הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ גומיות לבינוני

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
אני בפלטאו כבר כמה חודשים עולה ויורד כל הזמן.
נשאר לי לעלות 10 קג כדי להגיע לבנץ מתקדם למשקל שלי וזה כל מה שמעניין אותי כרגע.

חשבתי על לנסות לשלב גומיות בבנץ, light band כביכול. מישהו ניסה וראה שיפור בכוח?

גומיות זה יעיל ל-2 דברים
בגדול אני לא כזה בעד בנצ' עם גומיות כי לרוב הגומיה לא מספיקה להימתח יותר מדי בין תחילת טווח התנועה לסופו, ככה שההבדל הוא מינורי, ואז הייתי משתמש בגומיה שכבר די מתוחה למקרה השני שתיארתי.
יש ווריאציות כל כך הרבה יותר טובות שהייתי משתמש בהן. לדוגמא בנצ' עם רגליים למעלה זה ווריאציה שכנראה אני אתן כמעט לכל מתאמן בגלל שהיא מחזקת את כל לפג הגוף עליון ומשפרת את כל טווחי התנועה

הכוונה לבנץ עם רגליים באוויר או על הספה? התרגיל עוזר למתקשים בשלב האמצעי בבנץ ולאיזה טווח חזרות אתה ממליץ לעבוד עם התרגיל?

הכוונה לבנץ עם רגליים באוויר או על הספה?
על הספה, פשוט מקופלות

התרגיל עוזר למתקשים בשלב האמצעי בבנץ
הוא עוזר לכל השלבים, אבל לשלב האמצעי עדיף להתרכ יותר על ווריאציות אחרות

ולאיזה טווח חזרות אתה ממליץ לעבוד עם התרגיל?
זהה לטווח החזרות שאתה עושה לבנצ', או מקסימום טיפה יותר גבוה

קודם כל המון תודה!
יש תרגיל שאתה ממליץ לשלב האמצעי?
אם יש לך מוטות בטיחות עם גובה מתכוונן, אז לעשות בנץ' כשהמוטות בטיחות נמצאות ממש מתחת לנקודה בה אתה נתקע זה אחלה. גם עצירה פשוטה בנקודת התקיעה יכולה לעזור.
תרגילים נוספים יהיו spoto press ו-floor press

• פותח/ת השרשור
אם יש לך מוטות בטיחות עם גובה מתכוונן, אז לעשות בנץ' כשהמוטות בטיחות נמצאות ממש מתחת לנקודה בה אתה נתקע זה אחלה. גם עצירה פשוטה בנקודת התקיעה יכולה לעזור.
תרגילים נוספים יהיו spoto press ו-floor press

בנץ דד סטופ לא מסכן את המפרקים מעט לאורך זמן?

בנץ דד סטופ לא מסכן את המפרקים מעט לאורך זמן?
בנצ' דד סטופ זו הדרך הרשמית לעשות בנצ', וזה ממש לא מסכן את המפרקים
נשמע יפה אבל אם תמצא הסבר קצת יותר מדעי אשמח לשמוע
כשמרפק נמצא כל כך מחוץל שאר הגוף, הגב מנסה לסובב את המרפק החוצה ולקרב אותו לגוף. בשילוב עם שרירי החזה שמונע את הסיבוב החוצה ושרירי הכתף שמשאירים את המרפק במקום, השילוב של התנועות יוצר תנועה של המרפק למעלה

• פותח/ת השרשור
בנצ' דד סטופ זו הדרך הרשמית לעשות בנצ', וזה ממש לא מסכן את המפרקים

כשמרפק נמצא כל כך מחוץל שאר הגוף, הגב מנסה לסובב את המרפק החוצה ולקרב אותו לגוף. בשילוב עם שרירי החזה שמונע את הסיבוב החוצה ושרירי הכתף שמשאירים את המרפק במקום, השילוב של התנועות יוצר תנועה של המרפק למעלה

אז יש עבודה איזומטרית של הגב לעשות רוטאציה מידאלית בכתף?
קשה לי לדמיין את זה כל כך וזה מרגיש כאלו אין באמת רוטאציה החוצה של הכתף בבנץ אלא שהקירוב של השכמות הוא זה שיותר מראה של רוטאציה חיצונית

אז יש עבודה איזומטרית של הגב לעשות רוטאציה מידאלית בכתף?
קשה לי לדמיין את זה כל כך וזה מרגיש כאלו אין באמת רוטאציה החוצה של הכתף בבנץ אלא שהקירוב של השכמות הוא זה שיותר מראה של רוטאציה חיצונית
לא מבין ממש במונחים הטכניים, אני יודע רק פחות או יותר מה קורה

• פותח/ת השרשור
אם אתה אומר שיש עבודה משותפת של החזה והלטיסימוס ביחד בשביל להחזיר את הכתף צמוד לגוף זה רוטאציה אידיאלית ששניהם מבצעים.
או תהליך של קירוב שגם שניהם מבצעים שגם אולי יהיה אם אתה מבצע הקשתה.
לא ממש הבנתי את המפרק למעלה בסוף..

זה כבר לא מתחיל להישמע לי מופרך אבל יש דרכים לנסות לגייס יותר עבודה של הגב? יותר הקשתה? יותר רוטאציה חיצונית של הכתף?

אם אתה אומר שיש עבודה משותפת של החזה והלטיסימוס ביחד בשביל להחזיר את הכתף צמוד לגוף זה רוטאציה אידיאלית ששניהם מבצעים.
או תהליך של קירוב שגם שניהם מבצעים שגם אולי יהיה אם אתה מבצע הקשתה.
לא ממש הבנתי את המפרק למעלה בסוף..
אל תשכח גם שאתה מחזיק מוט, אז כשהשרירים מנסים לקרב את המרפק לגוף הם לא יכולים בגלל המוט, אבל זה מספיק כדי ליצור מומנטום של תנועה שעוזר להרים את המוט

זה כבר לא מתחיל להישמע לי מופרך אבל יש דרכים לנסות לגייס יותר עבודה של הגב? יותר הקשתה? יותר רוטאציה חיצונית של הכתף?
אין לך מה להתעמק על זה, עדיף שפשוט תתרכז בלמצוא את הדרך שבה אתה יכול להרים את המוט עם הכי הרבה יציבות ובצורה הכי חזקה, כל השאר כבר יפעל בצורה האידאלית משם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית