שאלה לסופרי קלוריות- ערכים של מזונות במשקל?

• פותח/ת השרשור Jviega
  • פורסם בתאריך

Jviega

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
אני קצת מבולבל כשזה מגיע לערכים של מזונות שקונים במשקל, למשל בשר, עוף, דגים, לצערי בארץ הכול שכונה ולא מצויין על כל דבר ערכים תזונתיים, אם אני קונה מזון במשקל כמו אלה שציינתי אין לדעת.

הבעיה שכשאני מחפש באינטרנט כל מקום נותן ערך אחר, למשל חזה עוף 100 גרם ללא עור וללא עצמות יש אתרים שאומרים 165 קלוריות, ויש אתרים שאומרים 100, ויש אתרים שאומרים 130, ובגדול זה ככה כמעט לכל סוג מזון.

בחו"ל לכל דבר יש תוויות של ערכים תזונתיים אז זה קל, פה בארץ יש דברים שזה פשוט המערב פרוע לך תנחש כמה אתה מכניס.

מה אפשר לעשות? לעשות ממוצע בין רוב התוצאות וזהו?

זה אף פעם לא יהיה מדוייק...אז פשוט לעשות ממוצע ולהיכנס לאתרים טובים, וגם תשים לב - 100 גרם חזה עוף לא מבושל לדוגמא יש 114 קלוריות, וב100 גרם מבושל יש 165, שוב עד כמה זה מדוייק? לא יודעת..אבל זה הרעיון הכללי

מקפידים על תפריט קבוע בשביל ללמוד שינויים בגוף. וכן ממוצע זה הכי טוב כי אף אחד לא באמת יודע להעריך מזונות כאלה או כמה הגוף שלך שורף.

קלוריות במובן האמיתי שלו משתנה בין סוג המזון, אופן ההכנה שלו ובין האדם שאוכל אותו.
אם אתה מנסה לרדת במשקל, או שתעשה ממוצע, או תשער לפי הדעה שאומרת שזה הכי הרבה.
אבל אני ממליץ לא להסתמך רק על מספר שרשום אלא לעקוב אחרי המשקל שלך, וכך לדעת אם להוריד או להוסיף.
ואולי זה יעזור לך ויעשה לך סדר תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?

• פותח/ת השרשור
זה אף פעם לא יהיה מדוייק...אז פשוט לעשות ממוצע ולהיכנס לאתרים טובים, וגם תשים לב - 100 גרם חזה עוף לא מבושל לדוגמא יש 114 קלוריות, וב100 גרם מבושל יש 165, שוב עד כמה זה מדוייק? לא יודעת..אבל זה הרעיון הכללי
אני לא רואה היגיון באיך 100 גרם של חזה עוף לא מבושל יש 114 קלוריות אבל במבושל יש 165, לשים עוף בתנור או לצלות אותו על המחבת לא מוסיף לו קלוריות. כן יהיו עוד קלוריות אם תוסיפי שמן או דברים אחרים, אבל אז סופרים את הקלוריות הנוספות האלה.

לבשל עוף בלי הוספה של דברים אחרים לא מוסיף לו קלוריות, זה לא הגיוני.

אני לא רואה היגיון באיך 100 גרם של חזה עוף לא מבושל יש 114 קלוריות אבל במבושל יש 165, לשים עוף בתנור או לצלות אותו על המחבת לא מוסיף לו קלוריות. כן יהיו עוד קלוריות אם תוסיפי שמן או דברים אחרים, אבל אז סופרים את הקלוריות הנוספות האלה.

לבשל עוף בלי הוספה של דברים אחרים לא מוסיף לו קלוריות, זה לא הגיוני.

100 גרם חזה עוף לא מבושל לא יהיה 100 גרם חזה עוף אחרי בישול (אומנם עם אותם ערכים אך ישקול פחות בגלל המים שמזריקים לו ומידת הצלייה)
אם תרצה 100 גרם חזה עוף מבושל תצטרך לבשל קצת יותר מ100 גרם חזה עוף לא מבושל,הבנת?
ולהתייחס לערכים שלך בהתאם כמובן

• פותח/ת השרשור
100 גרם חזה עוף לא מבושל לא יהיה 100 גרם חזה עוף אחרי בישול (אומנם עם אותם ערכים אך ישקול פחות בגלל המים שמזריקים לו ומידת הצלייה)
אם תרצה 100 גרם חזה עוף מבושל תצטרך לבשל קצת יותר מ100 גרם חזה עוף לא מבושל,הבנת?
ולהתייחס לערכים שלך בהתאם כמובן

אין בעיה, אבל אני שוקל את שלי לפני שאני מבשל.

אין בעיה, אבל אני שוקל את שלי לפני שאני מבשל.
זה מה שהיא מנסה להסביר לך. ה 100 גרם לפני בישול יהיה סביבות ה 80-70+~ גרם לאחר בישול. לכן אם אתה רוצה 100 גרם אחרי בישול תצטרך לבשל סביבות +~180 גרם.

• פותח/ת השרשור
זה מה שהיא מנסה להסביר לך. ה 100 גרם לפני בישול יהיה סביבות ה 80-70+~ גרם לאחר בישול. לכן אם אתה רוצה 100 גרם אחרי בישול תצטרך לבשל סביבות +~180 גרם.
כן, הבנתי את זה.
אבל מה שחשוב זה לספור לפני בישול ולא אחרי בישול, לא? אם רוב מה שהחזה עוף מאבד זה מים, אז זה לא ממש משנה, מבחינת חלבון וקלוריות, לא?

בשביל לאכול 100גרם חזה עוף,תצטרך לבשל 130-150 גרם.
הספירה לפני בישול היא לא נכונה כי אתה לא באמת יודע כמה מים יצאו בבישול,היו מקרים שהחזה עוף שלי איבד 50% משקל בבישול.
שאתה מסיים להכין,תשקול אותו

כן, הבנתי את זה.
אבל מה שחשוב זה לספור לפני בישול ולא אחרי בישול, לא? אם רוב מה שהחזה עוף מאבד זה מים, אז זה לא ממש משנה, מבחינת חלבון וקלוריות, לא?
שמע אם יהיה לך 40 גרם חלבון או 40.15 גרם חלבון זה לא נורא, קח טווח חלבון, גם אם יצא לך 10 גרם לפה לשם, תנסה לקחת טת זה בחשבון, ואם לא אז גם לא נורא

כן, הבנתי את זה.
החזה לא מאבד חלבון וקלוריות אבל הבעיה שהוא מאבד משקל. רוצה להיות רגוע? ממליץ לך לבשל תמיד 100 גרם יותר. אם נניח אתה רוצה 200 גרם אז תבשל 300.

הכי מדויק לשקול לפני בישול, המשקל לאחר הבישול משתנה לפי דרך ההכנה.
לדוגמה, נחשב ש 200 גרם חזה עוף לפני בישול = 150 גרם לאחר בישול. מי שמכין את העוף הרבה זמן בתנור לצורך העניין וממש "מייבש" אותו יגיע למצב ש 200 גרם עוף לפני בישול ישקלו לאחר בישול פחות מ150.

לדוגמה, נחשב ש 200 גרם חזה עוף לפני בישול = 150 גרם לאחר בישול. מי שמכין את העוף הרבה זמן בתנור לצורך העניין וממש "מייבש" אותו יגיע למצב ש 200 גרם עוף לפני בישול ישקלו לאחר בישול פחות מ150.
נו אז לדעתי עדיף אחרי בישול למדוד כשהעוף הוציא את הנוזלים ואז זה המשקל המדוייק שלו (ככה אני עושה)

נו אז לדעתי עדיף אחרי בישול למדוד כשהעוף הוציא את הנוזלים ואז זה המשקל המדוייק שלו (ככה אני עושה)

אני מעולם לא הבנתי את הטענה של למדוד לפני (והיא לא היחידה שמציעה את זה) כבר היה על זה וויכוחים פה בעבר..פשוט הלם. איך יותר אמין למדוד משהו לפני שמאבד כמות נוזלים לא ידועה?

@FloppyJoe

Here we go

ככל שתייבשי את החזה עוף יותר ככה התוצאה תהיה מדויקת יותר לא ההפך, תמיד צריך למדוד חזה עוף אחרי בישול ולא לפני בישול
את בעצם אומרת ''אוקיי בכל מקום הוא מאבד כמות נוזלים שונה אז אני אהיה מבולבלת אז עדיף לפני'' ממש לא. זה פשוט אומר
שיש דרכים יותר מדויקות ויש קצת פחות (מאבד הרבה נוזלים VS קצת נוזלים) אבל לנחש בלי לבשל קודם בכלל זה הניחוש הכי גרוע שיכול להיות בעצם.

אני מעולם לא הבנתי את הטענה של למדוד לפני (והיא לא היחידה שמציעה את זה) כבר היה על זה וויכוחים פה בעבר..פשוט הלם. איך יותר אמין למדוד משהו לפני שמאבד כמות נוזלים לא ידועה?

@FloppyJoe

Here we go

ככל שתייבשי את החזה עוף יותר ככה התוצאה תהיה מדויקת יותר לא ההפך, תמיד צריך למדוד חזה עוף אחרי בישול ולא לפני בישול
את בעצם אומרת ''אוקיי בכל מקום הוא מאבד כמות נוזלים שונה אז אני אהיה מבולבלת אז עדיף לפני'' ממש לא. זה פשוט אומר
שיש דרכים יותר מדויקות ויש קצת פחות (מאבד הרבה נוזלים VS קצת נוזלים) אבל לנחש בלי לבשל קודם בכלל זה הניחוש הכי גרוע שיכול להיות בעצם.
חח כן כול מי שאומר למדוד אז אומר למדוד לפני וזה לא נשמע לי הגיוני..

חח כן כול מי שאומר למדוד אז אומר למדוד לפני וזה לא נשמע לי הגיוני..

בפעמים הראשונות שאמרו לי את זה אני חטפתי בלבול כזה של ''מה אני מפספס פה'' והם מתעקשים שזה נכון ואני טיפה מנסה לחשוב נותן הזדמנות
ואז מגיע למסקנה של זה לא יאמן שהם מאמינים בזה. זה כמו שאתה מנסה לשכנע מישהו שחזה עוף זה חזה עוף, שנינו מסתכלים על זה והוא אומר ''לא זה פסטה'' ואתה עם פרצוף של WTF....
שמישהו יתן לו מדליה:s85:📢 @Deidara

עצוב שאני צריך לקבל על זה מדליה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית