הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות חלבון עם כליה אחת

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
יש לי חבר שרצה להתחיל להתאמן ולאכול לפי תפריט, אמרתי לו שמומלץ לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אבל בגלל שיש לו כלייה אחת אני לא חושב שזה כדאי לו.
איך אפשר לדעת כמה חלבון יהיה כדאי לו לאכול? או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?

ברצינות,
לא יותר פשוט עבורך לעשות אלגוריתם שיזהה קללות ואיומים לפי מילים מסויימות?
יש לך 50 אלף שקל לתרום לפורום 😃?
זה כמה שיעלה אלגוריתם שכזה

למה מישהו ששוקל 120 קילו יכול לצרוך 120 גרם חלבון בלי להעלות עומס על הכליה
ומישהו ששוקל 50 יכול לצרוך רק 50 בלי להעלות עומס על הכליה?
אם אתה מדבר על מישהו שהגנטיקה שלו היא להיות 120 קילו בטבעי, אז זה בגנטיקה שלו. תהיה לו כליה גדולה יותר טבעית, שיכולה להתמודד עם יותר עומס.
אם אתה מדבר על מישהו שעלה מ-50 קילו ל-120, יכול מאוד להיות שהכליה שלו לא בריאה והוא יראה את זה בשלב מאוחר יותר בחיים. הבעיה היא שאנשים כאלה יש כל כך מעט שקשה מאוד לחקור את הנושא.
ואתה שוכח שחלבון הוא רק אחד מגורמי הלחץ הטבעיים של הכליה, אז זה לא אומר שעליה של 10% בחלבון תגרום לעליה של 10% של לחץ בכליה.

ועדיין לא ענית לי, אתה יודע מה זה היפרפילטרציה? כי אני מרגיש שאני מסביר דברים שאני לא צריך להסביר אם שנינו מבינים את הקונספט

אם אתה מדבר על מישהו שהגנטיקה שלו היא להיות 120 קילו בטבעי, אז זה בגנטיקה שלו. תהיה לו כליה גדולה יותר טבעית, שיכולה להתמודד עם יותר עומס.
אם אתה מדבר על מישהו שעלה מ-50 קילו ל-120, יכול מאוד להיות שהכליה שלו לא בריאה והוא יראה את זה בשלב מאוחר יותר בחיים. הבעיה היא שאנשים כאלה יש כל כך מעט שקשה מאוד לחקור את הנושא.
ו
אין דבר כזה להיות 120 קילו "בטבעי" או להיות 50 קילו "בטבעי". לא הבנתי איך אתה בכלל עושה את ההקשר בין גנטיקה של מבנה גוף גדול ולבין גנטיקה של איך הכליה שלך תצא בסופו של דבר, אבל לפי מה שכתבת פה זאת הטענה שלך.

זה די מבדר בעיניי שאתה עושה את ההפרדה בין האחד שהוא 120 קילו "בטבעי" שהוא גם עלה לשם מ0 לבין האחד שכביכול היה 50 ואז הגיע ל120. שניהם התחילו מ0 בסופו של דבר.
ועדיין לא ענית לי, אתה יודע מה זה היפרפילטרציה? כי אני מרגיש שאני מסביר דברים שאני לא צריך להסביר אם שנינו מבינים את הקונספט
כן אני יודע מה זה היפרפילטרציה. לא הבנתי למה אתה משתמש במושג הזה במקום לדבר בפשטות ולא הבנתי מה הטענה שלך בקשר להיפרפיטרציה.
זה מצב של אדפטציה ולא מצב פטולוגי
ואתה שוכח שחלבון הוא רק אחד מגורמי הלחץ הטבעיים של הכליה, אז זה לא אומר שעליה של 10% בחלבון תגרום לעליה של 10% של לחץ בכליה.
מן הסתם לכליה יש עוד הרבה תפקידים.

אין דבר כזה להיות 120 קילו "בטבעי" או להיות 50 קילו "בטבעי". לא הבנתי איך אתה בכלל עושה את ההקשר בין גנטיקה של מבנה גוף גדול ולבין גנטיקה של איך הכליה שלך תצא בסופו של דבר, אבל לפי מה שכתבת פה זאת הטענה שלך.

זה די מבדר בעיניי שאתה עושה את ההפרדה בין האחד שהוא 120 קילו "בטבעי" שהוא גם עלה לשם מ0 לבין האחד שכביכול היה 50 ואז הגיע ל120. שניהם התחילו מ0 בסופו של דבר.
אנשים שטבעית אמורים להגיע ל-120 קילו יש להם את הגנטיקה הזאת, כל האיברים שלהם יגדלו לגודל שמתאים לתמוך בגוף כזה. זה נכון לכליות, ללב, לריאות, וכל איבר פנימי אחר. גם הכליות שלהם מתפתחות איתם ומתאימות את עצמן לגוף הגדל עד הבגרות.

כן אני יודע מה זה היפרפילטרציה. לא הבנתי למה אתה משתמש במושג הזה במקום לדבר בפשטות ולא הבנתי מה הטענה שלך בקשר להיפרפיטרציה.
זה מצב של אדפטציה ולא מצב פטולוגי
כי אתה מדבר על דברים כביכול קשורים, אבל הם לא.
היפרפילטרציה זה תהליך פיזיולוגי, אבל של התמודדות. הוא לא מזיק, אבל אתה גם לא רוצה לדחוף את זה יותר מדי כי כן יש גבול.
זה למה כליה אחת, שכבר עובדת על הגבול שלה, אתה לא רוצה להוסיף עוד דרישה

מן הסתם לכליה יש עוד הרבה תפקידים.
נכון, זה למה עליות גדולות בלחץ הכליה לא גורמות לעליה גדולה בדרישה, אבל זו כן עליה בדרישה

@MasterSplitter תספר לו על הסמואנים
שמעתי עליהם כבר 🤣
אנשים שטבעית אמורים להגיע ל-120 קילו יש להם את הגנטיקה הזאת, כל האיברים שלהם יגדלו לגודל שמתאים לתמוך בגוף כזה. זה נכון לכליות, ללב, לריאות, וכל איבר פנימי אחר. גם הכליות שלהם מתפתחות איתם ומתאימות את עצמן לגוף הגדל עד הבגרות.
מה זה השטויות במיץ האלה? לאיזה משקל בנאדם יגיע בX זמן תלוי בכמה הוא אוכל ביחס למצב הנטרלי שלו אין פה הוקוס פוקוס. זה שיש אנשים שזה יותר מסתדר להם מבחינת התוצאה הסופית זה לא אומר כלום.
אז כן, אחד שמן ונמוך ואחד יש לו גוף רזה וגבוה, נניח אותה מסת שריר, שניהם 120 קילו. התפקוד של הכליות שלהם שונה בעינך?

שמעתי עליהם כבר 🤣

מה זה השטויות במיץ האלה? לאיזה משקל בנאדם יגיע בX זמן תלוי בכמה הוא אוכל ביחס למצב הנטרלי שלו אין פה הוקוס פוקוס. אז כן, אחד שמן ונמוך ואחד יש לו גוף רזה וגבוה, נניח אותה מסת שריר, התפקוד של הכליות שלהם שונה בעינך?
אתה רוצה לומר לי שאין הבדלים גנטיים בין אנשים שגורמים להם להגיע לגודל מסויים וזה נטו תלוי בתזונה שלהם?
התפקוד של הכליה של אנשים שונים לא יהיה שונה, אבל יהיה הבדל במסת כליה, שזה אומר כמה כליה קיימת בשביל לסנן את הדם, וזה מה שעושה את ההבדל
אחרי שמגיעים לבגרות הכליה לא יכולה עוד לגדול בצורה פיזיולוגית, ומשם היא רק יכולה לעשות היפרפילטרציה, שהוא מנגנון פרה-פיזיולוגי

אתה רוצה לומר לי שאין הבדלים גנטיים בין אנשים שגורמים להם להגיע לגודל מסויים וזה נטו תלוי בתזונה שלהם?
התפקוד של הכליה של אנשים שונים לא יהיה שונה, אבל יהיה הבדל במסת כליה, שזה אומר כמה כליה קיימת בשביל לסנן את הדם, וזה מה שעושה את ההבדל
אחרי שמגיעים לבגרות הכליה לא יכולה עוד לגדול בצורה פיזיולוגית, ומשם היא רק יכולה לעשות היפרפילטרציה, שהוא מנגנון פרה-פיזיולוגי
אני חושב שאתה לוקח מצב של אנשים לדוגמא שיש להם מבנה גוף טוב, אכלו כמו שצריך כי היה להם תיאבון בריא והתאמנו בצורה טובה. וקובע שהם "120 טבעי" - נקרא לבנאדם כזה X. ולעומתם אתה לוקח אנשים 50 קילו נמוכים שלא אוכלים כמעט כלום ואומר שהם "רזים טבעי". נקרא לבנאדם כזה Y

באותה מידה הבאדם X היה יכול לאכול לא טוב ולא להתאמן והוא היה 70 קילו והבנאדם Y כן היה יכול לאכול הרבה ולהתאמן ולהיות 100 קילו. (ואז פתאום הקביעה שלך לגבי "המצב הטבעי" שלהם הייתה משתנה באופן אבסורדי)

של איזה מהם תפקוד הכליה טוב יותר? של בנאדם X או בנאדם Y?

מה אתה מגדיר כבגרות?

אני חושב שאתה לוקח מצב של אנשים לדוגמא שיש להם מבנה גוף טוב, אכלו כמו שצריך כי היה להם תיאבון בריא והתאמנו בצורה טובה. וקובע שהם "120 טבעי" - נקרא לבנאדם כזה X. ולעומתם אתה לוקח אנשים 50 קילו נמוכים שלא אוכלים כמעט כלום ואומר שהם "רזים טבעי". נקרא לבנאדם כזה Y
אני ואתה לא מדברים על אותו הדבר.
אני מדבר על אנשים שאמורים מלידה להגיע בסוף הבגרות שלהם ל-120 קילו, עוד לפני שאני מכניס למשוואה אימונים. הם יהיו לרוב אנשים די גבוהים.
לאנשים כאלה יש כליות גדולות יותר.
אנשים שלפני אימונים שוקלים 50 קילו ואחרי 120 אלה מקרים טבעיים נדירים ביותר, וגם הלא טבעיים הם לא נפוצים.
אני מדבר כרגע על האדם הממוצע. אדם גדול יותר תהיה לו כליה גדולה יותר, כמו מנוע גדול יותר לרכב גדול יותר, פשוט יש צורך בזה
אדם שמתאמן ועלה כמות משמעותית של מסת שריר (יותר מ-10% מהמשקל שלו), הכליות שלו כן יתאימו את עצמן לתהליך ותתרחש ההיפרפילטרציה, שכמו שאנחנו יודעים באדם בריא עם 2 כליות בריאות, זה לא סיפור בכלל.

מה אתה מגדיר כבגרות?
סוף גיל ההתבגרות, או לפחות סוף הגדילה

אני ואתה לא מדברים על אותו הדבר.
אני מדבר על אנשים שאמורים מלידה להגיע בסוף הבגרות שלהם ל-120 קילו, עוד לפני שאני מכניס למשוואה אימונים. הם יהיו לרוב אנשים די גבוהים.
לאנשים כאלה יש כליות גדולות יותר.
אנשים שלפני אימונים שוקלים 50 קילו ואחרי 120 אלה מקרים טבעיים נדירים ביותר, וגם הלא טבעיים הם לא נפוצים.
אני מדבר כרגע על האדם הממוצע. אדם גדול יותר תהיה לו כליה גדולה יותר, כמו מנוע גדול יותר לרכב גדול יותר, פשוט יש צורך בזה
אדם שמתאמן ועלה כמות משמעותית של מסת שריר (יותר מ-10% מהמשקל שלו), הכליות שלו כן יתאימו את עצמן לתהליך ותתרחש ההיפרפילטרציה, שכמו שאנחנו יודעים באדם בריא עם 2 כליות בריאות, זה לא סיפור בכלל.
לאיזה משקל וגודל הם יגיעו זה תלוי בכמות האוכל שתיכנס להם לבטן. כמו שאמרתי, זה שעל אחד זה יושב טוב והשני נראה שמן פשוט זה לא אומר כלום.

כן, עצמות וכו' ישפיעו על המשקל הסופי אבל אין להם שום קשר לתפקוד הכליה לצורך העניין.

סוף גיל ההתבגרות, או לפחות סוף הגדילה
תן לי מספר רק שנהיה באותו הראש

באותה מידה הבאדם X היה יכול לאכול לא טוב ולא להתאמן והוא היה 70 קילו והבנאדם Y כן היה יכול לאכול הרבה ולהתאמן ולהיות 100 קילו. (ואז פתאום הקביעה שלך לגבי "המצב הטבעי" שלהם הייתה משתנה באופן אבסורדי)

של איזה מהם תפקוד הכליה טוב יותר? של בנאדם X או בנאדם Y?

מה אתה מגדיר כבגרות?

מישהו 1.50 ירחף סביב 50 קילו לעומת מישהו 1.90 שישקול 90 וזה יהיה נורמלי לחלוטין?

מישהו 1.50 ירחף סביב 50 קילו לעומת מישהו 1.90 שישקול 90 וזה יהיה נורמלי לחלוטין?
אה? תנסח מחדש, לא הבנתי מה שאתה אומר
לאדם גדול יותר לא תהיה כליה גדולה בגלל שזה מה שהיה טבוע בגנטיקה שלו- שהוא יהיה גדול עם כליה גדולה, לאדם גדול תהיה כליה גדולה יותר בגלל שזה שהוא הגיע לגוף בגודל הזה גרם לכליה להגיע לגודל שלה.

הגבול הפוטנציאלי שלך(בהיעדר השמנה חולנית או אנורקסיה) יהיה בסביבות הגובה שלך.
מה הבעיה עם השמנה חולנית או אנורקסיה? סתם לקחת את זה לקיצון, אפשר להגיד גם השמנה או רזון.

בכל מקרה הגבול שאתה מדבר עליו הוא גבול אסתטי בעיקרון שמדבר על משקל ביחס לאחוז שומן, ואין קשר בינו לבין תפקוד כליות
מה ה"מצב הטבעי" של חברנו הנ"ל?

thornew-1024x512.jpg

engpnlt6b7yz.jpg

נערך לאחרונה:
אתה טוען שת'ור הוא אדם בריא? נ.ב 2 כליות+סטרואידים למיטב ידיעתי
אני לא טוען שום דבר לגביו, אני רק שואל מה "המצב הטבעי" שלו...

ד"א השאלה היה יותר מכוונת לקוצר פשוט היית כבר על הציטוט מקודם
upload_2019-7-2_12-42-29.png
upload_2019-7-2_12-42-29.png
@kotzer אין קשר בין "המצב הטבעי" של בן אדם לבן תפקוד הכליות שלו. אולי רק לאחר ש"המצב הטבעי" מתממש, דהיינו הוא הגיע לגודל מסויים אז יהיה לו תפקוד כליות מסויים, שאינו קשור ל"מצב הטבעי" שלו אלא לגודל שאליו הוא הגיע.
אתה קובע מה ה"מצב הטבעי" על בן אדם רק בדיעבד כי לפני אין לך מושג מה יהיה

יש לך 50 אלף שקל לתרום לפורום 😃?
זה כמה שיעלה אלגוריתם שכזה
האמת חשבתי שזה סה"כ תוכנה פשוטה או קוד או שאתה יכול להוסיף וזה יתריע לך או למנהלים על מילים מסויימות..לא ידעתי שזה המחיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית