הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה שלב בSS מתאים לי?

רועיסימןטוב

משתמש מתחיל
48
4
נק' מוניטין:
2
48
4
שיאים:
חצי סומו דדליפט: 100Kg לחמישייה
דדליפט: 95 ל10+
בנצ': 62.5Kg לחמישייה
סקוואט: 90Kg לחמישייה

איזה שלב מתאים לי?
Starting Strength

המטרה שלי זה להתקדם במשקלים כמה שיותר מהר עם שמירה על טכניקה נכונה.

אם יש המלצות לתכניות אחרות שיתאימו לי אני אשמח להצעות.

אין ab בstarting strength
זה fbw
זה לא נכון, אל תטעה את הבחור.
לפותח הנושא, הייתי מתחיל בשלב השני בו יש אלטרנציה בין דדליפט לפאוור קלין/ חתירה/ מתח.
אני חושב שיש דרכים טובות יותר לתכנן אימונים למתאמן מתחיל מאשר המודל של SS אבל זו התחלה לא רעה.
דבר חשוב, התכנית לא עובדת לנצח, ועדיף לעבור לתכנית עם יותר נפח מוקדם יותר מאשר מאוחר יותר כאשר מתחילים להיתקע. אין טעם לנסות לעשות SS חצי שנה באמצעות שינויים שלא יועילו לך בטווח הארוך.

אני מטעה את הבחור??
זה fbw קלאסי וממש לא ab
"fbw קלאסי". המודל בנוי משני אימונים שונים שמבוצעים באלטרנציה שלוש פעמים בשבוע. אימון A ואימון B. זה שמאמנים מספר קבוצות שרירים באימון זה נכון, אבל זה לא אומר שזה לא AB.
באופן כללי, כל התוויות האלה מיותרות. אתה יכול להגיד שזה גם "תכנית AB" וגם "תכנית FBW". מה זה טקסס? FBW? או ABC?
בסופו של דבר, תכנון האימונים של מתאמן לאורך הזמן הוא הרבה יותר מורכב וזה לא באמת משנה איך אתה קורא למבנה השבועי שלך.

אני חושב שאתה נורא מבולבל ולא באמת הבנת מה זה אומר ab וfbw

זה שיש בטקסס ימים עם מספר סטים שונה זה לא הופך אותו לab או abc חלילה
באמת? אולי תסביר לי מושגי הברזל האלה אומרים? כולנו כאן כדי ללמוד אחרי הכל.
אני גם אשמח לדעת אם אתה קראת את starting strength, ואולי גם את practical programming for strength training?

באמת? אולי תסביר לי מושגי הברזל האלה אומרים?
אם אפילו את זה אתה לא יודע אז לא אני הכתובת.
אתה יכול להתחיל מרפרוף זריז באינטרנט ולחזור עם שאלות יותר מפורטות,אתה תקבל מענה לכל מה שתצטרך אבל את הבסיס תלמד בעצמך

ב AB הכוונה שמאמנים קבוצות שרירים שונות A וב B. ב SS זה לא המצב, אפשר לקרוא לזה A1 ו A2 אבל לא AB

FBW, כנ"ל
זה בדיוק למה אמרתי שזו הדבקת כותרות מיותרת. וחוץ מזה, אם מארק קורא לזה בספרים שלו A וB, אז אני אקרא לזה A ו B.
אם להיות כנה, אני חושב שכולנו מבינים את העקרונות החשובים מאחורי הדברים, ולהמשיך לטחון מים זה קצת מיותר. העולם לא יקרוס אם נקרא לדברים במושגים מעט שונים.

העולם לא יקרוס אם נקרא לדברים במושגים מעט שונים.
נכון,אבל מתאמן מתחיל,כמו פותח פוסט,מבין משהו אחר כשאתה אומר AB.
צריך להתאים את המידע שאתה מוסר,לפי הבחור שמקבל את המידע.
כמו שאני לא אדבר כאן בשפה מדעית/מקצועית כי יש אלפי אנשים שצריכים להבין.

אתה צריך לפנות לכולם בנקודת הנחה שהם לא יודעים על מה אתה מדבר,ולהסביר הכי פשוט שאפשר.
לא כי אתה רוצה להתנשא עליהם,ממש לא. אלא כי אתה לא יודע מה הרמת ידע שלהם

אם אפילו את זה אתה לא יודע אז לא אני הכתובת.
אתה יכול להתחיל מרפרוף זריז באינטרנט ולחזור עם שאלות יותר מפורטות,אתה תקבל מענה לכל מה שתצטרך אבל את הבסיס תלמד בעצמך
כואב לי שלא הצלחת להבין את הציניות בשאלה שלי.
נכון,אבל מתאמן מתחיל,כמו פותח פוסט,מבין משהו אחר כשאתה אומר AB.
צריך להתאים את המידע שאתה מוסר,לפי הבחור שמקבל את המידע.
כמו שאני לא אדבר כאן בשפה מדעית/מקצועית כי יש אלפי אנשים שצריכים להבין.

אתה צריך לפנות לכולם בנקודת הנחה שהם לא יודעים על מה אתה מדבר,ולהסביר הכי פשוט שאפשר.
לא כי אתה רוצה להתנשא עליהם,ממש לא. אלא כי אתה לא יודע מה הרמת ידע שלהם
סלח לי אם נראה שאני מתנשא, זו לא הייתה הכוונה.
הגעתי מנקודת הנחה שפותח הנושא מודע לכך שהמודל בנוי משני אימונים שונים, ומתוך הדברים שלו ניתן להבין שהוא מודע לשלבים השונים(עליהם אתה לא ידעת) והעצה שלי בשבילו היית באותה השפה שבה הוא שאל.

זה לא נכון, אל תטעה את הבחור.
אתה מודע להגדרה של FBW?
Full Body Workout. כלומר כל הגוף עובד בכל אימון. זה לא חייב להיות שכל אימון יהיה זהה, אלא שפשוט אתה עובד על כל הגוף בכל אימון, ו-SS נופלת יפה מאוד להגדרה הזאת.

ולפותח הדיון, בכל מקרה שלבים של SS, ובכלל SS, לא מיועדים לקהל היעד שלהם. קהל היעד SS הוא אנשים שהרגע נכנסו למכון, אבל למדו טוב מאוד את כל הספר, כאילו היום הראשון שלהם זה המבחן הפרקטי על הספר, משהו שלא קורה בפועל. בנוסף הוא מערב תרגילים כמו פאוור קלין שבהצלחה ללמוד אותו לבד, ובמיוחד בתור מתחיל, וקצב ההתקדמות דורש מאמן אם אתה רוצה שגם הטכניקה תשתפר. קיצר תוכנית שמיועדת למתחיל עם ניסיון שמתאמן לבד אבל עם מאמן, הבנת את הפואנטה.

SS יכולה להתאים לאדם שיש לו רקע קל מאוד באימונים ומכיר את הטכניקה, אבל עם 0 ניסיון באימוני כוח, וגם אז רק בווראיציה הכללית שלה, ולא הווראיציה שמערבת שלבים.
לך היא לא מתאימה, או לפחות תתאים לזמן קצר מאוד ולא שווה את הטרחה.

אני ממליץ לך על תוכנית כמו הלינארית של קנדיטו אם אתה עדיין יכול להתקדם מאימון לאימון, ואם לא אז שווה להסתכל על התוכנית המתקדמת שלו, למרות שאני באמת מאמין שעדיף הלינארית

סלח לי אם נראה שאני מתנשא, זו לא הייתה הכוונה.
לא אמרתי שאתה מתנשא.
אמרתי שחייבים לפנות לקהל יעד בשפה שהוא יבין ולכן היה חשוב לי להדגיש שגם אם זה אימון בצורה של a1 a2.
זה עדיין אותו a.
ואין פה שום ab

אתה מודע להגדרה של FBW?
Full Body Workout. כלומר כל הגוף עובד בכל אימון. זה לא חייב להיות שכל אימון יהיה זהה, אלא שפשוט אתה עובד על כל הגוף בכל אימון, ו-SS נופלת יפה מאוד להגדרה הזאת.

ולפותח הדיון, בכל מקרה שלבים של SS, ובכלל SS, לא מיועדים לקהל היעד שלהם. קהל היעד SS הוא אנשים שהרגע נכנסו למכון, אבל למדו טוב מאוד את כל הספר, כאילו היום הראשון שלהם זה המבחן הפרקטי על הספר, משהו שלא קורה בפועל. בנוסף הוא מערב תרגילים כמו פאוור קלין שבהצלחה ללמוד אותו לבד, ובמיוחד בתור מתחיל, וקצב ההתקדמות דורש מאמן אם אתה רוצה שגם הטכניקה תשתפר. קיצר תוכנית שמיועדת למתחיל עם ניסיון שמתאמן לבד אבל עם מאמן, הבנת את הפואנטה.

SS יכולה להתאים לאדם שיש לו רקע קל מאוד באימונים ומכיר את הטכניקה, אבל עם 0 ניסיון באימוני כוח, וגם אז רק בווראיציה הכללית שלה, ולא הווראיציה שמערבת שלבים.
לך היא לא מתאימה, או לפחות תתאים לזמן קצר מאוד ולא שווה את הטרחה.

אני ממליץ לך על תוכנית כמו הלינארית של קנדיטו אם אתה עדיין יכול להתקדם מאימון לאימון, ואם לא אז שווה להסתכל על התוכנית המתקדמת שלו, למרות שאני באמת מאמין שעדיף הלינארית
אני חושב שמתוך ההודעות שלי אפשר להבין שאני מודע טוב מאוד להגדרות. זה שזה FBW לא אומר שזה לא יכול להיות AB. אני לא ידעתי מה רקע האימונים של פותח האשכול, אבל אם הבן אדם מתאמן כבר תקופה של כמה חודשים, אסכים לחלוטין על הגישה שאתה מציע להמשך האימונים שלו.
שוב, בוא נימנע מוויכוחים מיותרים על כותרות כאלה ואחרות. שנינו יודעים שזה לא באמת משנה בהסתכלות רחוקה על קריירת אימונים.
לא אמרתי שאתה מתנשא.
אמרתי שחייבים לפנות לקהל יעד בשפה שהוא יבין ולכן היה חשוב לי להדגיש שגם אם זה אימון בצורה של a1 a2.
זה עדיין אותו a.
ואין פה שום ab
אם נוח לך לקרוא לזה ככה, בבקשה.
לדעתי יותר נוח לתאר אימונים שונים באותיות שונות, כמו שממציאי התכנית עושים בעצמם בספרים והמאמרים שלהם, אבל you do you/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית