הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

DOMS גב תחתון אחרי סקוואטים

MonkeyD

מושעה
3,011
2,079
נק' מוניטין:
3,341
3,011
2,079
זה לא כ''כ מפריע לי בגדול אבל אני רוצה לשאול. זה נורמלי לקבל DOMS בגב תחתון אחרי סקוואט? בסקוואט עצמו אני לא מרגיש שום בעיה
התנועה עוברת חלק אני גם מצלם את עצמי ומסתכל על הטכניקה ותמיד הגב ישר ואני לא מהאלו שעושים גוד מורנינג עכשיו יחד עם הסקוואט ודברים כאלו
בעיקרון אולי יש מצב לAPT קל, אבל עדיין בתנועה עצמה לא מרגיש כלום ונראה בסדר.

הקטע הוא שאני מרגיש את הזוקפים בגב תחתון (לא מרגיש לי כמו עמוד שדרה) פשוט השרירים באזור בערך יום או יומיים אחרי הסקוואטים
כמו שאני מרגיש את היד קדמית / אחורית / חזה / כתפיים וכו' (במיוחד יד אחורית) ככה גם מרגיש את הגב תחתון. זה מזכיר לי את זה
שאלתי כמה אנשים והם אמרו שהם לא מקבלים DOMS באזור וזה די הדליק לי נורת אזהרה.

זה נורמלי? להוריד עומסים? אני לא מרגיש שזה מגביל אותי ואני עולה מאימון לאימון במשקל (מעריך שיש את ה90 קילו) חשוב לציין שגם עליתי מ60 ל90
בתקופה של בערך חודשיים אחרי שתיקנתי איזו בעיה עם העקבים (עלו, אבל כבר לא) פשוט חבל לי לעצור התקדמות כ''כ חלקה בגלל שיש לי DOMS בקטנה בגב תחתון מצד שני אני לא יודע אם זה נורמלי, שאלתי אנשים ענו לי שזה לא קרה להם.

נ.ב אחרי אימון אני בדרך כלל ישר נכנס להתקלח במים חמים בלבד, בעיקר באזור הגב כי זה נעים....
הבנתי שזה לא להיט מעניין אם זה חלק מזה.

נערך לאחרונה:
זה נורמלי, זה לא אומר שכל מה שאתה עושה תקין או לא, יש כאלה שיעשו גוד מורנינג סקוואט ולא ירגישו כלום ויש שיעשו סקוואט יפה וירגישו את מה שאתה מרגיש.

אל תקבל החלטות לפי זה.

• פותח/ת השרשור
זה נורמלי, זה לא אומר שכל מה שאתה עושה תקין או לא, יש כאלה שיעשו גוד מורנינג סקוואט ולא ירגישו כלום ויש שיעשו סקוואט יפה וירגישו את מה שאתה מרגיש.

אל תקבל החלטות לפי זה.

אני לא מרגיש שהטכניקה מתפקששת ולא שכואב לי משהו באמצע הסט (אני גם לא מנסה משקלים מטופשים) פשוט הDOMS קצת מדאיג אותי
וזה כמו שאמרתי לא נראה בעמוד שדרה, יותר בזוקפים...מרגיש את זה שאני מסובב את הגוף לצד או לוקח את הגב אחורה.
האמת שאני גם אחד שמרגיש את הגב עובד גם בrows ודברים בסגנון הזה...אולי פשוט האזור הזה מורגש אצלי יותר מאחרים

אני לא מרגיש שהטכניקה מתפקששת ולא שכואב לי משהו באמצע הסט (אני גם לא מנסה משקלים מטופשים) פשוט הDOMS קצת מדאיג אותי
וזה כמו שאמרתי לא נראה בעמוד שדרה, יותר בזוקפים...מרגיש את זה שאני מסובב את הגוף לצד או לוקח את הגב אחורה.
האמת שאני גם אחד שמרגיש את הגב עובד גם בrows ודברים בסגנון הזה...אולי פשוט האזור הזה מורגש אצלי יותר מאחרים
תעבוד על הטכניקה תאכל תישן כמו שצריך.
אל תדאג לגבי זה, זה לא מעיד על משהו.

• פותח/ת השרשור
תעבוד על הטכניקה תאכל תישן כמו שצריך.
אל תדאג לגבי זה, זה לא מעיד על משהו.

באתי היום למכון...סט ראשון שני קצת הרגשתי את הגב תחתון ואז שעליתי למשקלים כבדים יותר לא הרגשתי כלום ושברתי שיא ל2 סטים (חמישיות)
בכלל 5-10 דקות אחרי הסקוואטים לא הרגשתי כלום כאילו טושטשו הdoms לגמרי. באתי הביתה דפקתי מים קרים מאוד רק באזור של הגב תחתון (לא מסוגל כל הגוף) נראה אם זה יעזור. גם אני מאוד לא פעיל חוץ מהחדר כושר (יושב כל היום) אולי זה גם משפיע...אין זרימת דם.

גם אני מאוד לא פעיל חוץ מהחדר כושר (יושב כל היום) אולי זה גם משפיע...אין זרימת דם.
בבהחלט משפיע, תנוחת ישיבה לאורך זמן שלא טובה, מאוד יכול להשפיע.
לא הייתי עושה רק מים קרים או חמים, הייתי ממליץ להחליף בינהם כל כמה שניות או דקות.
אתה עובד דדליפט? באותו יום או בכללי? כמה משקל ביחס לסקוואט?
זה מאוד נורמלי, וזה עובר. כנראה שהטכניקה החדשה מפעילה את הגב הרבה יותר, זה לא דבר רע, פשוט לוקח זמן להתרגל.

• פותח/ת השרשור
בבהחלט משפיע, תנוחת ישיבה לאורך זמן שלא טובה, מאוד יכול להשפיע.
לא הייתי עושה רק מים קרים או חמים, הייתי ממליץ להחליף בינהם כל כמה שניות או דקות.
אתה עובד דדליפט? באותו יום או בכללי? כמה משקל ביחס לסקוואט?
זה מאוד נורמלי, וזה עובר. כנראה שהטכניקה החדשה מפעילה את הגב הרבה יותר, זה לא דבר רע, פשוט לוקח זמן להתרגל.

ההליכה היחידה שלי ביום היא לחדר כושר ובימים בלי חדר כושר אז ממש כלום (פשוט יושב) וכן עשיתי מים קרים מאוד ואז טיפה מים חמים
והחזרתי לקרים (אנסה לשלב) לא עושה דדליפט. מה שהרגיע אותי זה שבסקוואט אחרי שהתחממתי טיפה פתאום לא הרגשתי כלום
אפילו הרגשתי וזה ישמע אולי מוזר כמו רוגע באזור, כאילו הכל משוחרר.

אני חושב שכדאי לך להכניס דדליפט לאימון, ואם אין לך זמן אחר, גם באותו אימון של הסקוואט עדיף מאשר לוותר עליו לגמרי.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכדאי לך להכניס דדליפט לאימון, ואם אין לך זמן אחר, גם באותו אימון של הסקוואט עדיף מאשר לוותר עליו לגמרי.

אני מפחד שהגב שלי לא מתאושש (אם כי אני תמיד שובר שיאים ולא מרגיש גיהנום מרגיש בסדר) בגלל הdoms ואתה אומר לי להכניס דדליפט
בכלל מלחיץ. חוץ מזה בדדליפט אני בכלל לא בטוח בטכניקה שלי ולכן לא מבצע את התרגיל, פשוט לא שווה לי להסתכן.

אגב הנפח שלי בדיחה ברגליים - מבצע אך ורק סקוואט 3X5 מבחירה פעמיים בשבוע..מעדיף להתרכז ברגליים בכוח.

אני מפחד שהגב שלי לא מתאושש (אם כי אני תמיד שובר שיאים ולא מרגיש גיהנום מרגיש בסדר) בגלל הdoms ואתה אומר לי להכניס דדליפט
בכלל מלחיץ. חוץ מזה בדדליפט אני בכלל לא בטוח בטכניקה שלי ולכן לא מבצע את התרגיל, פשוט לא שווה לי להסתכן.
דדליפט יעזור בהתאוששות שלך.
תתחיל עם דדליפט במשקל ממש נמוך, ושאתה בטוח שתוכל לבצע נכון, כמו 20-60 ק"ג. אתה לא צריך להגיע להיפוטרופיה, המטרה זה הזרמת דם, לימוד טכניקה, והכשרת קרקע לאימונים כבדים יותר.

• פותח/ת השרשור
דדליפט יעזור בהתאוששות שלך.
תתחיל עם דדליפט במשקל ממש נמוך, ושאתה בטוח שתוכל לבצע נכון, כמו 20-60 ק"ג. אתה לא צריך להגיע להיפוטרופיה, המטרה זה הזרמת דם, לימוד טכניקה, והכשרת קרקע לאימונים כבדים יותר.

הסיכונים להיפצע בו די גבוהים והוא די מכביד על המערכת עצבים. אני חושב שאני אנסה להעיף את הT-BAR חופשי יש מצב טוב שהוא גם מכביד
לי על הגב התחתון אף פעם לא הסתדרתי עם התרגיל הזה. מקלחות חמות / קרות אחרי אימון עם סקוואט....אולי הליכה קלה ביום בלי אימון ולא לשבת כל היום. זהו נראה לי...לדעתי אם אני כל פעם אתן לגוף לנוח לגמרי בגלל קצת doms הוא אף פעם לא יתרגל (ובאימון עצמו זה לא ממש מורגש אחרי החימום) נקווה שזה יסתדר.

DOMS בגב אחרי סקוואט זה לא סימן שמשהו לא בסדר, זה יכול להיות נורמלי לגמרי. אם זה יצביע על משהו, זה יהיה על טכניקה לא יעילה במיוחד, שבה אתה לא משתמש בכל שרירי הליבה כמו שצריך, ונסמך בעיקר על הגב עצמו כדי לשמור עליו ישר. זה לא מסוכן, אבל זה פשוט הופך את הסקוואט לפחות יעיל, ומן הסתם גורם לך לאי נעימות

וכן עשיתי מים קרים מאוד ואז טיפה מים חמים
והחזרתי לקרים (אנסה לשלב)
מקלחות כאלה הן טובות כשהעומס הכללי גבוה מאוד, כמו בסוף בלוק קשה, זה לא מיועד סתם ליום יום, בעיקר כי זה מוריד את הדלקת, והיא זו שעוזרת לשריר להתאושש ולהתחזק.

אני מפחד שהגב שלי לא מתאושש
אל תפחד, אם הוא לא היה מתאושש היית יודע, היית מתקשה מאוד לבצע את מה שאתה רגיל לבצע, ובטח לא להתקדם

הסיכונים להיפצע בו די גבוהים
ם לא. אלא אם אתה אידיוט שלא יודע מה הוא עושה ובכל זאת בוחר להעמיס משקלים הרבה מעבר למה שאתה יכול, וגם אז הסיכון נמוך יותר מלשחק כדורגל עם חברים

הוא די מכביד על המערכת עצבים
הוא לא, אלא אם אתה עושה משקל מקסימלי לחזרה אחת כל אימון, אז אולי כן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית