טכניקת סקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
יש לי בעיה שאני לא יכול בסקוואט אפילו עם משקל גוף לשמור על הגב זקוף אני יכול לרדת למקביל אבל אז אני ממש כפוף (אומנם לא מעוקם אבל כפוף ולא זקוף) ברגע שאני מנסה לזקוף אותו אני פשוט נופל אחורה, לדעתי מהרבה סרטונים שראיתי זה בגלל שאין לי ankle dorsiflexion אני באמת לא מצליח להביא את הברכיים אפילו עד לקו של האצבעות בלי לגרום לעקבים שלי להתרומם מהרצפה, עכשיו הציעו לי לנסות לעשות עם רווח יותר רחב בין הרגליים (זה נקרא סומו סקוואט) ושם במאת הצלחתי לרדת בלי שהגב מתעקם האם הטכניקה שלי טובה? והאם סקוואט כזה עם רווח גדול זה שווה ערך לסקוואט רגיל?

אני מגיע למקביל אבל לא שובר מקביל או שגם אפילו לא מגיע למקביל?
קשה לשפוט מהסרטון, אבל לדעתי מגיע למקביל

למה הנעליים האלה כאלה לא טובות שאתה ממליץ לי לעשות יחף?
נעליים שמיועדות לתזוזה לא טובות כדי להישאר במקום. בכללי אני ממליץ להתאמן כמה שניתן יחף

ומה זה הדדליפט סליפרס האלה מחיפוש בגוגל זה נראה כמו גרביים רגילות
בגדול זה גרה עם סוליית גומי, הכי קרוב שאתה יכול ללהתאמן יחף במכונים שלא מרשים יחף

• פותח/ת השרשור
קשה לשפוט מהסרטון, אבל לדעתי מגיע למקביל

נעליים שמיועדות לתזוזה לא טובות כדי להישאר במקום. בכללי אני ממליץ להתאמן כמה שניתן יחף

בגדול זה גרה עם סוליית גומי, הכי קרוב שאתה יכול ללהתאמן יחף במכונים שלא מרשים יחף
וזה עד כדי כך קריטי לשבור מקביל? אני מנסה לרדת כמה שיותר אבל אתה יודע שבהתחלה היתה לי בעיה עם הסקוואט שאני נפול אחורה אז קשה לי לרדת עוד כי אני מרגיש שאני אפול אחורה

זה עד כדי כך קריטי לשבור מקביל?
אם אתה לא מתחרה לא, אבל זה כן נותן לך איזה סטנדרט ומנע ממך לחתוך גובה כשהמשקלים עולים ואז אתה תקריב טכניקה בשביל משקלים.

אני מנסה לרדת כמה שיותר אבל אתה יודע שבהתחלה היתה לי בעיה עם הסקוואט שאני נפול אחורה אז קשה לי לרדת עוד כי אני מרגיש שאני אפול אחורה
אם אתה מרגיש שאתה הולך ליפול אחורה אז תתכופף יותר קדימה.
גם נעליים שטוחות יעזרו לך לשלוח יותר ברכיים קדימה במקרה ואתה מרגיש שאתה הולך ליפול אחורה

קודם כל - כל הכבוד.
אני זוכר עד לא מזמן לא היית מתקרב למשהו שנראה כמו סקוואט.

אשמח להודות - אמרתי לך. ברור שאתה יכול לעשות סקוואט כמו שצריך.

הסרטון האחרון בגדול נראה בסדר גמור, זה נראה כמו סקוואט, העומק נראה בסדר, אתה לא נופל ומתפרק לאורך התנועה. זו בהחלט טכניקה שניתן להתקדם איתה.

מה כן ניתן לשפר? אמרו לך על הנעליים. אתה קצת מבלבל טכניקה של לואו באר והיי באר (מוט במיקום היי באר, אבל עמידה וירידה יותר קרובים ללואו באר). אפשר לחשוב על מעבר עתידי ללואו באר, תלוי במטרות שלך.

בסה״כ שינוי ענק ומעולה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל - כל הכבוד.

הסרטון האחרון בגדול נראה בסדר גמור, זה נראה כמו סקוואט, העומק נראה בסדר, אתה לא נופל ומתפרק לאורך התנועה. זו בהחלט טכניקה שניתן להתקדם איתה.

מה כן ניתן לשפר? אמרו לך על הנעליים. אתה קצת מבלבל טכניקה של לואו באר והיי באר (מוט במיקום היי באר, אבל עמידה וירידה יותר קרובים ללואו באר). אפשר לחשוב על מעבר עתידי ללואו באר, תלוי במטרות שלך.

בסה״כ שינוי ענק ומעולה.
תודה רבה באמת על המילים זה ממש מעודד!
בנוגע להיי ולו עשיתי השבוע שבוע וושאוט בהמלצת קוצר ושיניתי ללו בר לא היה לי יותר מידי קושי והרגשתי שאני יורד אותו דבר כמו בהיי, מה ההבדל אבל בין הירידה של שניהם? אם זה שאני יותר מכופף עם הגב בהיי זה פשוט כי כמו שאמרתי אם אני מנסה יותר להזדקף אני נופל
ובנוגע למעבר ללו בעתיד מה ההבדלים ביניהם ואיך זה קשור למטרות העתידיות שלי?

• פותח/ת השרשור
קודם כל - כל הכבוד.

בסה״כ שינוי ענק ומעולה.
@MasterSplitter
אוקי התייעצתי עם מדריך והוא באמת אמר שאני יורד עם הגב פחות זקוף יותר כפוף שזה מתאים ללו יותר בזמן שאני מחזיק היי הוא המליץ לי גם לעבור להיי אשמח לביקורת בנוגע לטכניקה, עשיתי פוס סקוואטס פה ומה שכן שמתי לב שלא ירדתי לגמרי עד הסוף סטים אחרי זה תיקנתי וירדתי יותר, או שכן ירדתי מספיק פה?

תוסיף 20 קילו למוט והוא נופל לך מהגב, אתה צריך להרים יותר את המרפקים וליישר את מפרק כף היד, ואתה עושה עצירה לא הכרחית בכלל בתחתית. ולפעם הבאה תצלם שהטלפון מונח על הרצפה מהצד במקום לתת לאנשים לצלם.

• פותח/ת השרשור
תוסיף 20 קילו למוט והוא נופל לך מהגב, אתה צריך להרים יותר את המרפקים וליישר את מפרק כף היד, ואתה עושה עצירה לא הכרחית בכלל בתחתית. ולפעם הבאה תצלם שהטלפון מונח על הרצפה מהצד במקום לתת לאנשים לצלם.
בכוונה אני עוצר עשיתי פאוס סקוואט

נו, מה אומרים? החלום שלי שיגידו סוף סוף אין יותר מה לתקן חחח

נראה יותר טוב מקודם, אבל עדיין רוב הבעיות הן אותן הבעיות.
ודרך אגב, אני מתחרה כבר כמה שנים ועדיין כל אימון יש לי מה לתקן בסקוואט ובכל ההרמות, אתה אף פעם לא מגיע לטכניקה מושלמת

• פותח/ת השרשור
נראה יותר טוב מקודם, אבל עדיין רוב הבעיות הן אותן הבעיות.
ודרך אגב, אני מתחרה כבר כמה שנים ועדיין כל אימון יש לי מה לתקן בסקוואט ובכל ההרמות, אתה אף פעם לא מגיע לטכניקה מושלמת
הבעיות מפעם שעברה שאמרת זה רק להחליף נעליים אז חוץ מזה אני בסדר?

הבעיות מפעם שעברה שאמרת זה רק להחליף נעליים אז חוץ מזה אני בסדר?
יש עדיין בעיות של עומק בסקוואט, וירידה מהירה מדי, רואים שזה מוציא לך את השליטה על המשקל, גם אם בירידה איטית יותר היית משתלט ללא בעיה על המשקל

• פותח/ת השרשור
יש עדיין בעיות של עומק בסקוואט, וירידה מהירה מדי, רואים שזה מוציא לך את השליטה על המשקל, גם אם בירידה איטית יותר היית משתלט ללא בעיה על המשקל
הבנתי
החזרה השישית למשל בסרטון והאחרונה אני יורד בה יותר איטי וכן נראה ששובר מקביל לא? היא נקראת חזרה טובה?
וגם אין בעיה עם זה שהגב שלי מכופף כזה קדימה בזמן שאני מתיישר?

הבנתי
החזרה השישית למשל בסרטון והאחרונה אני יורד בה יותר איטי וכן נראה ששובר מקביל לא? היא נקראת חזרה טובה?
וגם אין בעיה עם זה שהגב שלי מכופף כזה קדימה בזמן שאני מתיישר?
השישית לא נראית עמוקה, אבל יש בה מעט יותר שליטה מהאחרות, היא אולי איטית יותר ב-3 מאיות השניה מהשאר.
אתה צולל למטה, אל תעשה את זה.
לגבי הזווית, היא בסדר גמור.

קחו בחשבון שכל זווית היא בסדר גמור כל עוד היא נשמרת ככה מראשולא נוצרת אך ורק בעליה

• פותח/ת השרשור
השישית לא נראית עמוקה, אבל יש בה מעט יותר שליטה מהאחרות, היא אולי איטית יותר ב-3 מאיות השניה מהשאר.
אתה צולל למטה, אל תעשה את זה.
לגבי הזווית, היא בסדר גמור.

קחו בחשבון שכל זווית היא בסדר גמור כל עוד היא נשמרת ככה מראשולא נוצרת אך ורק בעליה

יש שיפור? אני במראה רואה שאני שובר מקביל ממש אבל פתאום פה זה נראה לי כאילו אני לא לגמרי שובר מקביל אלא רק מגיע למקביל, מה אומרים?
ויש עליה עם הגב או שנראה בסדר?

מבחינת מה שקורה בתחתית יש שיפור, אבל כל השאר גרוע יותר.
אתה פשוט צולל למטה, מתכופף בצורה מוגזמת ללא סיבה אמיתית, ומסיים את התנועה ברגע שאתה מרגיש מתיחה

• פותח/ת השרשור
מבחינת מה שקורה בתחתית יש שיפור, אבל כל השאר גרוע יותר.
אתה פשוט צולל למטה, מתכופף בצורה מוגזמת ללא סיבה אמיתית, ומסיים את התנועה ברגע שאתה מרגיש מתיחה
בנוגע לכיפוך זה המבנה גוף שלי ורק ככה אני מצליח, אתה גם אמרת שאין בעיה כל עוד הגב ישר להיות מכופף.
ומה זאת אומרת מסיים את התנועה ברגע שאתה מרגיש מתיחה?

בנוגע לכיפוך זה המבנה גוף שלי ורק ככה אני מצליח, אתה גם אמרת שאין בעיה כל עוד הגב ישר להיות מכופף.
יש הבדל בין לעשות סקוואט עם גב מאוזן יחסית שנשאר יציב לאורך ההרמה לבין צלילת ראש, שזה מה שאתה עושה.
גב מאוזן טוב נוצר כתוצאה מהזווית הטבעית שהגב שלך יוצר עם האגן לפי כמה האגן צריך לזוז ביחס לברכיים.
מה שאתה עושה זה כיפוף מכוון של הגב, שזה לא טוב

ומה זאת אומרת מסיים את התנועה ברגע שאתה מרגיש מתיחה?
בצלילה שלך הגב והרגל האחורית נמתחים, וכשאתה מרגיש את המתיחה הזאת אתה חושב שהגעת לתחתית, אז אתה חושב שזה הגובה הנכון, מה שלא נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית