עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה מודע לזה שאתה אומר דבר והיפוכו?
עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך (חודשים) אצל אנשים בריאים ללא מחלות רקע.
אומנם לא הייתי ממליץ להתקרב לטווחים האלה, אבל 2 ומשהו זה לא בעיה, 3 אולי מעט גבולי
יש את זה תזונה ותוספים - האם עודף חלבון עלול לפגוע בכליות? אחת ולתמיד: לא!
דבר שני, שוב, איך אתה יודע שזה יפגע בה לטווח הארוך אם אין מחקרים חד משמעיים בנושא לא מבין? היא אמרה שפשוט יותר נוח לה לצרוך יותר חלבון זה הכל..
אני לא מצפה שזה יתן לי משהו, אבל אני מעדיפה חלבון על פני פחמימה. ואיכשהו אני צריכה להגיע לכמות קלוריות מסויימת. אני לא מצפה שזה יעלה אותי במסת שריר בקסם. נטו עיניין של נוחות והעדפה על פני פחמימה
אני אשמח לראות את המחקר הזהכן אבל גם עשו מחקרים אחרים שהראו שיש קשר בין צריכת חלבון גבוהה למחלות לטווח הארוך
נכון שיש מחקרים שמראים לכאן ומחקרים שמראים לשם, אבל צריך להבדיל בין מחקרים, איזה מהם בודקים קורלציה ישירה ואיזה לא, איזה בודקים מנגנונים מדוייקים, איזה הם רק מחקרים אפידימיולגיים, ואיזה הם מטה-אנליזה שלוקחת הרבה מחקרים ובודקת מה השורה התחתונה.וכאן הבעיה המרכזית, עצם העובדה שיש לך מחקרים שכל אחד מראה משהו אחר אומר שעדיין הנושא לא הוכח באופן חד משמעי ולכן אני אומר אם אני יכול להימנע מלצרוך משהו מעבר לגדר הנורמה אני מעדיף להימנע. במיוחד במקרה שלה שהיא צורכת כמויות שהן מאוד גבוהות ביחס למשקל שלה.
אני אשמח לראות את המחקר הזה
נכון שיש מחקרים שמראים לכאן ומחקרים שמראים לשם, אבל צריך להבדיל בין מחקרים, איזה מהם בודקים קורלציה ישירה ואיזה לא, איזה בודקים מנגנונים מדוייקים, איזה הם רק מחקרים אפידימיולגיים, ואיזה הם מטה-אנליזה שלוקחת הרבה מחקרים ובודקת מה השורה התחתונה.
נכון להיום, הקונצנזוס הוא שאין נזק, וזה כבר נותן לך תמונה של 90% מהבעיות האפשריות. יכול להיות שימצאו דברים קונקרטיים שלא ידענו עד עכשיו, אבל הם יצביעו על בעיות כרוניות ופחות בעייתיות לרוב
פעם הבאה תביא גם מאמרים מ ynet שיהיה אמין יותריש כאן קישור שמצאתי למכון המחקר של תנובה, הם סיכמו את המידע בצורה מאוד מעניינת ואובייקטיבית.
קישור: https://www.tnuva.co.il/uploads/f_5ab130ee0880f_1521561838.pdf
מעמוד 19 יש את הפרק של "תזונה רבת חלבון – האם כל המרבה הרי זה משובח?".
ושוב, אני לא אכנס איתך לעניין של סטטיסטיקה, כמה מחקרים יש כאן וכמה לשם. אני רק אומר עדיף להימנע כאפשר להימנע.
פותחת הנושא לא צורכת 2 גרם ממשקל הגוף, שזה לכשעצמו נחשב צריכה מוגברת של חלבון ועם זה דווקא אני לא שולל על הסף, היא צורכת מעל 3 גרם לכל ק"ג משקל גוף.
פעם הבאה תביא גם מאמרים מ ynet שיהיה אמין יותר
אם תקרא טוב את מה שהם אומרים, הם בעצמם לא בטוחים מה הם אומרים כל מה שרשום שם זה "תיאורית יש את הנזק הזה", ופסקה אחריו "המחקרים מראים שזו לא בעיה אמיתית או שאין נזק". לגבי עניין הכליות גם שם רשום שאצל אנשים בריאים אין סיכום. הם טועים להגיד שחסרים מחקרים כדי להגיד שאין סיכון, כי יש מחקרי סיכון, והם לא מצאו כלוםיש כאן קישור שמצאתי למכון המחקר של תנובה, הם סיכמו את המידע בצורה מאוד מעניינת ואובייקטיבית.
קישור: https://www.tnuva.co.il/uploads/f_5ab130ee0880f_1521561838.pdf
מעמוד 19 יש את הפרק של "תזונה רבת חלבון – האם כל המרבה הרי זה משובח?".
קראתי את המחקר של 4.4.עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך
לאאפשר באמת להיות בפלוס קלורי שבא מחלבון ולא להשמין לאורך זמן?
הוכח ביותר ממחקר אחד שכן.
סביר להניח שלא יקרה, יכול להיות שהגוף יהיה יותר יעיל בעניין, אבל עדיין הגוף יהיה משמעותית יותר יעיל בשימוש של גלוקוז ושומן כמקור לאנרגיה, אז הם תמיד יקבלו עדיפותכנראה שהבעיה היחידה שיכולה להיות עם זה (וגם זה אולי רק סברה) היא שהגוף יתרגל להשתמש בחלבון כמקור אנרגיה (כי יש לו תמיד עודף), ואז כשהיא תהיה בחופשה ותצרוך כמות של חלבון שתהיה "רק" פי 1.5 ממשקל הגוף שלה, חלק גדול מדי מהחלבון הזה יתורגם לאנרגיה במקום לשמש לתחזוקת מסת השריר.
אני לא זוכר אם במחקר הזה הייתה בקרה קלורית. אם לא הייתה אז, או שדאגו שהם יהיו על תזונה בנייטרלי זה יסביר את זה ללא שום בעיה.אתה יכול להסביר את התהליך הכימי הזה? מה קורה שם ולמה?.
חלבון לא הופך לגלוקוז, אלא לתוצר ביניים של מעגל קראבס, שהוא התהליך הכימי של הפקת האנרגיה מגלוקוז.אם פחמימה הופכת לגלוקוז ולאחר מכן לגליקוגן ובסוף נאגרת כשומן, מה התהליך שחלבון עובר?
אז בוא ניקח רגע מקרה ממוצע בשביל להבין.לחלבון בנוסף יש אפקט תרמי שונה, ורבע מהאנרגיה שנכנסת מחלבון מבוזבזת רק על הפירוק ועיבוד שלו,
אין בן אדם בעולם הזה שיגיד שהוא לא אוהב פחמימות
אם לא היית צורך 2 גרם לקילו היית כנראה צורך באיזור הגרם לקילו, ככה שההפרש יוצא 150 קלוריות, לא 300, שזה הרבה יותר זניח.תודה רבה,אני אעבור על הקישור.
מעריך את ההשקעה
אז בוא ניקח רגע מקרה ממוצע בשביל להבין.
אם גרם חלבון שווה 4 קלוריות,
ואני צורך ביום 300 גרם חלבון(שזה 1200 קלוריות)
אז רבע מזה,300 קלוריות,מתבזבזות?
אם אני ממש רוצה להשקיע,אני יכול להפחית את ה"רבע" הזה(במקרה שלי,300 קלוריות) מהספירה היומית?
הגוף שלך יודע לנצל חלבון אל תדאגי .
בשביל להגיע למצב של "עודף" תצטרכי הרבה יותר מפי 3 ממשקל גוף
אתה מודע לזה שאתה אומר דבר והיפוכו?
עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך (חודשים) אצל אנשים בריאים ללא מחלות רקע.
אומנם לא הייתי ממליץ להתקרב לטווחים האלה, אבל 2 ומשהו זה לא בעיה, 3 אולי מעט גבולי
דעות לכאן ולכאן זה אומר שלא חקרו את הנזקים, אבל כן חקרו.נוטה להסכים עם eyalko1 אין הוכחה מדעית שזה לא מזיק , יש מחקרים ל2 הצדדים .
יש סיבה שהצריכה המומלצת היא 1.8 למתאמן ולא יותר .
לפותחת האשכול אם יש אפשרות להמנע אז עדיף , גם לפני 60 שנה היו מחקרים שסיגריות לא מזיקים לבריאות .
בחיפוש של חצי דקה בגוגל : ( לא בהכרח אתרים אמינים רק מוכיח שהדעות הולכות ל2 הצדדים )
How do you know if you are eating too much protein?
What Happens If You Eat Too Much Protein?
The Very Real Risks of Consuming Too Much Protein
א
לא כמות שאנחנו צורכיםאיך אתה מגדיר עודף?
אני מסוג האנשים שיכולים לדפוק פרה שלמה בשבע בבוקר,כולל הפעמון:s49:
היי היי, אני לא מתחתנת בגלל פרה. צריך לפחות גם כבש כלול:P:רוצה להתחתן איתי?