הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ גומיות לבינוני

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
אני בפלטאו כבר כמה חודשים עולה ויורד כל הזמן.
נשאר לי לעלות 10 קג כדי להגיע לבנץ מתקדם למשקל שלי וזה כל מה שמעניין אותי כרגע.

חשבתי על לנסות לשלב גומיות בבנץ, light band כביכול. מישהו ניסה וראה שיפור בכוח?

אני בפלטאו כבר כמה חודשים עולה ויורד כל הזמן.
נשאר לי לעלות 10 קג כדי להגיע לבנץ מתקדם למשקל שלי וזה כל מה שמעניין אותי כרגע.

חשבתי על לנסות לשלב גומיות בבנץ, light band כביכול. מישהו ניסה וראה שיפור בכוח?
תמיד רציתי להבין מה לעזאזל ההגיון בלשים גומיות? למה פשוט לא להוסיף עוד משקל? מה הגומיות האלה נותנות בדיוק?

• פותח/ת השרשור
תמיד רציתי להבין מה לעזאזל ההגיון בלשים גומיות? למה פשוט לא להוסיף עוד משקל? מה הגומיות האלה נותנות בדיוק?

משנה את עקומת הקושי (לא זוכר את ההגדרה המקצועית)

תחילת החלק הקונצנטרי לא נשאר החלק הקשה בתנועה
כי הגומיה נמתחת, ככה שהנקודה לכשל משתנה.. והקושי הוא יותר ארוך בשונה מבנץ רגיל שהנקודה הקשה היא בתחילת הקונצנטרי

וגם הקושילייצוב המוט הוא פקטור שמשפיע

נערך לאחרונה:
גם אם זה עוזר וגם אם לא, זו עדיין לא הנקודה העיקרית שאתה צריך להתעסק בה. לא זה מה שיביא לך את ה10 קילו הנוספים.

תוודא שהטכניקה שלך אופטימלית בשבילך, תמצא את הנפח העצימות והתדירות שמתאימים לך ואז אפשר לחשוב גם על אילו Assistance lift אפשר להוסיף.
זה הדבר האחרון שאמור להדאיג אותך ואם יש לך פלטאו ארוך גומיות זה לא פתרון הקסם.

גומיות זה יעיל ל-2 דברים:
  • במידה והנקודה החלשה שלך היא מאמצע עד סוף טווח התנועה.
  • במידה ואין לך לך הרבה שליטה על המשקל.
בגדול אני לא כזה בעד בנצ' עם גומיות כי לרוב הגומיה לא מספיקה להימתח יותר מדי בין תחילת טווח התנועה לסופו, ככה שההבדל הוא מינורי, ואז הייתי משתמש בגומיה שכבר די מתוחה למקרה השני שתיארתי.
יש ווריאציות כל כך הרבה יותר טובות שהייתי משתמש בהן. לדוגמא בנצ' עם רגליים למעלה זה ווריאציה שכנראה אני אתן כמעט לכל מתאמן בגלל שהיא מחזקת את כל לפג הגוף עליון ומשפרת את כל טווחי התנועה

• פותח/ת השרשור
גומיות זה יעיל ל-2 דברים:
  • במידה והנקודה החלשה שלך היא מאמצע עד סוף טווח התנועה.
  • במידה ואין לך לך הרבה שליטה על המשקל.
בגדול אני לא כזה בעד בנצ' עם גומיות כי לרוב הגומיה לא מספיקה להימתח יותר מדי בין תחילת טווח התנועה לסופו, ככה שההבדל הוא מינורי, ואז הייתי משתמש בגומיה שכבר די מתוחה למקרה השני שתיארתי.
יש ווריאציות כל כך הרבה יותר טובות שהייתי משתמש בהן. לדוגמא בנצ' עם רגליים למעלה זה ווריאציה שכנראה אני אתן כמעט לכל מתאמן בגלל שהיא מחזקת את כל לפג הגוף עליון ומשפרת את כל טווחי התנועה

אמצע אתה מתכוון תחילת השלב הקונצנטרי?
כי שני הבעיות שהצגת הן בדיוק מה שאניחווה עם המשקל תקיעה
ועניין המתח של הגומיות לייט העגולות אם אתה מכפל אותן לחצי הם נותנות תמיד מתיחה ככה שזו לעולם לא הייתה לי בעיה.

אשמח לשמוע למה בנץ עם רגליים למעלה כי עד עכשיו מחוץ לפורום(פשוט לא יצא לילשמוע מישהושמדבר על זהפה האמת)
כל הדעות הם לא בעד מי שמחפש לעלות עוד פלטות

אמצע אתה מתכוון תחילת השלב הקונצנטרי?
הכוונה אמצע השלב הקונצנטרי

כי שני הבעיות שהצגת הן בדיוק מה שאניחווה עם המשקל תקיעה
חוסר שליטה על המשקל ובעיות בתחילת הדחיפה?

אשמח לשמוע למה בנץ עם רגליים למעלה כי עד עכשיו מחוץ לפורום(פשוט לא יצא לילשמוע מישהושמדבר על זהפה האמת)
כל הדעות הם לא בעד מי שמחפש לעלות עוד פלטות
זה תרגיל מעולה. דבר ראשון הוא מלמד אותך להשתמש נכון בחגורת הכתפיים כי אתה לא יכול להשתמש ברגליים ושאר הגוף. בנוסף אתה צריך לאזן יותר טוב את המשקל וזה מלמד אותך לשלוט עליו יותר טוב. לרוב גם טווח התנועה גדול יותר ככה שיש יותר עבודת שרירים

• פותח/ת השרשור
חוסר שליטה על המשקל ובעיות בתחילת הדחיפה?

זה תרגיל מעולה. דבר ראשון הוא מלמד אותך להשתמש נכון בחגורת הכתפיים כי אתה לא יכול להשתמש ברגליים ושאר הגוף. בנוסף אתה צריך לאזן יותר טוב את המשקל וזה מלמד אותך לשלוט עליו יותר טוב. לרוב גם טווח התנועה גדול יותר ככה שיש יותר עבודת שרירים

בנוגע לראשון קושי בתחילת שלב הדחיפה הוא בעיקר אבל אני מאמין שזה בעיה עיקרית שיש לכל מי שנתקע בגלל משקל, תקן אותי אם אני טועה..

וחוסר השליטה מתבטא בהרגשה שאני מבזבז הרבה אנרגיה על ייצוב המוט.

ובנוגע לרגלים מורמות זה לא יכול ליצור עומס על הכתפיים? אתה הרי לא יכול לבצע הקשתה בגב..
ומבחינת האיזון זה נראה כאלו רוב העבודה מגיעה מהבטן במצב כזה, תקן אותי אם אני טועה..
ניסית והצלחת לראות שינוי כשחזרת לבנץ רגיל?

בנוגע לראשון קושי בתחילת שלב הדחיפה הוא בעיקר אבל אני מאמין שזה בעיה עיקרית שיש לכל מי שנתקע בגלל משקל, תקן אותי אם אני טועה.
בכלל לא.
תחילת הדחיפה מהחזה, הגב הוא השריר המסיע הגדול והעיקרי (כשהגב חלש, שם נתקעים) , מיד אחרי זה החזה, ובשלב שהידיים ב 90 מעלות, הכתפיים ויד האחורי משחקים תפקיד חשוב.

כשהתקיעה בסוף כמו שאצלך, זה אומר שהכתפיים ויד האחורית כנראה לא עומדים בעומס, לעומת החזה והגב שכן עומדים בעומס. אנשים עם כתפיים ויד אחורית חזקות, לא נתקעים למעלה, אלא בהתחלה.

הגומיות עוזרות להוסיף עומס גדול יותר ככל שהמוט עולה, וממילא גם על השרירים החלשים. אבל זה ממש מפריע ליציבות המוט. כשאתה מרים רגליים, גם יותר קשה בהתחלת התנועה, כי אתה צריך לשמור על היציבות עם השכמות שלך על המיטה, ובלי הסיוע של הרגליים. אבל זה מקשה על החלק הסופי של התרגיל בעיקר.
ובנוגע לרגלים מורמות זה לא יכול ליצור עומס על הכתפיים? אתה הרי לא יכול לבצע הקשתה בגב..
ומבחינת האיזון זה נראה כאלו רוב העבודה מגיעה מהבטן במצב כזה, תקן אותי אם אני טועה..
אפשר לעשות הקשתה, אבל הוא בין כה וכה פחות חשוב כדי להתקדם באזור החלש שלך.

אני ממליץ על סטים עם 15 חזרות ויותר (עד כשל) עם משקל נמוך בסוף אימון בנצ'. זה מתיש את החזה מוקדם, ואז יד אחורית וכתפיים הם אלה שעובדים מאוד קשה. מנסיון.

בנוגע לראשון קושי בתחילת שלב הדחיפה הוא בעיקר אבל אני מאמין שזה בעיה עיקרית שיש לכל מי שנתקע בגלל משקל, תקן אותי אם אני טועה..
קושי בתחילת הדחיפה זה הכי נפוץ, בעיקר אצל אנשים קלים יותר, אבל הקושי יכול להיות בכל שלב

ובנוגע לרגלים מורמות זה לא יכול ליצור עומס על הכתפיים?
יותר עומס, אבל מה זה משנה? אתה צריך עומס. עומס זה לא מילה רעה

אתה הרי לא יכול לבצע הקשתה בגב..
אתה יכול, אבל פחות, זה למה טווח התנועה גדול יותר

האיזון מגיע בעיקר מחגורת הכתפיים, אתה לומד להרגיש יותר את המשקל בין הידיים לגב

אתה לא אמור לבצע רק את הווריאציה הזאת ואז לחזור לבנצ', אתה אמור לשלב אותה במהלך השבוע עם הבנצ' הרגיל.
בכל מקרה אני חושב שאצלינו אין אחד שלא עושה את הווריאציה הזאת ואין אחד שזה לא עזר לו

• פותח/ת השרשור
בכלל לא.
תחילת הדחיפה מהחזה, הגב הוא השריר המסיע הגדול והעיקרי (כשהגב חלש, שם נתקעים) , מיד אחרי זה החזה, ובשלב שהידיים ב 90 מעלות, הכתפיים ויד האחורי משחקים תפקיד חשוב.

כשהתקיעה בסוף כמו שאצלך, זה אומר שהכתפיים ויד האחורית כנראה לא עומדים בעומס, לעומת החזה והגב שכן עומדים בעומס. אנשים עם כתפיים ויד אחורית חזקות, לא נתקעים למעלה, אלא בהתחלה.

הגומיות עוזרות להוסיף עומס גדול יותר ככל שהמוט עולה, וממילא גם על השרירים החלשים. אבל זה ממש מפריע ליציבות המוט. כשאתה מרים רגליים, גם יותר קשה בהתחלת התנועה, כי אתה צריך לשמור על היציבות עם השכמות שלך על המיטה, ובלי הסיוע של הרגליים. אבל זה מקשה על החלק הסופי של התרגיל בעיקר.

אפשר לעשות הקשתה, אבל הוא בין כה וכה פחות חשוב כדי להתקדם באזור החלש שלך.

אני ממליץ על סטים עם 15 חזרות ויותר (עד כשל) עם משקל נמוך בסוף אימון בנצ'. זה מתיש את החזה מוקדם, ואז יד אחורית וכתפיים הם אלה שעובדים מאוד קשה. מנסיון.

מצליח להתחבר לכל מה שאמרת חוץ מזה שבתחילת התנועה הלטיסימוס הוא האגוניסט.
אשמח אם תסביר
ותודה לכולם

מצליח להתחבר לכל מה שאמרת חוץ מזה שבתחילת התנועה הלטיסימוס הוא האגוניסט.
ת'אמת, לא הבנתי את זה בעצמי כשהצדיק הסביר לי את זה. אבל לאט לאט ראיתי שהוא צודק.
אם תעשה בנצ' עם עצירה על החזה, אתה תרגיש את ההלטיסימוס חזק יותר.
לעומת הספוטו בנצ' שתרגיש את החזה מתפחלץ.
הוא גם טען שהבייספס מצטרפים בנעילה למעלה, דבר שעד היום אני לא מצליח להבין.

אבל ברגע שאתה רואה חולשה באחד השלבים, אתה יודע מה לחזק.

היד אחורית והכתפיים שלך צריכים פוש, ואני מאמין שהזרועות שלך קצת ארוכות, וזה כנראה חלק מהסיבה.

באמת שאני ממליץ חוץ מכל הדברים שתעשה לעזור להם, עוד הרבה חזרות בסוף אימון כדי להתיש את החזה, ולגרום ליד אחורית לעבוד קשה.

סתם בשביל פרופורציה, כמה אתה שוקל, כמה אתה מרים וכמה זמן אתה מתאמן.

איך נראית התוכנית שלך?

השערה מאוד גסה שלי, אתה יכול להגיע ליעד שלך בלי תרגילי עזר ״מוזרים״.

• פותח/ת השרשור
סתם בשביל פרופורציה, כמה אתה שוקל, כמה אתה מרים וכמה זמן אתה מתאמן.

איך נראית התוכנית שלך?

השערה מאוד גסה שלי, אתה יכול להגיע ליעד שלך בלי תרגילי עזר ״מוזרים״.

שוקל 59 גובה 67 לוחץ 80 (תקיעה rm5)
מתאמן 9 שנים כולל 3 שנים שירות קרבי שלא ממש אוהב להחשיב למרות שהייתי מתאמן קבוע.
ושנה של טיולים עם טבעות אולימפיות.

A
בנץ 3×6
דאמבל חיובי 2×8
ציין אפס 3×6
בנט אובר 2×8
קדמית ואחורית לכל אחד 2×12

B
סקוואט 3×6
פרונט 2×8
פרס 3×6
הרחקה לטראלית 2×10
הרחקה אופקית שכיבה 2×10

- זה היהתחילת התכנית. אני כל שבוע עולה בעומס נפח.
בעיקר עליה בסטים, ככה שהיום זה מעט יותר סטים ומשתנה בהתאם לעליה במשקלים
ת'אמת, לא הבנתי את זה בעצמי כשהצדיק הסביר לי את זה. אבל לאט לאט ראיתי שהוא צודק.
אם תעשה בנצ' עם עצירה על החזה, אתה תרגיש את ההלטיסימוס חזק יותר.
לעומת הספוטו בנצ' שתרגיש את החזה מתפחלץ.
הוא גם טען שהבייספס מצטרפים בנעילה למעלה, דבר שעד היום אני לא מצליח להבין.

אבל ברגע שאתה רואה חולשה באחד השלבים, אתה יודע מה לחזק.

היד אחורית והכתפיים שלך צריכים פוש, ואני מאמין שהזרועות שלך קצת ארוכות, וזה כנראה חלק מהסיבה.

באמת שאני ממליץ חוץ מכל הדברים שתעשה לעזור להם, עוד הרבה חזרות בסוף אימון כדי להתיש את החזה, ולגרום ליד אחורית לעבוד קשה.

נשמע יפה אבל אם תמצא הסבר קצת יותר מדעי אשמח לשמוע ✌️

שוקל 59 גובה 67 לוחץ 80 (תקיעה rm5)
מתאמן 9 שנים כולל 3 שנים שירות קרבי שלא ממש אוהב להחשיב למרות שהייתי מתאמן קבוע.
ושנה של טיולים עם טבעות אולימפיות.
מרשים מאוד. אתה ממש קל, ולוחץ הרבה ביחב לגוף שלך.
נשמע יפה אבל אם תמצא הסבר קצת יותר מדעי אשמח לשמוע ✌️
אני רק אוסיף, שעם ההדרכה של הצדיק, אני דוחק פי שנים ממשקל הגוף שלי.

• פותח/ת השרשור
מרשים מאוד. אתה ממש קל, ולוחץ הרבה ביחב לגוף שלך.

אני רק אוסיף, שעם ההדרכה של הצדיק, אני דוחק פי שנים ממשקל הגוף שלי.
תודה רבה אבל עד שלא אגיע ל90 אני לא אעריך את זה 😃
אתה מתכוון לבנץ?? תן קצת נתונים עליך

• פותח/ת השרשור
אני מטר 72, משקל 82, גיל 26, דחקתי בתחרות 160. אני טבעי.
יש לי כמה סרטונים בלוג שלי המסלול האישי שלי.

כמה שאני מקנא בך.
אתה לוחץ את הדד ליפט שלי.
החלום הכי גדול שלי זה להגיע ל100 בנץ.מאמין שבrm1 אני יכול לתת 90 כרגע אם לא יותר.

האמת שהגב שלי בהרבה יותר חזק מכל שריר אחר בגוף, אני מאמין שסיוע שלו לבנץ יכול להקפיץ לי את המשקלים אבל אני מנסה להבין איך
אולי בהקשתה מוגזמת אתה נכנס מעט לקירוב?

יש לי פה סרטון של 140 ל5 חמישיות המסלול האישי שלי.
טכניקה פשוטה בלי צ'יטים.
אתה יכול להגיע בקלות ל 100, אתה נשמע ספורטאי מוצלח, פשוט אוכל, שינה, טבניקה, ותוכנית טובה.

• פותח/ת השרשור
יש לי פה סרטון של 140 ל5 חמישיות המסלול האישי שלי.
טכניקה פשוטה בלי צ'יטים.
אתה יכול להגיע בקלות ל 100, אתה נשמע ספורטאי מוצלח, פשוט אוכל, שינה, טבניקה, ותוכנית טובה.

נתת לי מוטבציה לא להסתכל על מספרים נמוכים
בעזרת השם אני אשבור את המספר הזה ואעלה ל90 בקרוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית