הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כתפיים באימון גב או חזה

• פותח/ת השרשור DANI55
  • פורסם בתאריך

DANI55

משתמש מתחיל
212
6
נק' מוניטין:
6
212
6
אני עושה תוכנית AB וכרגע החלוקה היא שבאימון A אני עושה חזה, כתפיים ויד אחורית. באימון B אני עושה רגליים,גב ויד קדמית.
שמעתי מלא מעט אנשים שכדאי לעשות כתפיים באימון גב.
מבחינת התאוששות לאחר אימון ושלא יווצר מצב שאני עובד על אותו שריר יום אחרי יום, כדאי לעשות כתפיים באימון עם גב או עם חזה ?

אין לזה תשובה חד משמעית 1000%.

אבל שים כתפיים עם חזה,אם תפצל יהיה לך 4 לחיצות בשבוע.
גב רגליים יד קדמית
חזה כתפיים יד אחורית.

ו״שמעתי ממלא אנשים שכדאי לעשות כתפיים באימון גב״תפסיק לשמוע לאותם אנשים או שתבקש הסבר ללמה הם חושבים ככה.

אם אתה רוצה אתה יכל להכניס באימון גב אולי כתף אחורית כי היא עובדת בחתירות לגב,אבל זה הדבר הכי פחות חשוב שאתה יכל לחשוב עליו בערך...
זה לא משנה אם תכניס כתף אחורית בגב או חזה או אם לא תכניס בכלל אפילו....

אני לא מסכים עם עידן.
עבודה על כתף אחורית ומסובבי כתף חשובה לבריאות הכתף, בטח במאה ה-21 שלכולם יש יציבה כפופה.

הייתי מעדיף לשים כתף אמצעית+קדמית עם החזה, וכתף אחורית עם הגב.
אבל, מלכתחילה הייתי מעדיף לפצל את התכנית שלך בצורה אחרת שתהיה push/pull או upper/lower.

ובכל מקרה, לא מוצא מניעה לעבוד על כתף אמצעית+אחורית יום אחרי יום. ממליץ לצפות בסרטון הבא.

מה הבעיה עם 4 לחיצות בשבוע?
,

רשמתי,אין 100% ואין משהו חד משמעי...זה ברור לי.(ובנוגע לכתף אחורית,אם הכוונה בריאות הכתף זה משהו אחר ובזה צודק sexysteel כן כדאי לעשות פייס פול/גומיה)

אני שהייתי עושה ab ובנץ ופרס יום אחרי לא הרגיש לי טוב.
ואז החלפתי לגב רגליים יד קדמית וחזה וכתפיים הצלחתי לתת יותר באימון.

מי שמרגיש טוב עם 4 לחיצות בשבוע,אין עם זה בעיה.
אין לבחור פה בעיה,רק אמרו לו שעדיף לעשות כתפיים עם גב.
והוא עובד חזה כתפיים/גב רגליים כבר.
אין סיבה לשנות אם הסיבה שלו זה כי אמרו לו גב וכתפיים.

אני שהייתי עושה ab ובנץ ופרס יום אחרי לא הרגיש לי טוב.
אז למה שירגיש לך טוב לעשות מילטרי פרס ישר אחרי בנץ פרס?

אני רק מחזק את מה שאמרת שאין תשובה אחת ברורה

לבחור,תעשה מה שאתה מסתדר איתו. זה לא משנה באמת.יש רק דעות מסביב,וזה בסוף העדפה אישית

ההיגיון ב AB אומר לא לחזור על אותו שריר פעמיים

לכן העדיפות לחלק ל חזה, כתפיים ויד אחורית

וגב, רגליים ויד קדמית

לכן העדיפות לחלק ל חזה, כתפיים ויד אחורית

וגב, רגליים ויד קדמית
עדיין אתה חוזר פה על אותו שריר.
טרפזים גם בגב וגם בתנועות לחיצה/משיכה של כתף.
כתף אחורית גם בתנועות משיכה של גב.

לא תמצא חלוקה שמפרידה לגמרי ובגלל זה , זה העדפה אישית.

אני לא מצליח לתת 100% במילטרי,אחרי בנץ פרס אז זה הסיבה העיקרית שאני לא עושה חזה וכתפיים

אני אישית חושב שעדיף לאמן כתפיים ביום של גב כדי שתוכל לאמן אותם כשאתה רענן ולא גמור אחרי תרגילי חזה. יניב תוצאות יותר טובות בכתפיים. אגב באימוני AB לדעתי גם עדיף לעשות תרגילים בסדר הזה: כתפיים, גב, כתפיים, גב ולא כתפיים, כתפיים, גב, גב. ככה אתה תתאושש יותר טוב מתרגיל לתרגיל ותתקדם יותר. אותו דבר בחזה רגליים.

על איזה עומס מדובר? אז לא עובדים עם נפח מטורף מה הסיפור?!
אז למה שתקדיש חצי מהאימונים שלך לחלק בגוף שאתה לא צריך לעבוד עליו בנפח גבוהה? לא נשמע לי הגיוני שבן אדם שרוצה לפתח חזה, ידיים, גב, כתפיים, ורגליים. יקדיש חצי מהאימונים לחלק אחד מהרשימה הזאת אם הוא רוצה לפתח את כולם בצורה פרופורציונאלית.

אז למה שתקדיש חצי מהאימונים שלך לחלק בגוף שאתה לא צריך לעבוד עליו בנפח גבוהה? לא נשמע לי הגיוני שבן אדם שרוצה לפתח חזה, ידיים, גב, כתפיים, ורגליים. יקדיש חצי מהאימונים לחלק אחד מהרשימה הזאת אם הוא רוצה לפתח את כולם בצורה פרופורציונאלית.
לא אמרתי לעבוד בנפח ננמוך אמרתי לא לעבוד בנפח מטורף. לא סתם אני אומר שלי זה עובד יופי כי אני עובד עם נפח הגיוני זה הכל. באמת שאני לא מבין מה הבעיה במידה ועובדים בצורה נכונה..

לא אמרתי לעבוד בנפח ננמוך אמרתי לא לעבוד בנפח מטורף. לא סתם אני אומר שלי זה עובד יופי כי אני עובד עם נפח הגיוני זה הכל. באמת שאני לא מבין מה הבעיה במידה ועובדים בצורה נכונה..
הבעיה היא שאימון אחד אתה תצתרך לעשות גב, חזה, ידיים וכתפיים ובאימון השני רק רגליים. איך אתה אמור לחלק את זה כדי שיהיה נפח שבועי אחיד לרגליים עם השרירים האחרים בלי שהאימון העליון ייקח 3 שעות?

הבעיה היא שאימון אחד אתה תצתרך לעשות גב, חזה, ידיים וכתפיים ובאימון השני רק רגליים. איך אתה אמור לחלק את זה כדי שיהיה נפח שבועי אחיד לרגליים עם השרירים האחרים בלי שהאימון העליון ייקח 3 שעות?

בגלל זה אין על ppl חח

בגלל זה אין על ppl חח
זאת כבר חלוקה יותר הגיונית למטרת פיתוח גוף. עליון תחתון יהיה מעולה לליפטרים כי יש אפשרות לעבוד על סקוואט ודדליפט בכמות מספקת ומצד שני ללחוץ ולמשוך בכמות שהם צריכים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית