הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה הסרטון הזה נכון?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
מדברים פה על ההבדל בין לצום ללאכול פחות קלרויות ואומרים שם שאפילו המטבולזים שלך עולה בצום (כנראה הכוונה לTDEE כי אני יודע שמטבוליזם עצמו לא משתנה אף פעם וחץ מזה שאתה שורף פחות כי אתה שוקל פחות) ובנוסף אומרים שאתה שורף פחות שריר בצום ואפיפלו הטסטוסטרון שלך עולה, זה באמת נכון?

• פותח/ת השרשור
תשלח קישור לטענה ולמחקר שמאשש אותה
2:46 על היתרונות של זה ובכללי פחות רעב פחות ירידה בשריר ויורד ירידה בשומן
9:08 בסרטון על זה שהמטבוליזם עולה
10:48 וההמשך הורמון גדילה עולה משמעותית בצום אחרי יומיים ובכללי על הלוסיאין או משהו כזה שתורם לבניית שריר

הוא לא מראה שם קישורים רק צילומי מסך והסברים...
וזו אחת הסיבות שזה לא אמין. עלייה ב TDEE ידועה למי שצם ימים שלם ברצף ולא עושה צום לסירוגין. זה גם נגמר אחרי 3-4 ימים. חלק מזה נובע מחיפוש אחר אוכל מבחינה אבוליציונית. הטסט משתנה עד 30-40% במהלך היום ומושפע גם ממה שאנו אוכלים (חלבון לדוגמה - הזכרתי את זה במאמר האחרון שלי על החלב). אין שום משמעות לשינוי אקוטי (קצר טווח) על אף הורמון עקב צום/תזונה/אימון ולכן ההתעסקות בכך היא בגדר הונאה

• פותח/ת השרשור
וזו אחת הסיבות שזה לא אמין. עלייה ב TDEE ידועה למי שצם ימים שלם ברצף ולא עושה צום לסירוגין. זה גם נגמר אחרי 3-4 ימים. חלק מזה נובע מחיפוש אחר אוכל מבחינה אבוליציונית. הטסט משתנה עד 30-40% במהלך היום ומושפע גם ממה שאנו אוכלים (חלבון לדוגמה - הזכרתי את זה במאמר האחרון שלי על החלב). אין שום משמעות לשינוי אקוטי (קצר טווח) על אף הורמון עקב צום/תזונה/אימון ולכן ההתעסקות בכך היא בגדר הונאה
הוא כן טוען אבל שזה באמת אני יכול להגיד מניסיון אישי שאתה לא מרגיש רעב אחרי זמן מסויים שאתה בצום ולמשל אם תצום שבוע לא תהיה רעב לעומת אם תאכל שבוע 1000 קלוריות ואם באמת אין שום חיסרון לצום לעומת אכילה קלורית מופחתת לא עדיף אז כבר לצום שבוע ואז גם לא להיות רעב וגם להוריד משמעותית יותר במשקל? מה שכן נראה לי מוזר שהוא אומר שלא מאבדים שריר כי אני יודע שאם יורדים בקצב מהר מידי יורדים שריר ולכן צריך לרדת בקצב מתון

לא מרגיש רעב אחרי זמן מסויים שאתה בצום
זה עניין של הפרשות אינסולין וגרלין ביחד עם התאמות מטבוליות כלשהן.

לערכתי הרוב שטויות שם,אין לך מה להתעסק בזה בכלל, הדבר היחיד שצום יתן לך בוודאות זה חולשה ואימונים פחות טובים.
במהלך היום,כמו שמייק אמר,הטסט שלך משתנה קצת,אבל תמיד נשאר בנורמה.
הנורמה,פחות או יותר,היא 8-28nmol/l.
כל נקודה על הגרף הזה היא טובה ותקינה.
אז אפילו אם צום יעלה אותך ל28nmol/l...בפועל ההבדל בין זה לבין 10nmol/l הוא מינורי ביותר,לא מורגש ולא תדע לעולם.

זה לא יתן לך שום רמות סופר פיזיולוגיות של טסט בגוף.
אני יודע שמטבוליזם עצמו לא משתנה אף פעם
מטבוליזם משתנה הרבה
כן טוען אבל שזה באמת
תשלח קישור לטענה ולמחקר שמאשש אותה

מצאתי איזה מחקר שטותי כזה..
מייק רוצה לנחש למה אין קישור למחקר המקורי בסרטון?
כי זה בוצע על אדם אחד בלבד,ב1982. שצם ל40 ימים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית