הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות חלבון עם כליה אחת

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
יש לי חבר שרצה להתחיל להתאמן ולאכול לפי תפריט, אמרתי לו שמומלץ לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אבל בגלל שיש לו כלייה אחת אני לא חושב שזה כדאי לו.
איך אפשר לדעת כמה חלבון יהיה כדאי לו לאכול? או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?

אוקי אז רק כדי לחדד, לטענתך יש יותר עומס על הכליות שהגוף לא משתמש בכל החלבון?
זה קצת דקויות לא בטוחות, הטענה שלי היא שככל שאתה צורך יותר חלבון ביחס למשקל הגוף, ככה יש יותר עומס על הכליות.
עומס זה לא בהכרח דבר רע, אבל זה בהחלט תלוי תחת איזה עומס כבר נמצאת הכליה

זה קצת דקויות לא בטוחות, הטענה שלי היא שככל שאתה צורך יותר חלבון ביחס למשקל הגוף, ככה יש יותר עומס על הכליות.
עומס זה לא בהכרח דבר רע, אבל זה בהחלט תלוי תחת איזה עומס כבר נמצאת הכליה
מה גורם לפקטור של משקל הגוף ביחס לחלבון להשפיע על העומס על הכליות?

מה גורם לפקטור של משקל הגוף ביחס לחלבון להשפיע על העומס על הכליות?
לפי כמה חלבון הגוף משתמש, וכמה חלבון הכבד ממיר לחומצה אורית, שהיא זו שמפעילה לחץ על הכליות.
אפשר לומר שמה שמשפיע זה כמות החלבון שהגוף לא משתמש, אבל לדעתי זה פשטני מדי לומר את זה

לפי כמה חלבון הגוף משתמש, וכמה חלבון הכבד ממיר לחומצה אורית, שהיא זו שמפעילה לחץ על הכליות.
אפשר לומר שמה שמשפיע זה כמות החלבון שהגוף לא משתמש, אבל לדעתי זה פשטני מדי לומר את זה
אם לדעתך זה פשטני מדי לומר את זה אז תסביר במפורט יותר

בכל מקרה אתה מסכים שככל שהגוף משתמש ביותר חלבון לצורכי הגוף יש פחות עומס על הכליות? (ביחס לכמות חלבון נכנסת נתונה)

אם לדעתך זה פשטני מדי לומר את זה אז תסביר במפורט יותר
זו רשימה ארוכה של תהליכים מינוריים ולא חשובים לדיון

בכל מקרה אתה מסכים שככל שהגוף משתמש ביותר חלבון לצורכי הגוף יש פחות עומס על הכליות?
כן, אבל אתה שוכח שככל שמסת השריר עולה, ומשקל הגוף עולה, ככה גם הכמות נטו של חלבון עולה. היחס בין כמות חלבון למסת גוף היא בהחלט מספיקה כדי לתאר את העומס על הכליה.
או תנסה להסתכל על כל דבר מהאספקט הקטן ביותר, אתה תפספס את התמונה הגדולה

זו רשימה ארוכה של תהליכים מינוריים ולא חשובים לדיון

כן, אבל אתה שוכח שככל שמסת השריר עולה, ומשקל הגוף עולה, ככה גם הכמות נטו של חלבון עולה. היחס בין כמות חלבון למסת גוף היא בהחלט מספיקה כדי לתאר את העומס על הכליה.
או תנסה להסתכל על כל דבר מהאספקט הקטן ביותר, אתה תפספס את התמונה הגדולה
אוקי, אז אתה טוען שגם שככל שהגוף משתמש ביותר מהחלבון שנכנס-לצרכי הגוף, זה מפחית מעומס הכליה
ובנוסף אתה טוען גם שיש פה עניין של עומס שעולה בהדרגה על הכלייה ונותן לה לבסוף להיות בעלת תפקוד גבוה יותר

אמת?

אוקי, אז אתה טוען שגם שככל שהגוף משתמש ביותר מהחלבון שנכנס-לצרכי הגוף, זה מפחית מעומס הכליה
ובנוסף אתה טוען גם שיש פה עניין של עומס שעולה בהדרגה על הכלייה ונותן לה לבסוף להיות בעלת תפקוד גבוה יותר

אמת?
לגבי החלק הראשון זה נכון, אבל אני חושש שאתה הולך להבין את זה לא נכון. אם תצרוך הרבה חלבון ביחס למשקל הגוף, מעל גרם לקילו, העומס על הכליה יעלה, לא משנה כמה אתה שוקל וכמה מסת שריר יש לך. המספר לא מדויק לחלוטין, אבל זה בערך המספר.

לגבי החלק השני, כן, הכליה יכולה לעבוד בתפקוד גבוה יותר, אבל שוב, עד גבול מסוים, והגבול הוא לא השמיים

לגבי החלק הראשון זה נכון, אבל אני חושש שאתה הולך להבין את זה לא נכון. אם תצרוך הרבה חלבון ביחס למשקל הגוף, מעל גרם לקילו, העומס על הכליה יעלה, לא משנה כמה אתה שוקל וכמה מסת שריר יש לך. המספר לא מדויק לחלוטין, אבל זה בערך המספר.

לגבי החלק השני, כן, הכליה יכולה לעבוד בתפקוד גבוה יותר, אבל שוב, עד גבול מסוים, והגבול הוא לא השמיים
למה מישהו ששוקל 120 קילו יכול לצרוך 120 גרם חלבון בלי להעלות עומס על הכליה
ומישהו ששוקל 50 יכול לצרוך רק 50 בלי להעלות עומס על הכליה?

זה 240% הבדל, זה לא הבדל קטן, יש פה גורם כלשהו שהוא משפיע מאוד בקונספט הזה והוא בעצם מאפשר צריכת חלבון גדולה יותר מבלי להגדיל את העומס על הכליה, מהו אותו גורם?

נערך לאחרונה:
בלי קשר לנושא עצמו, תגיד מה שיש לך להגיד בלי לחשוש מהמוניטין. אל תסתיר דעות בשביל לראות קצת יותר נקודות ירוקות, לאף אחד לא אכפת.
תודה עכשיו אני יכול לכתוב בלי פחד שאתה הומו

🤣

לי גם היה 2 נקעים לא מזמן. אני מקווה ששלך מסיבה טובה

תשפוט בעצמך : הוא הלך בחושך כמו מטומטם, נתקע באבן....(נקע את הכף רגל) המשיך ללכת כמו דביל נתקע באבן (נקע את הכף רגל השניה הפעם) נכות במוח.

תשפוט בעצמך : הוא הלך בחושך כמו מטומטם, נתקע באבן....(נקע את הכף רגל) המשיך ללכת כמו דביל נתקע באבן (נקע את הכף רגל השניה הפעם) נכות במוח.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆

אני נקעתי את הקרסול באימון שלי בsparing אבל לא הלכתי לשבת בצד, החלפנו פרטנרים ואז בגלל שהרגל הייתה גמורה השתמשתי בכל הכוח שהייתה ברגל השנייה בשביל לכפר ונקעתי גם אותה 😩
@kotzer תענה אני רוצה לישון

🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆

אני נקעתי את הקרסול באימון שלי בsparing אבל לא הלכתי לשבת בצד, החלפנו פרטנרים ואז בגלל שהרגל הייתה גמורה השתמשתי בכל הכוח שהייתה ברגל השנייה בשביל לכפר ונקעתי גם אותה 😩

נקע של גבורה, לוחמה! שלו זה נטו נקע על רקע פיגור.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆

אני בקושי הולך
כמה זמן עד שעבר לך
ומה עשית

אני בקושי הולך
כמה זמן עד שעבר לך
ומה עשית
האמת לא טיפלתי בזה בכלל והייתי מסתובב למרות הנקעים. שבוע בערך עד שהפסיקו הכאבים בהליכה, שבועיים תפקוד כמעט מלא של הרגל. חודש עד שעבר לגמרי כולל כל הניואנסים הקטנים

האמת לא טיפלתי בזה בכלל והייתי מסתובב למרות הנקעים. שבוע בערך עד שהפסיקו הכאבים בהליכה, שבועיים תפקוד כמעט מלא של הרגל. חודש עד שעבר לגמרי כולל כל הניואנסים הקטנים
באסה כמו שחשבתי כרגע אני צולע גם אתה ביום הראשון לא יכולת ללכת בכלל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית