הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני צריך מסה או חיטוב?

• פותח/ת השרשור amirba
  • פורסם בתאריך

amirba

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
לאחר תקופה ארוכה שלא הייתה לי תוכנית מוסיימת ולא הגעתי לתוצאות החלטתי לקחת את העניינים ברצינות.
עשיתי תוכנית אימונים חדשה ABC עם העלאת משקל וסטים. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע.
בנוסף אני משקיע עכשיו בעניין התזונה והעלתי את כמות החלבון והורדתי המון שטויות ובנוסף קיבלתי תפריט מתזונאית ספורט.

היום במהלך הבניה של התפריט נשקלתי ונמדדתי:ֿ
משקל: 88
גובה 186
אחוז שומן 24

השומן אצלי הוא בעיקר בבטן. שאר הגוף סבבה לגמרי וקצת שרירי.

מבחינת התזונאית היא אמרה לי שאם אני רוצה להוריד שומן (בטן) אני צריך תפריט דל קלוריות וזה קצת יפריע לי להעלות מסה.

המטרה שלי בסופו של דבר זה לישר את הבטן(לא צריך קובויות) וגם להעלות מסת שריר ולעצב את הגוף.

השאלה אם אני צריך להשקיע עכשיו באימוני כוח, כלומר להעלות משקל וסטים ולהוריד קצת את עניין האירובי וביחד עם זה תפריט דל קלוריות שיעזור לי לרדת במשקל? או להתמקד בתפריט דל עם יותר דגש על אירובי ושריפת שומנים וכאשר ארד למשקל מסויים לחזור לאימוני כוח?

דילמה!!
תודה על העזרה.

השאלה אם אני צריך להשקיע עכשיו באימוני כוח, כלומר להעלות משקל וסטים ולהוריד קצת את עניין האירובי וביחד עם זה תפריט דל קלוריות שיעזור לי לרדת במשקל
אתה יכול לעבוד על כוח ולהתחזק במהלך חיטוב

• פותח/ת השרשור
התזונאית נתנה לי תפריט 1800 קלוריות.
מבחינת חלבון היא נתנה לי יחס של 1.3 גרם לקילו.
הבנתי שזה לא מספיק בשביל העלאת מסה האם זה נכון?
אולי לא צריך כל כך הרבה חלבון בזמן של ירידה באחוזי שומן?

צריך הרבה חלבון בשביל לשמור על מסת שריר.
לא יודע מה מצבך כרגע מבחינת מסה.

מומלץ שתוריד קצת שומן כי 24 זה גבוה.
אין לי ספק שתוכל להתחזק במהלך הדיאטה אם תעבוד נכון

לא. אם נראה לך שאתה חלש,תעשה מסה
אם אתה חושב שיש לך מספיק שריר ואתה מרוצה אז תתחטב

• פותח/ת השרשור
סלח לי על השאלות הטיפשיות
אם אני מתחזק אז הכוונה להעלאת מסת שריר?
מה כוונתך בלהתחזק?

זה כמובן תמיד בא ביחד,אבל ביחס מסויים.
הרי מפתחי גוף יותר גדולים ושרירים ממרימי משקולות,
אבל הם יותר חלשים מהם.

כוח כמובן עולה שהשריר גדל,אבל גם קשור להרבה מאוד אדפטציות ביו-כימיות של הגוף,כמו אגירה מוגברת של גליקוגן וקריאטין בשריר או התייעלות עצבית,מוטוריקה ובעצם היכולת של הגוף שלך לנצל כמה שיותר שרירים,ובזמן הנכון בשביל להרים משקל מסויים
אם אני מתחזק אז הכוונה להעלאת מסת שריר?
כן ולא. אתה ממקסם את פוטנציאל הגדילה של השריר בעבודת נפח כבדה אבל לא כבדה מדי.

לעבוד על מקסימום משקל ל-3 חזרות זה מעולה לכוח וכוח מתפרץ,אבל פחות יתרום לפיתוח שריר בצורה יעילה.

כמובן שתגדל עם אימוני כוח,אבל לא באותה אפקטיביות שהיית גודל באימוני נפח עם תזונה שמתאימה למסה

• פותח/ת השרשור
בהחלט מורכב....

נראה לי אמשיך עם התוכנית החדשה ואשמור על התפריט החדש ונראה מה קורה עוד חודש- חודשיים.

תודה רבה.

@kotzer יש לך כוח/יכולת לפרט את עניין האיתותים לבניית שריר,מיקרו-טראומה וכו'?

ולפרט את מה שנקרא התייעלות עצבית ויכולת להרים כבד יותר?.

(אפילו ממש בקצרה,רק את הבסיס. אני יודע שבפועל אפשר לפרוס את זה על 3 מאמרים שונים)

בהחלט מורכב....

@amirba תשמע,אם יהיה לבחור שתייגתי קצת זמן פנוי לפרט אז אני בטוח שתבין יותר טוב למה התכוונתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית