עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
באותו זמן תחשוב על האדם זה שווה לעלות מהר יותר בלי לקבל אקסטרה מזה, לקחת שבועיים לרדת לנייטרלי, לשבת שם שבועיים, עוד שבועיים של ירידה לגירעון, ואז לעשות חיטוב שבו אתה לא זז באימונים כמעט וסובל תזונתית, כל זה במקום לעלות ישר במסת השריר, ובלי לבזבז את כל הזמנים האלה של המעבר בין מסה לחיטוב וחיטוב למסה. רק על חיטוב אחד אתה מפסיד 3 חודשים על מעבר בין השלביםנשמע קצת מאכזב האמת.. אני צריך לחשוב על זה. תודה רבה אחי.
שבועיים לרדת לנייטראלי? מה קרה? קצת מוגזם, לא? אני ירדתי די מהר לנייטראלי, והייתי בו שבוע ואז פשוט עפתי לגרעון. לגבי החזרה למסה, מסכים, זה גוזל כמות מכובדת של זמן... אבל מצד שני לראות תוך חודש חודשיים שינוי שתמצא אתו רק אם תחפש היטב נשמע לי קצת מבאס, במיוחד כשאתה בא לחד"כ ועושה אימונים מתישים מאד+ אתה לא יכול לאכול באמת כמו שאתה רוצה אחרי האימון (חיה מורעבת).באותו זמן תחשוב על האדם זה שווה לעלות מהר יותר בלי לקבל אקסטרה מזה, לקחת שבועיים לרדת לנייטרלי, לשבת שם שבועיים, עוד שבועיים של ירידה לגירעון, ואז לעשות חיטוב שבו אתה לא זז באימונים כמעט וסובל תזונתית, כל זה במקום לעלות ישר במסת השריר, ובלי לבזבז את כל הזמנים האלה של המעבר בין מסה לחיטוב וחיטוב למסה. רק על חיטוב אחד אתה מפסיד 3 חודשים על מעבר בין השלבים
צודק, אתה לא חייב לרדת לאט, אבל זה מומלץ כדי לא להגיע למצב שאתה לא יודע בכמה גירעון אתה אם בכלל. ועדיין אתה מאבד חודשייםשבועיים לרדת לנייטראלי? מה קרה? קצת מוגזם, לא?
תוצאות יראו, אל תדאג לזה, אבל אתה צריך לזכור שזה משחק לטווח ארוך, והתוצאות יגיעו. עדיף שתסתכל אחורה ותגיד "וואו איך גדלתי" או שאחרים יגידו לך את זה, ושאר הזמן לא תצטרך לחשוב על זה, מאשר להיות תקופה במסה ולבכות על כמה שאתה שמן, ואז להיות תקופה בחיטוב ולבכות על זה שאתה לא מתקדםאבל מצד שני לראות תוך חודש חודשיים שינוי שתמצא אתו רק אם תחפש היטב נשמע לי קצת מבאס, במיוחד כשאתה בא לחד"כ ועושה אימונים מתישים מאד+ אתה לא יכול לאכול באמת כמו שאתה רוצה אחרי האימון (חיה מורעבת).
וואלה, "מאשר להיות תקופה במסה ולבכות על כמה שאתה שמן, ואז להיות תקופה בחיטוב ולבכות על זה שאתה לא מתקדם" - נגעת בי פה. ממש אחי. וואלה אחי..צודק, אתה לא חייב לרדת לאט, אבל זה מומלץ כדי לא להגיע למצב שאתה לא יודע בכמה גירעון אתה אם בכלל. ועדיין אתה מאבד חודשיים
תוצאות יראו, אל תדאג לזה, אבל אתה צריך לזכור שזה משחק לטווח ארוך, והתוצאות יגיעו. עדיף שתסתכל אחורה ותגיד "וואו איך גדלתי" או שאחרים יגידו לך את זה, ושאר הזמן לא תצטרך לחשוב על זה, מאשר להיות תקופה במסה ולבכות על כמה שאתה שמן, ואז להיות תקופה בחיטוב ולבכות על זה שאתה לא מתקדם
זה קצב העליה הרצוי, יותר מזה אתה גם עולה בשומן0.5-1% בחודש?!
הייתי בטוח בשבוע.. וואו זאת עלייה ממש איטית.
זה קצב העליה הרצוי, יותר מזה אתה גם עולה בשומן
זה קצת מסבך את העניינים. אתה יכול להוציא את היומיים אחרי מהחישוב שבהם תהיה הסטייה הגדולה ביותר וזה אמור לסדר מעט את הסטיות, אבל זה לא מושלםאני עושה שיקלות יומיות וממוצע שבועי
וככה עוקב משבוע לשבוע.
הבעיה שבסופשים אני כל פעם מתפרע ועולה הרבה נוזלים וזה דופק את הממוצע השבועי..
יש משהו לעשות עם זה? שאני יאכל לעקוב יותר במדוייק?
הבעיה בקצב כזה שאם אני שוקל 57 לדוגמא ויעלה רק 300 גרם בחודש זה אומר פלוס קלורי זעום אולי של איזה 50-100 ובמצב כזה יכול להיות שאני לא אהיה בפלוס אלא בניטרלי או אפילו חס וחלילה בגירעוןזה קצב העליה הרצוי, יותר מזה אתה גם עולה בשומן
איך גירעון אם אתה עולה במשקל?הבעיה בקצב כזה שאם אני שוקל 57 לדוגמא ויעלה רק 300 גרם בחודש זה אומר פלוס קלורי זעום אולי של איזה 50-100 ובמצב כזה יכול להיות שאני לא אהיה בפלוס אלא בניטרלי או אפילו חס וחלילה בגירעון
זה למה עושים מדידות יומיות בתנאים דומים (עדיף בבוקר אחרי שהיית בשירותים), ואתה עושה ממוצע שבועי.בנוסף לא אפשרי לראות ככה התקדמות כי בכזה הבדל ה300 גרם האלה יכולים להיות בקלות מים או משקל דיגיטלי שקצת מפקשש
הניחוש שלי לסיטואציה שאתה מתאר זה שצרכת מספיק קלוריות כדי לבנות מסת שריר, אבל לא מספיק אנרגיה זמינה כדי לתדלק את הגוף לאימונים. בנוסף אני מתאר שהאימונים נמצאים בנפח נמוך מדי מכדי למקסם בניית שריר, ולכן אתה בונה שריר בצורה מינימלית יחסית, ולכן הרבה מהאנרגיה העודפת הלכה לבניית שומןפוסט מעניין ומאוד רלוונטי, לפחות עבורי.
ניסיתי בתחילת תקופת המסה הנוכחית לעלות מסה נקיה, עליה קטנה במשקל הגוף, אם כי הרשיתי לעצמי לא לבצע מעקב קלוריות ולא להישקל כל יום עם ממוצע שבועי (מה שעבד מעולה בחיטוב אגב), אלא שקילה או שתיים בשבוע והסתכלות חודשית.
בעוד שעליה של 0.5-1% בחודש באמת לא צברה כמות שומן רצינית ובולטת- הרגשתי שאני לא מצליח להתקדם במשקלי העבודה. שבוע אחר שבוע הרגשתי שאני מעלה ומוריד את אותו חצי ק"ג לצד על המוט, ויוצא מהאימון בהרהורים האם באמת מסת השריר גדלה מהאימון האחרון לאימון הנוכחי.
לעומת זאת, כאשר הוספתי עוד כמה מאות (לא ספרתי) קלוריות לתפריט היומי, בעיקר פחמימות ושומנים, כי חלבון ממילא הקפדתי כבר לפני כן על 2 גרם לכל ק"ג משקל גוף, התחלתי לראות שיפור בביצועים, תחושת הסיפוק עולה מאימון לאימון, ואני אפילו מצליח לראות שינויים ויזואליים בשריר בכל 2-3 שבועות. כמובן שעם הגדילה בשריר, גם הצטברות השומן עולה, אצלי בעיקר שומן בטני, מה שגורם לי להתחבט- האם לרסן/להוריד את אחוז השומן ולהפסיק "גל" טוב של צבירת מסת שריר?
מה שגורם לי לשאול: (יכול להיות שחלק מהשאלות נענו, או התשובה מובנת מאליה, אנא קבלו את התנצלותיף אני רוצה להסיר ספק וגם לרכז מעט את ה מידע).
האם ישנם טיפים מסוימים, או דגשים מסוימים לגבי תקופת המסה הנקיה?
האם יש קצב מסוים שבו אני אמור לעלות במשקלי עבודה כדי להצביע על העלאה תקינה במסת השריר?האם מעבר למשקל גוף ישנן נורות אזהרה שאני לא עולה או לא עולה מספיק במסת השריר?
האם רצוי להיות באמת בא.ש נמוך יחסית כדי שמסה נקיה תהיה יותר אפקטיבית והפלוס הקלורי יתבטא יותר במסת שריר מאשר בצבירת שומן? האם עדיף לצרוך את הפלוס הקלורי הזה מעוד חלבון או שומן או פחמימה?
האם יש קשר בין נטיית הגוף להשמנה לבין היכולת/יעילות של מסה נקיה לעומת מסה כללית/ לא מבוקרת?
תודה !
ניחוש שלי לסיטואציה שאתה מתאר זה שצרכת מספיק קלוריות כדי לבנות מסת שריר, אבל לא מספיק אנרגיה זמינה כדי לתדלק את הגוף לאימונים
אני מתאר שהאימונים נמצאים בנפח נמוך מדי מכדי למקסם בניית שריר, ולכן אתה בונה שריר בצורה מינימלית יחסית, ולכן הרבה מהאנרגיה העודפת הלכה לבניית שומן
במידה ואני מנסה לבצע מסה נקיה, האם לרכז כ 3-4 שעות לפני אימון ארוחה יחסית גדולה, כזו שמכילה ריכוז גבוה של פחמימה/שומן יחסית לכמות היומית הנצרכת? כי היום אני משתדל די לפזר את זה לאורך היום, ובימים בהם ניסיתי לבצע מסה נקיה, אז הארוחה הגדולה היתה כ 8-9 שעות לפני האימון.בגדול שילוב של תזמון לא טוב של אנרגיה ונפח אימונים נמוך
אתה חושב שאם אני מרגיש טוב עם האימון יש מקום להעלאת נפח?מצב שאתה מתחיל לאכול והאימונים משתפרים מזה, זה הזמן להעלות את נפח האימון
זו כמות שבועית, כל אימון זה 5 תרגילים של 3-4 סטים.
יש לך מיליון תרגילים, זה למה אתה לא משתפר, אל תצפה להשתפר כשהמאמץ שלך מפוזר לכל כיוון.עבור חזה למשל, לא אצליח להעלות משקל בתרגיל הראשון ולסיים 4x8, לכן אני לא מוצא לנכון להוסיף משקל ולהוריד תרגילים או סטים
יגיע בסופו של דבר מצב שבו תצטרך להשיע הרבה מאוד עבודה בשביל שינוי מועט מאוד, אבל זה שלב מתקדם מאוד והוא נמצא עשרות שנים בעתיד שלךאם התהליך הזה כל כך איטי, אין סיכון שהיכולת של הגוף להמשיך לצבור מסת שריר לתקופה ארוכה תעצר?
הגוף כן מתרגל לתקופות מסויימות, השאלה זה כמה אפקט יהיה לזה על התהליך, כי השינויים שהגוף מבצע הם קטנים מאוד. בשלב שבו אתה מתקדם יפה השינויים האלה לא ישפיעו יותר מדי, בשלב שאתה נאבק על התקדמות השינויים האלה ישפיעו ויהיו יותר משמעותיים.היה כמה דיונים פה שאמרו שלא נכון להיות בתקופה ארוכה מידי של גרעון או עודף קלורי ממושך מידי כי הגוף מפסיק ליצר שינויים
יש לך מיליון תרגילים, זה למה אתה לא משתפר, אל תצפה להשתפר כשהמאמץ שלך מפוזר לכל כיוון.
עדיף לך 2 תרגילים של 4-5 סטים ולהשתפר בהם
זה בגלל שיש יותר נפח, זה לא אומר שזה יותר נפח חכם.כתבתי במשפט האחרון שעל אף הנפח הגבוה- דווקא עכשיו אני מתקדם יותר מאשר בנפח נמוך יותר (20-25 סטים שבועיים לשריר גדול).
גם יכול להיות שזה משחק תפקיד לא קטןואני מקשר את זה לפלוס הקלורי הגבוה יחסית, שכן לפני כן גם בנפח נמוך עם פלוס קטן- הגשתי שאני לא מתקדם.
אם אתה סומך על המאמן שלך שימשיך לקדם אותך גם כשזה לא יהיה פשוט, אז לך על זה, אבל אם לא אז לא.1. אם מאמן כותב לי תוכנית שעובדת, ומסביר לי את הרציונל מאחריה (ואני רואה שהיא עובדת לפחות בפרק זמן מסוים)- אני נותן לה הזדמנות לתקופה מסוימת ומנצל את זה כדי ללמוד את הגוף שלי.
השריר לא צריך כל כך גיוון בתנועה. זה חשוב, אבל לא בצורה משמעותית, הרבה פחות מהדברים הבסיסיים יותר כמו כמות עבודה2. אני יוצא מנק' הנחה שגיוון בתרגילים או לחילופין חלוקת הנפח לאופני הפעלה שונים של השריר מספקים גירוי שונה לשריר והנם חיוביים למטרות היפרטרופיה. יכול להיות שאני טועה והוטעיתי לאורך הזמן.