הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחמימות אחרי אימון

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
עד כמה זה קריטי לאכול אחרי האימון פחמימות עם החלבון? אני בחיטוב ואין לי מספיק קלוריות להכניס גם פחמימות אחרי האימון ולכן אני אוכל רק מעדן חלבון GO וחצי גביע קוטג' 1% עד כמה זה קריטי?

• פותח/ת השרשור
אז יכול להיות שאתה מפספס מספיק בשביל לרדת מהטווח הטוב של 0.5%-1%

קשה לי להאמין, אבל זה אפשרי
אם אתה אומר שאפשרי אז אפשרי
מה כן להערכתך אבל ניטרלי שאמור להיותלי 163 שוקל 55 עם 4 אימוני כוח ועוד איזה 3 אימוני אירובי 200-300 קלוריות לאימון?

אם אתה אומר שאפשרי אז אפשרי
מה כן להערכתך אבל ניטרלי שאמור להיותלי 163 שוקל 55 עם 4 אימוני כוח ועוד איזה 3 אימוני אירובי 200-300 קלוריות לאימון?
תיאורטית לפני אימונים אמור להיות בערך 1800

• פותח/ת השרשור
תיאורטית לפני אימונים אמור להיות בערך 1800
זאת אומרת שעם 4 אימוני כח ועוד 3 אימוני אירובי אני על 2000 ניטרלי? אין סיכוי בעולם שאני אוכל אפילו משהו שמזכיר את זה, תסכים איתי שגם אם הייתי הכי גרוע בספירת קלוריות ומנשנש מהצד והכל עם התפריט שכתבתי לך שאני אוכל פה אין סיכוי שאני אפילו קרוב ל2000, לא?
במסה הייתי אוכל 2000 ועולה בקצב של 1.2 קילו לחודש..

זאת אומרת שעם 4 אימוני כח ועוד 3 אימוני אירובי אני על 2000 ניטרלי? אין סיכוי בעולם שאני אוכל אפילו משהו שמזכיר את זה, תסכים איתי שגם אם הייתי הכי גרוע בספירת קלוריות ומנשנש מהצד והכל עם התפריט שכתבתי לך שאני אוכל פה אין סיכוי שאני אפילו קרוב ל2000, לא?
במסה הייתי אוכל 2000 ועולה בקצב של 1.2 קילו לחודש..
יכול להיות אז שהנייטרלי שלך נמוך יותר, נגיד 1700-1800, ואחרי תקופה ארוכה של חיטוב הוא ירד ל-1400. נגיד ואתה חושב שאתה צורך 1000, ובפועל 1200, הנה גרעון של רק 200 קלוריות, וזה יסביר קצב ירידה נמוך.
זה הכל בתיאוריה, אבל זה יסביר יפה מאוד את המצב

יכול להיות אז שהנייטרלי שלך נמוך יותר, נגיד 1700-1800, ואחרי תקופה ארוכה של חיטוב הוא ירד ל-1400. נגיד ואתה חושב שאתה צורך 1000, ובפועל 1200, הנה גרעון של רק 200 קלוריות, וזה יסביר קצב ירידה נמוך.
זה הכל בתיאוריה, אבל זה יסביר יפה מאוד את המצב

אפשר הרחבה על הנושא? הניטרלי יורד בגלל האטה של חילוף החומרים- או בגלל ירידה בהוצאה הקלורית הבלתי מודעת..??

• פותח/ת השרשור
הקטע אבל הוא שוב כמו שאמרתי, אני דווקא זז הרבה יותר מלפני אם זה לא לקחת אוטובוס אם זה לא מעלית ואם זה הוספה של אירובי שהתחלתי לעשות אז איך זה הגיוני שהטידאיאי ירד?

הקטע אבל הוא שוב כמו שאמרתי, אני דווקא זז הרבה יותר מלפני אם זה לא לקחת אוטובוס אם זה לא מעלית ואם זה הוספה של אירובי שהתחלתי לעשות אז איך זה הגיוני שהטידאיאי ירד?
כי זו פעילות פיזית מודעת, אבל הלא מודעת שלך יכולה לרדת

• פותח/ת השרשור
כי זו פעילות פיזית מודעת, אבל הלא מודעת שלך יכולה לרדת
אוקי יכול להיות עליתי על הבעיה? אני שם על הקוסקוס רוטב עבגניות בוא נגיד 2-3 כפות יכול להיות שזה מתווסף לכל כך הרבה קלוריות?

אוקי יכול להיות עליתי על הבעיה? אני שם על הקוסקוס רוטב עבגניות בוא נגיד 2-3 כפות יכול להיות שזה מתווסף לכל כך הרבה קלוריות?
זה לא המון קלוריות, אבל זה רק אינדיקציה לספירה לא מדוייקת

• פותח/ת השרשור
זה לא המון קלוריות, אבל זה רק אינדיקציה לספירה לא מדוייקת
זה הדבר היחיד שלא לקחתי בחשבון אבל שוב פעם גם זה לא תמיד רק כשאני אוכל קוסקוס וזה לא תמיד קוסקוס אלא רק לפעמים ולפעמים תפו"א או אורז אז זה ממש מתגמד

זה הדבר היחיד שלא לקחתי בחשבון אבל שוב פעם גם זה לא תמיד רק כשאני אוכל קוסקוס וזה לא תמיד קוסקוס אלא רק לפעמים ולפעמים תפו"א או אורז אז זה ממש מתגמד
זה לא כמות מטורפת של קלוריות שתוציא הכל מאיזון, אבל זה כן מראה לך שיש מקום לטעות במדידות שלך

יש מקום לעשות איזשהו סוויץ'? להתאמן בצום (אולי לאכול משהו ממש קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה לאחר האימון? גם זו אפשרות.
תכלס הIF לא מעניין אותי, אני צם בשביל הנוחות והשתלטות על הרעב.
עדיף להתאמן בצום (בלי לאכול משהו קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה אחרי האימון.
כמובן מצרף מחקרים תומכים ואפילו מטא אנליזה כדי שלא יסקלו אותי פה.
1. Effects of aerobic exercise performed in fasted v. fed state on fat and carbohydrate metabolism in adults: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
2. https://www.physiology.org/doi/full/10.1152/japplphysiol.01195.2007
3. Exercise in the fasted state facilitates fibre type-specific intramyocellular lipid breakdown and stimulates glycogen resynthesis in humans

עדיף להתאמן בצום (בלי לאכול משהו קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה אחרי האימון.
1. Effects of aerobic exercise performed in fasted v. fed state on fat and carbohydrate metabolism in adults: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
3. Exercise in the fasted state facilitates fibre type-specific intramyocellular lipid breakdown and stimulates glycogen resynthesis in humans

להתאמן בצום מוחלט = להתקלח במים קפואים אחרי אימון. זה לא עומד לקרות 🙄

צריך לעשות הבדלה בין חמצון שומן לבין איבוד שומן.
נכון שחימצון שומן הוא הדרך של הגוף לשרוף שומן, ובצום באמת יש יותר חמצון שומן, אבל שומן הוא פשוט חלק ממאגרי האנרגיה של הגוף, ולכן מה שיקבע האם באמת שריפת השומן תשפיע על מסת השומן בגוף הוא המאזן האנרגטי של הגוף.
שריפה של אנרגיה ואגירה של אנרגיה הם 2 תהליכים שמתבצעים תמיד ובו זמנית, אבל ביחסים שונים בהתאם לצריכה האנרגטית שלך ביחס להוצאה.
לכן גם אם באימון תשרוף יותר שומן כמקור לאנרגיה לאימון, כל עוד לא תוציא יותר קלוריות, הגוף פשוט ימצא דרך להחזיר את השומן הזה מאוחר יותר

יש מקום לעשות איזשהו סוויץ'? להתאמן בצום (אולי לאכול משהו ממש קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה לאחר האימון? גם זו אפשרות.
להתאמן בצום מוחלט = להתקלח במים קפואים אחרי אימון. זה לא עומד לקרות 🙄
אני עושה את זה כבר כמה חודשים, נכון בימים הראשונים זה הרגיש קצת מוזר אבל אחרי תקופת הסתגלות קצרה ההרגשה הרבה יותר טובה ורמות האנרגיה יותר גבוהות מאשר אימון על בטן מלאה. אבל בשורה התחתונה כל אחד צריך לעשות מה שנח לו ומה שעושה לו טוב בלונג ראן.

איך אתה יכול להגיד שאתה סופר קלוריות כמו שצריך אם אתה אוכל אוכל שלא אתה הכנת ואין לך שום מושג על אופן ההכנה או מצרכים? אתה כנראה ממש צעיר אם אתה לא יודע איך טבחים מבשלים. המון המון המון שמן ובעיקר המון תבלינים. חוץ מזה שאתה מודד את הפחמימה אחרי בישול שזו כבר סטייה בפני עצמה

• פותח/ת השרשור
איך אתה יכול להגיד שאתה סופר קלוריות כמו שצריך אם אתה אוכל אוכל שלא אתה הכנת ואין לך שום מושג על אופן ההכנה או מצרכים? אתה כנראה ממש צעיר אם אתה לא יודע איך טבחים מבשלים. המון המון המון שמן ובעיקר המון תבלינים. חוץ מזה שאתה מודד את הפחמימה אחרי בישול שזו כבר סטייה בפני עצמה
יש כמות מסוימת למשל שהחזה עוף יכול לספוג משמן, כשאני עושה למשל חזה עוף במחבת ושם כף שמן לא הכל נספג בחזה אלא נשאר עדיין במחבת אז נראלי שגם אם אני אשים 5 כפות שמן כמות השמן שתיספג תהיה זהה לא?

יש כמות מסוימת למשל שהחזה עוף יכול לספוג משמן, כשאני עושה למשל חזה עוף במחבת ושם כף שמן לא הכל נספג בחזה אלא נשאר עדיין במחבת אז נראלי שגם אם אני אשים 5 כפות שמן כמות השמן שתיספג תהיה זהה לא?

אני לא יודעת לגבי יכולת הספיגה של החזה עוף. חוץ מזה שאתה לא יכול לדעת כמה באמת נספג וכמה לא. ודבילי לחשב את זה לפי איך שאתה היית מבשל.
זה פשוט מראה שכנראה הסטייה שלך היא לא ב100 - 200 קלוריות, אלא בהרבה הרבה יותר.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודעת לגבי יכולת הספיגה של החזה עוף. חוץ מזה שאתה לא יכול לדעת כמה באמת נספג וכמה לא. ודבילי לחשב את זה לפי איך שאתה היית מבשל.
זה פשוט מראה שכנראה הסטייה שלך היא לא ב100 - 200 קלוריות, אלא בהרבה הרבה יותר.
אני גם ככה מחשיב חזה עוף כ200 קלוריות ל100 גרם אחרי בישול שזה יותר ממה שכתוב בכל האתרים כי אני לוקח אקסטרה בגלל השמן הרב שנספג ואני אוכל כל יום 300 גרם חזה אחרי בישול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית