הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת חלבון מוגזמת

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
היי, אם אני שוקלת 44 וצורכת בין 120 ולפעמים 140 גרם חלבון. זה מוגזם מידי? (לא כל החלבון הוא מלא,אבל הרוב כן) אני בתהליך מסה אם זה משנה משהו

היי, אם אני שוקלת 44 וצורכת בין 120 ולפעמים 140 גרם חלבון. זה מוגזם מידי? (לא כל החלבון הוא מלא,אבל הרוב כן) אני בתהליך מסה אם זה משנה משהו

אם את מתאמנת אימוני כוח וזה נטו מהעדפה אישית, אז זה בסדר

תנסי אולי חלק מהקלוריות לקזז לטובת שומן.

• פותח/ת השרשור
אני אישית לא הייתי ממליץ לך לצרוך כמויות חלבון כאלה גדולות.
נכון להיום אין מחקרים שהוכיחו חד משמעית שצריכת חלבון גבוהה יכולה לגרום לנזק, אך למעשה גם אין שום מחקר שהוכיח חד משמעית שצריכת חלבון גבוהה לא גורמת לנזק.
לכן עדיף לפעול על פי עקרון הזהירות המונעת, כל דבר שצורכים ממנו יותר מדי לגוף זה משהו שמועד לפורענות.
בכל מקרה צריכת חלבון גבוהה יותר בכמות כזאת לא באמת תהיה אפקטיבית עבורך ולכן החיסרון גדול מהיתרון.
שיקול שלך.

אני אישית לא הייתי ממליץ לך לצרוך כמויות חלבון כאלה גדולות.
נכון להיום אין מחקרים שהוכיחו חד משמעית שצריכת חלבון גבוהה יכולה לגרום לנזק, אך למעשה גם אין שום מחקר שהוכיח חד משמעית שצריכת חלבון גבוהה לא גורמת לנזק.
לכן עדיף לפעול על פי עקרון הזהירות המונעת, כל דבר שצורכים ממנו יותר מדי לגוף זה משהו שמועד לפורענות.
בכל מקרה צריכת חלבון גבוהה יותר בכמות כזאת לא באמת תהיה אפקטיבית עבורך ולכן החיסרון גדול מהיתרון.
שיקול שלך.

״החיסרון גדול מהיתרון״ איך בדיוק אם אין מחקרים על זה? חלבון לא אחראי רק על בניית שריר אלא על עוד תהליכים שונים בגוף. לא יקרה לה כלום גם אם היא תכניס פי 3 חלבון ממשקל גופה - לא יהיה לזה שום יתרון אבל אם זה נוח לה מה הבעיה בזה?!

החיסרון גדול מהיתרון מהסיבה שיש סיכוי שצריכת החלבון הגבוהה תפגע בה לטווח הארוך - כי אין מחקרים חד משמעיים בנושא.
ומה היתרון בצריכת חלבון כל כך גבוהה כמו שלה? זה לא נותן לה כלום.
ולכן אמרתי החיסרון גדול מהיתרון.

• פותח/ת השרשור
החיסרון גדול מהיתרון מהסיבה שיש סיכוי שצריכת החלבון הגבוהה תפגע בה לטווח הארוך - כי אין מחקרים חד משמעיים בנושא.

אני לא מצפה שזה יתן לי משהו, אבל אני מעדיפה חלבון על פני פחמימה. ואיכשהו אני צריכה להגיע לכמות קלוריות מסויימת. אני לא מצפה שזה יעלה אותי במסת שריר בקסם. נטו עיניין של נוחות והעדפה על פני פחמימה

יש את זה תזונה ותוספים - האם עודף חלבון עלול לפגוע בכליות? אחת ולתמיד: לא!

דבר שני, שוב, איך אתה יודע שזה יפגע בה לטווח הארוך אם אין מחקרים חד משמעיים בנושא לא מבין? היא אמרה שפשוט יותר נוח לה לצרוך יותר חלבון זה הכל..

אתה מודע לזה שאתה אומר דבר והיפוכו?
עד היום בוצעו מחקרים של עד 4.4 גרם חלבון לקילו שהראו שאין שום נזק בטווח היחסית ארוך (חודשים) אצל אנשים בריאים ללא מחלות רקע.
אומנם לא הייתי ממליץ להתקרב לטווחים האלה, אבל 2 ומשהו זה לא בעיה, 3 אולי מעט גבולי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית