הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות קשה

Matan2400

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
בן 19 שוער , מתלבט לגבי תוכנית עבודה בחדר כושר , לגבי מסה או חיטוב , התחלתי מסה ואני מרגיש טיפה יותר כבד . אשמח לעזרה

אז תעשה חיטוב

כל השוערים כמעט ארוכים ורזים. להעלות מסה יעשה לך גוף יפה יותר אבל יפגע לך בביצועים

בן 19 שוער , מתלבט לגבי תוכנית עבודה בחדר כושר , לגבי מסה או חיטוב , התחלתי מסה ואני מרגיש טיפה יותר כבד . אשמח לעזרה

תיתן כותרת יותר אינפורמטיבית פעם הבאה.
(לא בקטע מעצבן, זה לא מקובל פה 🙃)

ההתלבטות שלך היא איזה תהליך יתאים לך יותר בתור שוער? מסה או חיטוב? ואם בכלל להתעסק?
הכבדות יכולה להיות תוצאה מכמה סיבות, ולא בהכרח באופן ישיר מתהליך העליה במסת השריר (כמו סידור ארוחות ביחס לאימונים, תפריט שלא מאוזן ומעודד עליה מהירה בשומן, וכד').

יצא לי להיחשף בעבר למחקרים שמראים שעליה במסת שריר יכולה להביא לשיפור ביצועיים אצל שחקני כדורגל, בשיפור עוצמת הבעיטה, ספרינטים,ומהירות וגם שיפור בכוח הפיזי במשחק(למרות שמעט פחות נוגע אליך)
יש גבול מסוים שממנו כבר מסת השריר עלולה "להזיק" למקצוע, אבל רוב השחקנים החובבנים לא מגיעים לגבול הזה.
אבל יחד עם כל מה שנאמר, אני פחות חושב שבתור שוער, הייתי מתעסק יותר מידי בעליה במסת השריר אם המטרה שלי היא מקצועית בלבד..(אם אתה מצליח לשלב, אז מעולה)

בכל אופן סביר להניח שהצורה שבה אתה מבצע את התהליך, יתכן שלא נכונה (תפריט לא מאוזן,זמני ארוחות ביחס לאימונים, סידור תכנית שמתנגשת עם זמני האימון, ופוגעת בהתאוששות)
אבל מסת השריר היא כנראה לא הסיבה לבעיה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מחפש דרך ושואל ומתעניין לפתח טיפה תגוף שיהיה צורה אבל להשאר קליל לא להיות גדול הכוונה שלי .. זה אפשרי בחיטוב ? או שצריך מסה תקופה מסוימת ואז חיטוב

אני מחפש דרך ושואל ומתעניין לפתח טיפה תגוף שיהיה צורה אבל להשאר קליל לא להיות גדול הכוונה שלי .. זה אפשרי בחיטוב ? או שצריך מסה תקופה מסוימת ואז חיטוב
זה לא יהיה לך יעיל בגלל עניין הכדורגל. עדיף לך להתאמן רק על ניטרלי. ואמרת שאתה כבד קצת עכשיו אז תתחיל בחיטוב

תשמור על עודף קלורי מינמלי בשביל ליצר עליה נקיה,

ועליה קבועה ומסודרת בנפח האימונים.
אתה תעלה במסת השריר עם כמה שפחות בשומן.

הבעיה היחידה היא שאתה צריך להתאים את האימוני היפרטרופיה, לאימונים המקצועיים שלך, הם עלולים לפגוע לך בהתאוששות, אם לא מסודרים בהיגיון.

לדעתי הייתי שוקל במקומך לקחת ליווי צמוד, כי זה הרבה התאמה אישית שאני מאמין שלא תדע לבצע לבד, בין אם זה בתזונה (זמני ארוחות והתאמה לפי הוצאה שמשתנה באימון מקצועי) ובין אם באימונים, וכן תהליך שהוא אפשרי ועלול להועיל בהחלט, פשוט עם תכנון נכון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני במבנה ממש רזה וגבוה ממש בגלל זה חשבתי על מסה . אני בתהליך abc , שכתבתי פה רציתי גם לדבר על התהליך במכון אם כדי לי יותר דגש כח מתפרץ וכל מיני דברים שקשורים למגרש

אני במבנה ממש רזה וגבוה ממש בגלל זה חשבתי על מסה . אני בתהליך abc , שכתבתי פה רציתי גם לדבר על התהליך במכון אם כדי לי יותר דגש כח מתפרץ וכל מיני דברים שקשורים למגרש
abc זה אימון 6 פעמים בשבוע ולא למתחילים אתה צריך מקס 3 fbw

Abc הוא נפח גבוה מידי לרמה שלך, ובעיקר גם בלהתחשב שאתה מבצע אימונים ספצייפים בנוסף..
יתכן שגם אימון 3 פעמים בשבוע של fbw יפגע בהתאוששות, כיוון שאני לא יודע את צורת/כמות האימונים המקצועיים שלך

מבחינה מקצועית להתאמן בהתאם למקצוע יביא מן הסתם לשיפור בביצועיים במקצוע, אבל לא בהכרח יתרום לעליה במסת השריר.(תלוי מה אתה מבצע, והשאלה היא מה המטרה שלך?)

אני לא יודע מהם האימונים המקצועיים שאתה מבצע ומה הם מכילים.. אתה עלול גם לפגוע בהתאוששות מהאימונים בקבוצה, באימונים נוספים שאתה מבצע.(כביכול "האימונים הספצפיים".)

יש הרבה פקטורים שצריך לקחת בחשבון ואני לא יודע אותם, וטעות בתכנון עלולה לעקב התאוששות באימונים המקצועיים שלך.
גם אם תתן לי את האימונים שאתם מבצעים, אני מאמין שזה משתנה. ולא קבוע.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זאת לא תוכנית שמתאימה לך.

אתה יכול לעשות AB אם אתה נורא רוצה
אני אשמח אם תשלח לי פרטי או שנדבר בוואצאפ או כל מקום אחר שאני יוכל טיפה להסביר לך יותר תכוונה שלי ולהבין את שלך

אני אשמח אם תשלח לי פרטי או שנדבר בוואצאפ או כל מקום אחר שאני יוכל טיפה להסביר לך יותר תכוונה שלי ולהבין את שלך
עדיף שתפרסם פה את התוכנית אימונים שלך שהייתה לך עד עכשיו, איך התקדמת בתקופה שהתאמנת. את המשקל שלך, גובה. את האימונים שלך בכדורגל, מה הם כוללים, כמה ימים הם. את התפריט שלך.

ובכללי כמה שיותר מידע. כי חסר פה המון מידע. ועדיף שזה יהיה בשרשור ולא בפרטי ככה עוד הרבה אנשים יוכלו לעזור לך, ואנשים שמבינים גם יותר ממני.

• פותח/ת השרשור
בן 19
גובה:1.92
משקל:77
אימונים בכדורגל במהלך העונה בדרך כלל כל יום אימון וימים מסוימים שגם 2 . בלי קשר למכון . כרגע פגרה. מבחינת תפריט אין פשוט אוכל הרבה כי אני במסה אוכל המון (פסטה אורז קוסקוס , חזה עוף .שניצל . עוף פרגית )
לגבי המשקלים במסגרת שלוש חודשים אחורה . התחלתי בנץ 10 קילו כל צד עכשיו אני 17.5
סקוואט 10 כל צד עכשיו 25 כל צד
כתפיים במוט הוספתי את זה לפני חודש לפני זה עשיתי משקולות רגילות . התחלתי במוט ריק עכשיו אני 7.5 קילו כל צד. אשמח לעזרה .

בן 19
גובה:1.92
משקל:77
אימונים בכדורגל במהלך העונה בדרך כלל כל יום אימון וימים מסוימים שגם 2 . בלי קשר למכון . כרגע פגרה. מבחינת תפריט אין פשוט אוכל הרבה כי אני במסה אוכל המון (פסטה אורז קוסקוס , חזה עוף .שניצל . עוף פרגית )
לגבי המשקלים במסגרת שלוש חודשים אחורה . התחלתי בנץ 10 קילו כל צד עכשיו אני 17.5
סקוואט 10 כל צד עכשיו 25 כל צד
כתפיים במוט הוספתי את זה לפני חודש לפני זה עשיתי משקולות רגילות . התחלתי במוט ריק עכשיו אני 7.5 קילו כל צד. אשמח לעזרה .
הייתי מתייעץ עם המאמן של הכדורגל. לא יודע איך אתה הולך להכניס אימונים בלי לפגוע באימוני כדורגל.

תעשה תפריט מסודר ותקפיד עליו. אתה יכול להיות בפלוס של איזה 100-200 קלוריות ולשנות בהתאם לתוצאות

ההתקדמות שלך איטית,. בכל מקרה תחליף תוכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית