הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון "מחאות האיתיופים"

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך
סלומון טקה היה בגיר (עבר את גיל 18 - לא "נער" כמו שכמכנים אותו בתקשורת), שיכור, ניסה לגנוב טלפון וכסף מילד קטן, זרק אבן משתלבת, יותר מאחת, על ראש של בן אדם, במטרה לפגוע.
וכל זה כשהוא היה אמור להיות במעצר בית באותו זמן נתון?

אגב טוטי, בשבוע שעבר נהרג ילד בן 16 שנסע על אופנוע בלי קסדה ובלי רישיון.
מתנדב פתח עליו את הדלת של הרכב במטרה לחסום אותו, והוא עף עם האופנוע באוויר.
כמו סצינה מסרט אקשן.
למה על זה לא יצאת להפגין?

לפני שנה וחצי הייתי עם אישתי באוטובוס, ואיזה אתיופי שם את המוזיקה החופרת שלו בווליום גבוה.
ביקשתי ממנו בצורה מכובדת שישים אוזניות.
הוא שאל אותי אם אני לא אוהב את המוזיקה שלו.
אמרתי בצורה אפילו יותר מכבדת, שאני אוהב את המוזיקה שלו, אבל יש לי כאב ראש כרגע, אם לא איכפת לו להמניך.
הבן אדם התנפל עלי בצעקות שזה "בגלל שאני אתיופי"
היה סיפור עם שני חברים שלי לפני כמה שנים. יצאנו מחדר כושר, חבר אחד שם את התיק עם הדברים שלו ליד האוטו והלך דקה לדבר עם החבר השני, אוטו ליד. כמה שניות הוא לא שם לב לדברים שלו ופתאום הוא קולט כמה ילדים אתיופים הולכים על המדרכה כשאחד מהם מחזיק את החגורת אימונים שלו (נעזוב רגע שאין לו מה לעשות איתה כנראה). כשהחבר אמר לו ההוא ניסה להתווכח ולהגיד שמה פתאום, זה שלו. ואז הוא בא ביציאה "אתה קורא לי גנב כי אני שחור?" אז הוא אמר לו "לא, כי אתה מחזיק את החגורה שלי שהרגע לקחת משם".
אז וואלה גזענות לא הייתה כאן אבל היה חינוך שמלמדים ילדים קטנים לצעוק גזענות כל פעם שהם לא בסדר

התגובות פה רק מוכיחות שההפגנה מוצדקת,
אתם צריכים להתייחס לזה בתור ההפגנה של כולנו, ולא שלהם,
בי אף אחד לא ירה כי נולדתי ל"צבע הנכון"
אם היו יורים במישהו לבן, הממשלה והשלטון היו מגיבים, הם לא הגיבו ולא בפעם הראשונה ובגלל זה ההפגנה, אתם צריכים להפסיק להסתכל על זה כהפגנה שלהם, זה צריך להיות מאבק של כולם, אז כן לא יקרה כלום אם תעמדו בפאקינג פקק 4 שעות בשביל להביע סולידריות עם ילד שנרצח בגלל כלום (ואל תגידו לי שבארהב גם היו יורים בו אם הוא היה זורק אבן כי המצב בארהב כלפי השחורים הוא נוראי)
מה גם שאל תגידו שבארהב שוטרים היו יורים אם מישהו היה עוצר את התנועה (בארהב יש הפגנות עצומות ברמות הרבה יותר אלימות וכשלבנים עושים אותם לא הורגים את המפגינים, לעומת כששחורים ששם השוטרים כן פועלים באלימות)

זה שנולדנו "בצבע הנכון" זה המזל שלנו, אבל זה לא נותן לנו שום זכות להתנער מהאחריות לתמוך בהם

אני לא מצדיק את האלימות המוגזמת שהם השתמשו בה, אני נגד אלימות, אבל הם פאקינג מפגינים על ילדים שנרצחים להם על כלום, הם לא מפגינים על מחיר מסריח של קוטג או שכר דירה, אף אחד לא שם עליהם ואני אפילו לא יכול לדמיין איך זה מרגיש לחיות בפחד שיהרגו אותך סתם באמצע יום (מדובר באזרחים לכל דבר במדינה שאמורה להיות מוסרית ומתוקנת)

הגזענות שרצה פה בתגובות נוראית ואל תתרצו את זה בזה שהם הביאו את זה עליהם עם האלימות, כי במידה וזה היה הבן שלכם זה לא היה ככה
מה זה הזיון שכל הזה? אף אחד לא היה מגיב באופן מיוחד על "לבן".
אתיופים נהיו אזרחי על, אסור לעצור גם את העבריינים שבהם כי זה גזענות והם מסכנים.

לא מביע סולידריות עם זבל שכמעט רצח שוטר במכות ואבנים ובכלל היה אמור להיות במעצר בית, ובטח ובטח שהוא לא נרצח, תפסיקו להגיד את זה כי אתם מוציאים את עצמכם אידיוטים.

הם לא חיים בפחד ושוטרים לא יורים באתיופים סתם.
תגיד לי בן כמה אתה בכלל? לא שירת בצבא? הטענות שלכם זה מטומטם בערך כמו אלה שצועקים שחיילי צה"ל יורים בפלסטינים תמימים והטרור הפלסטיני מוצדק.

הם לא חיים בפחד ושוטרים לא יורים באתיופים סתם
זה משהו שמטריף אותי,ההפך הוא הנכון ,המשטרה מלטפת אותם
אם אני ואתה היינו מפגינים היו שוברים לנו את הידיים והרגליים.

אני לא מצליח להבין על מה הם טוענים לגזענות פה לעזאזל

ההמון הזועם הזה אלו אנשים שחיפשו וחיכו לרגע שיהיה משהו כדי להתפוצץ.
להגיד שהשוטר ירה בבחור כי הוא שחור זו שטות מוחלטת וההפגנות האלו פוגעות באלו שכן חווים גזענות בחיי היום יום והחמלה שהייתה כלפיהם התמוגגה אצל הציבור בגלל הברברים ש"הפגינו ככה"

אל תגידו שבארהב שוטרים היו יורים אם מישהו היה עוצר את התנועה (בארהב יש הפגנות עצומות ברמות הרבה יותר אלימות וכשלבנים עושים אותם לא הורגים את המפגינים, לעומת כששחורים ששם השוטרים כן פועלים באלימות

רק עכשיו שמתי לב שכתבת את זה.
היתה בפורטלנד הפגנה אלימה לפני כמה ימים, לא נתנו להם להיכנס לכביש. מי שהתקרב לשוטרים קיבל תרסיס לפנים, ממשיך להתקדם - אלות לגוף.
המפגינים היו לבנים.

00portland-police-articleLarge-v4.jpg

P4X6NTGMOJFYPDPBK3JR3GLN7U.JPG

עכשיו תראה לי הפגנה אחת בארה"ב שהמפגינים הפכו ניידות משטרה ולא ירו בהם.

למי שקרא לעמוד 4 שעות בפקק בשביל הסולידריות.
תעמוד ,אף אחד לא מונע ממך,אני לא רןצה להפגין סולידריות ולכן גם לא רןצה לעמוד.
כנל כל מי שקורא לשלב אותם בחברה על ידי תקציבים.
תתרמו,אני לא רוצה שכספי המיסים שלי ילכו למי שרוצה לעשות בי לינץ.
בעצם אני לא רוצה שהם ילכו לאף אחד אחר

אין ספק שזה ריסק כל טיפת סימפטיה, אבל אני חושב שהם מעדיפים שמישהו יבין את הכאב שלהם מאשר שיזדהו איתם ואחרי הבחירות ישכחו מהם ועוד כמה חודשים שוב יהרג מישהו

ולדעתי זאת תמימות לחשוב שהוא היה יורה אם הנער היה נער לבן. (שוב זאת דעתי בתור בחור לבן)
מה שיש לך זה רגשי נחיתות בתור אדם לבן.
אתה רואה חדשות ונאומים של BLACK LIVES MATTER וחושב שאתה מבין איך זה לחיות בתור אדם שחור.
אם היית ביחידה קרבית ומובחרת, היית נותן לרשויות לסיים את החקירה וסומך עליהם שיעשו את העבודה שלהם כמו שצריך. ההפגנה החלה ברגע שבנאדם נהרג. אף אחד לא ידע את פרטי האירוע והקהילה כולה הסיקה שזה רצח. לא מעניינת אותם האמת, מעניין אותם לעשות בלאגן.

העובדה שיש להם הטבות מהמדינה לא אומרת שאין גזענות כלפיהם מאנשים פרטיים.

אני לא חושב ששוטרים גזעניים כלפיהם כי הם שחורים, אני חושב ששוטרים מתייחסים אליהם (אולי) ״שונה״ בגלל הנתונים הדמוגרפיים - שכונות עוני, הרבה פשע ובלאגן וכו׳. זה יקרה אותו דבר בכל שכונה גרועה אחרת בארץ.

אגב, לי לא הייתה בחיים חוויה שלילית עם אתיופים.

רוב הישראלים לא מחזיקים בדעות שונות, שליליות או חיוביות כלפי אתיופים. יש מיעוט שכן מחזיק בדעות שליליות - שעכשיו הן רק התחזקו והתעצמו בגלל המחאות.

עכשיו הרבה אנשים שהיו ניטראלים לגבי הנושא, יפתחו רגשות גזעניים ויפחדו להעסיק אתיופים, לא יצאו עם אתיופים (איזו בחורה לבנה תרגיש בטוחה אחרי מה שרואים מהמחאה?) וכו׳ וכו׳... בדיוק כמו עם כל מקרים אלימים של מיעוט כלשהו. אני בנאדם מאוד מאוד ליברלי ואנטי גזעני אבל אני מודה, שבזמן צוק איתן, אינתיפאדת הסכינים, הרבה בעלי עסקים ערביים עם לקוחות ישראלים התבטאו נגד ישראל וכו׳... העדפתי לא ללכת למוסך ערבי בטייבה וכו׳. זה מאוד עצוב אבל זה מה שקורה בפועל.

כנסו לynet, יש סרטון מהלילה,נערים אתיופים יידו בקבוקי תבערה לתחנת משטרה.
אני עדיין מתעצבן מהמחשבה שאם בחור לבן היה עושה את זה,היו כבר מפרקים לו את הצורה.

מספיק לוותר להם!!!!

מה שיש לך זה רגשי נחיתות בתור אדם לבן.
אתה רואה חדשות ונאומים של BLACK LIVES MATTER וחושב שאתה מבין איך זה לחיות בתור אדם שחור.
אם היית ביחידה קרבית ומובחרת, היית נותן לרשויות לסיים את החקירה וסומך עליהם שיעשו את העבודה שלהם כמו שצריך. ההפגנה החלה ברגע שבנאדם נהרג. אף אחד לא ידע את פרטי האירוע והקהילה כולה הסיקה שזה רצח. לא מעניינת אותם האמת, מעניין אותם לעשות בלאגן.
בתור מישהו ששירת ביחידה מובחרת רק הבנתי עד כמה המערכת הזאת שגויה, מושחתת ולא עובדת נכון, ניצול כח לרעה של קצינים בדרגות הגבוהות (דרגות גבוהות ביחס ליחידה)
ולגבי הרגשי נחיתות, אני דווקא חי בסביבה די גזענית ובגלל זה אני אומר שאני רואה את הגזענות כלפיהם (בין אם זה במשפחה שלי ובין עם חברים קרובים, שגזענים לא רק כלפי אתיופים, לצערי)

הנה מצאתם תירוץ להוציא את הגזענות שלכם
תהנו
בכול מקרה אני אשמח לשמוע עוד דעה מרוקאי
אשר סוחט באיומים , משדל לזונות , יורי טילי לאו
וכדומה , כן ככה את רואים את כול האתיופים עצוב
ושוב אשמח לשמוע עוד מרוקאי אומר לי לחזור לאפריקה כי מעניין מאיפה הוא הגיע

תקשיב את חושב שאני מצדיק את האלימות ברור שלא
אתה חושב שכולם שם היו אתיופים ברור שלא
ופה נגמרת הרמיזה כל מה שקרה
בנוגע לגזענות
אם אתם חושבים שזה לא קיים אז אין לי מה להתחיל להסביר
ספציפית למשטרה ..
אוכלסית השוטרים שמוצבת רוב הפעמיים בשכונות של האתיופים נתאר אותה כלא מוכשרים בעליל
זה יחד עם יד קלה על הדק , היד וכדומה
גורמת ליחס מזלזל , פוגע ולעייתים רחוקות לפוגעת
כמו שקרה *לא רק במקרה האחרון*

שוב אני לא מדבר על המקרה כי אני לא יודע מה קרה בדיוק ...
אני אנסה למצוא "גזרי עיתונאים" על מקרים בערב הלא כ"כ רחוק
אבל אני רוצה לחדד את הנקודה שוב שזה לא רק המקרה האחרון
ידעתם על זירוקות לדילול הילודה אצל נשות העדה
זירקות מנות דם עדיין (לא מדבר על מי שנולד באתיופיה כי יש נוהל שני מודע עליו בנוגע למספר מדינות)
יש לנו מה להשתפר זה ידוע לכול ..
אבל מחאה שרובה מלובה ע"י מספר מסיום של אינטרסנטים (יודע כי הייתי וראיתי)
קחו אותה בעירבון מוגבל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית