הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סומו דדליפט טכניקה

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
מנסה לעבור מקונבנציאונלי לסומו...

מה דעתכם? מצולם מ2 זוויות...

סט ראשון עם 130

סט שני עם 135 (בתכלס סט שלישי ונכשלתי חח)

בסרטון השני זה מאוד בולט שהברכיים לא נמצאות בדיוק מעל הכפות רגליים שלך. בסומו, אמור להיות לך קו ישר מהכף רגל עד לברך, והקו הזה צריך להיות מאונך לרצפה (שבין הרצפה לקו שמחבר את הכף רגל והברך יהיו 90 מעלות). כמו שמוסבר פה (3:06):

וגם זה נראה שהגב שלך קצת מתעקל מדי בזווית מהצד.

זה לא סומו, זה קונבנציונלי בעמידה רחבה.
יש כמה דברים לתקן:
  • תרחיב את האחיזה, כפות ידיים מתחת לכתפיים זה כלל בסיס טוב, משם אחרי שהבנת את הרעיון אתה יכול לשחק עם הרוחב.
  • תתיישב יותר, זה ייתן לך לעבוד יותר עם הרגליים ופחות עם הגב, וייתן לך מרחב לפתוח יותר את הברכיים, ששם אתה ממש לוקה.
  • תעבוד על גמישות.
  • תפתח את הברכיים יותר, שאמורות להיות מעל כפות הרגליים, ותנסה לפתוח אותן תוך כדי עליה, זה ישמור על העברת כוח יעילה.
ותזכור שסומו זה לא משיכה, אלא דחיפה, אם אתה רק מושך מהגב אז אתה עושה קונבנציונלי עם עמידה רחבה, ומפספס המון

• פותח/ת השרשור
זה לא סומו, זה קונבנציונלי בעמידה רחבה.
יש כמה דברים לתקן:
  • תרחיב את האחיזה, כפות ידיים מתחת לכתפיים זה כלל בסיס טוב, משם אחרי שהבנת את הרעיון אתה יכול לשחק עם הרוחב.
  • תתיישב יותר, זה ייתן לך לעבוד יותר עם הרגליים ופחות עם הגב, וייתן לך מרחב לפתוח יותר את הברכיים, ששם אתה ממש לוקה.
  • תעבוד על גמישות.
  • תפתח את הברכיים יותר, שאמורות להיות מעל כפות הרגליים, ותנסה לפתוח אותן תוך כדי עליה, זה ישמור על העברת כוח יעילה.
ותזכור שסומו זה לא משיכה, אלא דחיפה, אם אתה רק מושך מהגב אז אתה עושה קונבנציונלי עם עמידה רחבה, ומפספס המון

אפשר סרטון שמדגים את עניין הברכיים? קשה לי קצת להבין את זה...

בקשר לדחיפה האמת שזה כל מה שאני מרגיש בסומו, את הרגליים כשאני דוחף את הקרקע ממני... זה מרגיש לי כאילו אני מסקוויט את המשקל

למה לשים רצועות אין שום סיבה ?

הדבר הכי גרוע שפוואר ליפטר יכול לעשות לעצמי זה להרים עם גב בסופו של דבר זה יגרום לפציעות חמורות תוריד משקל ותתאמן חזק מאוד לשנות את ההרגל.

בדדליפט הקלאסי תתיישב יותר חוץ מזה אני לא רואה ממש בעיות לציין אולי לתת יותר ריכוז בירידה ולא להניח בחיפזון.

בסומו דדליפט אם אפשר לקרוא לזה סומו,
עד פעם אתה עובד עם הגב תקן את זה דחוף.

אפשר סרטון שמדגים את עניין הברכיים? קשה לי קצת להבין את זה...

הסרטון הזה מסביר מעולה איך להרים סומו

בקשר לדחיפה האמת שזה כל מה שאני מרגיש בסומו, את הרגליים כשאני דוחף את הקרקע ממני... זה מרגיש לי כאילו אני מסקוויט את המשקל
יכול להיות שאתה וחף, אבל לא בצורה יעילה

איך אתה יודע שאין סיבה?

הדבר הכי גרוע שפוואר ליפטר יכול לעשות לעצמי זה להרים עם גב בסופו של דבר זה יגרום לפציעות חמורות
למה סתם להפחיד? יש לך הוכחות לזה?
להרים רק עם הגב זו בהחלט לא הדרך הנכונה, אבל מכאן ולטעון לפציעות חמורות זה קצת רחוק. מה זו בכלל פציעה חמורה לדעתך?

איך אתה יודע שאין סיבה?

להרים רק עם הגב זו בהחלט לא הדרך הנכונה, אבל מכאן ולטעון לפציעות חמורות זה קצת רחוק. מה זו בכלל פציעה חמורה לדעתך?

ב130 קילו לא שמים רצועות עם כל הכבוד .

ב130 קילו לא שמים רצועות עם כל הכבוד .
תלוי, יכול להיות שהאחיזה כבר עייפה מסטים לפני, יכול להיות שיש יבלות, או כל סיבה אחרת.
מסכים שעדיף במשקלים האלה לא לשים רצועות, אבל זה גם לא סיפור רציני לשים אותן

איך אתה יודע שאין סיבה?

אם אתה מרים גב תהנה אבל אתה אחד החופרים בפרום ,תפסיק לחפש את כולם .

אבל נזרום איתך תראה לי פוואר ליפטר אחד שאומר להרים עם הגב,ותביא הוכחות לטענות הזויות שלך.

מזה פציעה חמורה ,פריצת דיסק 😳

אתה אחד החופרים בפרום ,תפסיק לחפש את כולם .
בוא תרגיע ותן מעט כבוד לאנשים עם יותר ידע וניסיון ממך.
אני לא מחפש אף אחד, אני מחפש להעביר פה מידע נכון ומגובה

תראה לי פוואר ליפטר אחד שאומר להרים עם הגב
כמו שאמרתי וכנראה לא הבנת, לא אמורים להרים עם הגב, בין מה שהבנת לבין מה שאמרתי אין שום קשר

תביא הוכחות לטענות הזויות שלך.
אתה זה שטענת טענה אבסולוטית, אתה מוזמן לגבות אותה או לשתוק.
אני לא יכול להביא ראיות למשהו שלא קיים, כלומר מקרי פציעות כתוצאה מהרמה לא נכונה. אתה טענת שזה קורה, אז תביא הוכחות, או מקרים מתי זה קרה.

מזה פציעה חמורה ,פריצת דיסק
פריצת דיסק היא פציעה לכל הדעות, אבל לא פציעה חמורה, ולא פציעה פשוטה כמו שאתה חושב, כי כמעט בלתי אפשרי להוכיח שהיא נגרמה מהרמה לא נכונה.
אחוז גבוה מהצעירים, ומן הסתם מן המבוגרים יותר, יש להם בעיות בדיסק גם ללא סימנים, לעומת זאת אחוז גבוה מהאנשים עם כאבי גב אין להם שינויים ניווניים בדיסק.
כשאתלט סובל מכאבי גב כתוצאה מטכניקה לקויה אפשר לעשות בדיקות דימות ובחלק לא מבוטל מהמקרים באמת ימצאו פריצת דיסק, אבל אלא יש בדיקת דימות קודמת אבל לא יותר מדי, שלא הראתה פריצת דיסק, אין שום דרך לדעת אם פריצת הדיסק הייתה קיימת קודם והטכניקה הלקויה רק גרמה לדלקת באיזור, או שהיא יצרה את הפציעה, משהו שכנראה לא קרה.
בסופו של דבר, פציעה זה נושא מורכב מאוד, ולבוא להגיד "אם תרים את הגב יהרסו לך החיים" זה שגוי וחסר אחריות

• פותח/ת השרשור

הדבר הכי גרוע שפוואר ליפטר יכול לעשות לעצמי זה להרים עם גב בסופו של דבר זה יגרום לפציעות חמורות תוריד משקל ותתאמן חזק מאוד לשנות את ההרגל.

בדדליפט הקלאסי תתיישב יותר חוץ מזה אני לא רואה ממש בעיות לציין אולי לתת יותר ריכוז בירידה ולא להניח בחיפזון.

בסומו דדליפט אם אפשר לקרוא לזה סומו,
עד פעם אתה עובד עם הגב תקן את זה דחוף.

מי אמר שאני פאוורליפטר? אני בכלל הולך לכיוון הבילדינג ככה שלא אכפת לי לשים רצועות...

למה אני שם רצועות? כי אחיזה הפוכה עשתה לי כאבים בטרפז שמאל בגלל חוסר איזון

בקשר לגב, אני לא יודע למה זה נראה לכם ככה אבל אני לא משתמש בגב בכלל... אני לא מרגיש אותו טיפה אפילו אלא רק את הדחיפה עם הרגליים...

דרך אגב בשני הסרטונים זה ניסיון לסומו, אין פה קונבנציאונלי

בוא תרגיע ותן מעט כבוד לאנשים עם יותר ידע וניסיון ממך.
אני לא מחפש אף אחד, אני מחפש להעביר פה מידע נכון ומגובה

כמו שאמרתי וכנראה לא הבנת, לא אמורים להרים עם הגב, בין מה שהבנת לבין מה שאמרתי אין שום קשר

אתה זה שטענת טענה אבסולוטית, אתה מוזמן לגבות אותה או לשתוק.
אני לא יכול להביא ראיות למשהו שלא קיים, כלומר מקרי פציעות כתוצאה מהרמה לא נכונה. אתה טענת שזה קורה, אז תביא הוכחות, או מקרים מתי זה קרה.

פריצת דיסק היא פציעה לכל הדעות, אבל לא פציעה חמורה, ולא פציעה פשוטה כמו שאתה חושב, כי כמעט בלתי אפשרי להוכיח שהיא נגרמה מהרמה לא נכונה.
אחוז גבוה מהצעירים, ומן הסתם מן המבוגרים יותר, יש להם בעיות בדיסק גם ללא סימנים, לעומת זאת אחוז גבוה מהאנשים עם כאבי גב אין להם שינויים ניווניים בדיסק.
כשאתלט סובל מכאבי גב כתוצאה מטכניקה לקויה אפשר לעשות בדיקות דימות ובחלק לא מבוטל מהמקרים באמת ימצאו פריצת דיסק, אבל אלא יש בדיקת דימות קודמת אבל לא יותר מדי, שלא הראתה פריצת דיסק, אין שום דרך לדעת אם פריצת הדיסק הייתה קיימת קודם והטכניקה הלקויה רק גרמה לדלקת באיזור, או שהיא יצרה את הפציעה, משהו שכנראה לא קרה.
בסופו של דבר, פציעה זה נושא מורכב מאוד, ולבוא להגיד "אם תרים את הגב יהרסו לך החיים" זה שגוי וחסר אחריות

עזוב פוליטיקה המדריכה שלי עם נסיון של 30 שנה בפווארליפטינג נפגע בגלל תנוע לא נכונה עם הגב בזמן דדליפט קשה.

ברגע שאתה נותן הרמה מהגב אתה פוצע את העצמך לחפש לך הוחכות על משהו שתשמע מכל מאמן שקצת יש לן מושג מעבר לבולשיט של בווינגט יגיד לך שדדליפט שנעשה עם הגב זה חמור מאוד.

עדיף לו שעכשיו שישנה את הרגל הזה הוא שזה יעשה לו נזק.

לבוא לפתח שרירים ולבריאות, ולקבל פריצת דיסק זה חמור לא משנה איך תסתכל על זה.
מי אמר שאני פאוורליפטר? אני בכלל הולך לכיוון הבילדינג ככה שלא אכפת לי לשים רצועות...

למה אני שם רצועות? כי אחיזה הפוכה עשתה לי כאבים בטרפז שמאל בגלל חוסר איזון

בקשר לגב, אני לא יודע למה זה נראה לכם ככה אבל אני לא משתמש בגב בכלל... אני לא מרגיש אותו טיפה אפילו אלא רק את הדחיפה עם הרגליים...

דרך אגב בשני הסרטונים זה ניסיון לסומו, אין פה קונבנציאונלי

למשוך רק עם הגב 130 קילו זה לא כזה הגינוי ברור שיש שימוש ברגליים.

אתה מרגיש את הטרפזים חזק בעלייה?
יש הרגשה חזקה שאתה מאמץ את הגב בלי לשים לב,
אתה בטוח ש100% מהרמה אתה לא משתמש בשום דבר מלבד הפלג גוף התחתון?
מוזר אבל בכל מקרא אתה גמיש עדיף תוריד את הישבן כמה סנטימטר .

