עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה לא משתמש בחיים "רק הפלג גוף תחתון" בשום וראציה של דד ליפט, הגב תמיד בעבודה איזומטרית לפחות.
מי שטוען שדד ליפט שנעשה עם הגב הוא מתכון לפציעות זה פשוט הכללה של כל דד ליפט שקיים, שגוי.
ולגבי פציעות כמו שכבר נאמר פה הרבה מן המקרים זה אנשים שקיימים אצלהם בעיות בדיסק/במפרקים הרבה לפני שעשו משהו לא נכון.
בדיוק מה שרציתי לרשום לך.@Benj אני מאמין לך שאתה דוחף בעיקר עם הרגליים ולא מנסה להשתמש בגב, אבל אתה מאבד המון אנרגיה דרך הברכיים ואז מסתמך על הגב בערך כמו בדדליפט קונבנציונלי, זה למה קראתי לזה קונבנציונלי עם עמידה רחבה (שזה בדיחה, לא משהו אמיתי).
תנסה קודם כל לעבוד נטו על טכניקה עם משקל שאתה יכול להרים בקלות, 60%-65% מהמקסימום של הקונבנציונלי שלך אמור להיות משקל סבבה לחמישיות, אבל אם אתה מרגיש שאתה צריך להתאמץ אל תתבייש להוריד משקל
למה לא הגיוני?למשוך רק עם הגב 130 קילו זה לא כזה הגינוי ברור שיש שימוש ברגליים.
מה שיפה ב-MRI, זה שההמצאה שלו אפשרה שורה של מחקרים סופר-ארוכי-טווח על אנשים בריאים, "סתם ככה", בלי סיכון מקרינה...מעין מעקב מצחיק שכזה.מזה פציעה חמורה ,פריצת דיסק 😳
מה המטרה בלבצע דבר כזה?למה לא הגיוני?
אני מושך סטיףלג 135kg, באחיזה ברוחב סנאטץ'.
תרגיל מעולה לשרשרת אחורית ולגבמה המטרה בלבצע דבר כזה?
כן אבל בדר"כ מבצעים את זה בתור accessory exercise בשביל לשפר את הדדליפט הרגיל.תרגיל מעולה לשרשרת אחורית ולגב
מה המטרה בלבצע דבר כזה?
אנשים בדרך כלל עושים דדליפט.כן אבל בדר"כ מבצעים את זה בתור accessory exercise בשביל לשפר את הדדליפט הרגיל.
לא רואה סיבה לתת למתאמן מתחיל לעשות PAUSE SQUAT, Deficit Deadlift ועוד תרגילים שהם בעצם באים לחזק נקודות חלשות, שהם בעצם advance exercise ופשוט להמשיך להתחזק בדדליפט הרגיל.
אבל אם ישלו מטרות ספציפיות אחרות אז סבבה.
ברור, זה לא תרגיל ראשי, אני משתמש בו כתרגיל שלישוניכן אבל בדר"כ מבצעים את זה בתור accessory exercise בשביל לשפר את הדדליפט הרגיל.
דווקא פאוז הייתי נותן למתאמן מתחיל, כי בנוסף לעבודה על נקודות חלשות, הם מחזקים מאוד פוזיציה נכונה, וזה אחד הדברים שהכי חסרים למתחיללא רואה סיבה לתת למתאמן מתחיל לעשות PAUSE SQUAT, Deficit Deadlift ועוד תרגילים שהם בעצם באים לחזק נקודות חלשות, שהם בעצם advance exercise ופשוט להמשיך להתחזק בדדליפט הרגיל.
אין כזה עומס מערכתי בדדליפט קונבנציונלי. אם תעשה אותו לחזרה אחת אז כן, אבל זה נכון לכל תרגיל מורכב. אם תעבוד ב-8-10 חזרות המשקלים יהיו הגיוניים בהחלט.למה אני צריך את כל העומס המערכתי שבדדליפט קונבנציונלי כבד?
תעבוד עם רצועות אם יש צורך, זה לא בושה, זה תרגיל קשה מאוד לאחיזה.עובדתית, כרגע, בלי סטראפס, אני מתקדם בתרגיל הזה בקצב-צב. יכול להיות שעם התמקדות בתרגיל שקל יותר להתקדם בו (כמו דדליפט קונבנציונלי), הסטיףלג שלי כבר היה חזק יותר.
אין כזה עומס מערכתי בדדליפט קונבנציונלי. אם תעשה אותו לחזרה אחת אז כן, אבל זה נכון לכל תרגיל מורכב. אם תעבוד ב-8-10 חזרות המשקלים יהיו הגיוניים בהחלט.
בינתיים אין צורך בשביל משקלי-העבודה. (ואחרי שראיתי סרטון של איליה איליין נכשל ב-130kg ב-Overhand Grip, נראה לי שהרמז הוא לתרגל Hook Grip).תעבוד עם רצועות אם יש צורך, זה לא בושה, זה תרגיל קשה מאוד לאחיזה.
ואם אתה עושה את התרגיל הזה בתור המשיכה העיקרית שלך מהרצפה, אז אני ממליץ לך לא לעשות אותו סטיף לג, אלא רגיל עם אחיזה רחבה
אתה לא חייב לאמן את הדדליפט הקלאסי, אבל כן תתרגל משיכות שיאפשרו לך להרים כמה שיותר משקל, ושההגבלה לא תהיה למשל הזריזות של התנועה או רוחב האחיזה.על כל פנים, אני לא רואה את עצמי מאמן את הדדליפט. הפוקוס שלי הוא על הסקוואט ועל הפרס, כאשר משיכות בסנאטץ' וקלין פול הם בגדר "חיזוק" לוויטליפטינג.
הוק זה חשוב מאוד, אבל קשה לעבוד איתו לחזרות, ככה שכדאי גם וגםנראה לי שהרמז הוא לתרגל Hook Grip).
הכל די אותו חרא, אבל תקנה את הסגנון של וייטליפטינג, אלה בצורת טיפה, או כאלה שהן רק רצועה בלי לולאה. הן תומכות מעט פחות, אבל מאפשרות בריחה מהירה ואתה לא נשאר דבוק למוטיש משהו שאמור לעניין אותי לפני שאני רוכש רצועות, או ש-"הכל אותו חרא"?
בידיוק מהסיבה הזאת, לא לתרגל את מה שאתה לא מתכוון לעשות. אתה יכול לעשות דדליפט SG בשביל לתרגל את התנועה הנכונה, ולשרשרת האחורית לא חסרים תרגילים אחרים פחות ספציפייםא. למה? זה קשור בבעייה מסויים בסטיף לג, או ביתרון מסויים של הדדליפט?
ב. כרגע התכנון הוא לעבור ל-Snatch Deadlift (ולא: דדליפט, עם אחיזה ברוחב סנאטץ') כמשיכה-עיקרית מהרצפה מטעמי תרגול, וכדי שלא אברח כברירת מחדל לפורם של SLDL כשאני עושה סנאטץ'. ה-"צרה" היא שבינתיים ה-SLDL שלי יותר חזק, אבל אני מתקרב...
@Benj אני מאמין לך שאתה דוחף בעיקר עם הרגליים ולא מנסה להשתמש בגב, אבל אתה מאבד המון אנרגיה דרך הברכיים ואז מסתמך על הגב בערך כמו בדדליפט קונבנציונלי, זה למה קראתי לזה קונבנציונלי עם עמידה רחבה (שזה בדיחה, לא משהו אמיתי).
תנסה קודם כל לעבוד נטו על טכניקה עם משקל שאתה יכול להרים בקלות, 60%-65% מהמקסימום של הקונבנציונלי שלך אמור להיות משקל סבבה לחמישיות, אבל אם אתה מרגיש שאתה צריך להתאמץ אל תתבייש להוריד משקל
בדיוק מה שרציתי לרשום לך.
חסר לך אולי גמישות, או שאתה מפחד להעמיס כשתעמוד בצורה נכונה. תשים לב שבסרטונים שהעלית האגן מאוד אחורה. אתה צריך לנסות להביא את האגן מאוד קדימה (לנסות להביא אותו לכיוון המוט). זה מאוד לא נוח, ותצטרך להוריד משקל, וברגע שהאגן בפנים, הגב יחסית ישר ואין עבודת גב כמעט, זה מעמיס הרבה על הרגליים. אתה עשית דדליפט רגיל מאוד רחב.
תוריד משקל, ותעבוד טכניקה קצת (אל תפחד שמישהו יחשוב שאתה חלש).
ואני מסכים שאתה צריך לוותר על הרצועות, אתה חייב לעבוד על האמות שלך בגלל אלף סיבות. גם בתור בדיבילדר לא כדאי לך אמות קטנות ביחס לגוף. לעניות דעתי אין מקום לרצועות אף פעם, לא ב RM1 או בסוף אימון דדליפט. פשוט לא צריך אותם. תקנה מגנזיום, זה יקל לך באחיזה, ויעבוד לך על האמות. אל תזניח אותם.
בעצם אולי חוץ ממצב של שבר או פציעה ביד.
האשכול קצת ישן ואז לא המשכתי לנסות ללמוד את הטכניקה בסומו... היום ניסיתי עוד פעם לעבוד בסומו, הצלחתי להרים 140.6x4 שאף פעם לא הצלחתי 140 ליותר מ3 חזרות... גם כשהייתי 71ק"ג (היום 60.5)
בכל מקרה כנראה שהטכניקה עדיין לא משהו... צילמתי סט של 130kg אחרי הסט של ה140 בשביל לקבל תיקונים... אני רוצה ללמוד
אשמח לקבל חוות דעת... מצטער שלא רואים כפות רגליים, שמתי לב לזה רק כשהגעתי לבית
אחרי שנה בקונבנציונלי מאמין שיש הרגלים שיהיה קשה לשנות... אבל זה לגמרי מרגיש לי יותר טבעי להריפ בצורה הזאת
מקווה שמעבר לסומו יעזור לסקוואט הצולע שלי להתקדם עקב המוערבות של הרגליים
נראה לא רע בכלל, יש עוד עבודה לעשות אבל זו נקודת פתיחה טובה מאוד.
תנסה לדחוף יותר לצדדים ופחות קדימה, תוך כדי שאתה פותח יותר את הברכיים, ותנסה לכווץ את השכמות יותר, ככה שתוכל להיות עם טורסו אנכי יותר, אבל חוץ מזה בסדר גמור
מתיחות, אין פה פתרון קסםש עצות איך לשפר גמישות?
לוקח לך בידיוק חצי שניה להתיישב, שזה מהרגע שאתה לוקח אוויר עד שאתה מרים, לוקח לך הרבה זמן להרגיש בנוח ולצבור ביטחון להרמה, ואת זה אפשר לפתור עם חימום טוב יותראפשר לראות שלקח לי הרבה זמן להצליח התיישב
דבר ראשון לוקח זמן עד שצוברים מספיק שיווי משקל בהרמה.לפעמים אני מרגיש קצת לא יציב כשאני מרים ככה... כאילו בנעילה אני עלול למעוד אחורה... יש פתרון לעניין?
אפשר להסביר קצת יותר את עניין הלדחוך לצדדים? הכוונה היא בסט אפ או בהרמה עצמה?מתיחות, אין פה פתרון קסם
לוקח לך בידיוק חצי שניה להתיישב, שזה מהרגע שאתה לוקח אוויר עד שאתה מרים, לוקח לך הרבה זמן להרגיש בנוח ולצבור ביטחון להרמה, ואת זה אפשר לפתור עם חימום טוב יותר
דבר ראשון לוקח זמן עד שצוברים מספיק שיווי משקל בהרמה.
דבר שני, תשחק קצת עם זווית כפות הרגליים, וברגע שתצליח לדחוף לצדדים, רוב הבעיה תיפתר
בהרמה עצמה.אפשר להסביר קצת יותר את עניין הלדחוך לצדדים? הכוונה היא בסט אפ או בהרמה עצמה?
בהרמה עצמה.
בדדליפט רגיל אתה דוחף כלפי מטה ישירות, כי הטורסו נמצא מעל האגן, האגן מעל הברך, והברך מעל הקרסול. בסומו זה לא המקרה כי הרגליים פונות החוצה, אז לדחוף כלפי מטה זה חשוב, אבל גם חשוב ליצור מסלול של דחיפה שהולך מהאגן, לברך, ומשם לקרסול, והמסלול הזה יהיה בכיוון של הרגליים. אם הרגליים פונות החוצה, כלומר לצד, אז אתה תצטרך לדחוף הצידה, מהאגן עד קצות האצבעות. תדמיין שכל רגל מנסה לדחוף את הגוף לכיוון הרגל השניה, והדחיפה המשולבת של שתי הרגליים פשוט דוחפות את האגן למעלה
במקביל, אבל זו פחות או יותר אותה הדחיפההבנתי, אנסה את זה באימון הבא! האם צריכה להתקיים גם דחיפה כלפי מטה במקביל או רק לצדדים?
במקביל, אבל זו פחות או יותר אותה הדחיפה