הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במשקלי עבודה=מסת שריר?

• פותח/ת השרשור Arilos
  • פורסם בתאריך

Arilos

משתמש מתחיל
69
1
נק' מוניטין:
1
69
1
האם עלייה במשקלי עבודה בהכרח תביא לעלייה במסת שריר ובוויזוליות של השרירים? או שיכול להיות מצב שהגוף רק מתחזק אבל אין עלייה נראית לעין במסת השריר? כי זה העצם מה שאני מרגיש

שאלה טובה עם תשובה לא כל כך פשוטה.
אני אתן דוגמא כהסבר,
מתאמן שמגיע פעם ראשונה לחדר כושר יתקשה להרים את המוט (20 קילו) בלחיצת חזה בעיקר בגלל שהשרירים לא ״רגילים״ להפעיל כוח ולייצב את המוט.
אותו מתאמן אחרי כמה אימונים יוכל להרים 40 קילו לא בגלל שינוי משמעותי במסת השריר אלא כי עבר הסתגלות.
בשלב הזה כמעט לא יהיה שינוי ויזואלי , לפעמים נראים טוב יותר בגלל ״פאמפ״ והקפדה טובה יותר על תזונה אבל בעיקר שכנוע עצמי שאני נראה ״שרירי״

אם אותו מתאמן ירצה להרים 80 קילו הוא יידרש לפתח מסת שריר על ידי עודף קלורי שיגרור עלייה במשקל גוף - מסת שריר וכמובן שומן.
שינוי במשקל גוף כמובן שיבוא לידי ביטוי במראה חיצוני

אם אותו מתאמן ירצה לעבור מ 80 קילו ל 90, יש 2 אפשרויות:
1. להמשיך לעלות קלוריות
2. שיפור טכניקה/תוכנית אימונים לדוגמא הוספת נפח. בשיטה זאת למרות שיפור במשקלי עבודה לא צפוי שינוי ויזואלי אמיתי.

המספרים הם רק לצורך הדוגמא.

העצה שלי היא לנהל רישום של ההיקפים שלך. בעיקר בטן (גובה הפופיק), יד קדמית, צוואר ואפשר גם חזה.

הטעות הכי נפוצה של מתחילים היא לדחוף קלוריות בשלב הראשון בו כמעט אין עלייה במסה כי העומס על הגוף נמוך מדי ולכן עודף קלורי יהפוך לשומן

עליה בהיקפים בלי שיפור במשקלי עבודה = אתה משמין.
אתה יכול לדמיין מישהו שדוחק 180 בנץ פרס והוא בחור קטן?
אני אפתיע אותך
דיון - WR בנץ' פרס, 180 על משקל גוף 46. מחשבות אקראיות:

כמובן שזה לא מקרה מייצג.

אבל השאלה שנשאלה היא לא האם אנשים ״גדולים״ מרימים משקלים כבדים אלא האם עליה במשקל שווה לעליה במסה ועל כך עניתי שזה תלוי

ממש לא .
אין קשר ישיר בין מסת שריר למשקלי עבודה , עד כמה שזה נשמע מצחיק.
משקלי עבודה = התייעלות עצבית.
עריכה : גם למתאמן מתחיל או לאדם מבוגר וכו , בחודש הראשון המשקלים שלו טסים ואין קשר להיפרטרופיה ההיפרטרופיה מגיעה רק אחרי כמה שבועות , זה התייעלות עצבית נטו
מערכת העצבים דומיננטית הרבה יותר משריר כשזה מגיע לכוח
ברור ששריר הוא גם פקטור אך לא העיקרי.

אחרי כמה חודשים של אימונים אתה תצטרך לעלות במשקלי העבודה בשביל לעלות במסת השריר. (כמובן שיש עוד דרכים)

ממש לא .
אין קשר ישיר בין מסת שריר למשקלי עבודה , עד כמה שזה נשמע מצחיק.
משקלי עבודה = התייעלות עצבית.
עריכה : גם למתאמן מתחיל או לאדם מבוגר וכו , בחודש הראשון המשקלים שלו טסים ואין קשר להיפרטרופיה ההיפרטרופיה מגיעה רק אחרי כמה שבועות , זה התייעלות עצבית נטו
מערכת העצבים דומיננטית הרבה יותר משריר כשזה מגיע לכוח
ברור ששריר הוא גם פקטור אך לא העיקרי.
המשפט שלך לא מדויק.
אכן 2 אנשים עם אותה מסת שריר יכולים להרים משקלים שונים לחלוטין והסיבות לכך הן טכניקה, יעילות עצבית, סוג סיבי השריר, יכולת מנטאלית, נסיון ועוד פרמטרים.
לדוגמא אותה מסת שריר לא אומרת שיש להם את אותה עצימות בגריפ ורק זה יכול לשנות משמעותית את התוצאה בדדליפט.

אבל מתאמן במאזן קלורי נייטראלי יתקשה להתקדם לאורך זמן בלי שינוי במשקל הגוף.
החוכמה היא לנצל את העליה במסת השריר במקביל לשיפור בשאר הפרמטרים

המשפט שלך לא מדויק.
אכן 2 אנשים עם אותה מסת שריר יכולים להרים משקלים שונים לחלוטין והסיבות לכך הן טכניקה, יעילות עצבית, סוג סיבי השריר, יכולת מנטאלית, נסיון ועוד פרמטרים.
לדוגמא אותה מסת שריר לא אומרת שיש להם את אותה עצימות בגריפ ורק זה יכול לשנות משמעותית את התוצאה בדדליפט.

אבל מתאמן במאזן קלורי נייטראלי יתקשה להתקדם לאורך זמן בלי שינוי במשקל הגוף.
החוכמה היא לנצל את העליה במסת השריר במקביל לשיפור בשאר הפרמטרים

נכון , זה מה שעושים בדרך כלל וזה גם הכי יעיל כי מסת שריר כן משפיעה על משקלים אבל היא רק אחד מהפקטורים ,
מי שפתח את השאלה שאל אם משקלי עבודה = מסת שריר אז התשובה היא חד משמעית לא 😃 , הפקטור העיקרי במשקלים הוא מערכת העצבים , עוד דוגמא לזה זה שעובדים לשיפור כח עובדים בטווחי חזרות של 1-6 שעובד הרבה על התייעלות עצבית ולא 8-15 שזה יותר היפרטרופיה

במידה ושום דבר בתכנית לא משתנה, כמו סטים וחזרות, ואתה נשאר על מספרת חזרות גבוה מ-3 (בגלל ש-3 ומטה עובדים יותר על יעילות מוטורית ופחות על היפרטרופיה), יותר לכיוון ה-5-12, אז כן, יותר משקל=יותר מסה.
ברגע שאתה מתחיל לשחק עם פרמטרים שונים אז זה משנה את העניין

במידה ושום דבר בתכנית לא משתנה, כמו סטים וחזרות, ואתה נשאר על מספרת חזרות גבוה מ-3 (בגלל ש-3 ומטה עובדים יותר על יעילות מוטורית ופחות על היפרטרופיה), יותר לכיוון ה-5-12, אז כן, יותר משקל=יותר מסה.
ברגע שאתה מתחיל לשחק עם פרמטרים שונים אז זה משנה את העניין

שאלה בקשר לזה,מתאמן שהתחיל להתאמן ליפני 4 חודשים+-.
התחיל עם בנץ מוט ריק אבל עלה לבנץ 72.5 ל4 חזרות/65 ל7 חזרות.

יש מצב שהחזה לא גדל?או שכן גדל אבל פשוט לא שמים לב כי רואים את החזה 24/7?

תסלח לי,לא מאמין לזה.
הבחור לא חייב להיות שרירי ומסיבי.
גם המון שומן יתן לו כוח.

אבל לדחוק 180 ולהיות קטן? לא מאמין לזה

תסלח לי,לא מאמין לזה.
הבחור לא חייב להיות שרירי ומסיבי.
גם המון שומן יתן לו כוח.

אבל לדחוק 180 ולהיות קטן? לא מאמין לזה
אתה צודק לגבי 180
לא נראה לי שרוב אנשים יצליחו לדחוק את זה לא משנה איך הם נראים

אבל אני יכול להעיד ש100 ראיתי אנשים מקלות שיכולים לדחוק לא יודע איך אבל ראיתי
מעל זה כן בספק

בוא נגיד שבודי בילדרס לרוב גם בספק אם הם דוחקים מעל 100
ראיתי בחיי אולי איזה 2 3 כאלה שדוחקים משקלים רציניים כל השאר אם הם עושים 80 אתה תגיד תודה והם נראים ממש טוב כנראה על חומרים אבל עדיין

אז תמצא לי בחור אחד בחדר כושר שעובר את ה140 ואתה יכול לקרוא לו קטן.
לרוב זה כן פקטור כי להגיע למשקלים האלה מצריך גדילה משמעותית כבר.

יש כל מיני איסלנדים כאלה שנולדו 3 מטר 250 קילו ומרימים בולי עץ מימי התיכון,אבל זה לא המצב פה.

רובנו עובדים מאוד קשה להגיע למספרים האלה ולכן אני בספק גדול שתמצא שחיף דוחק מספרים כאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית