הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Natural test-booster - חסרי תועלת? האומנם?

• פותח/ת השרשור Pizza
  • פורסם בתאריך

Pizza

משתמש פעיל
430
94
נק' מוניטין:
218
430
94
לפני מספר חודשים עשיתי קצת מחקר כדי לראות איך אני יכול לשפר את רמת הטסטרון שלי באופן טבעי ונתקלתי בשני תוספים-
שורשים של Ashwagandha וforskolin.
אני יודע שהדעה בפורום הזה היא שטסט בוסטר טבעיים הם חרטא ושאין שום דבר שעובד. השאלה שלי היא, למה הדעה הזאת כל כך חזקה כאן?

אני מצרף את המחקרים. שניהם עם קבוצות יחסית גדולות של אנשים ומראים שיש שיפור משמעותי בקבוצות שלקחו את התוסף בניגוד לפלסיבו.

Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study
In the present study, treatment with a high-concentration, full-spectrum root extract of Ashwagandha resulted in significantly improved semen parameters in concert with improved and regulated sexual hormone levels in oligospermic males. The analyses of our data indicated significantly increased sperm concentration and overall motility, which are regarded as the most important criteria for normal fertilizing ability of the spermatozoa. Our study outcome showed significant enhancement of the semen volume in the Ashwagandha-treated infertile males.

Body composition and hormonal adaptations associated with forskolin consumption in overweight and obese men. - PubMed - NCBI
increased 16.77 +/- 33.77% in the forskolin group compared with a decrease of 1.08 +/- 18.35% in the placebo group.

החלטתי לנסות בעצמי.
ואחרי שלושה חודשים של שימוש אני מופתע מהתוצאות. טובות יותר ממה שציפיתי שיהיו ונראה שהמספרים מתחברים עם המחקרים.
מצורפות הבדיקות דם.

בנוסף לאלו שבתמונה עשיתי גם לפני שנתיים בערך והתוצאה הייתה דומה. זה היה 16 ngol/l
אין לי את הבדיקה הזאת מפני שעברתי מכללית למכבי.

קבצים מצורפים

• aaaaa.JPG
    aaaaa.JPG
    KB 17.6 · צפיות: 239
נערך לאחרונה:
זה מראה עלייה בTest, לא משנה אם זה כמשהו צידי שבא להציג מטרה גדולה יותר (זרע איכותי יותר).
העליה היא באנשים שנמצאים מתחת לנורמה, להם אולי זה יכול לעזור, אבל זה לא יכול להביא אותך למעל הנורמה, ששם רואים הבדלים.
צרי לקחת בחשבון שתוצאות חיוביות אפשר לראות גם בלי קשר לרמות טסטוסטרון, אבל אם אתה רוצה את האפקט האמיתי של תוספת טסטוסטרון, אתה תצטרך לעלות ברמה ניכרת מעל הסקאלה

תודה רבה על המחקר שלך. התרשמתי מאוד, אני רוצה לנסות את זה. תוכל להגיד לי איזה מינון לקחת?
הם מדברים באחד המחקרים על רמות של 250 מ"ג בריכוז של 10%, שזה חצי מהריכוז שתמצא בשוק

התשובה לשאלה שלך היא פשוטה, אתה מתווכח עם חבר'ה שמזריקים סטרואידים, הם סובלים מתופעות לואי של מה שהם עושים, ולפעמים חיים עם אשמה, מצפון או חרטות על הצעד שהם עשו. והם גם יודעים שאין דרך לצאת מזה, איך שניכנסת, אין איך לצאת.
זה סתם חרטא רציני, להאשים את כולם בקנוניה.
האמת היא, שאין כזה דבר משפר טסטוסטרון טבעי שנותן תוצאות של יתר טסטוסטרון. יש הרבה חומרים עם אפקטים חיוביים על הטסטוסטרון בגוף, ובמידה ואתה נמצא מתחת לסקאלה יש אפילו סיכוי לא רע שתראה הבדל. אבל אם אתה באמת רוצה אפקט כמו שנותן טסטוסטרון חיצוני אתה יכול לשכוח מזה. כל עוד אתה בתוך הסקאלה אתה לא תראה הבדלים משמעותיים, כי כמו שפרוזן אמר, אתה כנראה תראה שינויים גדולים יותר לאורך היום, אבל יכול להיות שיהיה לזה אפקט קל על המצב הנפשי מעבר לרמת פלצבו, אבל אל תצפה להיות שרירי יותר וחטוב יותר (מעבר לאפקט שלא קשור לטסטוסטרון, שיכול להיות לחומר עצמו)

אולי לא מהותי במינון שהוא לקח, ואולי לא מספיק מהותית כדלי לעמוד על במה בתחתונים.
אבל בשביל מי שרוצה להתאמן טבעי, זה נשמע תוסף מצוין.
אולי,אני אשמח לראות מחקרי המשך עם מינונים יותר גבוהים.
בינתיים,אם לא הבנת מה שאני הסברתי זה שאין הבדל פיזיולגי בין 10nmoll ל20 או ל25.
כמה שתחפש הבדל כלשהו,לא תמצא. כל עוד זה בנורמה,זה די זהה

• פותח/ת השרשור
המשפט האחרון קריטי מאוד..זה מסביר הרבה ומשנה את כל התמונה.
בגלל זה אנחנו מאוד סקפטים לגבי היכולות של החומר הזה.
מה הבעיה עם המשפט הזה?

תודה רבה על המחקר שלך. התרשמתי מאוד, אני רוצה לנסות את זה. תוכל להגיד לי איזה מינון לקחת?
אני לוקח 300mg ashwagadha
ו250mg forskolin.
פעמיים ביום. (אז 600, 500 ביום)
אם אתה יכול, פרסם תוצאות לפני ואחרי של בדיקות הדם.

האמת היא, שאין כזה דבר משפר טסטוסטרון טבעי שנותן תוצאות של יתר טסטוסטרון. יש הרבה חומרים עם אפקטים חיוביים על הטסטוסטרון בגוף, ובמידה ואתה נמצא מתחת לסקאלה יש אפילו סיכוי לא רע שתראה הבדל. אבל אם אתה באמת רוצה אפקט כמו שנותן טסטוסטרון חיצוני אתה יכול לשכוח מזה. כל עוד אתה בתוך הסקאלה אתה לא תראה הבדלים משמעותיים, כי כמו שפרוזן אמר, אתה כנראה תראה שינויים גדולים יותר לאורך היום, אבל יכול להיות שיהיה לזה אפקט קל על המצב הנפשי מעבר לרמת פלצבו, אבל אל תצפה להיות שרירי יותר וחטוב יותר (מעבר לאפקט שלא קשור לטסטוסטרון, שיכול להיות לחומר עצמו)
מסכים עם כל מילה. ולכן המחקר של הבחור כאן רלוונטי לאנשים מסוימים, כאלה שלא רוצים סטרואידים חיצוניים.

מה הבעיה עם המשפט הזה
שהנחקרים היו עקרים עם טסט נמוך .
זה הביא אותם לנורמה,אחלה,צודק,אף אחד לא יקח את זה ממך/מהם.
אבל ניסוי פרקטי,בשביל לראות עליה בטסט,צריך להיות על על גברים בריאים

שהנחקרים היו עקרים עם טסט נמוך .
זה הביא אותה לנורמה,אחלה,צודק,אף אחד לא יקח את זה ממך/מהם.
אבל ניסוי פרקטי,בשביל לראות עליה בטסט,צריך להיות על על גברים בריאים
פיצה הראה את זה על עצמו. וחוץ מזה, אין סיבה שזה לא יעזור לאנשים נורמלים להיות עם "טיפה" יותר מהרגיל שלהם.

מסכים עם כל מילה. ולכן המחקר של הבחור כאן רלוונטי לאנשים מסוימים, כאלה שלא רוצים סטרואידים חיצוניים.
אבל אני רק רוצה להבהיר, לא יהיה שיפור בטסטוסטרון ברמה עם אפקט, ושאר האפקטים הם די נמוכים, אבל אולי כן שווים הסתכלות (בעיקר Ashwagandha, נראה שלאתלטים יש מה לשקול אותו)

הם עדיין,כנראה לא יקבלו מזה כלום.
הלוואי ותוכיח לי שאני טועה,באמת, מכל הלב וברצינות הלוואי ויהיה מחקר שמוכיח שצמח טבעי מעלה את הטסט לרמות סופר-פיזיולוגיות.

פיצה הראה את זה על עצמו
מה הוא הראה? שהוא עדיין בנורמה?
ששינוי כזה קורה גם במהלך היום בהפרשים של בוקר וערב?

אבל אני רק רוצה להבהיר, לא יהיה שיפור בטסטוסטרון ברמה עם אפקט, ושאר האפקטים הם די נמוכים, אבל אולי כן שווים הסתכלות (בעיקר Ashwagandha, נראה שלאתלטים יש מה לשקול אותו)
אולי אפשר לשאול אותך שאלה אישית מתוך הסקרנות שלי.
מתוך מה שידוע לי (תקן אותי אם אני טועה), אף פעם לא הזרקת.
האם צמחים כאלו הם דבר שאתה שוקל ברצינות לקחת?

הם עדיין,כנראה לא יקבלו מזה כלום.
הלוואי ותוכיח לי שאני טועה,באמת, מכל הלב וברצינות הלוואי ויהיה מחקר שמוכיח שצמח טבעי מעלה את הטסט לרמות סופר-פיזיולוגיות.

מה הוא הראה? שהוא עדיין בנורמה?
ששינוי כזה קורה גם במהלך היום בהפרשים של בוקר וערב?
אני מעדיף שלא להתווכח איתך, שנינו לא יוצאים מרוצים בסוף, בוא נבוא להסכמה שאנחנו לא חייבים להסכים.
שוב פעם אין הבדל בין מתאמן טבעי עם 30 טסט למתאמן טבעי עם 15 טסט (לפחות לא מבחינת כוח)
תוכל להסביר לי למה? או מקור, אני סקרן.

אולי אפשר לשאול אותך שאלה אישית מתוך הסקרנות שלי.
מתוך מה שידוע לי (תקן אותי אם אני טועה), אף פעם לא הזרקת.
האם צמחים כאלו הם דבר שאתה שוקל ברצינות לקחת?
אכן אף פעם לא הזרקתי, ולא מתכנן לפני גיל 40-50, שאז אם אני אראה ירידה משמעותית בטסט כנראה שאני כן אעשה TRT מוגזם.
אני אוהב להתנסות עם תוספים, לראות מה עובד ומה לא כל עוד הם בתחום החוקי, ניסיתי כבר הרבה דברים וראיתי מה עובד לי ומה לא, ומה כן שווה את הכסף ומה לא.
תוכל להסביר לי למה? או מקור, אני סקרן.
https://www.physiology.org/doi/full...d=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub=pubmed&
במחקר הזה שיתקו לאנשים בריאים את הציר ההורמונלי ודאגו שהטסטוסטרון היחיד שלהם יגיע מבחוץ.
המחקר מצא ששהתגובה לטסטוסטרון היא אקספוננציאלית, ובתוך טווח הנורמה לא מצאו שינויים משמעותיים. למי שהיה פחות טסטוסטרון ממה שהיה לו לפני הייתה הרעה מסויימת, ולמי שבסוף המחקר היה מעט יותר היה שיפור קל, אבל את ההבדלים המשמעותיים היה ניתן לראות בכמות שמעל הנורמה.
גם צריך לקחת בעירבון את ההבדלים לרעה או לטובה ברמות של הנורמה, כי כאן מדובר על נטו טסטוסטרון חיצוני, עם מעט מאוד בקרה פנימית, וגם החוקרים טוענים שבתוך הקבוצות עצמן היו הבדלים גדולים, ככה שכנראה אצל אדם בריא הדברים יאזנו אחד את השני

פותח הפוסט חווית על עצמך שינויים כלשהם? עלייה מהירה בכוח בהתאוששות וכו' יותר סיבולת כל מיני שיפורים למיניהם?

כל עוד זה בנורמה זה שטות.. שום הבדל בין 8 ל20. לא תרגיש כלום,לא תדע לעולם.
בשביל זה נוצרה הנורמה בדיוק.
כל דבר בטווח הזה הוא טוב ותקין.
אם היית מגיע כבר ל30 הייתי מתרשם,אבל בסוף,זה בממוצע.. לא?
אתה לא מבין מה אני אומר..
בפועל ההבדל הוא לא משמעותי בכלל,לא רלוונטי.
זה עדיין בנורמה.
אם כמה שאתה רוצה להאמין שיש הבדל פיזיולוגי נראה לעין..אין. זה לא עובד ככה

קח 20 חברה מקבוצת פוטבול ותשווה אותם ל20 חברה מכיתה מדעית אני רוצה לראות שהרמות טסטוסטרון יהיו ''אותו דבר'' (כי אין לזה השפעה לטענתך) אם אין השפעה, זה יכול ממש להיות רנדומלי ביניהם, אני בטוח שאנחנו נמצא של20 חברה בקבוצת הפוטבול רמות הטסט יהיו גבוהות יותר, גם אם זה ב''טווח'' הזה שאתה מדבר עליו. שאגב תרשה לי לגחך עליו (לפני 50 שנה לגברים רמות הטסט היו גבוהות יותר מוזמן לעשות חיפוש זה רשום בכל חור) גם ההמלצות של משרד הבריאות באופן כללי מצחיקות כמו לקחת ''400 יחב''ל ויטמין D ביום'' (המלצה כללית ולרוב האנשים יש חוסר!) שזה כמובן כלום ושום דבר. הנקודה היא שהטווח התקין הוא לרוב בולשיט והעיקר הוא שאתה לא מת / נכה אתה תקין. יש צורך לשאוף לרמות אופטימליות וההבדל בין 8 ל20 הוא די גדול אם אתה מסתכל על הרף.

זה לא רק טסט זה כל דבר. הטווח של B12 תקין הוא בערך בין 211 ל911 זאת אומרת אם אתה מקבל תוצאה של 250 הרופאים לא ידברו כי זה בטווח התקין והכל בסדר ונהדר אבל אם בודקים קצת בגוגל מעבר ל''המלצות'' מגלים שמתחת ל400 מדובר לרוב במחסור (יש בדיקה שמגלה יותר לעומק בשם הומוציסטאין אבל לא עושים אותה סתם ככה גם למי שיש מחסור אפשרי) אני יכול להביא דוגמאות כאלו עם עוד כמה דברים שקשורים לבדיקות דם. אני הבנתי שההמלצות הם בולשיט כללי מידי והטווחים שלהם מכוונים לכך שאתה לא תמות מאותו מחסור, זה legit מה שזה אומר ''אוקיי, הטווח הוא שלא תמות כתוצאה מכך'' לכן אני באופן אישי בחודשים אלו מנסה לקבל טווחים גבוהים של דברים שחסרים לי / אין לי מספיק ולא להסתפק בטווח התחתון. לא בדקתי טסט מכיוון שאין לי בעיות שקשורות לכך (וגם את זה אבדוק ואנסה למקסם) אבל גבר עם 8-10 טסט שיש לו בעיות מיניות / דיכאון / חוסר מוטיבציה וחושב שלא יהיה שינוי בין 8 ל25 כי זה ''בטווח התקין'' כנראה טועה. ההמלצות הם כלליות ושטחיות, לא סומך עליהם בשיט.

נערך לאחרונה:
אשווגנדה זה צמח אדפטוגני , עוזר (במקרה הטוב) בעיקר לאנשים שסובלים מסטרס
זה ממש לא TRT טבעי.. ואני בספק אם תראה תוצאות פיזיות (גדילה במסה או לחילופין ירידה באחוזי שומן) בגלל שימוש בצמח הזה..

• פותח/ת השרשור
פותח הפוסט חווית על עצמך שינויים כלשהם? עלייה מהירה בכוח בהתאוששות וכו' יותר סיבולת כל מיני שיפורים למיניהם?
ירדתי 11 קילו מאז שהתחלתי להשתמש בזה. הכושר שלי השתפר מאוד.
אבל קשה לי לייחס את זה 100% לתוספים האלו.

אפקט פסיכולוגי.. אני לא אגיד פלסבו... שברגע שאתה לוקח תוסף כלשהו אתה משקיע יותר באימון.
אתה גורם לעצמך לחשוב שזה עובד.. אז אתה משקיע יותר.
מוסיף עוד משקלים בתוכנית אימון , או נותן עוד קצת אקסטרה באירובי...

קח 20 חברה מקבוצת פוטבול ותשווה אותם ל20 חברה מכיתה מדעית אני רוצה לראות שהרמות טסטוסטרון יהיו ''אותו דבר'' (כי אין לזה השפעה לטענתך) אם אין השפעה, זה יכול ממש להיות רנדומלי ביניהם, אני בטוח שאנחנו נמצא של20 חברה בקבוצת הפוטבול רמות הטסט יהיו גבוהות יותר, גם אם זה ב''טווח'' הזה שאתה מדבר עליו. שאגב תרשה לי לגחך עליו (לפני 50 שנה לגברים רמות הטסט היו גבוהות יותר מוזמן לעשות חיפוש זה רשום בכל חור) גם ההמלצות של משרד הבריאות באופן כללי מצחיקות כמו לקחת ''400 יחב''ל ויטמין D ביום'' (המלצה כללית ולרוב האנשים יש חוסר!) שזה כמובן כלום ושום דבר. הנקודה היא שהטווח התקין הוא לרוב בולשיט והעיקר הוא שאתה לא מת / נכה אתה תקין. יש צורך לשאוף לרמות אופטימליות וההבדל בין 8 ל20 הוא די גדול אם אתה מסתכל על הרף.

זה לא רק טסט זה כל דבר. הטווח של B12 תקין הוא בערך בין 211 ל911 זאת אומרת אם אתה מקבל תוצאה של 250 הרופאים לא ידברו כי זה בטווח התקין והכל בסדר ונהדר אבל אם בודקים קצת בגוגל מעבר ל''המלצות'' מגלים שמתחת ל400 מדובר לרוב במחסור (יש בדיקה שמגלה יותר לעומק אבל לא עושים אותה סתם ככה גם למי שיש מחסור אפשרי!) אני יכול להביא דוגמאות כאלו עם עוד כמה דברים שקשורים לבדיקות דם. אני הבנתי שההמלצות הם בולשיט כללי מידי והטווחים שלהם מכוונים לכך שאתה לא תמות מאותו מחסור, זה legit מה שזה אומר ''אוקיי, הטווח הוא שלא תמות כתוצאה מכך'' לכן אני באופן אישי בחודשים אלו מנסה לקבל טווחים גבוהים של דברים שחסרים לי / אין לי מספיק ולא להסתפק בטווח התחתון. לא בדקתי טסט מכיוון שאין לי בעיות שקשורות לכך (וגם את זה אבדוק ואנסה למקסם) אבל גבר עם 8-10 טסט שיש לו בעיות מיניות / דיכאון / חוסר מוטיבציה וחושב שלא יהיה שינוי בין 8 ל25 כי זה ''בטווח התקין'' כנראה טועה. ההמלצות הם כלליות ושטחיות, לא סומך עליהם בשיט.
גם אתה קיבלת תואר דוקטור מאוניברסיטת קראתי באינטרנט?

אשמח לראות דברים שמוכיחים את מה שאתה כותב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית