הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד אירובי על בטן ריקה

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
בשילוב קפאין על דופק 140

זה באמת תורם לחיטוב יותר מאירובי רגיל ? או שזה מיתוס

האם פעילות אירובית אחרי צום לילה ממקסמת ירידה בשומן? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

הספרות המקצועית לא תומכת באפקטיביות של אימוני אירובי הנעשים מוקדם בבוקר, על בטן ריקה, כאסטרטגיה טובה לשריפת שומן. במקרה הטוב תהיה לכך השפעה דומה מבחינת שריפת שומן כמו לפעילות שנעשית לאחר ארוחה, ובמקרה הפחות טוב אף סביר שאסטרטגיה זו תניב תוצאות פחות טובות. יתרה מכך, היות שאימונים במצב של מאגרי גליקוגן מדוללים הדגימו עלייה בפרוטאוליזה (פירוק חלבון), לאסטרטגיה הנ”ל יכולה להיות השפעה שלילית ביותר על כל מי שמעוניין בשימור הכח ומסת השריר שלו
בשילוב קפאין על דופק 140
זה באמת תורם לחיטוב יותר מאירובי רגיל ? או שזה מיתוס

המאגר גלוקוז של הגוף שלך ריק.אתה מתחיל לשרוף שריר במהרה כמכור אנרגיה
לא בטוח עד כמה זה מדוייק.
לא מכיר מה אומרת הספרות אבל כמעט כל מי שעוסק בריצה ובתריאטלון עושה אימוני בוקר על בטן ריקה או מקסימום בננה ותמר.
ולא הייתי מגדיר הרבה מהם כחסרי שרירים.

אתה שוכח גם שחלק מאוד מהותי באנרגיה לשריר הוא מה אכלת יום לפני בערב... למשל לפני ריצות ארוכות עושים העמסת פחממה כדי שיהיה לשריר מקור אנרגיה.

לא בטוח עד כמה זה מדוייק.
לא מכיר מה אומרת הספרות אבל כמעט כל מי שעוסק בריצה ובתריאטלון עושה אימוני בוקר על בטן ריקה או מקסימום בננה ותמר.
ולא הייתי מגדיר הרבה מהם כחסרי שרירים.

אתה שוכח גם שחלק מאוד מהותי באנרגיה לשריר הוא מה אכלת יום לפני בערב... למשל לפני ריצות ארוכות עושים העמסת פחממה כדי שיהיה לשריר מקור אנרגיה.
אני חולק איתך הגלוגוז של הפחמימה שאכלת יום לפני מדולל אפילו לא חצי ממה שאכלת המאגר גלוקוז שלך כמעט ריק עכשיו כן אם תעשה אימון קצר וממש חלש זה לא יפגע אבל ברגע שאין לך גלוקוז בגוף הגוף מתחיל לעבור לאנרגיה שזמינה בשבילו (השריר)
ואם שמת לב רוב מי שבתחום של רוצות ארוכות רזה

אני חולק איתך הגלוגוז של הפחמימה שאכלת יום לפני מדולל אפילו לא חצי ממה שאכלת המאגר גלוקוז שלך כמעט ריק עכשיו כן אם תעשה אימון קצר וממש חלש זה לא יפגע אבל ברגע שאין לך גלוקוז בגוף הגוף מתחיל לעבור לאנרגיה שזמינה בשבילו (השריר)
ואם שמת לב רוב מי שבתחום של רוצות ארוכות רזה

לא מומחה אז לא יודע להגיב לך אני רק יכול לומר לך שזה ממש לא נכון שכל מי שעושה ריצות ארוכות רזה.
אתה מסתכל כנראה בעיקר על אתלטיים מקצועיים שכל שניה בתוצאה חשובה להם.

תסתכל על אולטרא מרתוניסטים שמתמקדים בריצות שטח. שטח זה עולם אחר נדרשת שם עבודת כוח רצינית. לרוץ 3 קמ טיפוס מצטבר בעליה על חצץ או קרקע משתנה מתוך חצי מרתון שטח זה מטורף... צריך לזה שרירים מאוד חזקים. , יש אפילו קבוצה כזאת שחלק משגרת אימוניה זה אימוני קרוספיט. הם סוסים. נכון, הם לא פאוורליפטרים אבל הם ממש לא שחיפים ושרירי הרגליים שלהם מאוד מאוד חזקים.

יש אגב, הרבה רצים שעוסקים רק בריצה. נכון שזה לא אידיאלי אבל גם להם, אם תיקח את מסת השריר שהייתה להם לפני ומסת השריר שיש להם אחרי שנה אתה תראה שמסת השריר ברגל גדלה. אני מכיר כמה וכמה כאלה. בהתחשב בכך שהם מתאמנים רק בבוקר זה די דוגמא נגדית לטענה שלך.

שמתאמנים לאחר צום, האימון עלול להשפיע על פרוטאלויזה (פירוק חלבון)

אתם מערבבים הרבה נתונים שאין להם קשר עם אימון לאחר צום.

אין לכם מה לשער ולנחש יותר מידי, יש מחקרים מסודרים עם הסבר על התוצאות בקישור

האם פעילות אירובית אחרי צום לילה ממקסמת ירידה בשומן? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

לא מומחה אז לא יודע להגיב לך אני רק יכול לומר לך שזה ממש לא נכון שכל מי שעושה ריצות ארוכות רזה.
אתה מסתכל כנראה בעיקר על אתלטיים מקצועיים שכל שניה בתוצאה חשובה להם.

תסתכל על אולטרא מרתוניסטים שמתמקדים בריצות שטח. שטח זה עולם אחר נדרשת שם עבודת כוח רצינית. לרוץ 3 קמ טיפוס מצטבר בעליה על חצץ או קרקע משתנה מתוך חצי מרתון שטח זה מטורף... צריך לזה שרירים מאוד חזקים. , יש אפילו קבוצה כזאת שחלק משגרת אימוניה זה אימוני קרוספיט. הם סוסים. נכון, הם לא פאוורליפטרים אבל הם ממש לא שחיפים ושרירי הרגליים שלהם מאוד מאוד חזקים.

יש אגב, הרבה רצים שעוסקים רק בריצה. נכון שזה לא אידיאלי אבל גם להם, אם תיקח את מסת השריר שהייתה להם לפני ומסת השריר שיש להם אחרי שנה אתה תראה שמסת השריר ברגל גדלה. אני מכיר כמה וכמה כאלה. בהתחשב בכך שהם מתאמנים רק בבוקר זה די דוגמא נגדית לטענה שלך.
אחי לא אמרתי שכולם אמרתי שהרוב יש מלא כאלה אבל זה שזה שורף שריר זה עובדה אני לומד את זה בתואר הראשון שלי

שמתאמנים לאחר צום, האימון עלול להשפיע על פרוטאלויזה (פירוק חלבון)

אין לכם מה לשער ולנחש יותר מידי, יש מחקרים מסודרים עם הסבר על התוצאות בקישור

לגופו של עניין, אם אני אוכל בננה בבוקר לפני הריצה אז המחקר הזה לא רלוונטי (?)
אחי לא אמרתי שכולם אמרתי שהרוב יש מלא כאלה אבל זה שזה שורף שריר זה עובדה אני לומד את זה בתואר הראשון שלי
אז אשמח להסבר איך אדם שעוסק רק בריצה. רץ בבוקר על בטן ריקה.
לאחר שנה + של אימונים נמצאה אצלו עלייה במסת השריר ברגל בהשוואה למה שהיה בתחילת דרכו.

מאיפה ולמה השריר גדל?

תלוי מאוד באופן האימון שתבצע, וכמובן שזה ישפיע על התוצאה..
שמע לא יודע..
קטונתי.
מה שכן אני יכול לומר לך שיש הבדלים ופערים עצומים בין תזונאים ומאמנים שהפוקוס שלהם זה אירובי : ריצה ותריאטלון לבין תזונאים ומאמנים שהפוקוס שלהם הוא כוח.

זה כאילו כל אחד מכיר ספרות אחרת

בכל מקרה, נראה לי גם השיריעה רחבה יותר.. גם אם אירובי על בטן ריקה תורם לשריפת שומן זו שאלה קצרה מידי. אנשים שוכחים שאירובי גם מגביר תחושת רעב אז כמכלול כנראה שאתה תצרוך גם יותר קלוריות אחרי האירובי.

לאחר שנה + של אימונים נמצאה אצלו עלייה במסת השריר ברגל בהשוואה למה שהיה בתחילת דרכו.

מאיפה ולמה השריר גדל?

זה יכול להיות המון גורמים, התוצאה שאתה רואה..

כמו לדוגמא העובדה שהייתה קיימת מסת שריר לפני כן, אבל יתכן שבתקופה זו היה בגרעון, והצליח לשמור על גירוי סביר בשרירי הרגליים, ולך זה נראה כאלו הוא עלה במסת שריר למרות שהתחטב.(דוגמא מתוך הרבה שיכולות להיות)

לאימון לאחר צום לא הייתה השפעה מוגברת מאם ביצע את אותה הפעילות לאחר ארוחה.
אני יכול להבין איך בתאוריה זה נשמע הגיוני, קראתי המון ספרים שמחזקים את הנקודה אבל לכולם לא היה מחקר מעשי.

יש לך מחקרים בקישור שמבצעים אותם בשביל לבחון את התאוריות האלו.. זה מה שמבדיל את התחום בין מדע מבוסס לבין ברו סיאנס

מאיפה ולמה השריר גדל?
קודם כול שאתה רץ אתה מפעיל את הרגל מן הסתם את זה כולם יודעים אבל זה שאתה משתמש השריר כמכור אנרגיה לא סוטר את העבודה שישלך היפרטורפיה או כול תהליך של הרס שריר ברגל כי אתה רץ ולפי מה שאנחנו יודעים אחרי שבשריר יש קרעים מיקרוסקופים (מאימון) הוא מתרפה וגדל זה שהוא משתמש בשריר כמכור אנרגיה לא אומר שלא יגדל לו השריר ברגל

זה יכול להיות המון גורמים, התוצאה שאתה רואה..

כמו לדוגמא העובדה שהייתה קיימת מסת שריר לפני כן, אבל יתכן שבתקופה זו היה בגרעון, והצליח לשמור על גירוי סביר בשרירי הרגליים, ולך זה נראה כאלו הוא עלה במסת שריר למרות שהתחטב.(דוגמא מתוך הרבה שיכולות להיות)

לאימון לאחר צום לא הייתה השפעה מוגברת מאם ביצע את אותה הפעילות לאחר ארוחה.
אני יכול להבין איך בתאוריה זה נשמע הגיוני, קראתי המון ספרים שמחזקים את הנקודה אבל לכולם לא היה מחקר מעשי.

יש לך מחקרים בקישור שמבצעים אותם בשביל לבחון את תאוריות האלו..

כשאני אומר נמצאה אני מדבר על בדיקת dexa לפני ואחרי. זה לא הסתכלות סובייקטיבית.

מצד שני, יש מצב שהוא עשה גם תרגילי כוח ולא סיפר .. אני רק יודע שהוא לא היה במכון כושר.

כשאני אומר נמצאה אני מדבר על בדיקת dexa לפני ואחרי. זה לא הסתכלות סובייקטיבית.

מצד שני, יש מצב שהוא עשה גם תרגילי כוח ולא סיפר .. אני רק יודע שהוא לא היה במכון כושר.

אם המתאמן ביצע אימוני כוח זה משנה המון.
אבל אם לא,
אם יש לך את התוצאות מלפני ואחרי התהליך בשינויים של מסת השריר, ופירוט על העבר של המתאמן

אפשר לשבת על זה ולנסות להבין..

אבל בפועל התוצאה לא הגיעה מהיותו מתאמן על בטן ריקה..

מהעבודה הפשוטה שביצעו מחקרים על הרבה מתאמנים בניסיון למצוא אם התאוריה הזו נכונה ואף מחקר לא הראה תוצאה חיובית.

נערך לאחרונה:
אתה יודע, זה לא שתצא לריצה קלה על קיבה ריקה ותחזור עם קילו שריר פחות.
הגוף קודם כל ישתמש במאגרי האנרגיה שכן יש לו, וכן יהיה פירוק קל של חלבונים בגוף, אבל מדובר על כמות מאוד מינימלית, ננוגרמים של חלבון זה כבר יהיה לא מעט.
אם אתה מדבר על פעילות עצימה יותר זה כבר נהיה סיפור. אם אתה הולך לרוץ עשרות קילומטרים או טריאתלון אז כבר יהיה הבדל משמעותי.

עדיף לצרוך איזשהו מקור אנרגיה לפני פעילות גופנית, עדיף גם שהוא יהיה מקור חלבון, שכן ייתן לך בוסט לשימור שריר.
יהיה לזה גם אפקטים על שימור השריר, לאורך זמן, וגם ייתן לך ביצועים טובים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית