן שמע דרך החדשות, לרוב יהיה עם גישה די ״שמאלנית קיצונית״ לסכסוך, מהסיבה הפשוטה שלא יודעים את ההסטוריה ולא מודעים לעובדה הפשוטה שלא כבשנו את פלסטין. יש כאן מדי פעם הפגנות פרו-פלסטיניות (לא יצא לי להתקל בהן במציאות, רק לראות מודעות וכו׳). זה בדר״כ במרכז העיר או באוניברסיטאות. ההבדל הענק בין מה שעולה לכם בראש למציאות - אין שום אלימות בהפגנות האלה, זה בדר״כ סטודנטים. בוא נגיד שאם אני אקלע לאחת מהן, ארגיש בנוח להסתובב עם מגן דוד / דגל ישראל ולהתווכח איתם.

לגבי מוסלמים, לרוב הציבור כאן לא אכפת. אני עובד בחברה עם מלא מוסלמים מכל מיני מדינות, לאף אחד לא ממש אכפת. יש כאן חבר׳ה יותר ימניים עם דעות יותר חשוכות. המוסלמים כאן לא מפריעים לאף אחד באופן די מובהק. ללכת בפרבר מוסלמי בלילה ברמדאן זו חוויה מאוד חיובית (מלא אוכל פתוח כל הלילה אם מישהו לא מכיר). אין כאן אלימות מוסלמים והדבר היחידי השלילי שאפשר כאילו לקשר זה לבנונים פושטקים כאלה שמתנהגים כמו בהמות, אבל זה לא כי הם מוסלמים, זה כי הם פושטקים עם תרבות מזרח תיכונית ברברית, הרי יש גם ישראלים כאלה (ערסים).

הזוג שהדלי של הקומפלס בבעלותו הגיעו מעזה והם שמחו לשמוע שאני מישראל.
מה זה דלי? (הבניין?)
ומאיזה בחינה הם שמחו?
זה לא כי הם מוסלמים, זה כי הם פושטקים עם תרבות מזרח תיכונית ברברית, הרי יש גם ישראלים כאלה (
הכל עניין של יחס...

אנשים דתיים ? (לא משנה איזה דת). עד כמה שאני יודע אוסטרליה היא נוצרית יחסית נכון ?
דת הכי פופולרית באוסטרליה היא נצרות, אבל באופן יחסי, אנשים כאן לא דתיים. מכל האנשים שאני מכיר, רק אחד הולך לכנסיה בימי ראשון והוא בכלל מצרי. דת לא משחקת כאן תפקיד כמעט בשום מקום באורח חיים.

בדר״כ הימנים החשוכים הם לא דתיים.

סדרת הכתבות(בינתיים יצאו 2 פרקים, צריך לצאת פרק 3) הזאת על דור ה-Y שעשו בערוץ כאן יכולה להמחיש למה גם כל כך הרבה צעירים פשוט עפים מכן למדינות אחרות.

במידה ואני מצליח איכשהו להעבור לארהב מה בן אדם בלי תואר יכול לעשות שמה ?
הבנתי גם בתור שליח פיצה אפשר לחיות סבבה לגמרי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית