עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא כל גדילה של כל איבר היא טובה, אבל במקרה הזה כןבכל מקום באינטרנט זה נותן לי חשש למחלות שונות איברים מוגדלים.
אבל לא יודע כל תגובה פה אני מאבד עוד ועוד מוניטין אני מפחד כבר להגיב
בנתיים אני נותן נימוקים ואדון @The Flash היקר אומר לי שאני מטעה בלי לתת ביסוס כלשהי לטענותיו אלא רק נתינת מוניטין שלילי, מעניין
הוא קבע תור לתזונאי כזה, תודה על העזרה של כולם@Devil אתה יודע למה יש לו כליה אחת? אתה יודע מה רמת התפקוד של אותה כליה אחת?
גם אם הכליה בריאה לחלוטין ומפצה על השניה, זה פשוט אומר שאין צורך בהגבלות בחלבון לפי ההמלצות הכלליות לאוכלוסיה, כלומר 0.8-1 גרם לקילו, לא פי 2 מזה.
לפותח הדיון, הוא צריך להתייעץ עם תזונאי קליני עם התמחות בנפרולוגיה, הוא ידע להתאים לו את כמות החלבון שהוא יכול לצרוך
אין פה בעיה עם הבעת דעה, אבל כשבאים עם בעיה רצינית שאפילו לא כל רופא יכול לענות עליה לא צריך לשחק אותה חכמולוגים. מישהו ישאל אם אחרי ניתוח לב הוא יכול להתאמן בלי מגבלות מה יענו לו? שכן כי סידרו לא את הבעיה אז הוא בריא? לתת המלצות במקרים כאלה רציניים זה פשוט חוסר אחריות.בלי קשר לנושא עצמו, תגיד מה שיש לך להגיד בלי לחשוש מהמוניטין. אל תסתיר דעות בשביל לראות קצת יותר נקודות ירוקות, לאף אחד לא אכפת.
אין פה בעיה עם הבעת דעה, אבל כשבאים עם בעיה רצינית שאפילו לא כל רופא יכול לענות עליה לא צריך לשחק אותה חכמולוגים. מישהו ישאל אם אחרי ניתוח לב הוא יכול להתאמן בלי מגבלות מה יענו לו? שכן כי סידרו לא את הבעיה אז הוא בריא? לתת המלצות במקרים כאלה רציניים זה פשוט חוסר אחריות.
לא אכפת לי מהמוניטין, זה היה בלגלוג, אמנם כן הייתה ביקורת על זה שאנשים סתם מביאים לי מוניטין שלילי. פשוט כמו עדר שלאף אחד אין מושג בכלל בתחום אז הם ישר חושבים שאני טועההתייחסתי לקטע הזה שהוא דיבר על מוניטין ושהוא מפחד להגיב בגלל שמורידים לו מוניטין. בלי קשר לנושא (מסכים איתך)
לא ניפפתי בשום תשובה, על התשובה הראשונה שלי שאלתי למה יש לו כליה אחת והאם יש לו בעיות בכליותנפוץ מאוד לתרום כליה. ואז יצא לך אדם בלי כליה אחת ללא שום מחלות כליות בהיסטוריה שלו.
זאת בעיה מורכבת ומסוכנת מידי מכדי לנופף לאדם תשובה חלקה שממליצה לצרוך חלבון בכמות כל כך גבוה.
תדבר עם רופא ותזונאי קליני, זה לא נכון או חכם להתיעץ בפורום כאן על נושא כל כך רציני.
אני די סומך על הממצאים של @kotzer , הוא לומד רפואה.
הגדלה של איבר הוא לא דבר שמדליק נורה אדומה?
הבנתי שלבלב, תחול, כבד מוגדל זה לא דבר תקין.
אתה בלבלן שכל על התגובה הראשונה ניסתי לדלות יותר אינפורמציה ממה שסופקהאין פה בעיה עם הבעת דעה, אבל כשבאים עם בעיה רצינית שאפילו לא כל רופא יכול לענות עליה לא צריך לשחק אותה חכמולוגים. מישהו ישאל אם אחרי ניתוח לב הוא יכול להתאמן בלי מגבלות מה יענו לו? שכן כי סידרו לא את הבעיה אז הוא בריא? לתת המלצות במקרים כאלה רציניים זה פשוט חוסר אחריות.
תראה לי את אותן הנחיות רפואיותלפי כל הנחיה רפואית שקיימת היום.
אדם עם 2 כליות שצורך הרבה חלבון הכליות שלו גדלות ולומדות להתמודד עם העומס המוגבר של יותר תוצרי פירוק של חלבון, אבל זה תהליך פיזיולוגי לחלוטין ואחרי שנים של מחקר היום ידוע לנו שזה לא תהליך מזיק בכלל ונועד כדי להעלות את יכולת ההתמודדות של הכליה עם המצב הקיים.
אצל אדם עם כליה אחת הכליה עוברת את אותו תהליך, אבל עוד לפני תוספת החלבון, וזה רק כדי להתמודד עם המצב הקיים בגוף.
יותר חלבון מהנורמה, כלומר 2 גרם לקילו ומעלה, יכולים לגרום לעומס יתר על הכליה, ולגלומרונפריטיס
The Kidney & Urology Foundation of Americaתראה לי את אותן הנחיות רפואיות
excessive protein זה יותר מידי חלבון שהגוף לא יכול להשתמש בו. לא רשום שם שום דבר על כמויות וזה ממש לא מדבר על 1.5The Kidney & Urology Foundation of America
Avoid high-protein diets. Protein breaks down into the waste materials that the kidneys must remove, so excessive protein puts an extra burden on the kidneys. Eating moderate amounts of protein is still important for proper nutrition. A dietitian can help you find the right amount of protein in your diet.
I have only one kidney and I go to the gym. What can I take to build muscles? Are there protein supplements and vitamins I can take before my workouts? I eat healthy and I don't do drugs or drink alcohol.
בלינק השני הוא אומר במפורש 1.2.excessive protein זה יותר מידי חלבון שהגוף לא יכול להשתמש בו. לא רשום שם שום דבר על כמויות וזה ממש לא מדבר על 1.5
בלינק השני הוא לא מתייחס לשום בעיות של כליות או משהו בסגנון, זאת תגובה בדיחתית. הוא ככל הנראה נתן לו המלצה גורפת ולקח בחשבון את הworst case senario של הכליה שלובלינק השני הוא אומר במפורש 1.2.
רק שתהיה מודע, כמות יתר לפי ההגדרה זה כל מה שמעבר ל-0.8-1.2 גרם לקילו, שהן ההמלצות RDA לצריכת חלבון
היא לא בדיחתית, זו ההמלצה הכללית, לא לפי המקרה הספציפי.בלינק השני הוא לא מתייחס לשום בעיות של כליות או משהו בסגנון, זאת תגובה בדיחתית. הוא ככל הנראה נתן לו המלצה גורפת ולקח בחשבון את הworst case senario של הכליה שלו
אתה מסיק דברים שלא רשומים. אתה לא יכול להתבסס על התגובה הזאת, חסרה בה אינפורמציההיא לא בדיחתית, זו ההמלצה הכללית, לא לפי המקרה הספציפי.
לפי המקרה הספציפי יהיה לפי מדד של תפקוד הכליה הנותרת, רמת הסינון שלה, ורמת הסקלרוזיס אם בוצעה ביופסיה.
לפי זה, ולפי ניתור של המצב ובדיקה של קצב הסינון של הכליה, ניתן יהיה להתאים אישית את כמות החלבון שאדם יכול לצרוך. אבל ההמלצה הכללית היא לא לחרוג מה-RDA, כי זה כן יכול להביא לסיכון
אני מתבסס על ההנחיות הרפואיות, ומספרים מדוייקים שכן מציינים שם, אתה זה שלא מתבסס על שום מחקר או הנחיה רפואית שתומכת במה שאתה אומר, אתה פשוט לקחת משפטים כלליים מאוד, ופירשת אותם לפי התפיסה שלך של מה זה יותר מדי חלבון.אתה מסיק דברים שלא רשומים. אתה לא יכול להתבסס על התגובה הזאת, חסרה בה אינפורמציה
אה וואלה? זה לא מקור מספיק טוב בשבילך?אני מתבסס על ההנחיות הרפואיות, ומספרים מדוייקים שכן מציינים שם, אתה זה שלא מתבסס על שום מחקר או הנחיה רפואית שתומכת במה שאתה אומר, אתה פשוט לקחת משפטים כלליים מאוד, ופירשת אותם לפי התפיסה שלך של מה זה יותר מדי חלבון.
יש הגדרה רפואית לכמות חלבון גבוהה.
יש הגדרה למה היא תזונה מאוזנת.
בכל ההנחיות טוענים שאין צורך בתזונה מיוחדת, כלומר משהו שחורג מה-RDA.
2 גרם לקילו מוגדר היום כתזונה עם חלבון גבוה.
אתה קורא בכלל את מה שאתה מפרסם?אה וואלה? זה לא מקור מספיק טוב בשבילך?
Dietary protein intake and renal function
While protein restriction may be appropriate for treatment of existing kidney disease, we find no significant evidence for a detrimental effect of high protein intakes on kidney function in healthy persons after centuries of a high protein Western diet.
אני קורא טוב מאוד את מה שאני מפרסם. אתה לא יכול לצפות שיהיה מחקר/מאמר שמדבר בדיוק ב100% על מה שאתה רוצה. בשביל זה יש שכל לעשות הקשרים ולחבר כמה מקורות מידע.אתה קורא בכלל את מה שאתה מפרסם?
הם מדברים או על מחלת כליות, או על 2 (שתי) כליות בריאות. לא מדובר על כליה אחת בריאה (למרות שאנחנו בכלל לא יודעים שהמצב של הבחור הוא כליה בריאה לחלוטין)
אין לי מושג, אני לא הולך לבדוק.שאלה לי אליכם. באמת סתם כי לקדם את הדיון כאן. בהנחה שלמישהו יש 2 כליות בריאות כמה חלבון לדעתכם הוא יכול לצרוך ביום?
אוקי, אז בוא נעשה את המתמטיקה.אני קורא טוב מאוד את מה שאני מפרסם. אתה לא יכול לצפות שיהיה מחקר/מאמר שמדבר בדיוק ב100% על מה שאתה רוצה. בשביל זה יש שכל לעשות הקשרים ולחבר כמה מקורות מידע.
כליה בודדת מתפקדת בצורה יותר טובה מאשר כליה אחת של בן אדם עם 2 כליות.
Dr. Klein says she likes to use percentages when describing normal kidney function in different patient groups:
Patients who had a kidney removed for health reasons or organ donation: Initially 50 percent post-surgery, but increases to 75 percent over time.
- People born with both kidneys: 100 percent
- People born with only one kidney: 75 percent
- Studies show that when someone donates a kidney or has one surgically removed, their initial function post-surgery is 50 percent. However, over time, thanks to a hyperfiltration process and tissue growth, function increases to 75 percent.
המחקרים נכון להיום אומרים שעד 4.4 זה בטוח, אבל המחקרים לא הלכו מעבר לזהשאלה לי אליכם. באמת סתם כדי לקדם את הדיון כאן. בהנחה שלמישהו יש 2 כליות בריאות כמה חלבון לדעתכם הוא יכול לצרוך ביום?