עם אתה בודי בילדר אני ממליץ לך להתרכז בדדליפט הקלאסי.

המדריכה שלי עם נסיון של 30 שנה בפווארליפטינג נפגע בגלל תנוע לא נכונה עם הגב בזמן דדליפט קשה.
אז בגלל שהיא נפצעה זה הופך אותה למומחית פציעות?
היא אובחנה עם פציעה טראומטית לעמוד השדרה?

לחפש לך הוחכות על משהו שתשמע מכל מאמן שקצת יש לן מושג
זה הקטע, שהיום אף מאמן עם ידע בפציעות ושיקום יגיד שהרמה עם הגב תגרום לפציעה בוודאות.
הרמה לא נכונה בכללי שמה אותך בסיכון לפציעה כי אתה נמצא בפוזיציה לא טובה לגוף, והכוח לא מועבר ביעילות ועלול להשפיע על איזור אחד יותר מדי ואז תיפצע. אבל עכשיו לבוא ולהגיד שלהרים עם הגב אתה תגרום לנזק חמור לכל החיים זו הקצנה

לקבל פריצת דיסק זה חמור לא משנה איך תסתכל על זה.
זה מאוד נתון לדיון. תשאל כל מאמן עם מתאמנים שעברו פציעת דיסק כלשהי או כל פיזיותרפיסט או אורטופד, והוא יגיד לך שפריצת דיסק היא אולי פגיעה פתולוגית שאנחנו יכולים להצביע עליה, אבל היא ממש לא פציעה חמורה

• פותח/ת השרשור
עזוב פוליטיקה המדריכה שלי עם נסיון של 30 שנה בפווארליפטינג נפגע בגלל תנוע לא נכונה עם הגב בזמן דדליפט קשה.

ברגע שאתה נותן הרמה מהגב אתה פוצע את העצמך לחפש לך הוחכות על משהו שתשמע מכל מאמן שקצת יש לן מושג מעבר לבולשיט של בווינגט יגיד לך שדדליפט שנעשה עם הגב זה חמור מאוד.

עדיף לו שעכשיו שישנה את הרגל הזה הוא שזה יעשה לו נזק.

לבוא לפתח שרירים ולבריאות, ולקבל פריצת דיסק זה חמור לא משנה איך תסתכל על זה.

למשוך רק עם הגב 130 קילו זה לא כזה הגינוי ברור שיש שימוש ברגליים.

אתה מרגיש את הטרפזים חזק בעלייה?
יש הרגשה חזקה שאתה מאמץ את הגב בלי לשים לב,
אתה בטוח ש100% מהרמה אתה לא משתמש בשום דבר מלבד הפלג גוף התחתון?
מוזר אבל בכל מקרא אתה גמיש עדיף תוריד את הישבן כמה סנטימטר .

עם אתה בודי בילדר אני ממליץ לך להתרכז בדדליפט הקלאסי.

אני עושה רק קלאסי ומתכוון גם לחזור לקלאסי... פשוט רציתי ללמוד את הטכניקה בסומו לכיף... לגוון קצת

אני בטוח ב100% שאני משתמש רק בפלג גוף תחתון, לא מרגיש את הגב בכלל בתנועה... אולי יש משהו לא רצוני שאני לא שם לב אליו אבל מבחינת הרגשה , לא מרגיש את הגב עובד בכלל

אני עושה רק קלאסי ומתכוון גם לחזור לקלאסי... פשוט רציתי ללמוד את הטכניקה בסומו לכיף... לגוון קצת

אני בטוח ב100% שאני משתמש רק בפלג גוף תחתון, לא מרגיש את הגב בכלל בתנועה... אולי יש משהו לא רצוני שאני לא שם לב אליו אבל מבחינת הרגשה , לא מרגיש את הגב עובד בכלל
אתה לא משתמש בחיים "רק הפלג גוף תחתון" בשום וראציה של דד ליפט, הגב תמיד בעבודה איזומטרית לפחות.

מי שטוען שדד ליפט שנעשה עם הגב הוא מתכון לפציעות זה פשוט הכללה של כל דד ליפט שקיים, שגוי.

ולגבי פציעות כמו שכבר נאמר פה הרבה מן המקרים זה אנשים שקיימים אצלהם בעיות בדיסק/במפרקים הרבה לפני שעשו משהו לא נכון.

אתה לא משתמש בחיים "רק הפלג גוף תחתון" בשום וראציה של דד ליפט, הגב תמיד בעבודה איזומטרית לפחות.

מי שטוען שדד ליפט שנעשה עם הגב הוא מתכון לפציעות זה פשוט הכללה של כל דד ליפט שקיים, שגוי.

ולגבי פציעות כמו שכבר נאמר פה הרבה מן המקרים זה אנשים שקיימים אצלהם בעיות בדיסק/במפרקים הרבה לפני שעשו משהו לא נכון.
דיברנו על להרים עם הגב.
הסגירה היא עם הגב לא הרמה אל תדבר שטיות.

יכול להיות שאני טועה אבל בכל מקרה תירד עד קצת עם האגן.

דיברנו על להרים עם הגב.
הסגירה היא עם הגב לא הרמה אל תדבר שטיות.

יכול להיות שאני טועה אבל בכל מקרה תירד עד קצת עם האגן.

שוב, הגב עובד לאורך כל טווח התנועה בקיבוץ איזומטרי לפחות.
ממש לא רק בלוק אוט' אם לזה התכוונת ב"סגירה".

בכל מקרה פותח הנושא, לא הייתי לקוח עצות ממישהו שמתקשה לנהל דיון בוגר וכל מילה שניה שלו מזלזלת במישהו פה.

אז בגלל שהיא נפצעה זה הופך אותה למומחית פציעות?
היא אובחנה עם פציעה טראומטית לעמוד השדרה?

זה הקטע, שהיום אף מאמן עם ידע בפציעות ושיקום יגיד שהרמה עם הגב תגרום לפציעה בוודאות.
הרמה לא נכונה בכללי שמה אותך בסיכון לפציעה כי אתה נמצא בפוזיציה לא טובה לגוף, והכוח לא מועבר ביעילות ועלול להשפיע על איזור אחד יותר מדי ואז תיפצע. אבל עכשיו לבוא ולהגיד שלהרים עם הגב אתה תגרום לנזק חמור לכל החיים זו הקצנה

זה מאוד נתון לדיון. תשאל כל מאמן עם מתאמנים שעברו פציעת דיסק כלשהי או כל פיזיותרפיסט או אורטופד, והוא יגיד לך שפריצת דיסק היא אולי פגיעה פתולוגית שאנחנו יכולים להצביע עליה, אבל היא ממש לא פציעה חמורה

לדעתי פריצה דיסק זה חמור אני כל פעם שמתחלים לי כאבים בגב ובצוואר אני מוריד משקלים תקופה עד שאני מוצא את הבעייה ,לא מעוניין לרגע לקחת את הסיכון.

אבל עזוב שטיות אתה הסכמת איתי על הנושא שלא צריך להרים עם הגב .
שוב, הגב עובד לאורך כל טווח התנועה בקיבוץ איזומטרי לפחות.
ממש לא רק בלוק אוט' אם לזה התכוונת ב"סגירה".

בכל מקרה פותח הנושא, לא הייתי לקוח עצות ממישהו שמתקשה לנהל דיון בוגר וכל מילה שניה שלו מזלזלת במישהו פה.

מדברים על הרמה מה אתה לא מבין??

מדברים על מה אתה משדר למוח להרים עם הרגליים או עם הגב מה לא מובן??
ברור שגב עובד כל התנוע אתה לא גיילת לנו את האמריקה ואתה לא כזה מיוחד שידעת את זה .

לדעתי פריצה דיסק זה חמור אני כל פעם שמתחלים לי כאבים בגב ובצוואר אני מוריד משקלים תקופה עד שאני מוצא את הבעייה ,לא מעוניין לרגע לקחת את הסיכון.

אבל עזוב שטיות אתה הסכמת איתי על הנושא שלא צריך להרים עם הגב .

מדברים על הרמה מה אתה לא מבין??

מדברים על מה אתה משדר למוח להרים עם הרגליים או עם הגב מה לא מובן??
ברור שגב עובד כל התנוע אתה לא גיילת לנו את האמריקה ואתה לא כזה מיוחד שידעת את זה .
אוקיי, תמשיך לשדר למוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית