הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין מסוכן לגוף?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
קראתי שקראטין מסוכן לגוף ויכול לגרום להתקרחות ועוד כמה דברים.

עד כמה זה נכון?

נקבע להם שהם יאבדו שיער בגיל 20 (זו הרגישות שלהם) זה כמו שאם נקבע לך שתקריח בגיל 40 אבל תשתמש בחומרים אתה כנראה תקריח הרבה לפני. אותו דבר עם קריאטין (במידה וזה מעלה DHT) אתה פשוט תזרז את זה. יותר DHT = התקרחות יותר מואצת, כל אחד והקצב שלו. ההיגיון אומר, אתה תקריח יותר מהר בגלל חומרים בקצב X? אתה תקריח יותר מהר בגלל קריאטין בקצב Y גם אם זה בקושי ישנה משהו, הפעולה היא דומה = יותר DHT
פה ההבדל, שהתקרחות רגילה העליה ב-DHT לא תשפיע עליהם, כי הם יאבדו את השיער מתי שהם אמורים לאבד בלי קשר. מי שיש לו התקרחות מואצת ורגישות יתר ל-DHT, אותה עליה כן תשפיע עליהם

פה ההבדל, שהתקרחות רגילה העליה ב-DHT לא תשפיע עליהם, כי הם יאבדו את השיער מתי שהם אמורים לאבד בלי קשר. מי שיש לו התקרחות מואצת ורגישות יתר ל-DHT, אותה עליה כן תשפיע עליהם

רק מקריאטין כן? זאת אומרת עם חומרים (שהעלייה תהיה רבה יותר) אתה כן מסכים שזה יזרז את התהליך נכון? רק מנסה להבין את הראש.
אני יוצא מנקודת הנחה שDHT זה אויב של אנשים שנועדו להקריח וכמה שיותר ממנו (גם אם זה במקצת) יזרז במקצת. זאת אומרת יש לך
רמה מסוימת בגוף ואם אתה תמצא דרכים להגביר אותה כמו חומרים / קריאטין או מה שלא יהיה (סתם זורק דוגמאות) זה יזרז את זה.
די מסתמך על הקטע של החומרים, אם זה עובד ככה עם חומרים ההיגיון אומר גם עם קריאטין. אני חושב ששנינו לא באמת יודעים אם זה
יזרז או שלא ברמה כזו נמוכה, יותר כמו ספקולציות.

@Deidara "חומרים" ממש לא אומרים בהכרח dht.
זה נגזרות שונות ומשפחות שונות וכו'.
נגזרות dht בהחלט יכולות לזרז את התהליך

רק מקריאטין כן? זאת אומרת עם חומרים (שהעלייה תהיה רבה יותר) אתה כן מסכים שזה יזרז את התהליך נכון? רק מנסה להבין את הראש.
אני יוצא מנקודת הנחה שDHT זה אויב של אנשים שנועדו להקריח וכמה שיותר ממנו (גם אם זה במקצת) יזרז במקצת. זאת אומרת יש לך
רמה מסוימת בגוף ואם אתה תמצא דרכים להגביר אותה כמו חומרים / קריאטין או מה שלא יהיה (סתם זורק דוגמאות) זה יזרז את זה.
די מסתמך על הקטע של החומרים, אם זה עובד ככה עם חומרים ההיגיון אומר גם עם קריאטין. אני חושב ששנינו לא באמת יודעים אם זה
יזרז או שלא ברמה כזו נמוכה, יותר כמו ספקולציות.
זה תלוי ברמת הרגישות ל-DHT, שבין השאר היא גנטית.
אבל העליה המינורית שיש מקריאטין תשפיע רק על אנשים עם רגישות יתר, שהיא רגישות משמעותית גבוהה מהרגיל.
אם יש לך רגישות גבוהה יחסית אבל בנורמה, אז כנראה חומרים עם נגזרות DHT כן יגרמו להתקרחות

זה תסמונת/אבחנה אמיתית מבחינת הרפואה? יש דבר כזה? הכוונה ל"התקרחות מואצת"
כן, זה נקרא אלופציה פרהמטורה.
הסיבות עדיין לא ברורות, אבל כן מדובר על רגישות לאנדרוגנים

חיפשתי בעברית ואנגלית,לא מצאתי כלום..
(ברור שלא,איך אני אמצא שם כזה) עכשיו אקרא על זה,תודה

ממה שהספקתי לקרוא,לאנשים עם המחלה/תסמין הזה יש רגישות גבוה ופעילות גבוה מאוד של אנזים 5a-reductase.
זה האנזים שאחראי להמרה של טסט לdht

ככה שהם גם יותר רגישים להקרחה וגם ממירים יותר dht
האלופציה אראטה היא
הוא לא מדבר על זה..
הוא מדבר על אלופציה פרמטורה

הוא לא מדבר על זה..
הוא מדבר על אלופציה פרמטורה[/QUOTE]

ואו השם ממש דומה, יש לך קישור? משום מה זה מוצא לי רק את השם הזה

נכנסתי, זה נראה מוזר...אנשים שיש להם את זה (גם) מקריחים בכל מיני מקומות שונים בראש זה לא משהו שנראה כמו הקרחה טיפוסית, עכשיו נכון שהוא אמר שזו לא הקרחה טיפוסית אבל הכוונה שלא ראיתי אנשים שמקריחים באופן הזה, אצלם (מי שאני מכיר) זה נראה כמו תהליך הקרחה נורמטיבי פשוט אגרסיבי בגיל צעיר.

stay safe guys...יש דברים מפחידים אי שם.

זה נראה כמו תהליך הקרחה נורמטיבי פשוט אגרסיבי בגיל צעיר.
לכן זה ציבור ספציפי שיכול להיפגע מקריאטין.
אני בדעה של קוצר שאין ל99 אחוז מהאוכלוסיה ממה לחשוש
אגב,קשה למצוא הרבה מאמרים ומחקרים בנושא,זה נראה תחום מאוד לא מדובר ומפותח

לכן זה ציבור ספציפי שיכול להיפגע מקריאטין.
אני בדעה של קוצר שאין ל99 אחוז מהאוכלוסיה ממה לחשוש

תראה, זה שיש אחוז כזה קטן של אנשים שממש יהיו ניזוקים מזה לא אומר שהאחוז הגדול לא יהיה ניזוק מזה גם (פשוט בכמות מזערית הרבה יותר) אי אפשר באמת לדעת, אולי זה מאוד מינורי אבל משפיע (מה שאני עדיין טוען שאפשרי) חושב שאין תשובה חד משמעית באמת.

זה כמו שנגיד שלמי שיש במשפחה אנשים חולי סוכרת אז הסיכון שלו עולה דרמטית נניח במצב של השמנת יתר.
אבל גם לאדם הממוצע יש יותר סיכון לחטוף סוכרת במצב של השמנת יתר, פשוט מועט יותר מאשר אדם שיש לו אנשים נוספים במשפחה עם סוכרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית