הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקת UPPER LOWER

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני מתחיל עכשיו את התוכנית של קנדיטו אבל מה שכן בנוגע לחלוקה זה לא קצת מוזר שיש יום שלם רק לחלק התחתון משמע רגליים ועוד יום אחד לכל החלק גוף העליון שכולל בתוכו ברבה דברים כמו חזה גב כתפיים ידיים? לא ייגרם חוסר פרופורציה בגוף שאני עושה למשל 8 תרגילים לרגליים בשבוע ורק 2 לחזה 2 לכתפיים ו4 לגב?

אני מתחיל עכשיו את התוכנית של קנדיטו אבל מה שכן בנוגע לחלוקה זה לא קצת מוזר שיש יום שלם רק לחלק התחתון משמע רגליים ועוד יום אחד לכל החלק גוף העליון שכולל בתוכו ברבה דברים כמו חזה גב כתפיים ידיים? לא ייגרם חוסר פרופורציה בגוף שאני עושה למשל 8 תרגילים לרגליים בשבוע ורק 2 לחזה 2 לכתפיים ו4 לגב?
בפלג גוף תחתון יש לך ארבעראשי,המסטרינג,גלוטס,תאומים,מקרבים/מרחיקים...
כולם שרירים גדולים.
בכול מקרה,התוכנית של קנדיטו מעולה יצא לי לנסות את אחת הוריאציות שלה.

• פותח/ת השרשור
בנצ' זה לא תרגיל חזה ופרס זה לא תרגיל כתפיים. אלה השרירים העיקריים שעובדים שם, אבל הם עובדים על כל שרירי פלג הגוף העליון
אולי אבל אתה לא יכול להשוות את רמת המעורבות שלהם כשווה אז בוא נגיד שזה יוצא במקום 2 תרגילים לחזה תוסיף עוד רבע עד חצי לכל תרגיל אחר יצא נגיד 4 תרגילים לחזה עדיין משמעותית נמוך מרגליים
ואם כבר אני שואל חתירה בטי בר כאילו מכונה כזאת שנשענים על הבטן ומושכים תרגיל טוב בתור תרגיל ראשי בתוכנית של קנדיטו לגב לחתירה?

אם כבר אני שואל חתירה בטי בר כאילו מכונה כזאת שנשענים על הבטן ומושכים תרגיל טוב בתור תרגיל ראשי בתוכנית של קנדיטו לגב לחתירה?
לא הייתי עושה מכונה כתרגיל ראשי. לדעתי האופציות הכי טובות הן בנט אובר רואו או מתח/צ׳ין אפ עם משקל.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי עושה מכונה כתרגיל ראשי. לדעתי האופציות הכי טובות הן בנט אובר רואו או מתח/צ׳ין אפ עם משקל.
צ'ין אפס ומתח זה בתרגיל השני למשיכה אנכית אני צריך משיכה אופקית ובנט אובר קצת מרגיש יותר מידי את הגב התחתון כשניסיתי לעשות

צ'ין אפס ומתח זה בתרגיל השני למשיכה אנכית אני צריך משיכה אופקית ובנט אובר קצת מרגיש יותר מידי את הגב התחתון כשניסיתי לעשות
תנסה להתחיל בחתירה במשקלים קלים. הרבה אנשים מעמיסים המון משקל בתרגיל הזה ועובדים עם הגב התחתון והידיים ולא עם הגב העליון.
תכנס לסט אפ, קח כתפיים אחורה ולמטה, שמור על בטן וישבן מכווצים, ותמשוך דרך המרפקים(כלומר לא עם הבייספס עם הגב).
הזווית של הגב לא משתנה,זה לא דדליפט זאת חתירה.
אם אתה ממש מתקשה אז טי באר עם מוט חופשי. הוא בדרך כלל יותר פשוט וגם אופציה טובה.

אולי אבל אתה לא יכול להשוות את רמת המעורבות שלהם כשווה אז בוא נגיד שזה יוצא במקום 2 תרגילים לחזה תוסיף עוד רבע עד חצי לכל תרגיל אחר יצא נגיד 4 תרגילים לחזה עדיין משמעותית נמוך מרגליים
זה לא עובד ככה. כשאתה עושה דדליפט, סקוואט ובנצ' הגב עובד כבד מאוד. כשאתה עושה בנצ' ודדליפט אתה עובד על כתפיים. כשאתה עושה פרס אתה עובד על חזה. תאמין לי שיש מספיק עבודת פלג גוף עליון, ואם אתה רוצה הוא נותן לך את האופציה להוסיף עוד.

אם כבר אני שואל חתירה בטי בר כאילו מכונה כזאת שנשענים על הבטן ומושכים תרגיל טוב בתור תרגיל ראשי בתוכנית של קנדיטו לגב לחתירה?
אם אתה לא יכול לעשות חתירה במוט אני הייתי הולך על חתירה בדאמבל, אבל אם זה בעיה אז כן, אתה יכול להשתמש בטי באר

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה קטנה אבל
בחלוקה AB סטנדרטית של למשל רגליים גב יד קדמית
חזה כתפיים יד אחורית שם עושים לכל השרירים 3 תרגילים (חוץ מלידיים 1 או 2) אז איך זה מסתדר עם פה שפתאום עושים 4 לרגליים ורק 1 לחזה וכתף?
ואם הטענה שהמורכבים עובדים על כל הגוף ולמשל פרס זה לא רק לחזה זה עדיין לא יוצא הגיוני כי אז בAB היית עושה לדוגמה 6 תרגילים של חזה (בנץ' ופרס) ופה רק 2 ולרגליים בAB 3 ופה 4

עוד שאלה קטנה אבל
בחלוקה AB סטנדרטית של למשל רגליים גב יד קדמית
חזה כתפיים יד אחורית שם עושים לכל השרירים 3 תרגילים (חוץ מלידיים 1 או 2) אז איך זה מסתדר עם פה שפתאום עושים 4 לרגליים ורק 1 לחזה וכתף?
ואם הטענה שהמורכבים עובדים על כל הגוף ולמשל פרס זה לא רק לחזה זה עדיין לא יוצא הגיוני כי אז בAB היית עושה לדוגמה 6 תרגילים של חזה (בנץ' ופרס) ופה רק 2 ולרגליים בAB 3 ופה 4
ממש לא הבנתי את השאלה

ממש לא הבנתי את השאלה

הבנתי למה הוא התכוון ומצטרף לשאלה..
נגיד ויש חלוקת AB רגילה (לא U/L), כל חלק בפלג הגוף העליון מקבל משמעותית הרבה יותר נפח מחלוקת U/L.
יכול להיות שU/L פשוט מיועד לאנשים שמעוניינים יותר בפלג גוף תחתון מאשר עליון?

הבנתי למה הוא התכוון ומצטרף לשאלה..
נגיד ויש חלוקת AB רגילה (לא U/L), כל חלק בפלג הגוף העליון מקבל משמעותית הרבה יותר נפח מחלוקת U/L.
יכול להיות שU/L פשוט מיועד לאנשים שמעוניינים יותר בפלג גוף תחתון מאשר עליון?
זה לא מחייב, זה הכל שאלה של מה נמצא בכל אימון.
החלוקה לא אמורה להיות כמות תרגילים שווה בין כל אימון בצורה רנדומלית. זה אמור להיות צורך לבצע כמות מסויימת של נפח בשבוע, וחלוקה לפעמיים בשבוע של 2 אימונים שונים. איך תחלק את 2 האימונים האלה זה ממש לא משנה, ויהיה פשוט שאלה של נוחות. U/L זה פשוט סוג של חלוקת AB

זה לא מחייב, זה הכל שאלה של מה נמצא בכל אימון.
החלוקה לא אמורה להיות כמות תרגילים שווה בין כל אימון בצורה רנדומלית. זה אמור להיות צורך לבצע כמות מסויימת של נפח בשבוע, וחלוקה לפעמיים בשבוע של 2 אימונים שונים. איך תחלק את 2 האימונים האלה זה ממש לא משנה, ויהיה פשוט שאלה של נוחות. U/L זה פשוט סוג של חלוקת AB

לא הבנתי, אתה אומר בעצם שהנפח של U/L והנפח של AB קלאסי לכל שריר אותו דבר?

הוא יכול להיות אותו הדבר אם תחלק את זה ככה. אתה יכול לקחת AB ולחלק אותו בצורת U/L, או ההיפך

האימון של הפלג גוף עליון ייקח שעתיים וחצי לפחות בשביל לעשות את זה.. אלא אם כן דוחפים כמה סופר סטים

• פותח/ת השרשור
האימון של הפלג גוף עליון ייקח שעתיים וחצי לפחות בשביל לעשות את זה.. אלא אם כן דוחפים כמה סופר סטים
@kotzer
בדיוק אם מחלקים את זה אפר לוור יצא שהאימון תחתון יהיה חצי שעה והעליון שעתיים במקום נגיד שעה ורבע ושעה ורבע ובאמת הוא הבין את השאלה שלי זה מה שהתכוונתי לשאול

אתה לא חייב לחלק בדיוק ב50% שווה ושווה.
תפצל לפי 2 דברים
1. זמן
2.קושי

ז"א,במקום לעשות אימון של שעתיים,תפצל לab בשביל לעשות 2 אימונים של שעה(במידה ואתה לחוץ בזמן וכו')

הדבר השני זה היכולת שלך לעבוד על קבוצות שרירים קרובות באותו יום.
לי למשל הבנץ פרס חשוב יותר מכל תנועה אחרת,וזה מה שאני הכי אוהב. ואני לא רוצה שום דבר שקשור לכתפיים וגב באותו יום
אין לי כלכך בעיה של זמן אז אני מבצע ab בצורה של
A חזה יד אחורית
B שאר הגוף

אתה לא חייב לחלק בדיוק ב50% שווה ושווה.
תפצל לפי 2 דברים
1. זמן
2.קושי

ז"א,במקום לעשות אימון של שעתיים,תפצל לab בשביל לעשות 2 אימונים של שעה(במידה ואתה לחוץ בזמן וכו')

הדבר השני זה היכולת שלך לעבוד על קבוצות שרירים קרובות באותו יום.
לי למשל הבנץ פרס חשוב יותר מכל תנועה אחרת,וזה מה שאני הכי אוהב. ואני לא רוצה שום דבר שקשור לכתפיים וגב באותו יום
אין לי כלכך בעיה של זמן אז אני מבצע ab בצורה של
A חזה יד אחורית
B שאר הגוף

כמה זמן יוצא לך אימון B?

תלוי כמה אני נח/מעביר שירים ושטויות כאלה.. אבל לא יותר משעה וחצי אם אני עובד כמו שצריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית