עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אתה אומר שאפשרי אז אפשריאז יכול להיות שאתה מפספס מספיק בשביל לרדת מהטווח הטוב של 0.5%-1%
קשה לי להאמין, אבל זה אפשרי
תיאורטית לפני אימונים אמור להיות בערך 1800אם אתה אומר שאפשרי אז אפשרי
מה כן להערכתך אבל ניטרלי שאמור להיותלי 163 שוקל 55 עם 4 אימוני כוח ועוד איזה 3 אימוני אירובי 200-300 קלוריות לאימון?
זאת אומרת שעם 4 אימוני כח ועוד 3 אימוני אירובי אני על 2000 ניטרלי? אין סיכוי בעולם שאני אוכל אפילו משהו שמזכיר את זה, תסכים איתי שגם אם הייתי הכי גרוע בספירת קלוריות ומנשנש מהצד והכל עם התפריט שכתבתי לך שאני אוכל פה אין סיכוי שאני אפילו קרוב ל2000, לא?תיאורטית לפני אימונים אמור להיות בערך 1800
יכול להיות אז שהנייטרלי שלך נמוך יותר, נגיד 1700-1800, ואחרי תקופה ארוכה של חיטוב הוא ירד ל-1400. נגיד ואתה חושב שאתה צורך 1000, ובפועל 1200, הנה גרעון של רק 200 קלוריות, וזה יסביר קצב ירידה נמוך.זאת אומרת שעם 4 אימוני כח ועוד 3 אימוני אירובי אני על 2000 ניטרלי? אין סיכוי בעולם שאני אוכל אפילו משהו שמזכיר את זה, תסכים איתי שגם אם הייתי הכי גרוע בספירת קלוריות ומנשנש מהצד והכל עם התפריט שכתבתי לך שאני אוכל פה אין סיכוי שאני אפילו קרוב ל2000, לא?
במסה הייתי אוכל 2000 ועולה בקצב של 1.2 קילו לחודש..
יכול להיות אז שהנייטרלי שלך נמוך יותר, נגיד 1700-1800, ואחרי תקופה ארוכה של חיטוב הוא ירד ל-1400. נגיד ואתה חושב שאתה צורך 1000, ובפועל 1200, הנה גרעון של רק 200 קלוריות, וזה יסביר קצב ירידה נמוך.
זה הכל בתיאוריה, אבל זה יסביר יפה מאוד את המצב
אפשר הרחבה על הנושא? הניטרלי יורד בגלל האטה של חילוף החומרים- או בגלל ירידה בהוצאה הקלורית הבלתי מודעת..??
בגלל ירידה בהוצאה הקלורית הבלתי מודעת
כי זו פעילות פיזית מודעת, אבל הלא מודעת שלך יכולה לרדתהקטע אבל הוא שוב כמו שאמרתי, אני דווקא זז הרבה יותר מלפני אם זה לא לקחת אוטובוס אם זה לא מעלית ואם זה הוספה של אירובי שהתחלתי לעשות אז איך זה הגיוני שהטידאיאי ירד?
אוקי יכול להיות עליתי על הבעיה? אני שם על הקוסקוס רוטב עבגניות בוא נגיד 2-3 כפות יכול להיות שזה מתווסף לכל כך הרבה קלוריות?כי זו פעילות פיזית מודעת, אבל הלא מודעת שלך יכולה לרדת
זה לא המון קלוריות, אבל זה רק אינדיקציה לספירה לא מדוייקתאוקי יכול להיות עליתי על הבעיה? אני שם על הקוסקוס רוטב עבגניות בוא נגיד 2-3 כפות יכול להיות שזה מתווסף לכל כך הרבה קלוריות?
זה הדבר היחיד שלא לקחתי בחשבון אבל שוב פעם גם זה לא תמיד רק כשאני אוכל קוסקוס וזה לא תמיד קוסקוס אלא רק לפעמים ולפעמים תפו"א או אורז אז זה ממש מתגמדזה לא המון קלוריות, אבל זה רק אינדיקציה לספירה לא מדוייקת
זה לא כמות מטורפת של קלוריות שתוציא הכל מאיזון, אבל זה כן מראה לך שיש מקום לטעות במדידות שלךזה הדבר היחיד שלא לקחתי בחשבון אבל שוב פעם גם זה לא תמיד רק כשאני אוכל קוסקוס וזה לא תמיד קוסקוס אלא רק לפעמים ולפעמים תפו"א או אורז אז זה ממש מתגמד
עדיף להתאמן בצום (בלי לאכול משהו קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה אחרי האימון.יש מקום לעשות איזשהו סוויץ'? להתאמן בצום (אולי לאכול משהו ממש קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה לאחר האימון? גם זו אפשרות.
תכלס הIF לא מעניין אותי, אני צם בשביל הנוחות והשתלטות על הרעב.
עדיף להתאמן בצום (בלי לאכול משהו קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה אחרי האימון.
כמובן מצרף מחקרים תומכים ואפילו מטא אנליזה כדי שלא יסקלו אותי פה.
1. Effects of aerobic exercise performed in fasted v. fed state on fat and carbohydrate metabolism in adults: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
2. https://www.physiology.org/doi/full/10.1152/japplphysiol.01195.2007
3. Exercise in the fasted state facilitates fibre type-specific intramyocellular lipid breakdown and stimulates glycogen resynthesis in humans
צריך לעשות הבדלה בין חמצון שומן לבין איבוד שומן.עדיף להתאמן בצום (בלי לאכול משהו קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה אחרי האימון.
כמובן מצרף מחקרים תומכים ואפילו מטא אנליזה כדי שלא יסקלו אותי פה.
1. Effects of aerobic exercise performed in fasted v. fed state on fat and carbohydrate metabolism in adults: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI
2. https://www.physiology.org/doi/full/10.1152/japplphysiol.01195.2007
3. Exercise in the fasted state facilitates fibre type-specific intramyocellular lipid breakdown and stimulates glycogen resynthesis in humans
יש מקום לעשות איזשהו סוויץ'? להתאמן בצום (אולי לאכול משהו ממש קטנטן) ולדאוג שהארוחה העיקרית תהיה לאחר האימון? גם זו אפשרות.
אני עושה את זה כבר כמה חודשים, נכון בימים הראשונים זה הרגיש קצת מוזר אבל אחרי תקופת הסתגלות קצרה ההרגשה הרבה יותר טובה ורמות האנרגיה יותר גבוהות מאשר אימון על בטן מלאה. אבל בשורה התחתונה כל אחד צריך לעשות מה שנח לו ומה שעושה לו טוב בלונג ראן.להתאמן בצום מוחלט = להתקלח במים קפואים אחרי אימון. זה לא עומד לקרות 🙄
זה הדבר היחיד שלא לקחתי בחשבון אבל שוב פעם גם זה לא תמיד רק כשאני אוכל קוסקוס וזה לא תמיד קוסקוס אלא רק לפעמים ולפעמים תפו"א או אורז אז זה ממש מתגמד
יש כמות מסוימת למשל שהחזה עוף יכול לספוג משמן, כשאני עושה למשל חזה עוף במחבת ושם כף שמן לא הכל נספג בחזה אלא נשאר עדיין במחבת אז נראלי שגם אם אני אשים 5 כפות שמן כמות השמן שתיספג תהיה זהה לא?איך אתה יכול להגיד שאתה סופר קלוריות כמו שצריך אם אתה אוכל אוכל שלא אתה הכנת ואין לך שום מושג על אופן ההכנה או מצרכים? אתה כנראה ממש צעיר אם אתה לא יודע איך טבחים מבשלים. המון המון המון שמן ובעיקר המון תבלינים. חוץ מזה שאתה מודד את הפחמימה אחרי בישול שזו כבר סטייה בפני עצמה
יש כמות מסוימת למשל שהחזה עוף יכול לספוג משמן, כשאני עושה למשל חזה עוף במחבת ושם כף שמן לא הכל נספג בחזה אלא נשאר עדיין במחבת אז נראלי שגם אם אני אשים 5 כפות שמן כמות השמן שתיספג תהיה זהה לא?
אני גם ככה מחשיב חזה עוף כ200 קלוריות ל100 גרם אחרי בישול שזה יותר ממה שכתוב בכל האתרים כי אני לוקח אקסטרה בגלל השמן הרב שנספג ואני אוכל כל יום 300 גרם חזה אחרי בישולאני לא יודעת לגבי יכולת הספיגה של החזה עוף. חוץ מזה שאתה לא יכול לדעת כמה באמת נספג וכמה לא. ודבילי לחשב את זה לפי איך שאתה היית מבשל.
זה פשוט מראה שכנראה הסטייה שלך היא לא ב100 - 200 קלוריות, אלא בהרבה הרבה יותר.