הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת חלבון מוגזמת

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
היי, אם אני שוקלת 44 וצורכת בין 120 ולפעמים 140 גרם חלבון. זה מוגזם מידי? (לא כל החלבון הוא מלא,אבל הרוב כן) אני בתהליך מסה אם זה משנה משהו

אתה מודע לזה שאתה אומר דבר והיפוכו?
עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך (חודשים) אצל אנשים בריאים ללא מחלות רקע.
אומנם לא הייתי ממליץ להתקרב לטווחים האלה, אבל 2 ומשהו זה לא בעיה, 3 אולי מעט גבולי

כן אבל גם עשו מחקרים אחרים שהראו שיש קשר בין צריכת חלבון גבוהה למחלות לטווח הארוך. וכאן הבעיה המרכזית, עצם העובדה שיש לך מחקרים שכל אחד מראה משהו אחר אומר שעדיין הנושא לא הוכח באופן חד משמעי ולכן אני אומר אם אני יכול להימנע מלצרוך משהו מעבר לגדר הנורמה אני מעדיף להימנע. במיוחד במקרה שלה שהיא צורכת כמויות שהן מאוד גבוהות ביחס למשקל שלה.

יש את זה תזונה ותוספים - האם עודף חלבון עלול לפגוע בכליות? אחת ולתמיד: לא!

דבר שני, שוב, איך אתה יודע שזה יפגע בה לטווח הארוך אם אין מחקרים חד משמעיים בנושא לא מבין? היא אמרה שפשוט יותר נוח לה לצרוך יותר חלבון זה הכל..

מחקר אחד מראה X, מחקר אחר מראה Y.
אני לא אמרתי לה מה לעשות, רק הצגתי לה את הדעה שלי ואמרתי לה שהכל לשיקולה. אחרי הכל היא צריכה לקבל את ההחלטה מה כדאי ומה לא.

אני לא מצפה שזה יתן לי משהו, אבל אני מעדיפה חלבון על פני פחמימה. ואיכשהו אני צריכה להגיע לכמות קלוריות מסויימת. אני לא מצפה שזה יעלה אותי במסת שריר בקסם. נטו עיניין של נוחות והעדפה על פני פחמימה

סתם מעניין אותי למה יותר נוח לך לצרוך חלבון ולא פחמימה? כאילו אין בן אדם בעולם הזה שיגיד שהוא לא אוהב פחמימות חחח

כן אבל גם עשו מחקרים אחרים שהראו שיש קשר בין צריכת חלבון גבוהה למחלות לטווח הארוך
אני אשמח לראות את המחקר הזה

וכאן הבעיה המרכזית, עצם העובדה שיש לך מחקרים שכל אחד מראה משהו אחר אומר שעדיין הנושא לא הוכח באופן חד משמעי ולכן אני אומר אם אני יכול להימנע מלצרוך משהו מעבר לגדר הנורמה אני מעדיף להימנע. במיוחד במקרה שלה שהיא צורכת כמויות שהן מאוד גבוהות ביחס למשקל שלה.
נכון שיש מחקרים שמראים לכאן ומחקרים שמראים לשם, אבל צריך להבדיל בין מחקרים, איזה מהם בודקים קורלציה ישירה ואיזה לא, איזה בודקים מנגנונים מדוייקים, איזה הם רק מחקרים אפידימיולגיים, ואיזה הם מטה-אנליזה שלוקחת הרבה מחקרים ובודקת מה השורה התחתונה.
נכון להיום, הקונצנזוס הוא שאין נזק, וזה כבר נותן לך תמונה של 90% מהבעיות האפשריות. יכול להיות שימצאו דברים קונקרטיים שלא ידענו עד עכשיו, אבל הם יצביעו על בעיות כרוניות ופחות בעייתיות לרוב

אני אשמח לראות את המחקר הזה

נכון שיש מחקרים שמראים לכאן ומחקרים שמראים לשם, אבל צריך להבדיל בין מחקרים, איזה מהם בודקים קורלציה ישירה ואיזה לא, איזה בודקים מנגנונים מדוייקים, איזה הם רק מחקרים אפידימיולגיים, ואיזה הם מטה-אנליזה שלוקחת הרבה מחקרים ובודקת מה השורה התחתונה.
נכון להיום, הקונצנזוס הוא שאין נזק, וזה כבר נותן לך תמונה של 90% מהבעיות האפשריות. יכול להיות שימצאו דברים קונקרטיים שלא ידענו עד עכשיו, אבל הם יצביעו על בעיות כרוניות ופחות בעייתיות לרוב

יש כאן קישור שמצאתי למכון המחקר של תנובה, הם סיכמו את המידע בצורה מאוד מעניינת ואובייקטיבית.
קישור: https://www.tnuva.co.il/uploads/f_5ab130ee0880f_1521561838.pdf
מעמוד 19 יש את הפרק של "תזונה רבת חלבון – האם כל המרבה הרי זה משובח?".

ושוב, אני לא אכנס איתך לעניין של סטטיסטיקה, כמה מחקרים יש כאן וכמה לשם. אני רק אומר עדיף להימנע כאפשר להימנע.
פותחת הנושא לא צורכת 2 גרם ממשקל הגוף, שזה לכשעצמו נחשב צריכה מוגברת של חלבון ועם זה דווקא אני לא שולל על הסף, היא צורכת מעל 3 גרם לכל ק"ג משקל גוף.

יש כאן קישור שמצאתי למכון המחקר של תנובה, הם סיכמו את המידע בצורה מאוד מעניינת ואובייקטיבית.

ושוב, אני לא אכנס איתך לעניין של סטטיסטיקה, כמה מחקרים יש כאן וכמה לשם. אני רק אומר עדיף להימנע כאפשר להימנע.
פותחת הנושא לא צורכת 2 גרם ממשקל הגוף, שזה לכשעצמו נחשב צריכה מוגברת של חלבון ועם זה דווקא אני לא שולל על הסף, היא צורכת מעל 3 גרם לכל ק"ג משקל גוף.
פעם הבאה תביא גם מאמרים מ ynet שיהיה אמין יותר

אם תקרא טוב את מה שהם אומרים, הם בעצמם לא בטוחים מה הם אומרים כל מה שרשום שם זה "תיאורית יש את הנזק הזה", ופסקה אחריו "המחקרים מראים שזו לא בעיה אמיתית או שאין נזק". לגבי עניין הכליות גם שם רשום שאצל אנשים בריאים אין סיכום. הם טועים להגיד שחסרים מחקרים כדי להגיד שאין סיכון, כי יש מחקרי סיכון, והם לא מצאו כלום

כנראה שהבעיה היחידה שיכולה להיות עם זה (וגם זה אולי רק סברה) היא שהגוף יתרגל להשתמש בחלבון כמקור אנרגיה (כי יש לו תמיד עודף), ואז כשהיא תהיה בחופשה ותצרוך כמות של חלבון שתהיה "רק" פי 1.5 ממשקל הגוף שלה, חלק גדול מדי מהחלבון הזה יתורגם לאנרגיה במקום לשמש לתחזוקת מסת השריר.

עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך
קראתי את המחקר של 4.4.
אחת המסכנות של המחקר הייתה שאין שום עליה בשומן מצריכת קלוריות מוגברת שבאה מחלבון.
ז"א שאפשר להיות בפלוס קלורי(שמגיע מחלבון) ולא לעלות בשומן.

אתה יכול להסביר את התהליך הכימי הזה? מה קורה שם ולמה?.

עד כמה שידוע לי לחלבון יש יכולת להפוך בשלב מסויים לגלוקוז אבל זה סביר להניח לא יקרה לבן אדם הממוצע כי זה מצריך כמות מטורפת של חלבון וחוסר גדול בפחמימה.

אם פחמימה הופכת לגלוקוז ולאחר מכן לגליקוגן ובסוף נאגרת כשומן, מה התהליך שחלבון עובר? אפשר באמת להיות בפלוס קלורי שבא מחלבון ולא להשמין לאורך זמן? @kotzer

כנראה שהבעיה היחידה שיכולה להיות עם זה (וגם זה אולי רק סברה) היא שהגוף יתרגל להשתמש בחלבון כמקור אנרגיה (כי יש לו תמיד עודף), ואז כשהיא תהיה בחופשה ותצרוך כמות של חלבון שתהיה "רק" פי 1.5 ממשקל הגוף שלה, חלק גדול מדי מהחלבון הזה יתורגם לאנרגיה במקום לשמש לתחזוקת מסת השריר.
סביר להניח שלא יקרה, יכול להיות שהגוף יהיה יותר יעיל בעניין, אבל עדיין הגוף יהיה משמעותית יותר יעיל בשימוש של גלוקוז ושומן כמקור לאנרגיה, אז הם תמיד יקבלו עדיפות

אתה יכול להסביר את התהליך הכימי הזה? מה קורה שם ולמה?.
אני לא זוכר אם במחקר הזה הייתה בקרה קלורית. אם לא הייתה אז, או שדאגו שהם יהיו על תזונה בנייטרלי זה יסביר את זה ללא שום בעיה.
לחלבון בנוסף יש אפקט תרמי שונה, ורבע מהאנרגיה שנכנסת מחלבון מבוזבזת רק על הפירוק ועיבוד שלו, ככה שאתה מרוויח פחות קלוריות. בתפריט מאוזן זה משהו שלרוב לא מתחשבים בו יותר מדי, אבל בכמויות גבוהות מאוד כמו 4.4 כנראה שכבר יש לזה יותר אפקט

אם פחמימה הופכת לגלוקוז ולאחר מכן לגליקוגן ובסוף נאגרת כשומן, מה התהליך שחלבון עובר?
חלבון לא הופך לגלוקוז, אלא לתוצר ביניים של מעגל קראבס, שהוא התהליך הכימי של הפקת האנרגיה מגלוקוז.
כאן יש לך הסבר על התהליכים הכימיים במטבוליזם של חלבון:
24.4 Protein Metabolism – Anatomy and Physiology
ספציפית על החלק האנרגטי, זה נמצא מתחת למעגל האוראה

תודה רבה,אני אעבור על הקישור.
מעריך את ההשקעה
לחלבון בנוסף יש אפקט תרמי שונה, ורבע מהאנרגיה שנכנסת מחלבון מבוזבזת רק על הפירוק ועיבוד שלו,
אז בוא ניקח רגע מקרה ממוצע בשביל להבין.
אם גרם חלבון שווה 4 קלוריות,
ואני צורך ביום 300 גרם חלבון(שזה 1200 קלוריות)
אז רבע מזה,300 קלוריות,מתבזבזות?
אם אני ממש רוצה להשקיע,אני יכול להפחית את ה"רבע" הזה(במקרה שלי,300 קלוריות) מהספירה היומית?

• פותח/ת השרשור
אין בן אדם בעולם הזה שיגיד שהוא לא אוהב פחמימות

זה לא שאני לא אוהבת, אבל סתם גורם לי להיות נפוחה ורעבה פי 2. וחלבון יותר משביע(גם שומן) אותי יותר.
וגם ככה אני מסוג האנשים שיכולים לדפוק פרה שלמה בשבע בבוקר,כולל הפעמון:s49:

תודה רבה,אני אעבור על הקישור.
מעריך את ההשקעה

אז בוא ניקח רגע מקרה ממוצע בשביל להבין.
אם גרם חלבון שווה 4 קלוריות,
ואני צורך ביום 300 גרם חלבון(שזה 1200 קלוריות)
אז רבע מזה,300 קלוריות,מתבזבזות?
אם אני ממש רוצה להשקיע,אני יכול להפחית את ה"רבע" הזה(במקרה שלי,300 קלוריות) מהספירה היומית?
אם לא היית צורך 2 גרם לקילו היית כנראה צורך באיזור הגרם לקילו, ככה שההפרש יוצא 150 קלוריות, לא 300, שזה הרבה יותר זניח.
ובוא נגיד שהוצאת את ה-300 קלוריות מהמשוואה, מה עכשיו? מה הרווחת מזה? גם ככה כמות הקלוריות שאתה צורך זה רק כלי בשביל מטרה גדולה יותר, שהיא עלייה במסה רזה. אתה צריך לחפש קצב עליה, וכמות הקלוריות עוזרות לך להבין פחות או יותר כמה אתה צריך לאכול, זה הכל.

אתה מודע לזה שאתה אומר דבר והיפוכו?
עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך (חודשים) אצל אנשים בריאים ללא מחלות רקע.
אומנם לא הייתי ממליץ להתקרב לטווחים האלה, אבל 2 ומשהו זה לא בעיה, 3 אולי מעט גבולי

נוטה להסכים עם eyalko1 אין הוכחה מדעית שזה לא מזיק , יש מחקרים ל2 הצדדים .
יש סיבה שהצריכה המומלצת היא 1.8 למתאמן ולא יותר .

לפותחת האשכול אם יש אפשרות להמנע אז עדיף , גם לפני 60 שנה היו מחקרים שסיגריות לא מזיקים לבריאות .

בחיפוש של חצי דקה בגוגל : ( לא בהכרח אתרים אמינים רק מוכיח שהדעות הולכות ל2 הצדדים )

How do you know if you are eating too much protein?

What Happens If You Eat Too Much Protein?

The Very Real Risks of Consuming Too Much Protein

א

נוטה להסכים עם eyalko1 אין הוכחה מדעית שזה לא מזיק , יש מחקרים ל2 הצדדים .
יש סיבה שהצריכה המומלצת היא 1.8 למתאמן ולא יותר .

לפותחת האשכול אם יש אפשרות להמנע אז עדיף , גם לפני 60 שנה היו מחקרים שסיגריות לא מזיקים לבריאות .

בחיפוש של חצי דקה בגוגל : ( לא בהכרח אתרים אמינים רק מוכיח שהדעות הולכות ל2 הצדדים )

How do you know if you are eating too much protein?

What Happens If You Eat Too Much Protein?

The Very Real Risks of Consuming Too Much Protein

א
דעות לכאן ולכאן זה אומר שלא חקרו את הנזקים, אבל כן חקרו.
הכתבות שפירסמת הן חרטא טהור. לדוגמא בכתבה הראשונה מופיעה הפסקה הבאה:
Most research indicates that eating more than 2 g per kg of body weight daily of protein for a long time can cause health problems.
אז נכנסתי לקישור למחקר:
Dietary protein intake and human health - Food & Function (RSC Publishing) DOI:10.1039/C5FO01530H
שם רשום בידיוק ההפוך, ובמדויק מה שרשמתי פה, שהמחקרים צפו שאין שום נזק לכליות, לעצם או ללב, או תכלס כל איבר אחר, וטענו שם שכנראה בני אדם בריאים, ובמיוחד אם עוסקים בפעילות גופנית, יכולים לצרוך עד 3.5 גרם לקילו בצורה בטוחה לחלוטין.
אנשים עם מחלות רקע כמו שיגדון או מחלת כליה בהחלט צריכים להגביל את עצמם, אבל אדם בריא לא.
בקיצור, הם טוענים משהו ממחקר בלי לקרוא אותו בכלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית