הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כתפיים באימון גב או חזה

• פותח/ת השרשור DANI55
  • פורסם בתאריך

DANI55

משתמש מתחיל
212
6
נק' מוניטין:
6
212
6
אני עושה תוכנית AB וכרגע החלוקה היא שבאימון A אני עושה חזה, כתפיים ויד אחורית. באימון B אני עושה רגליים,גב ויד קדמית.
שמעתי מלא מעט אנשים שכדאי לעשות כתפיים באימון גב.
מבחינת התאוששות לאחר אימון ושלא יווצר מצב שאני עובד על אותו שריר יום אחרי יום, כדאי לעשות כתפיים באימון עם גב או עם חזה ?

זאת כבר חלוקה יותר הגיונית למטרת פיתוח גוף. עליון תחתון יהיה מעולה לליפטרים כי יש אפשרות לעבוד על סקוואט ודדליפט בכמות מספקת ומצד שני ללחוץ ולמשוך בכמות שהם צריכים.

מסכים לגמרי, הנפח צריך להתחלק לפי שרירים למי שרוצה פרופורציות כמו שצריך. ואם עושים את זה בעליון תחתון אז יום עליון יוצא עמוס מידיי בתרגילים והרבה זמן

זאת כבר חלוקה יותר הגיונית למטרת פיתוח גוף. עליון תחתון יהיה מעולה לליפטרים כי יש אפשרות לעבוד על סקוואט ודדליפט בכמות מספקת ומצד שני ללחוץ ולמשוך בכמות שהם צריכים.
ומה הבעיה בלעשות רק רגליים? מילא לא הייתי מתקדם הייתי מבין על מה אתה מדבר אבל זה כן עובד. אוכלים כמו שצריך וזהו מה הביג דיל?!
מסכים לגמרי, הנפח צריך להתחלק לפי שרירים למי שרוצה פרופורציות כמו שצריך. ואם עושים את זה בעליון תחתון אז יום עליון יוצא עמוס מידיי בתרגילים והרבה זמן

ממש לא יוצא הרבה זמן. גג שעתיים וגם אז כשאני מגיע לאימון ערב כשהמכון עמוס

ומה הבעיה בלעשות רק רגליים? מילא לא הייתי מתקדם הייתי מבין על מה אתה מדבר אבל זה כן עובד. אוכלים כמו שצריך וזהו מה הביג דיל?!

ממש לא יוצא הרבה זמן. גג שעתיים וגם אז כשאני מגיע לאימון ערב כשהמכון עמוס

עשיתי עליון תחתון עד לא מזמן ועברתי ל- ppl
ברור שאפשר לעבוד ככה אבל בוא נגיד שיום עליון אמור לצאת לך הרבה יותר ארוך מיום תחתון אחרת אתה לא משקיע מספיק בפלג גוף עליון.
מאז שאני עושה ppl הרבה יותר כיף לי לבוא להתאמן והאימון פשוט קצר ואתה בא יותר רענן

ברור שאפשר לעבוד ככה אבל בוא נגיד שיום עליון אמור לצאת לך הרבה יותר ארוך מיום תחתון אחרת אתה לא משקיע מספיק בפלג גוף עליון.
מאז שאני עושה ppl הרבה יותר כיף לי לבוא להתאמן והאימון פשוט קצר ואתה בא יותר רענן

נו כן, אימון עליון יוצא יותר ארוך מאימון תחתון אבל איך זה קשור?
ד.א אולי אתה צודק מבחינת הנוחות כי אין לי מושג מה זה PPL. אקרא על זה.

אני חודשיים עם ppl (רגליים/גב קד/חזה כתפיים אח 6 פעמים בשבוע)
מרגיש פצצה עם הפיצול הזה,מצליח לתת את המקסימום כל אימון ומתקדם יותר טוב מימה שהיה לי בab.

מי שרוצה בילדינג זה משהו כזה מינימום...וזה לא נפח מוגזם.
לגב=בנט אובר,חתירה במכונה,מתח.
חזה=בנץ,אנקליין,מכונה/פרפר.
כתפיים=אוברהדפרס,הרחקות לצדיים,ועוד משהו שמתחשק.
יד אחורית+קדמית בסוף אימון.
איך אפשר לדחוף את זה באימון 1 אפר?

נו כן, אימון עליון יוצא יותר ארוך מאימון תחתון אבל איך זה קשור?

קשור שאין טעם לחלק ככה אלא אם אין לך זמן לבוא 6 פעמים.
שעתיים זה כבר אימון ארוך וגם לבוא לאימון כזה זה לדעתי מבאס.
עכשיו אני עושה 50 דקות פול, שעה של פוש ואולי שעה וחצע של רגליים ובטן, הרבה יותר כיף ונח לעבוד ככה.
ואם אתה מחלק את זה יותר מן הסתם שתבוא יותר רענן והביצועים שלך יהיו טיפה יותר טובים בפלג גוף עליון

קשור שאין טעם לחלק ככה אלא אם אין לך זמן לבוא 6 פעמים.
שעתיים זה כבר אימון ארוך וגם לבוא לאימון כזה זה לדעתי מבאס.
עכשיו אני עושה 50 דקות פול, שעה של פוש ואולי שעה וחצע של רגליים ובטן, הרבה יותר כיף ונח לעבוד ככה.
ואם אתה מחלק את זה יותר מן הסתם שתבוא יותר רענן והביצועים שלך יהיו טיפה יותר טובים בפלג גוף עליון

אמרתי שעתיים כשהמכון עמוס. בישבילך זה מבאס אבל בישביל אורך החיים שלי זה סבבה לחלוטין לא רואה בזה שום דבר מבאס. אני לא עובד פיזית בכלל, אוכל מספיק והותר וישן טוב לכן אני ממש לא רואה סיבה שהדרך בה אני מתאמן כרגע לא תעבוד במיוחד שאני עובד עם בלוקים. אם הייתי עובד פיזית רוב הסיכויים שבחיים לא הייתי מתאמן ככה.

שום סיבה בעולם לעשות חתירה במכונה אחרי בנט אובר
ועוד יותר שום סיבה לעשות אינקליין אחרי בנץ פרס

אתה סתם מאריך את האימון בלי שום מטרה

שום סיבה בעולם לעשות חתירה במכונה אחרי בנט אובר
ועוד יותר שום סיבה לעשות אינקליין אחרי בנץ פרס

אתה סתם מאריך את האימון בלי שום מטרה

למה לא?
אינקליין יכול להיות יותר נפח גם בישביל הכתפיים אז למה לא להשתמש.
אם הוא צריך נפח כולל מסויים למה גם שלא יעשה חתירה במכונה להשלים נפח?
ואם זה וראציה קצת שונה אז זה גם פה יש יתרון קטן

ואז אתם מתלוננים שהאימון ארוך מידי.. למה לעשות 7000 תרגילים אם אפשר לעשות 2 תרגילים או שפשוט להוסיף נפח בתרגיל אחד מורכב..
אני חודשיים עם ppl (רגליים/גב קד/חזה כתפיים אח 6 פעמים בשבוע)
מרגיש פצצה עם הפיצול הזה,מצליח לתת את המקסימום כל אימון ומתקדם יותר טוב מימה שהיה לי בab.

מי שרוצה בילדינג זה משהו כזה מינימום...וזה לא נפח מוגזם.
כתפיים=אוברהדפרס,הרחקות לצדיים,ועוד משהו שמתחשק.
יד אחורית+קדמית בסוף אימון.
איך אפשר לדחוף את זה באימון 1 אפר?
ממש לא.. למה לתת כל כך הרבה תרגילים? פרס עובד יופי על הכתפיים בנוסף תוסיף עוד איזה תרגיל וזהו. אתם מסבכים את כל העסק ואז מתלוננים שהאימון ארוך..

מה יש לכל הgym rats עם הרחקות לצדדים?
Medial head עובד בבנץ פרס,מילטרי פרס,דדליפט,סקוואט,וריאציות של חתירה
ועוד נותנים דגש מבודד עליו?
הדבר היחיד שאני מבודד זה יד אחורית וקדמית

אז שיעשה עוד סט של בנט אובר

שיעשה עוד סט בנץ פרס

לא ממש. העומס באינקליין על הכתפיים יותר גדול, וגם במעט יותר על סיבי השריר החזה העליון,
אז מה שחשוב זה איך אתה משחק עם הנפח ולא רואה סיבה למה להתקע על תרגיל מורכב אחד אם המטרה שלך היא שריר

לא ממש. העומס באינקליין על הכתפיים יותר גדול, וגם במעט יותר על סיבי השריר החזה העליון,
אז מה שחשוב זה איך אתה משחק עם הנפח ולא רואה סיבה למה להתקע על תרגיל מורכב אחד אם המטרה שלך היא שריר

אז אתה אומר בעצם שאם תעבוד עם תרגיל מורכב 1 עם נפח מתאים, לא תיהיה היפרטרופיה אידאלית? שלא תבין אותי לא נכון, אני בעצמי מוסיף עוד תרגיל לחזה (מקבילים עם משקל) אבל אחרי שראיתי את ההודעה של עידן נפל לי האסימון למה לוקח לכם האימון כל כך הרבה זמן.. לדעתי אין בעיה להוסיף איקליין או פולי במכונה אחרי בנט אובר נטו כדאי להשלים נפח אבל הרשימת מכולת שעידן רשם פשוט טעות. אין צורך לתת מיליון תרגילים לאותן שריר..

וגם במעט יותר על סיבי השריר החזה העליון,

ממש לא. ממש אבל.

העבודה על החזה היא אותו דבר.פשוט בשיפוע אתה מחסיר שימוש בשרירים אחרים ולכן אתה מקבל רושם שזה יותר כבד או יותר קשה
להתקע על תרגיל מורכב אחד
להיתקע על תרגיל מורכב?
אז ממה אתה רוצה לגדול? מכפיפות בטן?

ממש לא. ממש אבל.

העבודה על החזה היא אותו דבר.פשוט בשיפוע אתה מחסיר שימוש בשרירים אחרים ולכן אתה מקבל רושם שזה יותר כבד או יותר קשה

אני זוכר שגם במחקרים הראו שהזווית של אינקליין עובדת משמעותית יותר על הכתפיים מאשר שטוח,
ואני לגמרי מרגיש שזה נכון שאני עושה את התרגיל אז אני חושב שאתה טועה
ממש לא. ממש אבל.

להיתקע על תרגיל מורכב?
אז ממה אתה רוצה לגדול? מכפיפות בטן?

שיש עוד תרגילים מורכבים שאפשר לעשות ואין סיבה להיתקע רק על תרגיל אחד בשביל היפרטרופיה, שזה לדעתי גם משעמם הרבה יותר
אז אתה אומר בעצם שאם תעבוד עם תרגיל מורכב 1 עם נפח מתאים, לא תיהיה היפרטרופיה אידאלית? שלא תבין אותי לא נכון, אני בעצמי מוסיף עוד תרגיל לחזה (מקבילים עם משקל) אבל אחרי שראיתי את ההודעה של עידן נפל לי האסימון למה לוקח לכם האימון כל כך הרבה זמן.. לדעתי אין בעיה להוסיף איקליין או פולי במכונה אחרי בנט אובר נטו כדאי להשלים נפח אבל הרשימת מכולת שעידן רשם פשוט טעות. אין צורך לתת מיליון תרגילים לאותן שריר..

לא אמרתי את זה וזה תלוי בטוח ברמת המתאמן, מתאמנים ברמה גבוהה בהחלט ירצו לגוון יותר כי סיבי שריר יפעלו חזק יותר בזוויות ובתנועות שונות אבל למתאמן הבינוני סביר להניח שזה לא ישנה כמעט.
מה שאני אומר זה שאין סיבה לא לגוון ולהתקע רק על תרגיל אחד. כל עוד אתה לא יודע איזה נפח הוא צריך למה שתקבעו שמה שהוא עושה מיותר, הוא לא חייב להתקע על תרגיל אחד ולעשות יותר סטים כדי להשלים נפח

אני זוכר שגם במחקרים הראו שהזווית של אינקליין עובדת משמעותית יותר על הכתפיים מאשר שטוח,
ואני לגמרי מרגיש שזה נכון שאני עושה את התרגיל אז אני חושב שאתה טועה
תקרא שוב,לא דיברתי על כתפיים
אתה טענת שיש יותר עבודה על "סיבים עליונים" וזה לא נכון

תקרא שוב,לא דיברתי על כתפיים
אתה טענת שיש יותר עבודה על "סיבים עליונים" וזה לא נכון

אני דיברתי בעיקר על כתפיים בכל מקרה, בגלל זה אני לא רואה סיבה למה לא לעשות אינקליין אם יש לך יום push שגם ככה עושים כתפיים

מסכים איתי שיותר מתיש לעשות 12 סטים בנץ מאשר לפצל אותו נפח לכמה תרגילים...?
או לעשות 10 סטים בנט אובר ו10 סטים מתח.
יש כאלה שמספיק להם 5 סטים בנץ ו5 סטים בנט אובר.

ויש אנשים שזה פשוט לא מספיק והגוף לא מגיב לזה.
לי רק ברגע שהתחלתי להפציץ בנפח אני רואה שינוי בגוף.(עלייה של 12 קילו ו7 סמ היקף יד+היקף בטן ירד)עם ברווו ספילט זה לא רע לחצי שנה.

פרוזו אני בטוח שאתה יותר מבין ממני בתחום,זה לא הדיון.
אבל דבר אחד אני יודע,יש אנשים שלא מספיק להם נפח שלאחרים יספיק וצריכים לתת כפול בישביל שהגוף יתחיל לזוז.(אני מהסוג השני)
אותו חבר שאמרתי לך לא מאמן כתפיים ותאומים יותר מידי ויש לו תאומים יותר גדולים משל מוזרקים.
אז בואו לא נאמן תאומים ויהיה לנו תאומים בגודל של קוואדס.
חלק פשוט צריכים נפח בישביל שהגוף יגיב.
ולעשות רק בנץ שעה פעמיים בשבוע לא ראלי,קשה מידי.

@Sonoss

כי אתה מתכוון אחרי זה לעבוד כתפיים לא?
אז בשביל מה להתיש את השריר כבר בעבודת חזה שלך? הראש הקדמי,anterior deltoid,הראה יותר עבודה בשלב הקונצטרי של התנועה בבנץ פרס,בשיפוע של 30-45 מעלות.

למה אתה עושה את זה בpush day במקום עבודה יותר מדוייקת לכתפיים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית