הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיתוסים הזויים ששמעתם בחדר כושר

"אני לא שובר מקביל בסקוואט כי בחלק העמוק של הסקוואט התחת עובד ואני לא רוצה שיהיה לי תחת גדול."
"בחיים אל תעשה לואו באר כי זה 100 אחוז פריצת דיסק."
"ראיתי איך מישהו שגם עשה קשת בבנץ׳ פרץ דיסק באמצע האימון"
"צריך להפריד פחמימות וחלבונים כי אם לאכול אותם ביחד החלבון לא נספג או איזה הנפצה אחרת, לא זוכר כבר."

למיטב זיכרוני זה נכון, פשוט קצת וקצר טווח מדי להשפיע על משהו
זה לא נכון,זה לא שונה משום אימון אחר והרמות ההורמונאליות יושפעו מאוכל הרבה יותר מאשר אימונים.
שלא נדבר בכלל על סטייה טבעית במהלך היום

זה לא נכון,זה לא שונה משום אימון אחר והרמות ההורמונאליות יושפעו מאוכל הרבה יותר מאשר אימונים.
שלא נדבר בכלל על סטייה טבעית במהלך היום

מבדיקה קצרה כרגע,כן יש שינוי אבל לא מהותי והוא כנראה נובע באמת מכל סוג של אימון כוח.
Effects of progressive resistance training on growth hormone and testosterone levels in young and elderly subjects. - PubMed - NCBI
The acute hormonal response to free weight and machine weight resistance exercise. - PubMed - NCBI

לא טרחתי לחפש מקורות מעבר אז אקח את זה בעירבון מוגבל נורא

בגלל זה דיברתי על סקוואט.
יש איזה אמונה מיסתורית בחדרי כושר שסקוואט מפריש הורומונים.
זה לא שונה משום תרגיל מורכב אחר וממש לא הפרשה הורמונאלית מהותית

בגלל זה דיברתי על סקוואט.
יש איזה אמונה מיסתורית בחדרי כושר שסקוואט מפריש הורומונים.
זה לא שונה משום תרגיל מורכב אחר וממש לא הפרשה הורמונאלית מהותית[/QUOTE

מסכים שקיימת הילה מוזרה מסביב לסקוואט,לא הייתי מודע בעצמי שזה ככלל בא מאימוני כוח ולא רק מתרגילים מורכבים.
The more you know,לפחות למדתי משהו חדש

״לואו באר סקוואט זה פשוט דדליפט עם המוט על הגב. הגיוני שהמשקל שתרים בלואו באר יהיה כמו הדדליפט״

המאמן אמר לי to flare the elbows
בבנץ׳ אחרת החזה לא עובד
אמרתי לו שזה יכול לגרום לפציעה הוא ענה שלא 😄
פעם נכנסתי עם מישהו לאותו מכשיר מפה לשם הוא רואה שעל כל 2-3 סטים שהוא עושה - אני נכנס, אז הוא שאל למה אמרתי לו אני נח 3-4 דק' בין סט לסט הוא היה בשוק ואמר שיותר מדקה מנוחה אני מבזבז תזמן... היה מבוגר אז לא התווכחתי איתו ושתקתי

המאמן אמר לי to flare the elbows
בבנץ׳ אחרת החזה לא עובד
אמרתי לו שזה יכול לגרום לפציעה הוא ענה שלא 😄
פעם נכנסתי עם מישהו לאותו מכשיר מפה לשם הוא רואה שעל כל 2-3 סטים שהוא עושה - אני נכנס, אז הוא שאל למה אמרתי לו אני נח 3-4 דק' בין סט לסט הוא היה בשוק ואמר שיותר מדקה מנוחה אני מבזבז תזמן... היה מבוגר אז לא התווכחתי איתו ושתקתי
איך אפשר לתת נפח נורמלי עם אותו משקל אם נחים רק דקה בין הסטים?! חבל שהם לא מפעילים טיפה תשכל ותהגיון

ואני יודע שזה לא קשור אבל כל פעם אני מופתע מהיכולת של בחורות להפוך כל מכשיר, אבל כל מכשיר! למכשיר לאימון התחת
לא יודע איך
אחת ראיתי שוכבת עם הבטן על ספסל בסמיט והרגל שלה מרים את המוט של הסמיט.. במקום פאקינג לעשות ham bridge או משהו..
אחרת במכשיר עזר לדיפס/מתח היא עומדת ודוחפת את הרגל שלה למטה (את המשטח הזה שאמור לעזור לך לעלות למעלה במקבילים/מתח) במקום ללכת לפאקינג לג פרס שעושה בדיוק אותו דבר והרבה יותר נוח ובנוי לזה
איך אפשר לתת נפח נורמלי עם אותו משקל אם נחים רק דקה בין הסטים?! חבל שהם לא מפעילים טיפה תשכל ותהגיון
זה מיתוס די מוכר העיניין של המנוחה ואני רואה את זה בעיקר אצל המבוגרים
היה איזה מקרה שסיימתי סט עם המכשיר כבלים וישבתי על ספסל מטר וחצי ליד, בא איזה מבוגר להשתמש במכשיר אז אמרתי לו "אדוני אני משתמש פה" הוא התעצבן ש-למה אני יושב אם אני עושה באותו מכשיר, אמרתי לו שאני נח אז הוא הסתובב בזעם והלך ממלמל לעצמו משהו
אנשים חיים במיתוס שאם אתה משתמש במכשיר x אתה צריך לעמוד צמוד אליו לחבק אותו להחדיר לו תבולבול שלך עד שאתה מסיים לנוח

המיתוס הכי גדול זה שמשקולות פוגעות בגדילה, אחריו אבקת חלבון = אסטרואידים.
אבל גם המיתוס של אסור לעבור תברכיים בסקוואט לא רע.

פעם עשיתי דדליפט בהולמס פלייס, בא אליי איזה מבוגר ואמר לי שעמוד השדרה שלי יקרע אם אעשה את התרגיל הזה.. לא הגבתי

הניפוח זה מיתוס.
בדיוק כמו שאבקת חלבון בונה שרירים.זה לא לגמרי תלוש מהמציאות,פשוט לא מדוייק בעליל

יש מישהי שאני מכיר שקנתה תוכנית ב800 שקל כי זאת שפירסמה את התוכנית כתבה דברים כמו "תוכנית ששורפת שומן" ו-"בעזרת התוכנית הזאת אני אוכלת מה שבא לי ונשארת רזה"
הסתכלתי על התוכנית זה סך הכל טבטה 🤣

"אני לא שובר מקביל בסקוואט כי בחלק העמוק של הסקוואט התחת עובד ואני לא רוצה שיהיה לי תחת גדול."
"בחיים אל תעשה לואו באר כי זה 100 אחוז פריצת דיסק."
"ראיתי איך מישהו שגם עשה קשת בבנץ׳ פרץ דיסק באמצע האימון"
"צריך להפריד פחמימות וחלבונים כי אם לאכול אותם ביחד החלבון לא נספג או איזה הנפצה אחרת, לא זוכר כבר."
פצצה, רוצה להביא לך מוניטין על זה, חבל שאי אפשר. אני אתן לך במקום אחר.

לשמוע טופאק משפר משקלי עבודה
delet-this-44054938.png

אנשים שפותחים שולחן של מסעדה עם קופסאות קוטג' אגוזים ובננות בחדר כושר כי חייבים חלבון ישר אחרי אימון
באוניברסיטת ת"א היו אנשי "קופסאת טונה במקלחות" כי חייבים טונה מהר אפילו לפני המקלחת!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית