שאלה

Omrikush044

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
0
52
0
אז ככה. אני בן 25, 1.93 גובה, הייתי שוקל 95 עכשיו 92, אני כרגע בחיטוב, מתחיל בחדר כושר, בערך שלושה חודשים..

אני לא מסוגל לעשות מתח אחד, שכיבת סמיכה אחת, לרוץ מעל 15 דקות על מהירות 9 בהליכון.. כל אלו פשוט בלתי אפשריים.
במשקלים, עוד יותר אסון. מבחינת יד קדמית אני מרים מוט דאבליו עם 5 קילו בכל צד וכמעט לא מרים יותר מ8 בסט השני, בנצ׳ אני מרים 10 קילו ולא מצליח להרים יותר מ8 בסט השני . יד אחורית עושה עם 4 פלטות כבר שלושה חודשים ולא עולה.

יש לציין שאני צורך מספיק חלבון ופחמימות וישן טוב. יורד במשקל.
קיצר, אני רואה שהיד האחורית, החזה, היד הקדמית והכתפיים מתחילים לגדול, אבל לגדול בצורה משמעותית.
האם אני פועל נכון?

נערך לאחרונה:
אז ככה. אני בן 25, 1.93 גובה, הייתי שוקל 95 עכשיו 92, אני כרגע בחיטוב, מתחיל בחדר כושר, בערך שלושה חודשים..

אני לא מסוגל לעשות מתח אחד, שכיבת סמיכה אחת, לרוץ מעל 15 דקות על מהירות 9 בהליכון.. כל אלו פשוט בלתי אפשריים.
במשקלים, עוד יותר אסון. מבחינת יד קדמית אני מרים מוט דאבליו עם 5 קילו בכל צד וכמעט לא מרים יותר מ8 בסט השני, בנצ׳ אני מרים 10 קילו ולא מצליח להרים יותר מ8 בסט השני . יד אחורית עושה עם 4 פלטות כבר שלושה חודשים ולא עולה.

יש לציין שאני צורך מספיק חלבון ופחמימות, ישן טוב, יורד במשקל ורואה שהיד האחורית, החזה, היד הקדמית והכתפיים מתחילים לגדול, אבל לגדול בצורה משמעותית.
האם אני פועל נכון?
לא בטוח שאתה טרול או לא 🤫
אתה כאילו שואל שאם זה בסדר שאתה גדל??

אם זה לא מוזר שאני גדל בחיטוב, ואם זה לא מוזר שאני לא מתחזק למרות שאני גדל
?
?

אתה גדל כי אתה מתאמן מתחיל - גם אם תרים עיפרון אתה תגדל. לגבי התחזקות, מסת שריר לא קשורה באופן ישיר לכוח. מערכת עצבית גם עוזרת לנו להרים יותר משקל אבל במקרה שלך זה קצת מוזר.
אתה צריך לבנות כוח בסיסי לפני שאתה עובד עם נפח כזה..

• פותח/ת השרשור
ואת זה איך אני עושה?
התוכנית שלי היא ab כשa זה חזה יד אחורית ויד קדמית וb זה גב כתפיים ושכמות
אני עושה פרפר, בנצ׳, 10x3 לכל דבר, על משקל ממש מועט שגורם לי להצליח לעשות 8 וממש לדחוק בסוף, ככה כבר חודשיים

אז אל תעשה סטים של 10, קשה להתחזק בעשיריות, תחשוב על זה שכדי לעלות במשקל העבודה בעשיריות אתה תצטרך כל אימון לעשות 30 חזרות טובות יותר מהאימון הקודם.
בתרגילים המורכבים תנסה לעבוד בסטים של 5-6, ובמכונות ותרגילים פשוטים כמו ידיים אתה יכול להישאר עם העשיריות, כי שם זה פחות קריטי

• פותח/ת השרשור
הבנתי. תודה. רק מזכיר שאני בחיטוב וחשוב לי כרגע להשטיח את הבטן ובו זמנית להגדיל מסת שריר בפלג הגוף העליון, זה אפשרי?

הבנתי. תודה. רק מזכיר שאני בחיטוב וחשוב לי כרגע להשטיח את הבטן ובו זמנית להגדיל מסת שריר בפלג הגוף העליון, זה אפשרי?
קיצר אתה רוצה את מה שכל מתחיל רוצה, ואת הכל בבת אחת.
אתה לא הולך לגדול משמעותית בחיטוב, רק מעט, וגם זה בגלל שאתה מתחיל.
אלא אם יש לך כרס רצינית או כמות שומן רצינית, רוב הסיכויים שפשוט אין לך מסת שריר רצינית מלכתחילה, וחיטוב לא יהיה הדרך בשבילך, וצבירת מסת שריר לפחות בנייטרלי תהיה עדיפה לך

איך באמת אתה עושה חיטוב עם משקלים כאלה לא הבנתי. אתה יכול להיות על פחוס קלורי קטן ולגדול יופי חבל שתבזבז זמן על חיטוב..

• פותח/ת השרשור
אני 1.93 שוקל 93.. ככה שאין לי הרבה שומן בבטן.. ומבחינתי אני אוכל רגיל בלי לחשב, אבל אוכל בריא. רק אורז וחזה עוף ודגים וכו' בלי ג׳אנק, ואני אומר לעצמי שאם זה יותר מדי.. מקסימום אני יעלה מסת שריר.. ואם זה פחות מדי מקסימום אני יורד באחוזי שומן ושומר על מסת השריר..

אני 1.93 שוקל 93.. ככה שאין לי הרבה שומן בבטן.. ומבחינתי אני אוכל רגיל בלי לחשב, אבל אוכל בריא. רק אורז וחזה עוף ודגים וכו' בלי ג׳אנק, ואני אומר לעצמי שאם זה יותר מדי.. מקסימום אני יעלה מסת שריר.. ואם זה פחות מדי מקסימום אני יורד באחוזי שומן ושומר על מסת השריר..
אז תתרכז בלעלות במסת שריר, מיותר לחטב את מה שאין.
תוודא לפחות שאתה צורך בערך 2 גרם חלבון לקילו משקל גוף, ושאתה עולה בבערך 1% ממשקל הגוף שלך בחודש ואתה מסודר, זה בהחלט יסדר אותך מבחינת המטרות שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית