הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחיל חיטוב?

• פותח/ת השרשור aviaaad
  • פורסם בתאריך

aviaaad

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
-11
41
0
היי. לפני חצי שנה עד שמןנה חודשים התחלתי מסה רצינית אחרי תקופה ארוכה מאוד שלא התאמנתי. הייתי אזור ה70-75 קילו והיום אני אזור ה83. לא יכול להגיד שכל הזמן הזה אכלתי בצורה סדירה בגלל תקופת מבחנים, לימודים ועבודה אבל או שנשארתי בערך באותו משקל או שעליתי טיפה(רוב הזמן נשארתי באותו משקל). אבל אימונים עשיתי בן 4-5 בשבוע ממוצע.
עליתי די הרבה בשומן. אני אזור ה20% (אולי כבר יותר)פעם קודמת שבדקתי ולדעתי הייתי 15% לפני חצי שנה. מה אתם אומרים? הייתי ממשיך עם המסה אבל הבטן מגעילה אותי. איך לדעתכם זה יראה אחרי החיטוב?

קבצים מצורפים

• P90306-192832(1).jpg
    P90306-192832(1).jpg
    KB 43.3 · צפיות: 320
  • P90306-192908(1).jpg
    P90306-192908(1).jpg
    KB 44.6 · צפיות: 294
הייתי מתחיל חיטוב, אני לא רואה הרבה שריר אבל לדעתי עדיף לעשות חיטוב ואז שוב מסה יותר נקייה

• פותח/ת השרשור
אני 1.84 התחלתי בabc ועברתי לab לפני נגיד ארבע חמישה חודשים. משקלי עבודה בגדול. בנץ וסקווט 65 קילו
חזה עליון משקולות של 25 בכל צד
דדליפט 85 קילו
גב- פולי עליון ומשיכה אזור ה80
כתפיים- לצדדים שני משקולות של 10
כלפי מעלה 22.5 בכל צד
זה בגדול מה שאני זוכר. יש עוד כמה

כמה זמן לעשות חיטוב לדעתכם?

אני 1.84 התחלתי בabc ועברתי לab לפני נגיד ארבע חמישה חודשים. משקלי עבודה בגדול. בנץ וסקווט 65 קילו
חזה עליון משקולות של 25 בכל צד
דדליפט 85 קילו
גב- פולי עליון ומשיכה אזור ה80
כתפיים- לצדדים שני משקולות של 10
כלפי מעלה 22.5 בכל צד
זה בגדול מה שאני זוכר. יש עוד כמה

כמה זמן לעשות חיטוב לדעתכם?
למשקל ולגובה שלך ולזמן שאתה מתאמן ( 8 חודש זה המון אתה אמור להיות כפול 2 במשקלי עבודה), משקלי העבודה שלך נמוכים .
גרוע ביותר שהתחלת ב abc ( מיועד למתקדמים / לא טבעיים וכו .. ) ולא ב fbw/ss או תוכנית שאפשר לפתח בה כוח .
תחזור ליסודות לדעתי . תעשה fbw תתרכז בעצימות ולהעלות משקל כל אימון . גם אם זה אומר פחות סטים ופחות נפח האימון .
תחליף את הפולי במתח , ותשלב תרגיל חתירה נוסף .
כתפיים אתה בסדר במשקלים ( גם לא צריך להעלות שם משקלים יותר מידי
בנץ והסקוואט שלך נמוכים מאוד ! תתרכז בהם תעלה משקל כל אימון .

ובשביל להתחזק אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי נתון , תמשיך עם המסה אל תפחד מהשומן , הוא ירד בסוף , גם אם זה אומר חיטוב ארוך יותר..
להעלות מסת שריר קשה פי 4 מאשר לרדת במסת השומן .
תתרכז בלהעלות תמסה , אתה לא כזה שמן , מעריך תאחוזי שומן שלך ב 17-18 אחוז .

למשקל ולגובה שלך ולזמן שאתה מתאמן ( 8 חודש זה המון אתה אמור להיות כפול 2 במשקלי עבודה), משקלי העבודה שלך נמוכים .
גרוע ביותר שהתחלת ב abc ( מיועד למתקדמים / לא טבעיים וכו .. ) ולא ב fbw/ss או תוכנית שאפשר לפתח בה כוח .
תחזור ליסודות לדעתי . תעשה fbw תתרכז בעצימות ולהעלות משקל כל אימון . גם אם זה אומר פחות סטים ופחות נפח האימון .
תחליף את הפולי במתח , ותשלב תרגיל חתירה נוסף .
כתפיים אתה בסדר במשקלים ( גם לא צריך להעלות שם משקלים יותר מידי
בנץ והסקוואט שלך נמוכים מאוד ! תתרכז בהם תעלה משקל כל אימון .

ובשביל להתחזק אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי נתון , תמשיך עם המסה אל תפחד מהשומן , הוא ירד בסוף , גם אם זה אומר חיטוב ארוך יותר..
להעלות מסת שריר קשה פי 4 מאשר לרדת במסת השומן .
תתרכז בלהעלות תמסה , אתה לא כזה שמן , מעריך תאחוזי שומן שלך ב 17-18 אחוז .
מסכים עם החלק הראשון פחות עם השני, לדעתי טכניקה ועבודה נכונה זה הבעיה שלו ולעבוד על זה הוא יכול גם בחיטוב.
עדיף שיעשה חיטוב עכשיו עם עבודה נכונה על הטכניקה, המשקלים נמוכים הוא ימשיך לעלות למרות שהוא בחיטוב ורק אז שיעבור למסה עם תוכנית כוח לעוף במשקלים.

מסכים עם החלק הראשון פחות עם השני, לדעתי טכניקה ועבודה נכונה זה הבעיה שלו ולעבוד על זה הוא יכול גם בחיטוב.
עדיף שיעשה חיטוב עכשיו עם עבודה נכונה על הטכניקה, המשקלים נמוכים הוא ימשיך לעלות למרות שהוא בחיטוב ורק אז שיעבור למסה עם תוכנית כוח לעוף במשקלים.
הבעיה עם חיטוב שהוא תובעני ומעייף , אחרי שהוא יסיים אותו הוא יהיה לא מרוצה מהמראה , ואולי יתייאש .
לפעמים עדיף לצבור קצת יותר שומן ובסוף להגיע עם כוחות לחיטוב שאתה יודע שיש עליך מסת שריר שמשתלם לחטב ..
לגבי טכניקה - ממליץ לעבוד עם מאמן אישי בעל ידע אמיתי , ולא כל אחד .

• פותח/ת השרשור
אני מצטער אבל כמה חודשים אני מקשיב לעצות באינטרנט תעשה ככה תעשה ככה. הטכניקה שלי סבבה, אני רואה ביוטיוב איך צריך לעשות ובטוח שזה לא הבעיה. אני לא מחפש להרים משקלים גבוהים מדי. ניסיתי לעלות בבנץ ובסקווט ורק הלכתי אחורה ובבנץ ממש השקעתי. כל פעם שהעלתי משקל פשוט עשיתי פחות חזרות עד שכמעט ולא עשיתי והמליצו לי פה לעשות פחות משקל. אני אעשה חיטוב כי כרגע המסה כבר לא מתקדמת לשום מקום וזה כבר מעיק שאני משקיע את הנשמה שלי באימונים שלא לוקחים אותי לשום מקום.

אני מצטער אבל כמה חודשים אני מקשיב לעצות באינטרנט תעשה ככה תעשה ככה. הטכניקה שלי סבבה, אני רואה ביוטיוב איך צריך לעשות ובטוח שזה לא הבעיה. אני לא מחפש להרים משקלים גבוהים מדי. ניסיתי לעלות בבנץ ובסקווט ורק הלכתי אחורה. אני אעשה חיטוב כי כרגע המסה כבר לא מתקדמת לשום מקום וזה כבר מעיק שאני משקיע את הנשמה שלי באימונים שלא לוקחים אותי לשום מקום.
״ אני לא מחפש להרים משקלים גבוהים מדי ״

להעלות משקלים זאת לא רק אחת הסיבות שגורמים לגדילה מהירה בשריר , אלה אינדקציה שלך עם עצמך ועם האימון שלך . זה מאפשר לך לדעת אם אתה אוכל נכון , אם אתה מתקדם במשקל עבודה ועולה במשקל גוף = כנראה שעלית בשריר .

עם 65 קילו בנץ וסקוואט במשקל שלך , אל תצפה שיהיה לך שריר .

מה שאנחנו אומרים לטובתך , מסה או חיטוב זה החלטה שלך .
אבל להעלות במשקלי עבודה זאת חייבת להיות המטרה שלך בין אם בחיטוב או במסה .

אני מצטער אבל כמה חודשים אני מקשיב לעצות באינטרנט תעשה ככה תעשה ככה. הטכניקה שלי סבבה, אני רואה ביוטיוב איך צריך לעשות ובטוח שזה לא הבעיה. אני לא מחפש להרים משקלים גבוהים מדי. ניסיתי לעלות בבנץ ובסקווט ורק הלכתי אחורה ובבנץ ממש השקעתי. כל פעם שהעלתי משקל פשוט עשיתי פחות חזרות עד שכמעט ולא עשיתי והמליצו לי פה לעשות פחות משקל. אני אעשה חיטוב כי כרגע המסה כבר לא מתקדמת לשום מקום וזה כבר מעיק שאני משקיע את הנשמה שלי באימונים שלא לוקחים אותי לשום מקום.
עם משקלים כאלה ההנחה הכי הגיונית שלי היא שהטכניקה לא נכונה, זה לא רק בתרגיל אחד, זה עקבי.
תבדוק טכניקה, תזונה, שינה, משהו לא מסתדר לי ב8 חודשים להתאמן ולא להרים אפילו סקוואט/דדליפט במשקל שלך, זה לא משקלים גבוהים מידי.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אני לומד ומבחינת תזונה נורא קשה לי להיות כל היום סביב אוכל ואני מאמין שזה עיקר הבעיה. גם לישון 8 שעות בלילה זה משהו שאני בגדר הבלתי אפשרי בחיי. אבל ישן לפחות מעל ל6 לרוב.
יכול להיות שהגנים שלי ממש גרועים?

הגנים שלך לא גרועים.
אני משוכנע שאתה אוכל ומתאמן בצורה שלא מקדמת אותך... מי בנה לך את התוכנית אימונים?
האם מישהו עם ניסיון בנה לך תפריט תזונה לחיטוב?

• פותח/ת השרשור
אוכל אולי. אבל בכל זאת עליתי איזה 10 קילו בכמה חודשים האלה.
מבחינת אימון האימון שלי די סטנדרטי. אני עושה a-b ארבע עד חמש פעמים בשבוע. חזה אני עובד על חזה עליון ואמצעי, שלוש תרגילים של שלושה ארבעה סטים תחתון שונא אז פחות עושה. גב אני עושה דדליפט. משתדל לעלות במשקלים. ועליתי די יפה אבל התחלתי רק לפני חודשים ספורים. ודווקא בגב אני חושב שאני מרים משקלים ממש יפים, 80 קילו לא בא ברגל אבל כשמדובר במתח אני די גרוע.
יד קדמית אני מצליח להרים 22 קילו

גם אם תגידו שאני מתאמן בצורה לא טובה יש גבול. זה לא שאני בא ועושה משהו תלוש מהמציאות.

אוכל אולי. אבל בכל זאת עליתי איזה 10 קילו בכמה חודשים האלה.
מבחינת אימון האימון שלי די סטנדרטי. אני עושה a-b ארבע עד חמש פעמים בשבוע. חזה אני עובד על חזה עליון ואמצעי, שלוש תרגילים של שלושה ארבעה סטים תחתון שונא אז פחות עושה. גב אני עושה דדליפט. משתדל לעלות במשקלים. ועליתי די יפה אבל התחלתי רק לפני חודשים ספורים. ודווקא בגב אני חושב שאני מרים משקלים ממש יפים, 80 קילו לא בא ברגל אבל כשמדובר במתח אני די גרוע.
יד קדמית אני מצליח להרים 22 קילו

גם אם תגידו שאני מתאמן בצורה לא טובה יש גבול. זה לא שאני בא ועושה משהו תלוש מהמציאות.
ממה שכתוב פה האימון נראה לי די מבולגן, אם אתה כל כך בטוח שהטכניקה טובה, תזונה מצוינת ואתה נח מספיק אז מה באת לשאול?
ההשערה כאן לפי המשקלים והזמן שאתה מתאמן היא על טכניקה לקויה, תזונה פחות כי עלית במשקל אז לדעתי פחות הבעיה.
תעלה סרטונים שנראה את הטכניקה אם היא מצוינת אז צריך למצוא את הבעיה, אני משער שלא ואתה תעבוד על הטכניקה ותצליח לעלות במשקלים אפילו תוך כדי החיטוב.
רק בגלל ה22 קילו ליד קדמית אני בטוח שהטכניקה לא טובה

• פותח/ת השרשור
ממה שכתוב פה האימון נראה לי די מבולגן, אם אתה כל כך בטוח שהטכניקה טובה, תזונה מצוינת ואתה נח מספיק אז מה באת לשאול?
ההשערה כאן לפי המשקלים והזמן שאתה מתאמן היא על טכניקה לקויה, תזונה פחות כי עלית במשקל אז לדעתי פחות הבעיה.
תעלה סרטונים שנראה את הטכניקה אם היא מצוינת אז צריך למצוא את הבעיה, אני משער שלא ואתה תעבוד על הטכניקה ותצליח לעלות במשקלים אפילו תוך כדי החיטוב.
רק בגלל ה22 קילו ליד קדמית אני בטוח שהטכניקה לא טובה
אתה אומר את זה כי זה יותר מדי אלא אם כן אני משתמש בגב או משהו? או כי זה שהיד שלי כל כך מתקדמת והחזה לא זה מראה שאני עושה משהו לא נכון עם החזה?
כי אני מרים 20(יכול 22 אבל מעדיף שלא) כשאני יושב על כיסה, הגב לא זז, ומרים מלמטה עד למעלה בלי להזיז את החלק העליון של היד כמעט בכלל.

חשבתי שהבעיה זה התזונה אבל אני מבין שלא. מה שאני לא מבין זה למה אתם אומרים שאם אעשה חיטוב לא יראו כמעט שריר. נגיד והטכניקה היא הבעיה, ותוך כדי חיטוב אשתפר ואעלה יותר משקלים זה אומר שאעלה גם במסת שריר תוך כדי חיטוב? לא הבנתי

אתה אומר את זה כי זה יותר מדי אלא אם כן אני משתמש בגב או משהו? או כי זה שהיד שלי כל כך מתקדמת והחזה לא זה מראה שאני עושה משהו לא נכון עם החזה?
כי אני מרים 20(יכול 22 אבל מעדיף שלא) כשאני יושב על כיסה, הגב לא זז, ומרים מלמטה עד למעלה בלי להזיז את החלק העליון של היד כמעט בכלל.

חשבתי שהבעיה זה התזונה אבל אני מבין שלא. מה שאני לא מבין זה למה אתם אומרים שאם אעשה חיטוב לא יראו כמעט שריר. נגיד והטכניקה היא הבעיה, ותוך כדי חיטוב אשתפר ואעלה יותר משקלים זה אומר שאעלה גם במסת שריר תוך כדי חיטוב? לא הבנתי
אם אתה בגרעון קלורי ממה תבנה שריר?
ההמלצה הייתה להוריד אחוז שומן תוך כדי למידת הטכניקה ככה שתתחיל מסה שוב אז כבר תעשה את זה נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית