הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקת סקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
יש לי בעיה שאני לא יכול בסקוואט אפילו עם משקל גוף לשמור על הגב זקוף אני יכול לרדת למקביל אבל אז אני ממש כפוף (אומנם לא מעוקם אבל כפוף ולא זקוף) ברגע שאני מנסה לזקוף אותו אני פשוט נופל אחורה, לדעתי מהרבה סרטונים שראיתי זה בגלל שאין לי ankle dorsiflexion אני באמת לא מצליח להביא את הברכיים אפילו עד לקו של האצבעות בלי לגרום לעקבים שלי להתרומם מהרצפה, עכשיו הציעו לי לנסות לעשות עם רווח יותר רחב בין הרגליים (זה נקרא סומו סקוואט) ושם במאת הצלחתי לרדת בלי שהגב מתעקם האם הטכניקה שלי טובה? והאם סקוואט כזה עם רווח גדול זה שווה ערך לסקוואט רגיל?

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין לעשות סקוואט עם גב מאוזן יחסית שנשאר יציב לאורך ההרמה לבין צלילת ראש, שזה מה שאתה עושה.
גב מאוזן טוב נוצר כתוצאה מהזווית הטבעית שהגב שלך יוצר עם האגן לפי כמה האגן צריך לזוז ביחס לברכיים.
מה שאתה עושה זה כיפוף מכוון של הגב, שזה לא טוב

בצלילה שלך הגב והרגל האחורית נמתחים, וכשאתה מרגיש את המתיחה הזאת אתה חושב שהגעת לתחתית, אז אתה חושב שזה הגובה הנכון, מה שלא נכון
אמרתי לך, כשאני מסנה להזדקף יותר אני פשוט נופל אחורה...
אני דווקא עולה רק כשאני רואה במראה מולי שהגעתי לתחתית

אמרתי לך, כשאני מסנה להזדקף יותר אני פשוט נופל אחורה...
כי אתה לא יודע להתאזן ולשמור על המשקל מעל אמצע כף הרגל.
התיישבות אחורה זה חלק חשוב, אבל צריך גם לשלוח ברכיים קדימה

אני דווקא עולה רק כשאני רואה במראה מולי שהגעתי לתחתית
זה תומך בטענה שלי, אם אתה משתמש במראה כדי לעשות סקוואט אז אתה לא עושה אותו נכון

• פותח/ת השרשור
כי אתה לא יודע להתאזן ולשמור על המשקל מעל אמצע כף הרגל.
התיישבות אחורה זה חלק חשוב, אבל צריך גם לשלוח ברכיים קדימה

זה תומך בטענה שלי, אם אתה משתמש במראה כדי לעשות סקוואט אז אתה לא עושה אותו נכון
על סמך מה אז כן לדעת שהגעתי למטה? ואני דווקא מנסה להוציא ברכיים החוצה

על סמך מה אז כן לדעת שהגעתי למטה?
מצלם את עצמך, או אידאלית מבקש ממישהו שיאמר לך מהצד אם אתה שובר מקביל או לא. ככה אתה תלמד להרגיש מתי אתה שובר מקביל. אם תנסה להסתמך רק על מה שאתה רואה במהלך הסקוואט אתה לא תלמד להתאזן

ואני דווקא מנסה להוציא ברכיים החוצה
אתה צריך ליצור כיפוף פעיל בברכיים, לא רק להתיישב ולהתכופף, וכמה שהברכיים יתכופפו כתוצאה מזה זה מה שיצא.
אתה צריך בכוונה לכופף את הברך, זה ידאג שלא תיפול אחורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית