הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספירת קלוריות

יוחאי1234

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
היי אני בן 15 סיימתי עכשיו חיטוב של שלוש חודשים שבחיטוב הייתי סופר הכל כולל הכל ירקות חסה רטבים הכל עכשיו עברתי למאזן קלורי ניטרלי ואני מעוניין להפסיק לספור קלוריות ופשוט לאכול לפי תחושת רעב אני כבר לא יכול כל הזמן עם הספירה הזאת אז מה שאני שואל זה אם זה יהיה בסדר פשוט לאכול מתי שאני רעב ואם זה לא יגרום להשמנה או משהו ואני ישמח לדוגמאות של אנשים שהפסיקו לספור קלוריות והכל ממשיך טוב
תודה.

עם הזמן אתה כבר תלמד להעריך לפי העין ולדעת פחות או יותר מה המצב הקלורי שלך.
בניטרלי/מסה גם בדרך יש פחות הקפדה על כל פיפס שנכנס, לאט לאט זה כבר יהיה לך על אוטומט.

• פותח/ת השרשור
עם הזמן אתה כבר תלמד להעריך לפי העין ולדעת פחות או יותר מה המצב הקלורי שלך.
בניטרלי/מסה גם בדרך יש פחות הקפדה על כל פיפס שנכנס, לאט לאט זה כבר יהיה לך על אוטומט.
מה שאני מתכנן לעשות זה לספור רק בחיטוב אבל בינטרלי או מסה לא לספור מה אומר?

אני לא סופר, ובחיים לא ספרתי.
כשסופרים, אתה לפעמים אוכל אוכל עמוס קלוריות שלא ממלא אותך (כמו סופגניה או פיצה), ואז אתה נשאר רעב.
כשלא סופרים קלוריות, חשוב לאכול סוגי מזון שימלאו אותך, ויתנו לך תחושת שובע כשצריך. ברגע שאתה אוכל סוגי מזון שטובים לך, אתה יכול לסמוך על הרעב שלך להוביל אותך למשקל שאתה רוצה.
כתבתי כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה איך אני ממליץ לאכול כדי להתחזק ולגדול, ובאותו זמן לשמור על מסת שומן נמוכה.
תאכל לפחות 2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופך. ותאכל מזון בעל תפקידים רבים ככל האפשר לגוף שלך.
אני מאמין שמזון הוא לא רק מתחלק לאבות המזון, כמו שמוסכם שהוא לא מתחלק רק לקלוריות.
בתוך אבות המזון יש סוגים שונים של מזון (ואני לא מציין את זה לצורך בריאות בכללי, אלא זה לצורך התקדמות באימונים למקסימום שלכם).
לדוגמא פחמימות:
יש פחמימות בדגנים, ויש בפירות ואפילו בירקות. בדגנים יש בלי הסיבים התזונתיים, ויש עם. יש דגנים עם גלוטן, ויש בלי. לחיטה יש יותר וויטמין E משמעותית מדגנים אחרים. ולשיפון יש הרבה מחומצת האמינו טירוזין. גם פירות הם פחמימות שמכילות הרבה יותר מהמינרל אשלגן ביחס לדגנים. וגם לקטניות יש פחמימות.

בחלבון שלכם יש חלבון שאתם אולי רגישים אליו כמו חלב, וסופגים ממנו פחות כתוצאה משילשול. אם נהיה לכם נזלת כשאתם אוכלים חלב, תדעו שהריר הזה הוא חלבון, ואתם מאבדים אותו כשאכלתם את האלרגן שלכם. חלבון הגלוטן שלא מתאים למישהו ספציפית, גונב גם ברזל הרבה פעמים, ולא נספג כמו שהייתם רוצים.

גם בשומן יש הרבה סוגים כמו שומן רווי שמגיע לכם מהחי שידוע כמגביר כולסטרול. שומן רווי מהצומח כמו קוקוס ובוטנים שמכילים חומצות שומניות שונות. וכמובן שיש שומן בלתי רווי כמו שמן זית, קנולה בקבישה קרה שמכילים את האומגות (3,6,9). יש כמובן את השומן מהדגים שמכילים EPA ו DHA.

בכל סוג מזון יש סוגים ומינונים שונים של וויטמינים, מינרלים ופיטו כימיקלים. כדי להשיג את כולם צריך תפריט מגוונת.
אני מציע:
  1. שמתוך החלבון שאתם אוכלים, תוודאו שזה חלבון שאתם לא אלרגים אליו. אל תנסו להיות גיבורים נגד הגוף שלכם.
  2. תאכלו פחמימות מדגנים מלאים, פירות וירקות בשפע, ולמה לא, קטניות.כך תקבלו אנרגיה איטית לגוף במהלך היום. הרעיון הוא לקבל מזון שמכיל את החומרים שיעזרו לגוף שלך לקבל את המזון עם מינימום ביזבוז חומר. הגוף מקבל את אבות המזון עם הוויטמינים והמינרלים שחיוניים לניצול של האוכל, במקום שהגוף יצטרך להשתמש במאגר הפרטי שלו. הסיבים התזונתיים מיועדים לעזור לגוף לקבל את מה שטמון באוכל (אבות המזון), אם זה על ידי התרבות החיידקים הטובים במעיים, או על ידי הגברת פראסתלטיקה (הפעילות השרירית) של המעיים.
  3. אני ממליץ על שומן בעל תפקידים רבים יותר מרק כולסטרול. עדיף שמן בלתי רווי מאשר רווי.
  4. וחשוב שלא לאכול מזון ריק, מזון עם ערך קלורי גבוה ותו לא. במזון שלנו יש הרבה יותר ממה שהצלחנו לראות בעינים עד היום. כמו שבמאה השנה האחרונות גילינו הרבה דברים חדשים במזון. יש עוד הרבה שנסתר עדיין מן העין. תעדיפו לאכול את המזון כמו שהטבע (או אלוקים) יעד לנו. מזון שלא מועיל לגוף הרבה, והשיקול לקחת אותו הוא נטו הטעם, זה לא יעזור לאימונים שלכם כמו שמזון אחר יכול. תעדיפו מזונות על פי הטעם בתוך המסגרת של מה שמועיל לגוף שלכם.
כתוצאה מתזונה כזאת, הגוף שלכם מקבל הרבה יותר מאנרגיה. הוא מקבל את אבני היסוד כדי להשתמש באנרגיה באפקטיביות (חילוף חומרים תקין), להעביר את החלבון למקומות הנכונים. וכמובן שהגוף הוא מערכת שחשוב שכל בורג יהיה מחובר כדי לקבל מקסימום תוצאות.

• פותח/ת השרשור
אני לא סופר, ובחיים לא ספרתי.
כשסופרים, אתה לפעמים אוכל אוכל עמוס קלוריות שלא ממלא אותך (כמו סופגניה או פיצה), ואז אתה נשאר רעב.
כשלא סופרים קלוריות, חשוב לאכול סוגי מזון שימלאו אותך, ויתנו לך תחושת שובע כשצריך. ברגע שאתה אוכל סוגי מזון שטובים לך, אתה יכול לסמוך על הרעב שלך להוביל אותך למשקל שאתה רוצה.
כתבתי כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה איך אני ממליץ לאכול כדי להתחזק ולגדול, ובאותו זמן לשמור על מסת שומן נמוכה.
תאכל לפחות 2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופך. ותאכל מזון בעל תפקידים רבים ככל האפשר לגוף שלך.
קודם כל תודה על התשובה אבל אם אני ירצה לאכול 2 גרם חלבון לכל קג משקל גוף אז אני כן יצטרך למדוד ולספור אבל רק מבחינת החלבון אבל זה עדיין למדוד ולהתעסק בזה קצת אני רוצה להיות חופשי מזה לגמרי נגיד אני כן יודע כמויות כי בחיטוב עכשיו ספרתי הרבה אז נגיד בראש שלי נגיד אכלתי קופסת טונה אז לזכור 25 גרם שתיתי שייק עוד 25 גרם אכלתי כמה חתיכות של חזה עוף באזור ה30 גרם כזה לחשב ככה לא למדוד עכשיו וכל זה

קודם כל תודה על התשובה אבל אם אני ירצה לאכול 2 גרם חלבון לכל קג משקל גוף אז אני כן יצטרך למדוד ולספור אבל רק מבחינת החלבון אבל זה עדיין למדוד ולהתעסק בזה קצת אני רוצה להיות חופשי מזה לגמרי נגיד אני כן יודע כמויות כי בחיטוב עכשיו ספרתי הרבה אז נגיד בראש שלי נגיד אכלתי קופסת טונה אז לזכור 25 גרם שתיתי שייק עוד 25 גרם אכלתי כמה חתיכות של חזה עוף באזור ה30 גרם כזה לחשב ככה לא למדוד עכשיו וכל זה
עם חלבון אין ברירה, חייבים לספור.
זה מתחיל להיות אוטומתי ובלי חשיבה מאומצת.
אני מודד בערך את החלבון אני אוכל בין 1.8 ל 2.4 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית