איך להשיג מספיק אומגה 3?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
אני אוכל אגוזים והסתכלתי קצת על הערכים... איך זה הגיוני שאי אפשר פשוט להשיג אומגה 3 שיאזן את זה בשום צורה? צריך לאכול חצי קופסא תוספי תזונה של כדורי אומגה 3 ביום.... כל כדור זה 2 גרם זה כלום!! גם סלמון שנחשב למקור מספר 1 לאומגה 3 מכיל כמויות ממש מזעריות. באגוזי מלך יש כמות פסיכית של אומגה 6 (יש גם הרבה אומגה 3 אבל פי 4 אומגה 6).
בסלמון 2 גרם אומגה 3
באגוזי מלך 38 גרם אומגה 6!!!
שקדים 12 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3 בכלל!!
בוטנים 16 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3בכלל
קשיו 8 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3 בכלל!
זרעי דלעת 9 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3 בכלל

איך לעזאזל אני מאזן את זה...

• פותח/ת השרשור
לא צריך כל כך הרבה אומגה 3. תוריד את האומגה 6 שלך ותשמור על יחס נמוך ביניהן, 4:1.
הבנתי שצריך יחס 1:1

אז מה שאתה אומר בעצם שככל שאני אוכל יותר אגוזי מלך יותר טוב (זה ישאיף את היחס שלי ל1:4 ככל שאני אוכל יותר אגוזי מלך)

הבנתי שצריך יחס 1:1

אז מה שאתה אומר בעצם שככל שאני אוכל יותר אגוזי מלך יותר טוב (זה ישאיף את היחס שלי ל1:4 ככל שאני אוכל יותר אגוזי מלך)

יחס נמוך זו השאיפה. הבעיה היא להוריד את 6 ולהעלות את 3. כל האגוזים בעייתיים כי היחס שם תמיד גבוה מאוד לטובת ה6. אם אתה רוצה אומגה 3, תחפש מקורות לא צמחיים או תוספים.

• פותח/ת השרשור
יחס נמוך זו השאיפה. הבעיה היא להוריד את 6 ולהעלות את 3. כל האגוזים בעייתיים כי היחס שם תמיד גבוה מאוד לטובת ה6. אם אתה רוצה אומגה 3, תחפש מקורות לא צמחיים או תוספים.
הבעיה שבכל כדור אומגה 3 יש איזה 2 גרם... אני צריך לקחת 20 כאלה ביום בשביל שזה יעשה משהו

בוא לא נשתגע על אומגה 3. היחס התקין בגוף הוא שאומגה 6 יהיה יותר מאומגה 3.
אני אוכל אגוזים והסתכלתי קצת על הערכים... איך זה הגיוני שאי אפשר פשוט להשיג אומגה 3 שיאזן את זה בשום צורה? צריך לאכול חצי קופסא תוספי תזונה של כדורי אומגה 3 ביום.... כל כדור זה 2 גרם זה כלום!! גם סלמון שנחשב למקור מספר 1 לאומגה 3 מכיל כמויות ממש מזעריות. באגוזי מלך יש כמות פסיכית של אומגה 6 (יש גם הרבה אומגה 3 אבל פי 4 אומגה 6).
בסלמון 2 גרם אומגה 3
באגוזי מלך 38 גרם אומגה 6!!!
שקדים 12 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3 בכלל!!
בוטנים 16 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3בכלל
קשיו 8 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3 בכלל!
זרעי דלעת 9 גרם אומגה 6 בלי אומגה 3 בכלל

איך לעזאזל אני מאזן את זה...
250-500 מ"ג אומגה 3 ביום זה די והותר. גרם אחד אפילו זה יותר ממספיק (אז הסלמון זה מספיק).
לקחתי במשך שנתיים אומגה 6 כי היה חסר לי.
אל תשבור את הראש על זה, אם אתה רואה צורך בתוסף הזה, קח את הכמות המומלצת על הבקבוק. יותר מזה זה בזבוז כסף.
אל תיקח תוסף כי זה בסטייל. תיקח אם אתה צריך בגלל שמישהו מקצועי אמר לך שאתה ספציפית צריך.

הבעיה שבכל כדור אומגה 3 יש איזה 2 גרם... אני צריך לקחת 20 כאלה ביום בשביל שזה יעשה משהו
פשוט תוריד את הכמויות של האגוזים.
2 גרם זה בין פי 4-8 מהRDA (כמות מומלצת ביום).
כדור אחד ב 4 ימים זה בהחלט מספיק.
אל תשכח שאומגה 3 מוריד כולסטרול, וכולסטרול בונא טסטוסטרון שבונא שרירים. כך שלקחת אומגה 3 בלי אבחנה יכול ללכת נגד המטרות והבריאות שלך. למרות שאין תופעות לואי לעודף אומגה 3. אין טעם להגזים.

• פותח/ת השרשור
מצאתי פיתרון מדהים, זרעי צ'יה. מכיל 18 גרם אומגה 3 ל100 גרם לעומת 6 גרם אומגה 6 ככה שנשארים עם 12 גרם אומגה 3 רווח נקי.

כמו 12 כדורים של אומגה 3!!!

והחרא הזה ממש טעים(יותר בקטע של המרקם). שם את זה בכוס מים וזה נהיה כמו משקה אלוורה עם ג'לי כזה. מחכה לנסות את זה עם צלחת קוואקר, חלב או מיץ.

בנוסף אומרים שזה עוזר לטסטוסטרון, יש בזה הרבה חלבון והמון ויטמינים ומינרלים.

מצאתי פיתרון מדהים, זרעי צ'יה. מכיל 18 גרם אומגה 3 ל100 גרם לעומת 6 גרם אומגה 6 ככה שנשארים עם 12 גרם אומגה 3 רווח נקי.

כמו 12 כדורים של אומגה 3!!!

והחרא הזה ממש טעים(יותר בקטע של המרקם). שם את זה בכוס מים וזה נהיה כמו משקה אלוורה עם ג'לי כזה. מחכה לנסות את זה עם צלחת קוואקר, חלב או מיץ.

בנוסף אומרים שזה עוזר לטסטוסטרון, יש בזה הרבה חלבון והמון ויטמינים ומינרלים.
קח בחשבון שהאומגה 3 בזרעי צ'יה משמעותית פחות זמין ביולוגית ממה שיש במקורות מן החי, ככה שתצטרך לצרוך בערך פי 10 יותר כדי לקבל את אותה הכמות

• פותח/ת השרשור
קח בחשבון שהאומגה 3 בזרעי צ'יה משמעותית פחות זמין ביולוגית ממה שיש במקורות מן החי, ככה שתצטרך לצרוך בערך פי 10 יותר כדי לקבל את אותה הכמות
כן נחשפתי לזה אחר כך שהגוף בעצם צריך להמיר את האומגה 3 מהצומח לצורה שבה הוא יכול להשתמש. גם ראיתי אחר כך סרטונים שאומרים שזה לא בריא ושלא כדאי לאכול...משהו שם לא יציב ומתחמצן, עושה גידולים בעור ועוד כל מיני דברים רעים.
אי אפשר לאכול כלום בעולם הזה...

וכל הקטע הזה של האומגה 3 מצומח ומחי זה תופס גם לגבי אומגה 6 מהצומח או שזה רק באומגה 3?

וכל הקטע הזה של האומגה 3 מצומח ומחי זה תופס גם לגבי אומגה 6 מהצומח או שזה רק באומגה 3?
אומגה 6 אתה מקבל מספיק מכאן ומכאן, אולי אפילו יותר מדי, לא הייתי משקיע על זה אפילו שניה של מחשבה

• פותח/ת השרשור
אומגה 6 אתה מקבל מספיק מכאן ומכאן, אולי אפילו יותר מדי, לא הייתי משקיע על זה אפילו שניה של מחשבה
המחשבה לגבי האומגה 6 לא נובעת מחשש למחסור, להיפך.

באגוזים למשל יש המון אומגה 6, השאלה אם בגוף זה כמו מה שקורה עם האומגה 3 והגוף גם צריך לעשות המרה מסויימת שמפחיתה מהכמות.

באגוזים למשל יש המון אומגה 6, השאלה אם בגוף זה כמו מה שקורה עם האומגה 3 והגוף גם צריך לעשות המרה מסויימת שמפחיתה מהכמות.
כמו שאמרתי, אין לך מה לחשוב על זה

כי בשמן דגים אין בעצם אומגה 3, אלא EPA ו DHA. שזה אומגה 3 מפורק ומוכן לשימוש. וחום לא הורס אותם.
לעומת אומגה 3 מהצומח שמכין אומגה 3 שנהרס בבישול וצריך לעבור המרה בגוף.

אני לא מצליח להבין מה האובססיה בחומצות שומניות. כן הם דברים חשובים. אבל למה אין לך אובססיה עם וויטמינים או מינרלים?
אתה יודע שעם מחסור של מינרל אחד בגוף בצורה קיצונית אפשר למות. בלי ברזל בדם, אין חמצן בגוף, ואנחנו מתים. בלי סידן בדם אין קרישה ואנחנו מתים. אבץ חיוני למערכת חיסון ולטסטוסטרון, בלעדיו נמות.
מה האובססיה עם חומצות שומניות?
תסמוך על הגוף הנבון שלך, ותכניס כמה שיותר סוגי מזון עשירים בערכים תזונתיים לגוף שלך כל יום, ואתה תהיה בסדר.

כי בשמן דגים אין בעצם אומגה 3, אלא EPA ו DHA. שזה אומגה 3 מפורק ומוכן לשימוש. וחום לא הורס אותם.
האמת שזה לא בידיוק נכון. אומגה אומר באיזה פחמן מופיע הקשר הכפול הראשון, אז אומגה 3 אומר שהקשר הכפול הראשון מופיע בפחמן השלישי.
EPA ו-DHA הן חומצות שומן מסוג אומגה 3, עם אורכים שונים, כמות ומיקומים שונים של קשרים כפולים, שמבדילים אותם מחומצות השומן האחרות, שלכל אחת מהן יש שם משלה.
מה שיש בצמחים זה גם אומגה 3, אבל מסוג שונה, ורק כמות קטנה תומר ל-EPA ו-DHA

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, אין לך מה לחשוב על זה
אני אוכל המון אגוזים שמכילים הרבה אומגה 6. אם האומגה 6 נספג בצורה מלאה מהאגוזים אני בבעיה וצריך לשנות משהו. אם האומגה 6 נספג כמו האומגה 3 מהאגוזים (ומהצומח בכללי) בצורה נמוכה מאוד יחסית אז אני מוסיף קצת צ'יה ונגמר הסיפור ולא צריך להוריד כלום מהאגוזים.

למה אין לי מה לחשוב על זה? זה משמעותי וגם בכל מקרה מעניין לדעת על הצורות של האומגה 6 שקיימות ואיזה מהם אתה סופג ואיזה בצורה פחות טובה.

לעומת אומגה 3 מהצומח שמכין אומגה 3 שנהרס בבישול וצריך לעבור המרה בגוף.

אני לא מצליח להבין מה האובססיה בחומצות שומניות. כן הם דברים חשובים. אבל למה אין לך אובססיה עם וויטמינים או מינרלים?
אתה יודע שעם מחסור של מינרל אחד בגוף בצורה קיצונית אפשר למות. בלי ברזל בדם, אין חמצן בגוף, ואנחנו מתים. בלי סידן בדם אין קרישה ואנחנו מתים. אבץ חיוני למערכת חיסון ולטסטוסטרון, בלעדיו נמות.
מה האובססיה עם חומצות שומניות?
תסמוך על הגוף הנבון שלך, ותכניס כמה שיותר סוגי מזון עשירים בערכים תזונתיים לגוף שלך כל יום, ואתה תהיה בסדר.
מה? אני מעוניין בהכל כולל ויטמינים ומינרלים לא רק בחומצות אומגה 3. ראה אשכול אגוזים ושיבולת שועל.

למה אין לי מה לחשוב על זה?
כי זה לא סוף העולם אם אתה צורך הרבה אומגה 6, זה לא שזה עושה משהו מטורף בגוף/
אומגה 3 הוא אנטי דלקתי, אומגה 6 הוא פרו דלקתי.
אתה צריך דלקת בגוף, זה הסיבה שהשריר גדל ואתה נהיה חזק יותר, אבל אתה גם צריך לשלוט בה.
זה למה זה לא משנה משמעותית כמה אתה צורך, אלא היחסים בצריכה ביניהם, ככה שאם אתה צורך הרבה אומגה 6, פשוט תצרוך מספיק אומגה 3 וסגרת את העסק

זה משמעותי וגם בכל מקרה מעניין לדעת על הצורות של האומגה 6 שקיימות ואיזה מהם אתה סופג ואיזה בצורה פחות טובה.
זה תצטרך לפתוח הרבה ספרי ביוכימיה, ואתה הולך לצאת עם 0 מידע פרקטי, אובססיביות אוכל, ואולי בעיות אכילה.
אז סגור לך את הפינה הזאת ופשוט תדאג לאכול מאוזן

• פותח/ת השרשור
זה תצטרך לפתוח הרבה ספרי ביוכימיה, ואתה הולך לצאת עם 0 מידע פרקטי, אובססיביות אוכל, ואולי בעיות אכילה.
אז סגור לך את הפינה הזאת ופשוט תדאג לאכול מאוזן
מעניין שבקשר לאומגה 3 זה מידע ידוע שרואים בכל סרטון ביוטיוב, שמסבירים בצורה טובה על זה תוך דקה בערך-הקטע הזה שהגוף צריך להמיר אומגה 3 מהצומח, אבל אין שום התייחסות לאומגה 6 והספיגה מהצומח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית